Κλειστός χαρακτήρας- Φιλίες/ Γνωριμίες
Καλησπέρα, διαβάζοντας κάποια μηνύματα στο σάιτ, βρήκα κάποια κοινά σημεία όπως για παράδειγμα ο φόβος της απόρριψης, κοινωνική φοβία και γενικότερα ανασφάλειες
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας είναι το εξής
Είμαι εσωστρεφής μολονότι μου αρέσει να συναναστρέφομαι με κόσμο. Βέβαια δεν μπορώ με πάρα πολύ κόσμο σε καθημερινή βάση γιατί από ένα σημείο και μετά βαριέμαι, κουράζομαι και αισθάνομαι ότι χάνω τον εαυτό μου μέσα σε πολύ κόσμο.
Θέλω πολύ να μου πείτε πως καταφέρνετε να μιλάτε καθημερινά με πολλούς ανθρώπους και να δημιουργείτε θετική εντύπωση και παράλληλα να μην αισθάνεστε ότι έχετε φθαρεί στο τέλος της συζήτησης ακόμα και σε ημέρες όπου δεν είστε ψυχολογικά καλά?
Και όταν λέω θετική εντύπωση εννοώ να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό και να γίνεται κατανοητό από τον συνομιλητή σας
Ίσως το παίρνω πιο σοβαρά από ότι θα έπρεπε, ωστόσο πιστεύω πως η επικοινωνία διαδραματίζει εάν όχι το σπουδαιότερο, έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας μας.
Μάλιστα, λόγω της ηλικίας μου 20 χρονών δεν έχω συναντήσει άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται να μιλήσουν, να συζητήσουν πέρα από τα συνηθισμένα survivor, κουτσομπολιά κοκ. Οπότε συνήθως αισθάνομαι παρείσακτη και έτσι ελάχιστες έως μηδαμινές παρέες έχω. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?