Θα έχει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 άρματα, αεροπλάνα και ελικόπτερα στη Θεσσαλονίκη;
Printable View
Θα έχει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 άρματα, αεροπλάνα και ελικόπτερα στη Θεσσαλονίκη;
Είναι μαθητική η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, στην 25 Μαρτίου, θα έχει στρατιωτική παρέλαση και αυτό το ξέρω, αρκετά καλά...
Καλημέρα,
Οι στρατιωτικές παρελάσεις χωρίζονται:
28η Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη
25η Μαρτίου Αθήνα
Συνήθως τις δείχνει κάποιο από τα κρατικά κανάλια ΄γυρω στις 10:00 αν θυμάμαι καλά
ειναι αυτο θεμα που αφορα την ψυχολογια?
οι παρελασεις ανεβαζουν το ηθικο.
αρα το θεμα ειναι σχετικο με το φορουμ:D
Οι παρελάσεις εντείνουν το εθνικό, το θρησκευτικό, το πολιτισμικό και το πατριωτικό συναίσθημα και είναι μια τιμή, της ελληνικής ψυχής και τιμή, για το χυμένο ελληνικό αίμα, των αγωνιστών, για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ρε παιδιά τι ήπιατε πρωί πρωί;
Νομίζω η υποσημειωση της ενότητας τα λεει ολα. Δεν ειναι εκτος θέματος...
Νομίζω ότι ο θεματοθέτης μας εμπαίζει, είναι φανερά κάποιος άσχετος, που θέλει εμμέσως να μας περάσει το μήνυμα:
"Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Δεν θα είναι μια συνηθισμένη στρατιωτική παρέλαση."
Και μπαίνει σε αυτό το φόρουμ, το ομολογουμένως πολυμελές, για να κόψει αντιδράσεις και να ψυχολογήσει τον κόσμο που μέσα στα ψυχολογικά του τόσα χρόνια, δεν παίρνει χαμπάρι πως όλα αλλάζουν γύρω του.
Να μας ψαρέψει θέλει και δεν είναι καθόλου αθώα η τοποθέτησή του αλλά περιέχει ειρωνεία και εμπαιγμό.
Κι εγώ κακώς τα γράφω αυτά εδώ αλλά να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν με ενδιαφέρει τίποτα στον κόσμο παραπάνω απ' την ησυχία μου και όταν βλέπω ότι πάνε να μου τη χαλάσουνε, κάνω φασαρία κι εγώ.
Έτσι είναι οι εποχές δυστυχώς. Αυτός που είναι ενάντια στην Εκκλησία και την Πατρίδα, λέγεται προοδευτικός, ενώ όποιος υποστηρίζει τις ηθικές αξίες, την Εκκλησία και την Πατρίδα, λέγεται φασίστας. Ξεχνάνε, πως η Ελλάδα στην σημαία της, έχει έναν σταυρό, ξεχνάνε ότι στην στρατιωτική σημαία, είναι ο Άγιος Γεώργιος...Τι να πει κανείς;...
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που τα χωρίζει αυτά τα δύο νομίζω...
Για παράδειγμα όταν βλέπω τον άλλον να είναι σε σελίδες στο facebook που λυσσάνε για την Ελλάδα εκεί μου μπαίνουν υποψίες ότι είναι τουλάχιστον εθνικιστής κι είμαι επιφυλακτική...
Αλλά πάντως ακόμα κι αν συμφωνώ ότι οι ήρωες μας αξίζουν τιμής, αυτό το θέμα εξακολουθεί να είναι άσχετο με την ψυχολογία...
Καλα απο τη στιγμή που δεν ειναι κ κανενας πατριώτης, δεν τιθεται λογος για περαιτερω συζητηση. Δεν τηρούσαν και δεν τηρείται απο κανεναν η ιδεολογια κάθε κομματος.
Άλλο πατριώτης και άλλο εθνικιστής ή εθνιστής, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά αυτών των τριών εννοιών. Εγώ δεν μιλάω, ως εκπρόσωπος κάποιας ιδεολογίας αυτή τη στιγμή, αλλά ως Έλληνας πολίτης. Όμως υπάρχουν και οι διάφοροι τρελοί, που δήθεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά περισσότερο υποστηρίζουν μια ιδεολογία και όχι τις ηθικές αξίες του Έθνους. Το φόρουμ, δεν είναι μόνο ψυχολογία Κύκνε, είναι πολλά πράγματα. Σε αυτήν την κατηγορία, που τοποθέτησε το θέμα του, ο νηματοθέτης, μπορεί να γράψει και θέμα, άσχετο με την ψυχολογία, άσχετα, αν το περιεχόμενο του νήματος του, είναι χαζό και ηλίθιο.
Το ξέρω ότι είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο γι' αυτό είπα κι ότι τα χωρίζει μια λεπτή γραμμή αυτά τα δύο...κι αναφερόμουν γενικά, όχι συγκεκριμένα σ' εσένα...
Πάντως πριν από λίγο λόγω μιας συζήτησης που είχα θυμήθηκα ένα άσχημο γεγονός που έχει να κάνει εν μέρει με το στρατό κι είναι ευκαιρία να το αναφέρω...είχα έναν συμμαθητή στο γυμνάσιο, πολύ όμορφο παιδί και λόγω της ομορφιάς του ήμουν ψιλοτσιμπημένη μαζί του...όταν ήμουν είκοσι χρονών έμαθα ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ υπηρετούσε κι είπαν ότι όλοι όσοι ήταν στο αυτοκίνητο ήταν μεθυσμένοι γι' αυτό και τράκαραν...και μου είχε πει μια συνάδελφος μεγαλύτερη σε ηλικία όταν της το είχα αναφέρει χρόνια μετά ότι αν κάποιος πεθάνει στο στρατό το φέρετρο το δίνουν σφραγισμένο...ξέρεις αν ισχύει αυτό; Κι αν ναι, δηλαδή ούτε οι γονείς δεν αναγνωρίζουν το πτώμα; Με βασανίζει κάτι σχετικά μ' αυτό γι' αυτό και ρωτάω αλλά ας μην επεκταθώ προς το παρόν...
Καλημέρα Κύκνε
Κι εγώ από γνωστούς που έχω ξέρω πως ο στρατός δεν επιτρέπει να ανοιχτεί το φέρετρο όταν πεθάνει κάποιος ενώ είναι στρατιώτης.
Δεν γνωρίζω αν είναι κανονισμός που ισχύει πάντα, αλλά κανα δυο περιπτώσεις που τυχαίνει να γνωρίζω δεν επέτρεψαν σε κανέναν να δει τον νεκρό.
Καλημέρα Ελισάβετ!
Καλά ρε παιδιά, τι απαράδεκτο πράγμα είναι αυτό; Σου δίνουν δηλαδή ένα κλειστό φέρετρο να θάψεις; Και δεν ξέρεις καν αν είναι όντως ο δικός σου άνθρωπος εκεί μέσα; Και δεν σε αφήνουν να τον τιμήσεις όπως πρέπει, να τον στολίσεις με λουλούδια κι ότι άλλο χρειάζεται; Είναι ντροπή, ειδικά ο στρατός θα έπρεπε να τα σέβεται αυτά!
Άσε που έτσι δεν ξέρεις κι αν είναι αλήθεια ότι πέθανε όπως λένε κι αν δεν συνέβη κάτι άλλο, κάτι ύποπτο που θέλουν να καλύψουν...
Είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις που οι συνθήκες θανάτου έμειναν αδιευκρίνιστες στις οικογένειες του θανόντος, πολλές φορές ο στρατός κατηγορήθηκε για συγκάλυψη σε υποθέσεις που παρουσιάστηκαν ως αυτοκτονίες πχ και υπήρχαν άλλες υποψίες, ειδικά παλιότερα.
Με βρίσκεις ανενημέρωτη όμως, δεν γνωρίζω ακριβώς τους κανονισμούς κι αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια, καθαρά από ότι έχω ακούσει να συμβαίνει γύρω μου μιλώ, οπότε ας πει και κάποιος άλλος που μπορεί να ξέρει καλύτερα.
Να, τέτοια πράγματα σκέφτομαι κι εγώ...ότι κάτι άλλο συνέβη και θέλαν να το συγκαλύψουν και μάλιστα κατηγόρησαν άδικα τα παιδιά για το ατύχημα αμαυρώνοντας την μνήμη τους...σκέφτομαι ότι συνέβη κάτι παράνομο και προσπαθούν να το κρύψουν, ότι μπορεί να ήταν μέχρι και δολοφονία πάνω σε καβγά π.χ. και να μην συνέβη ποτέ ατύχημα...
Και με κάνει να φρικάρω η σκέψη ότι παραμορφώθηκε το πρόσωπο του...τον θυμάμαι τόσο μα τόσο όμορφο...
Ναι, αν ξέρει κάποιος ας πει...με βασανίζει χρόνια η σκέψη ότι κάτι άλλο συνέβη κι ότι λένε ψέματα...