Σχέση με άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα
Ο μοναδικός άνθρωπος που ερωτεύτηκα και είναι πλέον πρώην σύντροφός μου πάσχει απο αγχώδη διαταραχή!
Ήμασταν μαζί 5 χρόνια, όμως κατά τη διάρκεια της σχέσης μας πάντα παρατηρούσα κάποιες περίεργες για μένα συνήθειες και ίσως τρόπο ζωής όπως π.χ. δεν μπορούσε να κλείνεται μέσα στο σπίτι - τον ψυχοπλάκωνε. Ήθελε να είναι συνέχεια έξω, είτε μαζί μου είτε με φίλους του. Επίσης είχε μια εμμονή με τα παιχνίδια είτε υπολογιστή, είτε επιτραπέζια και έπαιζε κάθε μέρα. Ήταν κάπως αποδιοργανωμένος, δεν έτρωγε καλά (άστατο ωράριο,δεν πρόσεχε τη διατροφή του), δεν είχε κάποιο πρόγραμμα στη ζωή του, κάποιο στόχο, δεν τον ένοιαζε η δουλειά ή αν είχε λεφτά και άλλα πολλά τέτοια περίεργα τα οποία ήταν τόσα πολλά που σίγουρα κάποια ξεχνάω να τα αναφέρω... Μεταξύ μας όμως τα πηγαίναμε πολύ καλά, ήμασταν τρελά ερωτευμένοι και οι 2, πετούσαμε στα σύννεφα!
Τελικά, όταν διαγνώστηκε με αγχώδη διαταραχή, όλα αυτά τα περίεργα έβγαλαν νόημα! Απο τότε που τον έπιασε όμως δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος, έχασε τον εαυτό του, έγινε απόμακρος, κλείστηκε στον εαυτό του και δεν έβρισκε νόημα σε τίποτα πλέον. Η σχέση μας χάλασε, αυτός δεν ήταν καλά, το έδειχνε και το έλεγε συνέχεια. Ο άνθρωπος που ερωτεύτηκα και που ήμουν τόσο καλά μαζί του, άλλαξε, χάθηκε.... Περάσαμε 1 χρόνο αναζήτησης για το τι του συμβαίνει, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, πήρε αντικαταθλιπτικά για λίγους μήνες, τα σταμάτησε, διακυμμάνσεις στη διάθεση, εξάρσεις και υφέσεις και γενικότερα μία ψυχολογική περιπέτεια. Αγαπιόμασταν πάρα πολύ, όμως με όλα αυτά τον πήρε απο κάτω, απομακρύνθηκε, αργούσε να γυρίσει στο σπίτι γιατί έπαιζε ηλεκτρ. παιχνίδια για να ξεχνιέται, δεν τον έβλεπα πολύ, ήταν κάθε μέρα χάλια, δεν είχε όρεξη για τίποτα - κάτι σαν κατάθλιψη - και δεν ήθελε να βλέπει κανέναν (ούτε φίλους, οικογένεια, εμένα). Άρχισε να με αφήνει συνέχεια μόνη και αποξενωθήκαμε, εγώ ήμουν χάλια όλο αυτό το καιρό μαζί με το δικό του το χάλι, έτσι πάνω στα νεύρα και τη σύγχυση του είπα να χωρίσουμε.
Περάσαμε ένα διάστημα χωριστά όμως κατάλαβα ότι δεν μπορώ να τον αφήσω αυτόν τον άνθρωπο... Μας ενώνει κάτι πολύ ξεχωριστό και δεν έχω ξανανιώσει έτσι με κανένα! Παρόλο που πλέον άλλαξε, δεν θέλω να τον αφήσω, νιώθω πως τον αγαπώ τόσο πολύ που θέλω πολύ να τον βοηθήσω και να του σταθώ, έτσι αρχίσαμε ξανά επικοινωνία και επαφή μετά απο δική μου προσπάθεια. Του έχω ξεκαθαρίσει ότι τον αγαπώ και ότι περιμένω να γίνει καλά για να είμαστε ξανά μαζί. Λέει ότι έτσι όπως είναι δεν μπορεί να είναι με κάποιον γιατί υπάρχουν μέρες που δεν θέλει να βλέπει κανένα και πως δεν θα αντέξω κι εγώ αυτή τη κατάσταση. Έτσι πλέον δηλώνουμε χωρισμένοι ενώ έχουμε μία συχνή επαφή και επικοινωνία όπου παράλληλα τον εμψυχώνω και του στέκομαι όσο μπορώ και όσο με αφήνει. Κυρίως επιδιώκω εγώ την επικοινωνία γιατί αυτός τις περισσότερες φορές δεν νιώθει καλά, όμως υπάρχουν φορές που θέλει κι αυτός να βρεθούμε όταν έχει διάθεση.
Δεν θέλει να συνεχίσει την ψυχοθεραπεία, δεν παίρνει φάρμακα και γενικά πλέον απλά περιμένει να περάσει απο μόνο του. Τελευταία έχει κάνει κάποια βηματάκια όπως το να αρχίσει να γυμνάζεται, να προσέχει τη διατροφή του και βλέπει ότι νιώθει λίγο καλύτερα χωρίς όμως να έχει φύγει το πρόβλημα και χωρίς να έχει ιδιαίτερη αλλαγή στη διάθεσή του.
Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον.... Πέρασαν πολλοί μήνες που είμαστε έτσι και απ'τη μία σκέφτομαι ότι ίσως αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σωτηρία και ότι χάνω τον χρόνο μου μαζί του, ότι ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος, αυτός που αγάπησα και που ήταν όλο κέφι και ανεμελιά. Απ'την άλλη καταλαβαίνω ότι τον αγαπώ πολύ και ότι θέλω να προσπαθήσω όσο έχω ακόμη δυνάμεις και ελπίζω ότι μια μέρα θα γίνει έστω καλύτερα (αν όχι εντελώς καλά) και θα είμαστε πάλι μαζί, ερωτευμένοι κι ευτυχισμένοι όπως παλιά....
Δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω απόφαση και να σταματήσω να ασχολούμαι, να τον αφήσω στην ησυχία του, ή αν πρέπει να προχωρήσω τη ζωή μου.... Δεν ξέρω αν τον βοηθάω σε κάτι τελικά που προσπαθώ να είμαι δίπλα του σε αυτό που περνάει.... Ώρες ώρες αμφιβάλλω...
Εγώ μαζί του ήθελα να είμαι, να παντρευτούμε, κάνουμε οικογένεια, δεν ήθελα κανένα άλλο..... αλλά δες πως τα φέρνει η τύχη μερικές φορές και 2 άνθρωποι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι μαζί... τουλάχιστον για τώρα.... :(