Γεια σας, με λένε Νίκο 25 ετών και με μια λέξη είμαι καταθλιπτικός ή πιο επιστημονικά πάσχω από χρόνια κατάθλιψη,
δεν με έχει εξετάσει πότε ειδικός, την μόνη φορά και αυτή υπό πίεση που επισκέφθηκα μια ψυχολόγο με είδε δεν της μίλησα πήρε 50 ευρώ και αυτό...γιατί; η ψυχολόγος είπε ότι για να "συνεργαστούμε" πρέπει να αναγνωρίσω το πρόβλημα μόνος μου, πράγμα που έκανα και κάνω, ξέρω και το πρόβλημα και μες τις άκρες και την αιτία, διαφωνήσαμε ως προς αυτό και..ναι τσπ
...θα ήθελα τις απόψεις σας, εμπειρίες ή ακόμη καλύτερα τη λύση στο πρόβλημά μου..
Είμαι ένας αρκετά ευφυής άνθρωπος, μετριόφρων επίσης απλά κάπως πρέπει να ειπωθεί,
το περιβάλλον μου πάλι και δη οι γονείς δεν ξέρουν να σου πουν που βρίσκονται στο χάρτη...
αυτή η αντίθεση λοιπόν με έπλασε στον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Οι γονείς μου λοιπόν και οι δυο τους από χωρίο αμόρφωτοι, 25 χρόνια πριν έκαναν ένα λάθος, εμένα, παντρεύτηκαν γιατί έπρεπε..τσπ ο πατέρας μου αλκοολικό ρεμάλι τεμπέλης χαραμοφάης και πάει λέγοντας, η πρώτη φορά που θυμάμαι να ξυλοφορτώνει την μητέρα μου είναι και η πρώτη σκηνή όταν πατάς play στο μνημειακό μου βίντεο, ήμουν 4 και η αδερφή μου 2, θυμάμαι την μητέρα μου γεμάτη αίματα στο κεφάλι να την μεταφέρουν στο ασθενοφόρο και τον άντρακλα μπρούμυτα με χειροπέδες, από εκείνη την στιγμή νομίζω έστω υποσυνείδητα αν και μπέμπης έχτισα ένα ωραίο χοντρό μεγάλο τείχος, δεν είχα πατέρα ή μάλλον ήλπιζα να μην είχα πατέρα, δεν με ένοιαζε και τόσο η πατρική φιγούρα δεν την είχα ανάγκη...πλέον έχω να του μιλήσω πάνω από 7-8 χρόνια όχι ότι μιλάγαμε πριν αλλά ναι..
..περνούσαν τα χρόνια φωνές,αλκοόλ,βία, αστυνομία, νοσοκομεία μια λούπα βγαλμένη από την κόλαση ξανά και ξανά,
η μητέρα μου έκανε τα πάντα για να μου παρέχει υλικά αγαθά πράγμα που δεν αποζητούσα στο ελάχιστο, δούλευε όλη μέρα ήταν ο τρόπος αποφυγής της, αλλά μαζί με αυτόν απέφευγε και τα παιδιά της..
όπως σας είπα από χωρίο, οπισθοδρομικοί και αμόρφωτοι τα πρώτα χρόνια δεν συζητούσε καν το διαζύγιο, ύστερα το έκανε "να γίνεις 18" και λοιπές κλασικές μαλακίες...πως το λένε αγάπη δίχως όρια; θέλω να την μισήσω αλλά δεν μπορώ..
...στα 12 μου τους πιάνει ξαφνικά μια "ντροπή", βλέπεις χωριό-κωμόπολη όλοι ήξεραν, δεν είχαν ποτέ τους ένα φίλο/φίλη ο αλκοολας είχε κάνει φασαρία με τον μισό πληθυσμό και μετακομίζουμε στην πόλη με την ελπίδα... όπου τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αλλά αρκετά μακρηγορώ, ελπίζω μες τις άκρες να μπήκατε στο νόημα...
..δεν μπορούσα και δεν κάλεσα πότε μου φίλο στο σπίτι, δεν ήθελα κανείς γνωστός μου να ξέρει την κατάστασή μου διότι φυσικό ήταν να με κάνει πέρα, πράγμα αναπόφευκτο μιας και σπάνια θα έχω διάθεση να βγω έστω για ένα καφέ..
...φίλοι γιοκ λοιπόν πόσο μάλλον κοπέλα, 25 χρονών παρθένος δεν έχω δώσει έστω ένα φιλί, νιώθω ότι δεν αξίζω ούτε εγώ ούτε ο χρόνος που θα χάσει κάποια κοπέλα μαζί μου στην κατάσταση που είμαι και στην ουσία δεν το κυνήγησα ποτέ κλαψουριάζω κκκκ
..στα 13 ξεκίνησα το κάπνισμα βαρύς καπνιστής πλέον γάμησα και την υγεία μου, στα 15 ξεκίνησα την κάνναβη βοηθάει αλλά μέχρι εκεί, απλά καλύπτει το πρόβλημα δεν το λύνει..
επίσης γενικά "μισώ" τους ανθρώπους, 8 στους 10 τους θεωρώ ηλίθιους χωρίς σημείο επαφής ξέρω ακούγομαι νάρκισσος αλλά έτσι είναι..είμαι εσωστρεφής εκ φύσεως αλλά και αυτό δεν βοηθάει στο να πλησιάσω κάποιον..
...αρκετά σας κούρασα αν και θα μπορούσα να γράφω για ώρες,
τέλος η αυτοχειρία, το έχω σκεφτεί δεκάδες φορές αλλά ευτυχώς είμαι άνθρωπος που εκλογικεύει καταστάσεις, το να αυτοκτονήσω δεν έχει κανένα νόημα δεν μου δίνει κάτι, ο θάνατος είναι βαρετός, η ζωή είναι γαμάτη απλά δεν μου κάθεται η *******
..είμαι 4χρόνια τώρα κλεισμένος στο σπίτι-φυλακή, δεν έχω φίλους ενδιαφέροντα τίποτα
γενικά νιώθω το ποτήρι να ξεχειλίζει πάντως, όχι πως κάνω τις μεγάλες απέλπιδες προσπάθειες
ΛΟΙΠΟΝ
τι μου προτείνετε εκτός από συνεδρίες; δεν έχω λεφτά για κάτι τέτοιο με το ζόρι βγάζω τα τσιγάρα μου, θέλω να πειραματιστώ με αντικαταθλιπτικα αλλά δεν έχω ιδέα..πιστεύω πως το πρόβλημά είναι ένας συνδυασμός ψυχολογικού βάρους και βιολογικής/χημικής έλλειψης δυσμορφίας;; όπως και να έχει..
ευχαριστώ εκ των προτέρων