http://www.iatropedia.gr/paidi/schiz...timones/86219/
Συμφωνω με την ερευνα .......... για σχιζοφρενεια δεν ξερω , για κτθλψη σιγουρα ......
μας εχουν τρελλανει στις ερευνες , ερευνες εδω , εκει , παντου ....
εχω παρατηρισει οτι οταν καπιος εχει κατι παντα θα βρει ενα αλοθι για να του φταιει πχ καθετε το λαπτοπ του φταιει το φβ καθετε στο γυμναστηριο του φταει ο διαδρομος
εγω εχω πει πχ οτι εγω ειμουν ετσι και πριν το φορουμ και αρνουνται πεισματικα να το καταλαβουν οπιος θελει κατι βρισκει λογους και οπιος δε θελει βρισκει αιτιες
εκτος του οτι πολα βιντεοπαιχνιδια μπορουν να σε βοηθησουν πολυ στο να οξυνεις την αντιληψη σου να βρεις τροπους να διαβεις επιπεδα να παρατηρεις καλυτερα πραγματα και καταστασεις κατι που θα χρειαστεις πολες φορες στη πραγματικη σου ζωη
παιζει κανεις απο δω zula?
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
Επαιζα wow 4-5 χρονια.απο το 2006.. Ωραιο παιχνιδι απο πολλες αποψεις αλλα εχασα μηνες απο την πραγματικη ζωη,τους φιλους, τη σχολη..παιζε με μετρο αν θες να μη χαθεις εκει μεσα.δεν αξιζει.κανε κατι που θα σε φερει σε επαφη με ανθρωπους.σε ξεγελαει πολυ το ρημαδι..δε ξεκολας..
Εστάλη από Elite 1 στο E-Psychology.gr Mobile App
δεν εχω κατι καλυτερο να κανω σε ενα χωριο 200 ατομων χωρις καθολου νεους, γι αυτο κ παιζω ειναι αυτο που υποκαθιστα τις φιλιες που δεν εχω στο αμεσο περιβαλλον με ονλάιν φιλους που μπαινουμε μαζι μιλαμε κ ετσι περνα η ωρα μας, ειναι δυσκολα να μενεις σε τοσο απομονωμενο χωρο οπως εγω κ να μη κολλησεις με καποια ιντερνετικη διασκεδαση, ιδιετερα οταν εισαι ανεργος και με ψυχολογικα
Εγώ λέω να αφήσετε τα gaming και να βγείτε έξω, ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό, μην χάνετε έτσι την ζωή σας. Και εγώ κάποτε ήμουν κολλημένος με αυτά, με online games, αλλά κατάλαβα ότι μου "τρώει" την ζωή μου. Οπότε και τα παράτησα όλα αυτά. Βρείτε κάποιο δημιουργικό χόμπυ, εγώ τραβάω φωτογραφίες τοπίων, ειδικά τώρα το καλοκαίρι και το χειμώνα κάνω ξένες γλώσσες. Οπότε, δεν έχω χρόνο, για να βαριέμαι. Βρείτε και εσείς τρόπους...
εγω γνωμη ΔΕΝ αλαζω αυτη τη γνωμη εχω και με αυτη θα μεινω οι αλλοι ας κανουν κατι καλυτερο και ας κερδισουν τη ζωη τους με καλυτερο τροπο αντι να προσπαθουν να μου αλαξουν αποψεις ας κατσουν να.. καλυτερα
θα τους παραδεχτω μονο αν με πεισουν οτι εγιναν καλυτεροι και μεχρι στιγμης εχω την εντυπωση οτι αυτο το κανουν μονο στα λογια.
Αλεξανδρε σε ενοχλει κατι φιλαρακι?
.............................................
δε κτλβα χριστο σορρυ κιολας αλλα κομματι μπερδεμενα τα λες, τι σχεση εχουν αυτα που λες σε θεμα με ψυχασθενειες κ gaming?
οκ ας κανω οτι αυτο το πιστευω οτι δε καταλαβες τιποτα δουλεμα ο ενας δουλεμα και ο αλλος
ξερεις πιος ειναι ο πραγματικος λογος που οι περισσοτεροι ασθανονται οτι χανουν τη ζωη τους? γιατι πολυ απλα εχουν παραχωρισε ολα τα δικαιοματα της ζωης τους στους ειδικους και αυτοι ειναι απλοι θεατες της ζωης τους
να γιατι εμενα αυτο δε με απασχολει αν καταλαβες και τωρα τι ενοω..
Λαικ Αλέκο
το τι κανει ο καθενας στη ζωη του ειναι δικια του δουλεια,ΕΣΥ παντως δεν κανεις κατι καλυτερο με το να αυνανιζεσαι σε ενα φορουμ,σε σχεση με αυτους που κραζεις,και την αλλη φορα που θα σε ενοχλησει κατι πεστο στα ισα μη πετας υπονοομουμενα
...............................................
αμα δεν κανεις κατι καλυτερο τοτε να μη κρινεις κανεναν, και μαλλον ουτε κ οταν εισαι πραγματικα καλυτερος,.... να μαθεις να τουμπεκιαζεις, εγω μπαινω εδω για να βρω παρηγορια κ βοηθεια, εσυ τι σκατα κανεις εδω? τον εξυπνο και τον κριτη? δεν μας κανεις τη χαρη που πεταγεσαι κιολας στο ασχετο
αρα το συμπερασμα ειναι οτι οσοι δε το κανουν σεμιναριο ορθογραφιας συντακτικου τονων παραγραφων και λοιπης αεραλογιας πρεπει να μαθουν να τουμπεκιαζουν για να μη χαλασουν το θρεντ
αυτη ειναι η διαφορα μας εμενα με ενδιαφερει η ουσια και καπιες φορες αγνοω την επιφανεια.
το σεμιναριο ορθογραφιας κ συντακτικου το κανεις εσυ πρωτος απο ολους κ φενεται αυτο, οπως κ στην αερολογια εχεις το μαστερ μιας κ 10κ ποστ θελουν καποιο κοπο για να γραφουν, δεν ασχολησε κ συ με τιποτα αλλο κ να μη μας τα πρηζεις οταν εχουμε προβληματα ?
παντως εγω με το που εκοψα το gaming πριν χρονια εγινα αμεσως καπως καλυτερα.
ισως να μην χρειαζομουνα τα φαρμακα αμα δεν επαιζα games και δεν ημουν συνεχεια στο irc.
αλλα οταν τα αρχισεις μετα δε κοβονται τα αντιψυχωτικα και χρειαζονται για μια ζωη. αυτο ειναι το προβλημα.
ωραια τα games αλλα ειναι ...επιπεδα χαχα.
λιγα sprites με pixels ειναι που κινουνται και ολη τη δουλεια την εχουν κανει οι προγραμματιστες και την πασαρουν ετοιμη στους χρηστες που απλως πρεπει να πατησουν πανω κατω αριστερα δεξια κλπ.
δε λεω για λιγο καλο ειναι αλλα κολλας και μουχλιαζεις.
επισης με τα παιχνιδια εκκρινεται ντοπαμινη και για αυτο εχεις επιβραβευση και ευχαριστηση για αυτο αρεσουν τοσο πολυ στα παιδια. αυτος ειναι ο λογος. δεν αρεσει το παιχνιδι αλλα η αισθηση της ντοπαμινης που παιρνεις που ειναι ευχαριστηση.
το θεμα ειναι ομως οτι τα αντιψυχωτικα τα παιρνεις για να μπλοκαρουν την ντοπαμινη νομιζω. αρα σε κανουν χειροτερα αντι για καλυτερα.
γενικα καθε ειδους εθισμος ειναι κακος για ψυχωτικα.
Μου φαινεται λιγο κουλο οσο αφορα την σχιζοφρενεια!υποτιθεται οτι η σχιζοφρενεια εχει να κανει με την ντοπαμινη στον εγκεφαλο!το προβλημα ειναι οτι δεν ξερουν απ'οτι ακριβως προερχεται κ κανουν ερευνες για την καθε βλακεια!συμφωνω οτι τα παιχνιδια κανουν ζημιες αλλα οχι σχιζοφρενεια!πρεπει να εχει την προδιαθεση ο οργανισμος κ με την πρωτη αφορμη θα παρουσιαστει,μπορει να ειναι ενα παιχνιδι,στρες,στεναχωρια κλπ..
maus δεν μιλαω για gaming στα πλαισια του εθισμου, υποθετω πως αν παιζεις 8-10ωρες οτιδηποτε στον υπολογιστη ειναι αρκετο για να κουρκουτιασει το κεφαλι σου, αν παιζεις σε λογικα πλαισια ομως νομιζω κανει κ καλο εχεις κατι να περασεις ευχαριστα την ωρα κ να ακονισεις τα αντανακλαστικα σου, προσωπικα εποχες που εκοψα το gaming ειχα, παρολα αυτα ουδεμια διαφορα ειδα στα ψυχωτικα, οχι οτι τωρα ειμαι περδικι που παιζω, πιο πολυ αποζητω τη κοινωνικη επαφη μεσω του παιχνιδιου παρα τη διασκεδαση αυτη καθαυτη
Εγω παντως ενα διαστημα επαιζα το LOL οχι σε φαση εθισμου αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν κανει για μενα γιατι μπαινω σε μια ψευτικη πραγματικοτητα και δεν μου κανει καλο.
Βασικα δεν ξερω για να πω, αλλα προσωπικα κατα διαστηματα βυθιζομαι σε κοσμους παιχνιδιων οπως το World Of Warcraft και νομιζω οτι με βοηθαει και ψυχολογικα. Τα αφηνω ολα πισω, το μυαλο παιρνει χιλιες στροφες, γιατι συνεχεια αναλυει καταστασεις του παιχνιδιου και παιζω με παθος ατελειωτες ωρες. Μεχρι να πω καποια στιγμη φτανει και ασχολουμε παλι με κατι αλλο. Αλλα ολο αυτο δρα νομιζω καλα σε μενα προσωπικα.
Ειναι ισως το καλυτερο, για καταστασεις που αισθανεσαι σαν "πετρωμενος" με τις αντιξοοτητες της ζωης και δεν εχεις τη δυναμη να σηκωθεις απο το κρεββατι και νοιωθεις την αδρανεια να σε "πνιγει". Τι το πιο ευχαριστο απο το να μπεις παλι σε τροχια με ενα παιχνιδι, που θα σεκρατησει ενεργο, παθιασμενο .... μεχρι να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις παλι τη ζωη.
Καπως ετσι το σκεφτομαι.
νομιζω εξαρταται απο τον ανθρωπο.
δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.
αλλους ισως τους βοηθαει, αλλους οχι.
εμενα απλως μου φαινεται τωρα τελειως ματαιο και χασιμο χρονου.
Δεν σε βοηθούν να οξύνεις τη σκέψη σου αλλά γίνσαι μαλθακός, αφασίας, σου παίρνει περισσότερο χρόνο να στροφάρεις αφου ζεις ακόμα στον κόσμο του παιχνιδιού, αργείς να προσγειωθείς στον τρόπο σκέψης που απαιτεί η πραγματικότητα διότι είσαι βυθισμένος στις κινήσεις, επίπεδα, παίχτες κλπ του παιχνιδιού, αποχαυνώνεσαι, ατονεί η σκέψη σου, υποκαθίσταται μέρος της και μάλιστα παραγωγικό από εικόνες και τρόπο δράσης του παιχνιδιού. Τα ίδια πιστεύω προκαλεί και η πολλή ενασχόληση με Facebook κλπ ιστοσελίδες κοινωνικής δικυτύωσης.
Η συναναστροφή με τους καλύτερους μας και με θετικούς ανθρώπους καθώς και το διάβασμα βιβλίων ή αρθρογραφίας που εμπεριέχουν τρόπο σκέψης - εμβάθυνσης, ανάλυση δεδομένων και συμπεράσματα, και μεθοδολογία (οικονομικά, νομικά, επιστήμες, πολιτικές αναλύσεις ας πούμε) ειναι αυτα που οξύνουν τη σκέψη.
εγω δε ξερω που τους ειδες τους θετικους ανθρωπους εγω το μονο που ειδα ειναι ανθρωπους που οσο περισσοτερο στολιζεσαι εξωτερικα και οσο πιο αργοστροφος το παιζεις τοσο πιο κοντα σου ερχονται
αφου απορριψουν την ευθυτητα επιστρεφεις για να τους δουλεψεις.
εγω παιδια παλια επαιζα παιχνιδια αλλα μετα το ψυχωτικο επισοδειο αδυνατο να παιξω παιχνιδια εχω τεσσερα χρονια να παιξω πανω απο μιση ωρα...... σπανια μπορει να παιξω μια μαχη world of tanks και να το κλεισω, δεν ξερω τη επαθα πριν το επισοδειο ειμουν καθημερινος παιχτεις σε παιχνιδια
το θεμα ειναι να σου αρεσει το gaming να περνας ευχαριστα κ να μη τον κανεις ψυχαναγκαστικα, τοτε οντως ειναι χαμενος χρονος, υπο συνθηκες νομιζω μπορει να κανει κ καλο
Εγω νομιζω ειναι μονο καλο αμα κερδιζεις!! Χαχαχα εχει τυχει πολλες φορες να παιζω πχ ενα στυλ lineage και να ερχεται ενας και να με σκοτωνει στο ξεκαρφωτο, ε εκει σπανε τα νευρα σου η δεν σπανε; Ενω αν εισαι καλος και κερδιζεις η αν υπηρχαν ευκολα παιχνιδια και για μας να πω, οκ! Παντως περα απο ολα αυτα και εγω πιστευω οτι μπορει να κανει καλο εστω και μονο αν δεν σου δημιουργει αρνητικοτητα, αλλα ο γιατρος μου μου το απαγορεψε ενας που πηγαινα παλια, μου λεει σε φερνει εκτος πραγματικοτητας. Και κατι αλλοι γιατροι μου ελεγαν οτι πρεπει να προσγειωνομαι και τετοια. Λες και ειμαι χαρουμενη, ποτε δεν το καταλαβα αυτο το προσγειωνομαι.
δεν ξερω λουλουδι βασικα δεν εχω συζητησει ποτε με το γιατρο μου το θεμα gaming περαν του οτι μου εχει πει να μην το παρακανω για να μην παραμελω τη φυσικη μου ασκηση κ τις δουλειες του σπιτιου, ομολογω πως "τρωω" πολλες ωρες στο pc αλλα δεν ειναι παντα gaming, μπορει να διαβαζω νεα, να ακουω μουσικη η να κοιταω καποιο φορουμ απο τα αυτα που ασχολουμαι...τωρα το να σε βγαλει εκτος πραγματικοτητας το game ειναι τραβηγμενο εκτος κ αν η ψυχωση και τα κολληματα σου εχουν να κανουν με ξωτικα κ μαγους χαχαχ
ο ανθρωπος πρεπει να χει αποψεις για να νιωθει καλα και ας εχει προβληματα αν του λενε συνεχως τι να κανει οι αλλοι δε θα βρισκει ενδιαφερον στη ζωη του
προτημοτερο να το κανει κατι λαθος παρα να σκεφτεται οτι ειναι ενας θεατης στη ζωη του.
Όπως σε βολεύει ... εκτός αν εννοούσες αφασία. Αμα στο νου σου γυροφέρνουν κουτάκια, φρουτάκια, ανθρωπάκια και στρατιωτάκια, γέφυρες, εμπόδια και δρομολόγια και πως πας από το ενα στο αλλο και στο επόμενο επίπεδο του παιχνιδιού, και αδημονείς πότε να ξαναπάρεις τη συσκευη στα χέρια να ξαναδραστηροποιηθείς σ' αυτα που γυρόφερναν στο νου σου τότε όντως ζεις στον κόσμο του παιχνιδιού ασχέτως που βρίσκεσαι σωματικά.
Άρα αφασία, διότι η γνώση δεν αποκτάται ούτε οξύνεται ούτε χρησιμοποιείται κατα τον τροπο που σου περιεγραψα. Μια μικρη αποδειξη ειναι οι χαμηλοι βαθμοι του μαθητη και φοιτητη που εχει αποβλακωθει στα διαφορα παιχνίδια.
Επίσης, η φαντασία γίνεται δύναμη όταν αφήνεις το μυαλό σου ελεύθερο σε τόπους, χωρους και προκλήσεις και όχι όταν το σκλαβώνεις σε μια συσκευή.
Και εγώ πριν πάθω την πρώτη κρίση πανικού έπαιζα καθημερινά στο ps4 τουλάχιστον για κάνα 3ωρο gta, call of duty, mortal kombat, wot κλπ. Από όταν με έπιασε αυτή η μαλακια δεν έχω καμία όρεξη για gaming.
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
Το θεμα ειναι οτι ο χρονος μας ειναι περιορισμενος. Και οσο μεγαλωνεις τοσο αισθανεσαι την πιεση του χρονου που περναει αστραπη. Σιγουρα το να αφιερωνεις μεγαλη μεριδα απο αυτο το χρονο σε καποιο παιχνιδι , θα το χασεις απο0 καπου αλλου. Το να αφιερωνεις χρονο να δεις μια ταινια, θα το χασεις απο καπου αλλου και ουτω καθεξης. Εχει σχεση με το τι ειναι το καθε ατομο και τη φιλοσοφια και σταση ζωης εχει. Σιγουρα μπορεις να αφησεις τα παιχνιδια και ολα αυτα τα περιττα και να παλεψεις για χρημα , για δοξα , για καταξιωση , για .... για ... για .... και η λιστα δεν εχει τελος. Οτι θελει ο καθενας.
Εαν τρως δυο ωρες την ημερα σε ενα παιχνιδι , θα μπορουσες να κανεις κατι παραγωγικο που θα σου εξασφαλισει κατι αλλο , εαν τρως δυο ωρες για να πιεις μια φραπεδια στην καφετερια , θα μπορουσες να κανεις κατι αλλο και η λιστα δεν εχει τελος. Πολλες φορες μετανοιωνεις και λες τι κανω και σπαταλω το χρονο μου σε αυτη την ηλιθια δραστηριοτητα ενω θα μπορουσα να κανω κατι αλλο και γεμιζεις ενοχες, γιατι ο χρονος ειναι περιορισμενος και θελουμε να πετυχουμε πολλα.
Προσωπικα για μενα δεν μου αρεσει να μενω αδρανης , ειναι πολλες φορες που δεν εχω ορεξη για τιποτα ... και εκεινες τις στιγμες επιστρατευω οτι χομπι μπορει να με γεμισει .... τρωγωντας ερχεται η ορεξη. Βαριεσαι να ξεκινησεις ενα καινουριο βιβλιο , αλλα απαξ και το ξεκινησεις μπορει να μη ξεκολλας μεχρι τελευταιας σελιδας.
Υπαρχουν μερικα πραγματα που θεωρουνται ακομα θεμελια σε μια κοινωνια που αλλαζει δραστικα. Οι υπολογιστες ηταν καποτε μια ενασχοληση για λιγους "πειραγμενους" και τα παιχνιδια στον υπολογιστη κατι το "εξ' απο δω" .... αλλα η κοινωνια αλλαζει. Καλλιστα τα παιχνιδια σε μερικα χρονια μπορει να μπουν στα ολυμπιακα αθληματα , καλλιστα μπορεις να ερθεις σε επαφη με ομοιοπαθεις για κοινωνικες σχεσεις , οπως ειναι διαφορες λεσχες για αλλες δραστηριοτητες ... τεσπα πολλα ειπα ... η ουσια ειναι μια ο χρονος ειναι περιορισμενος και συνηθως τα θελουμε ολα .... ναι να γινουμε και πλουσιοι , ναι να αποκτησουμε γνωσεις , ναι να καταξιωθουμε επαγγελματικα , κοινωνικα ... ναι να περναμε καλα και να μην μας βγαινει η πιστη καθε ημερα , ναι σε ολα .... ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Συμφωνώ keep walking! Έθεσες το θέμα σε πολύ σωστή βάση.
Ιεράρχιση προτεραιοτήτων! Στο πλαίσιο αυτό θα δούμε αν και που χωράνε στγη ζωη μας τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Πρέπει να έχουμε όμως αυστηρή αυτοπειθαρχία σ' αυτό που όρισα ως ιεράρχιση προτεραιοτήτων στη ζωη μας.
Εγω βασικά όταν πηγαινω το βραδυ για υπνο κάνω ένα μικρό απολογισμό για το τι έκανα τη μέρα, ήτοι πόσο παραγωγικά για μένα θεωρώ πως αξιοποίησα τη μέρα μου. Τυχόν ενασχόληση μου με ηλεκτρονικά παιχνίδια και facebook είναι πάντα στον πάτο.