Πρόβλημα με την μητέρα μου
Γεια σας. Γράφω πρώτη φορά αν και διαβαζω το site αρκετό καιρό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μητέρα μου ξεκίνησε πριν δύο περίπου χρόνια. Μετά από κάποια προβλήματα με κάποιους συγγενείς, άρχισε να υποψιάζεται τους πάντες, φίλους, συγγενείς, γείτονες. Στην αρχή νομίζαμε οτι απλά έχει επηρεαστεί με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τότε και απλά ήταν μια αντίδραση. Αυτή η κατάσταση κράτησε αρκετό καιρό αλλά συνεχώς προσπαθούσαμε να την κάνουμε να καταλάβει οτι δεν γίνεται να συνωμοτούν όλοι εναντίον μας και οτι το πρόβλημα αυτό έχει τελειώσει. Τον τελευταίο καιρό ( ένα μήνα περίπου ) άρχισε να σκέφτεται συνέχεια, όταν δηλαδή δεν είχε κάτι να κάνει, και εκείνες τις στιγμές ήταν σαν να "χανόταν". Μετά από αρκετή κουβέντα που έκανα μαζί της τελικά μου αποκάλυψε οτι ακούει κάποιες φωνές, οι οποίες την προτρέπουν να κάνει πράγματα. Τότε ήταν που άρχισα να αναζητώ πληροφορίες ώστε να μπορέσω να καταλάβω περισσότερα και να τη βοηθήσω. Οι φωνές αυτές την προτρέπουν να κοιτάξει σε συρτάρια ή ντουλάπες για να βρει κάποιους κοριούς ή κάτι τέτοιο. Πάντα δηλαδή το θέμα είναι η παρακολούθηση και πάντα οτι υπαίτιοι για όλα αυτά είναι εκείνοι οι συγγενείς που είχαμε το πρόβλημα. Η μητέρα μου δεν εργάζεται, οικιακά. Από τις δουλειές που έχει στο σπίτι δεν παραμελεί τίποτα, ούτε τον εαυτό της. Όταν όμως τελειώσουν οι δουλειές που έχει κάθεται και τότε αρχίζει να ακούει αυτά τα πράγματα οπότε "αφιερώνεται" εκεί. Σημαντικό είναι επίσης οτι δεν έχει καθόλου εχθρική συμπεριφορά απέναντί μας, ούτε φωνάζει και από όσα μου έχει πει αυτά που της λένε οι φωνές δεν είναι για το κακό κάποιου, ή του εαυτού της, αλλά πράγματα γύρω από την παρακολούθηση που πιστεύει οτι υφίσταται. Θέλει όπως λέει να σταματήσουν αυτές οι φωνές γιατί την κουράζουν πολύ, λογικό, αλλά δεν πιστεύει οτι είναι κάτι παθολογικό. Πιστεύει οτι τις φωνές αυτές, επειδή είναι οι φωνές των συγκεκριμένων συγγενών που είχαμε το πρόβλημα, τις προκαλούν οι ίδιο με κάποιο τεχνικό μέσο. Μετά από πολύ κουβέντα κατάφερα να την πείσω να επισκεφτούμε έναν ψυχίατρο. Βέβαια, όπως μου λέει, θα έρθει μόνο και μόνο για μένα, για να μην στεναχωριέμαι. Εγώ πιστεύω οτι ακόμα και έτσι είναι κάτι θετικό. Δεν έχει πρόβλημα λέει να πάει σε κάποιον ψυχαναλυτή, δεν τα ξέρω και εγώ καλά, αλλά φοβάται τους ψυχιάτρους γιατί μπορεί να την φορτώσουν φάρμακα και να είναι σαν φυτό, όπως λέει.
Έχω διαβάσει και άλλες παρόμοιες καταστάσεις στο forum και αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος μπορεί αν δώσει κάποια συμβουλή για το πως να συνεχίσω να την υποστηρίζω. Επίσης αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει έναν ψυχίατρο στην Πάτρα, με προσωπικό μήνυμα αν δεν θέλει να θεωρηθεί διαφήμηση, γιατί από αυτά που έχω διαβάσει εδώ είναι και θέμα τύχης να έχεις καλή αντιμετώπιση, οπότε μια δοκιμασμένη λύση είναι σίγουρα προτιμότερη. Επίσης υπάρχουν ψυχίατροι που να είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο ;
Ευχαριστώ, και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο απλά έχω πιεστεί και εγώ πολύ και μου βγήκε κάπως σαν ξέσπασμα...