Originally Posted by
elisabet
Νεφέλη απ οτι καταλαβαίνω μιλάμε για μια φιλία χρόνων σωστά; Νομίζω παιδικά χρόνια είδα κάπου να αναφέρεις.
Πολύ αυτομαστίγωμα είδα πάλι ρε κορίτσι μου. Έδωσες πολύ συναίσθημα, έδωσες παραπάνω από όσο έπρεπε, δεν βασίστηκες στα πόδια σου....δεν καταλαβαίνω! Συμφωνώ πως οι σχέσεις είναι ένα ατέλειωτο πάρε- δώσε και πως χρειάζεται μια ισορροπία σε αυτό, άλλα όπως είπε και η ρέμεντυ νομίζω, δεν κρατάμε και τεφτέρι να μετράμε τόσα έδωσα εδώ, τόσα εκεί, τόσα έδωσες εσύ... αν είναι δυνατόν!
Και τι σημαίνει μαθαίνω να πατάω στα πόδια μου; Γίνομαι γαιδούρι και δεν ξαναεμπιστεύομαι κανέναν, δεν επενδύω ποτέ συναισθηματικά σε κανέναν για να μην φάω τα μούτρα μου; Έτσι γίνομαι ώριμος, από αυτό ορίζεται η ωριμότητα;
Και κάτσε δηλαδή για να κατάλαβω, ας υποθέσουμε οτι εσύ το έχεις το χουι και δίνεσαι πολύ, παραπάνω από όσο δίνει ο άλλος και ποντάρεις πολύ.... ο άλλος τι κάνει; Ο άλλος που δεν θέλει να δεθεί τόσο βρε παιδί μου, δεν σήμαινες και ποτέ τίποτα σπουδαίο για αυτόν, τι ρόλο παίζει; Απλά παίρνει αυτά που του δίνεις και κάνει το κοροίδο; Αλλά το πρόβλημα το χεις εσύ που δίνεις πολλά κι όχι ο άλλος που θέλει μόνο να παίρνει πολλά!!
Εγώ ξέρω πως στις σχέσεις το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας είναι μη λεκτικό. Εγώ δίνω όσο γουστάρω να δώσω κι αν είναι ο χαρακτήρας μου να δώσω πολύ θα δώσω και πολύ κι ο άλλος αντίστοιχα θα δείξει τις προθέσεις του κι ανάλογα θα πράξω. Αν κρατήσει την απόσταση του θα καταλάβω πως δεν θέλει τόσα πολλά, θα κάνω πίσω. Κάπως έτσι το χω στο νου μου εγώ. Εσύ εδώ περιγράφεις μια άλλη σχέση όμως και μάλιστα χρόνων. Δεν μας λες οτι πάντα αυτός κρατούσε μια απόσταση, ότι εσύ έδινες και αυτός αρνιόταν να πάρει, προφανώς έπαιρνε και έπαιρνες και συ από αυτόν για να συνεχίσεις να δίνεις.
Αν ξαφνικά για οποιονδήποτε λόγο, εκείνος σταμάτησε να θέλει να δέχεται και να δίνει, αυτό γιατί είναι δικό σου πρόβλημα; Εσύ γιατί πρέπει να το λαμβάνεις λες και είσαι εσύ η ελαττωματική που του έδινες παραπάνω από όσα άξιζε; Όταν τα έδινες, άξιζε κορίτσι μου!!! Φαντάζομαι έπαιρνες και συ, δεν ένιωθες αυτό που μας λες τώρα. Γιατί προσπαθείς να σου βρεις λάθη και ελαττώματα; Του έδωσες την ευκαιρία να σου πει αν κάτι τον έχει πειράξει κτλ, λες δεν βγήκε άκρη, σα να παιξε κοροιδο. Πολύ πιθανό να μην ξέρει ούτε ο ίδιος. Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε και τι είναι ακριβώς που δεν μας αρέσει πια σε κάποιον, δεν χρειάζεται να μας έχει κάνει κάτι συγκεκριμένο. Η ουσία είναι πως δείχνει να θέλεινα απομακρυνθεί από σένα. Απολύτως φυσιολογικό το βρίσκω να νιώθεις πόνο, να θρηνείς την σχέση που τελειώνει αλλά όχι να σε βγάζεις και ελαττωματική επειδή αφέθηκες να εμπιστευτείς και να δεθείς με έναν άνθρωπο.