Originally Posted by
elisabet
Κοίτα για την κοπέλα δεν έχεις καμιά ευθύνη. Έμεινες μαζί της 7 χρόνια, προφανώς έχεις συναισθήματα για εκείνη αλλά δεν είσαι κηδεμόνας της. Φαντάζομαι προσπάθησες πολλές φορές να την πείσεις να δει κάποιον ειδικό, λες οτι δεν δέχεται καν οτι έχει πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο δυστυχώς. Το να μένεις μαζί της επειδή νιώθεις υπέυθυνος για εκείνη δεν είναι λύση κι ούτε την βοηθάει να δει το πρόβλημα αν θες την γνώμη μου.
Για τα παιδιά όμως έχεις ευθύνη θεωρώ και συγχώρεσε με αν σε στεναχωρώ. Το ίδιο θα έλεγα σε οποιον κι αν ήταν στη θέση σου, και στον εαυτό μου. Και γω θα θεωρούσα πως κάτι πρέπει να κάνω για αυτά τα παιδιά. Η επώνυμη καταγγελία καταλαβαίνω πως είναι μεγάλο ζόρι κι ίσως φοβάσαι και την αντίδραση της... δεν ξέρω. Στην θέση σου θα προτιμούσα την ανώνυμη αν είχα τέτοιες αμφιβολίες.
Ποιοι είναι οι προβληματισμοί σου; Τι φοβάσαι; Μοιράσου τα εδώ αν θες να ακούσεις κι άλλες γνώμες. Εγώ στη θέση σου, για να σε βοηθήσω, θα φοβόμουν μήπως είναι λάθος, θα σκεφτόμουν μήπως δεν υπάρξει καλή εξέλιξη για τα παιδιά και μετά νιώσω διπλά υπεύθυνη. Αν έχεις τέτοιους προβληματισμούς, εμπιστεύσου την κρίση σου... αν ήσουν ένας ξένος, περαστικός κι έβλεπες αυτές τις καταστάσεις να ζουν τα παιδιά, τι θα σκεφτόσουν; Προσπάθησε να βγάλεις το συναισθηματικό κομμάτι που σίγουρα υπάρχει για την κοπέλα και να σκεφτείς ψύχραιμα. Αν ήταν δικά σου παιδιά και κάποιος άλλος τους φερόταν έτσι πώς θα ένιωθες; Αν εσένα ως παιδί σου φερόταν έτσι, τι θα ήθελες;
Θέλω μόνο να σου επιστήσω την προσοχή σε ένα πράγμα. Επειδή εμπλέκεσαι συναισθηματικά και επειδή έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ μέσα σε αυτή την σχέση θέλω σε παρακαλώ να σιγουρευτείς για τα κίνητρα σου. Θέλω να σιγουρευτείς οτι δεν υπάρχει ίχνος εκδικητικότητας ή κάτι τέτοιο. Σιγουρέψου οτι η έννοια σου είναι παιδιά κι ότι πίσω από αυτό δεν κρύβεται κάτι άλλο, ίσως η ελπίδα να ξαναγυρίσει σε σένα ή κοπέλα ή οτιδήποτε. Εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα. Αν ήμουν σίγουρη οτι δεν κρύβεται κάτι δικό μου από πίσω, θα προχωρούσα. Σου ξαναλέω βέβαια οτι οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι, ακόμα κι αν εσύ εισαι υπερβολικός και κάνεις μια καταγγελία δεν θα πάρουν τα παιδιά από την μάνα τους έτσι απλά. Αν η μητέρα μπορεί και θέλει να λάβει βοήθεια ώστε να συνεχίσει εκείνη να φροντίζει τα παιδιά της, τότε αυτό θα γίνει.