Originally Posted by
M.a.i.r.y.
Ιωάννα καλησπέρα!
Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ερωτευόμαστε λίγο-πολύ όλοι κάπως έτσι νιώθουμε! Νομίζω είναι αναμενόμενο και έτσι αντιδρούν οι άνθρωποι..Φυσικά δεν πρέπει να εξαρτάσαι τόσο από κάποιον γιατί μετά γίνεται βάρος στη σχέση όλο αυτό. Πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι και να μην βγάζουμε συμπεράσματα για τους άλλους από μόνοι μας. Τι σημαίνει "δεν είσαι αρκετά καλός" ? Στο έχει πει ή απλά μόνη σου το υποθέτεις? Το έκανα κι εγώ αυτό παλιότερα και πλέον το θεωρώ πολύ άδικο..γιατί για τον σύντροφο σου μπορεί να είσαι παραπάνω από αρκετή όμως εσύ για κάποιους λόγους να μην το αισθάνεσαι. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι προέρχεται από την αγάπη που δεν έχουμε για τον εαυτό μας. Προσωπικά, το πρώτο βήμα που έκανα για να αγαπήσω τον εαυτό μου είναι να βάλω όρια στους ανθρώπους γύρω μου(οικογένεια,φίλους,συντ� �όφους). Τα όρια θεωρώ πως δεν είναι ίδια για όλους. Ανάλογα την ανάγκη του καθενός. Εγώ έβαλα όρια γιατί κάποιες συμπεριφορές με άγχωναν και δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ. Βρες τι σε ενοχλεί στην κάθε σχέση και διόρθωσε τη αν αξίζει, βάλε τα δικά σου όρια. Είναι απελευθερωτικό!
Όσο για τη δυνατή, ανιδιοτελή αγάπη..για μένα είναι να θες να είναι ο άλλος καλά κι ας μην είναι μαζί σου. Να τον αγαπάς σαν άνθρωπο και όχι μόνο όταν είναι "κτήμα" σου. Το "πεθαίνω για σένα" ή το "δεν μπορώ να ζήσω μακρυά σου" επίσης δεν είναι εκφράσεις που είναι σωστές..περισσότερο με αντιπροσωπεύει το "μπορώ να ζήσω μακρυά σου αλλά δεν θέλω". Αυτά! Θα χαρώ κι εγώ να ακούσω τις απόψεις σου!