Originally Posted by
GeorgeGr1
Θετω εδω το ερωτημα διοτι απ οτι καταλαβα ναρκισσιστικη συμπεριφορα μπορει να βγαλει καποιος που κουβαλαει καποια η καποιες απο αλλες διαταραχές (αγχωδη, οριακη, υστερικη, αποφευκτικη κτλ).
Υπαρχει περιπτωση να δειξεις ναρκισσιστικη συμπεριφορα χωρις να το αντιλαμβανεσαι και μαλιστα να νοιωθεις οτι ο αλλος εχει την συμπεριφορα αυτην?
Υπαρχει περιπτωση καποιος να πεσει θυμα ναρκισσιστικης συμπεριφορας, να πληγωθει, και μετα να θωρακισει τον εαυτο του να υπερασπιστει το εγω του και στην πρωτη ενδειξη απειλης να φερθει ναρκισσιστικα στον αλλον?
Μπορει ευκολα να παρεξηγηθει μια αμυντικη εγωστικη συμπεριφορα λογω αμυνας, ως ναρκισσιστικη διαταραχη?
Το λεω διοτι διαβαζοντας αναγνωρισα και μενα καποιες ιδιες συμπεριφορες, τη στιγμη που με θεωρω θυμα του ναρκισσου, δηλαδη μου τις εβγαλε. Η εγω της τις εβγαλα και μπηκαμε σε ενα φαυλο κυκλο?
Μηπως ειμασταν και οι δυο απλα αμυντικα εγωιστες μην πεσουμε θυμα?
Το θεμα ειναι οτι πχ εμενα οντως μου αρεσει η αλλη, οντως ερωτευτηκα, οντως μ αρεσε πολυ οταν ειμασταν μαζι, οντως την ακουσα αρκετα οταν εφυγα.
Ενας ναρκισσος δεν ερωτευεται? Δεν ποναει οταν φυγει? Δεν νοιαζεται καθολου για τον αλλον?
Συνειδητοποιω οτι οι γραμμες ειναι πολυ λεπτες.