Θυμός προς τον ψυχοθεραπευτή
Καλησπέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι!
Αφορμή για το ερώτημα της ημέρας στάθηκε η θύμηση ενός παλαιότερου περιστατικού με μια θεραπευόμενη μου, η οποία θύμωσε πάρα πολύ όταν της ανακοίνωσα ότι θα λείψω για 3 εβδομάδες, λόγω καλοκαιρινών διακοπών.
Με περίσσεια ειλικρίνειας μου "επιτέθηκε" αναφέροντας πως δεν έχω δικαίωμα να την αφήσω "ξεκρέμαστη" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Έχετε ποτέ αισθανθεί πολύ μεγάλο θυμό για τον ψυχοθεραπευτή σας, είτε κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, είτε... αναδρομικά, μετά το πέρας της ψυχοθεραπείας σας?
Ποιος ήταν ο λόγος?
Εκφράσατε τον θυμό σας?
Πως αντέδρασε ο ψυχοθεραπευτής?
Σχετική δημοσκόπηση στην ενότητα δημοσκοπήσεων του E-Psychology: Θυμός και ψυχοθεραπεία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανόνες Λειτουργίας φόρουμ: Η ερώτηση της εβδομάδας.
Η ενότητα "Ερώτηση της εβδομάδας" δημιουργήθηκε για να μοιραστούμε σκέψεις, προβληματισμούς, εμπειρίες.
Η ενότητα αυτή ΔΕΝ προσφέρεται για γενικότερη συζήτηση παρά μόνο για απάντηση στο ερώτημα που τίθεται κάθε φορά, με μοίρασμα των προσωπικών σκέψεων ή/και εμπειριών.
Σκοπός μας είναι η ενότητα αυτή να συγκεντρώσει συμπυκνωμένα προσωπικά μοιράσματα, χωρίς παρεμβολές από σχόλια μελών, κριτικές κτλ.
Όλα τα μηνύματα που είναι άσχετα με το ερώτημα ή αποτελούν "πηγαδάκι συζήτησης" θα διαγράφονται από την ομάδα διαχείρισης. Ευελπιστώ στη συμμετοχή σας και στον σεβασμό των κανόνων λειτουργίας.
Σημείωση: Το υλικό αυτής της ενότητας, ανώνυμα,χωρίς ψευδώνυμα, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για στήλη(αρθρογραφία) στο Portal του E-Psychology.gr