Η αγάπη είναι υποκειμενική. Πχ εγω κρινω οτι κάποιος με αγαπά όταν μου δείχνει σεβασμό, αναγνωρίζει όσα εχω να προσφέρω, μου στέκετε χωρις πολλά λογια και δεν φοβάτε να μου πει την αλήθεια. Όταν γέννησα τα μωρα μου, ενοιωσα τόση αγαπη που δεν μου είχε συμβεί ποτέ πριν για κανέναν ανθρωπο. Και είναι σιγουρο πως αν και με κοιταζαν ή μαλλον προσπαθούσαν να το κάνουν γιατι τα μωρα δεν βλέπουν οταν γεννιούνται, και ηταν γατζωμένα πάνω μου και με είχαν ανάγκη, ενοιωσα αγαπη για πολλα αλλα πραγματα. Αλλαξε η αγαπη μου για τον συζυγο, θα ειναι πάντα το πιο αγαπημενο μου παιδι οσα μωρα κι αν κάνουμε,αλλά δέθηκα περισσότερο μαζί του. Αγαπησα τη ζωη μου περισσοτερο γιατι αν και πρακτικά δυσκολεύει η ζωη με τον ερχομό παιδιών, γίνεται πιο ενδιαφερουσα. Επίσης αγαπησα εμένα την ιδια γιατι οσο κοινοτυπο κι αν ακουγεται δημιουργησα ενα θαυμα, ετσι το ενοιωσα.
Δε νοιωθω πως υπάρχει ανθρωπος που με αγαπα περισσοτερο απο τον σύζυγό μου, προς το παρρον τουλάχιστον. Τα μωρα μου ειναι αγόρια και σχεδον 1,5 χρονων και λόγω φυλου ειναι κολλημενα πάνω μου ολη την ώρα,αλλά και πάλι. Τα παιδια αγαπουν ενστικτοδώς. Δε νοιωθω πως μου οφειλουν αγαπη επειδη τα εφερα στη ζωή. Επςνδυω στο να ειμαι οσο το δυνατον καλύτερη μπορώ για να μπορω στο μέλλον να καρπωθώ την πλέον συνειδητή αγαπη ή αδυναμία που θα μου έχουν.
Επίσης εχουμε και δύο γατες. Η μία ειναι σαν σκύλος,τοσο καλό γατί ειναι. Τα αγαπω τα γατιά μας. Τα εχουμε περισσοτερα χρόνια απο ότι τα παιδια και ειμαστε δεμενοι μαζι τους. Μας δειχνουν αγάπη. Οταν ο αντρας μου κάνει πως μαλώνει τα μωρα ο γάτος σηκώνει την τριχα του καγκελο και μαλώνει τον αντρα μου,προστατευει τους πιταιρικάδες και καλα. Αλλά και πάλι.
Η συνειδητοποιημένη αγάπη ενός ενηλικα ανθρώπου που επιλέγει να μοιραστει την ψυχη και την ζωή του μαζί σου και να σε κάνει κομμάτι της, ειναι η μεγαλύτερη εκφραση αγαπης. Ετσι πιστεύω. Και μεσα στην αγαπη αυτη θα υπάρξουν συγκρουσεις, στιγμές ομορφες, ασχημες.
Εστάλη από SM-G3815 στο
E-Psychology.gr Mobile App