είμαι παιδί <<σχιζοφρενούς>>
χαιρετώ τους πάντες,
απο που να αρχίσει κανείς οταν μιλάμε για σχιζοφρένια μια πάθηση οπου κατα την γνώμη μου η εσωτερίκη αποδιωργάνωση της ψυχής
και οταν λέω ψυχη εννοω το σύνολο των συνειδιτών και ασυνείδιτων λειτουργιων μιας ύπαρξης,αντανακλαται κάλλειστα στην αποδιωργάνωση της παγκόσμιασ - κοινωνικής ψυχης ολης της <<υγειους>> ανθρωπότητας απέναντι στο φαινόμενο,γιατι η σχιζοφρένεια έχει περάσει ιστορικά και γεωανθρωπολογικά απο χιλια δυο κύματα...
και το ίδιο σφάλμα σκέφτομαι οτι θα κάνω και εγώ σε αυτο το κείμενο πρωσπαθώντας να πω κάτι για αυτήν απο τις ελάχιστες γνωσεις που διαθέτω, ορμούμενος κυρίως απο μια εσωτερίκη ανάγκη και απο την <<ιδιοτητά>> μου ως απογονος ανθρώπου με την πάθηση οπότε η άποψη μου είναι κατι το καθαρά υποκειμενικό.
η σχιζοφρένια κατα τους αιώνες αλλου εχει χαρακτηριστει ως ευλογια πχ αρχαιες φυλές,αλλου ωσ θρησκευτικη καταληψη δαιμόνων πχ χριστιανοσυνη κια απο την δύση ψς ψύχωση,το περίεργο είναι οτι η δυτικη πολιτισμένη κοινωνία αντιμετώπισε για πολλά χρόνια την ιδιαιτερότητα αυτή με εχθρότητα με φόβο στιγματισμό κ.α αρνητικά συπτώματα σε αντίθεση με απολίτιστους αρχαιους πολιτισμους που ο σχιζοφρενείς αντιμετωπίζονταν ως σαμανος μαγοσ κλπ και είχε κάποια κοινωνική εκτίμηση..
σήμερα ευτύχώς τα πράγματα έχουν άλλαξει η κοινωνία κατάλαβε το εγκλημά της και προωθείται μια διαφορέτική πολιτική κατάργηση του ασύλου ισα δικαιώματα τέρμα στις διακρίσεις κλπ ευτύχως είμαστε στο σωστό δρόμο σε τελίκη φιλοσοφική ανάλυση εκτιμώ οτι η σχιζοφρένια αποτέλεσε μια γιατρεια για την σχιζοφρενια της κοινώνιας και οτι η σχιζοφρενείς αν μιτοι άλλο μας εδιξαν το δικό μας σχιζοφρενικό εαυτο ισως η κοινωνία τελικά δημιουργεί ενα καθρέφτη για να βλέπει τον εαυτό της, καποιος είχε πει οτι η κοινωνία τιμωρεί τον εαυτό της απο τους εγκληματίες που παράγει οπότε ίσως χρειάζεται και να γιατρέψει τον εαυτό της απο τουσ αρρώστους που παράγει,απ αυτήν την άποψη θα θέλα να ευχαριστήσω όλους τουσ σχιζοφρενείς που μου αποκάλυψαν την δική μου σχιζοφρένια και με ώθησαν στην θεραπεία μου ,μιλαώ συνολικά για την κοινωνία αλλα και ατομικά για μένα γιατι ο καθένασ μας αποτελεί κοινωνια...
Ετσι σήμερα νιώθω περήφανος που είμαι γιος σχιζοφρενούς ελπίζω κάποια στιγμή να νιωσει το ιδιο και η κοινωνία για τους ίδιους τους σχιζοφρενεις μιας και τουσ οφείλει ενα μεγάλο συγνωμη και ενα μεγάλο ευχαριστω..