Τι γνωριζετε για αυτο? http://www.healthyliving.gr/2013/02/...pish-diatrofh/
Printable View
Τι γνωριζετε για αυτο? http://www.healthyliving.gr/2013/02/...pish-diatrofh/
Γνωριζω οτι πραγματι μου συμβαινει καμια φορα και οτι πραγματι οι ορμονικες μεταβολες με κανουν πιο ευερεθιστη, λιγοτερο υπομονετικη, μουρτζουφλα η κακοκεφη. Μπορει η να θελω να πηδηξω απο καμια ταρατσα η να κλαιω ασταματητα η ξεσπασω σε οποιον καημενο ανθρωπο τυχει να μου πει το λαθος πραγμα τη λαθος στιγμη, λολ, χανψ ευκολα την υπομονη μου. Αλλα δεν μου συμβαινει παντα, συνηθως ειναι διαχειρισιμο κι αμελητεο, ολα μια χαρα κανονικα. Προσωπικα μου συμβαινει σε βαθμο που προκαλει προβλημα και το παρατηρω αμα εχω να αδιαθετησω πολυ καιρο (εχω αστατο κυκλο). Ειναι ο λογος που οι αντρες πετανε "εχεις περιοδο;" αμα εχεις νευρα η παραπονεθεις και υπαρχει το στερεοτυπο οτι η γυναικα που εχει περιοδο δεν ειναι και πολυ στα λογικα της...συμβαινει σε καποιο βαθμο, καμια φορα, και ειναι και αναλογα τον ανθρωπο και τον οργανισμο.
Επισης να αναφερω οτι ξερω γυναικες που δεν καταλαβαινουν χριστο οταν ειναι να αδιαθετησουν η οταν αδιαθετουν, το περνανε ψυχραιμα κι ωραια, δεν επηρεαζονται ολες απο εντονες ορμονικες μεταβολες. Προσωπικα παντως γινομαι αλλος ανθρωπος αμα παρω ξερω γω αντισυλληπτικα, ειχα παρει στο παρελθον μια περιοδο καποια που υποτιθεται οτι ειναι ελαφρια κι ολας και πρωτον ημουν 150% πιο κακια και νευρικη και σκυλα, δευτερον ηθελα στα σοβαρα να πεθανω. Λολ. Και μιλαμε για δεκα μερες που τα επαιρνα, μετα δεν αντεξα, τα εκοψα.
Τελευταια δεν θα ελεγα οτι με επηρεαζει πολυ το πμσ σε γενικες γραμμες...
Αλλα τελοσπαντων, ειναι αναλογα το ατομο και τον καθε οργανισμο. Εντωμεταξυ γελαω με το ποσες φορες εγραψα "περιοδος". ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΡΕ :P
Γιατι ρωτας το παθαινεις κι εσυ;
Εγω εχω ζαλαδες, διαταραχες στο στομαχι, πονοκεφαλο, κοπωση και ελλειψη συγκεντρωσης καποιες μερες πριν.και θελω να δω αν σχετιζεται με την περιοδο δλδ προεμμ.συνδρομο η αν ειναι καποιο αλλο θεμα υγειας που πρεπει να κοιταξω.τωρα πχ ειμαι χαλια και ειμαι στην 21η μερα του κυκλου
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Εχεις σταθερο κυκλο; Περιμενεις δηλαδη να αδιαθετησεις σε καμια εβδομαδα; Αν ναι μπορει να ειναι και αυτο...ολα αυτα τα συμπτωματα τα αισθανεσαι τακτικα σε αυτη τη φαση του κυκλου σου συνηθως η τυχαινουν και γενικα; Το εχεις παρατηρησει καθολου;
Ρωταω γιατι η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι σιγουρη αν μπορει να εντοπισει γιατρος το πμσ μεσα απο ορμονικες εξετασεις μονο η αν παιζει ρολο και η παρακολουθηση του ταιμινγκ των συμπτωματων με τον κυκλο σου...
Ναι περιμενω αλλα τυχαινουν και γενικα.θα κανω εξετασεις ουτως η αλλως.Ειναι βεβαια και ψυχολογικο απο το αγχος αλλα καλου κακου
Παλιά για να μην ψηφιζουν οι γυναίκες λέγανε ότι οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο γίνονται τρελεσ κι επειδή δε γίνεται να υπολογίσουμε για την καθεμιά όταν έχουμε εκλογές αποκλείονται όλες δείτε κ κανένα ντοκιμαντέρ
Τι ρατσιστικο.Ξεφυγες.Και ειπαμε μονο γυναικες σε αυτο το θεμα.εισαι κι εσυ?
Κανεις come back?
Ναταλάκι εγώ που σ αγαπάω ψάξε γτ δεν ψήφισαν οι γυναίκες παλιά κ πεσ εδώ στα νεογνά
Κοίταξε Ιωάννα εσείς γεννηθηκατε τώρα πολύ απλά δε σας νοιάζει τι γινόταν το 1920 το 1940 εμένα με νοιάζει γτ γεννήθηκα το 1980
Καλα.
Καλά το 1920 υπήρχε αραμπάς, γαϊδουράκια και οι άνθρωποι έκαναν τις προσωπικές τους ανάγκες δεξιά και αριστερά (Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας και Προσωπικής Υγιεινής σήμερα!). Τι σχέση έχει το χθες; Επίσης στο παρελθόν υπήρχε ο νόμος 4000 περί τεντυμποϊσμού. Τι να κάνουμε; Να τον επαναφέρουμε;
Νταξει μωρε τι τον παρεξηγησατε τον ελις; Ενα φαν φακτ ειπε...δεν σου δινει καποια στοχευμενη απαντηση αλλα ψιλοσχετιζεται με το θεμα οντως το σχολιο του...
Δεν εχει αδικο.
Πραγματι οι ορμονικες διακυμανσεις των γυναικων και ο τροπος που επηρεαζει αυτο τη ψυχολογια τους εχει χρησιμοποιηθει πολλακις στην ιστορια ως δικαιολογια για να τους στερηθουν δικαιωματα.
Οτι τις λεγανε δηλαδη τρελες και συναισθηματικα ασταθεις και μη ικανες να σκεφτουν, να ψηφισουν, να κανουν διαφορα επαγγελματα κλπ για αυτο τον λογο επειδη καποιες επηρεαζοντουσαν απο το συνδρομο που περιγραφει η θεματοθετρια. Δεν καταλαβαινω γιατι πεσατε να τον φατε. Εγω το βρισκω ωραιο σχολιο, ψιλοασχετο αλλα οχι τελειως αστοχο η κακο. Χαλαρωστε λιγο...περιοδο περιμενετε; :P (ελπιζω να ειναι ξεκαθαρο πως αστειευομαι στο τελος)
Δεν σου ειπε ρε ιωαννα οτι οι γυναικες ειναι οντως τρελες επειδη εχουν περιοδο, σου λεει οτι αυτα τα συμπτωματα εχουν ερμηνευτει ετσι στο παρελθον, ετσι το ανεφερε, δεν ειπε οτι καλα κανανε. Το ρατσιστικο που ειναι δεν καταλαβα...
Βιαστηκες να παρεξηγηθεις :)
Ηρεμηστε.το ρατσιστικο το ειπα για το ιδιο το γεγονος( οτι αυτο πυ γινοταν στο παρελθον ηταν ρατσιστικο) οχι τον ελις....απλα δεν ηθελα να αναμειχθουν αντρες στο θεμα .αυτο πηγαινε σε εκεινον μονο.για πλακα το ειπα κι επειδη ειναι ασχετο με το προβλημα υγειας μου.τι ερμηνευσατε λαθος.αυτα.καλη σας νυχτα παιδια
Και γιατι να μην αναμειχθουν αντρες; Μπορει να εχει κανα γυναικολογο με καταθλιψη το φορουμ :P
Η να εχει κανεις συζυγο με παρομοιο προβλημα και να γνωριζει κατι παραπανω απο εμας απο αντιστοιχες εξετασεις της ξερω γω...λεμε τωρα παραδειγματα φερνω. Ωστοσο ειναι σεβαστο που θες μονο γυναικειες γνωμες...αν και δεν νομιζω οτι ερμηνευσα λαθος μια λιγο εχθρικη διαθεση εκ μερους σου...αλλο το "να σαι καλα αλλα προτιμω γυναικειες γνωμες" και αλλο το "γυναικα εισαι;" Εχει διαφορα ο τροπος και το υφος.
Και ουτε χαθηκε ο κοσμος με ενα ψιλοασχετο σχολιο.
Α και ο positive wave που επεσε να τον φαει μετα αντρας ειναι να ξερεις, λολ. Τεσπα...
Φιλικα στα λεω επειδη σε ειδα λιγο τσιτωμενη, αγαπη μονο παιδια :)
Απο εκει και περα κανε τις εξετασεις σου και βλεπεις. Παντως εν ολιγοις ναι, μπορει το προεμμηνορυσιακο συνδρομο να συμβαλλει στα συμπτωματα σου. Φροντιζε να τρως ελαφρια, να κινεισαι οσο μπορεις, να ξεκουραζεσαι (κυριως νοητικα) και να αποφευγεις στρεσογονες καταστασεις...υπομονη και ευχομαι να βρεις λυση.
Εμένα δεν μου συμβαίνει πάντα, άλλα κάποιες φορές το βιώνω τραγικά κάπως. Πολλά νεύρα, κόπωση, ακατανίκητη επιθυμία για σοκολάτα και κάποιες φορές μαυρίλα και κλάματα με το παραμικρό. Μπορεί να ακουστεί γελοίο αλλά ξέρω πως αν συμπέσει και με πανσέληνο την έκατσα την βάρκα.Παλιότερα πάντως ήτα πολύ πιο έντονα αυτά τα συμπτώματα, με τα χρόνια υποχωρούν αλλά κάποιες φορές (χωρίς να ξέρω ακριβώς τον λόγο γιατί έχω σταθερό κύκλο) είναι ακόμα έντονα. Δεν θα έλεγα πως χάνω τα λογικά μου, αλλά καλύτερα εκείνες τις μέρες να μην μου πάει κανείς κόντρα, οπότε συνήθως γελάω με την γνωστή ατάκα των αντρών "περίοδο έχεις;" γιατί βρίσκω πως έχουν κάποιο δίκιο.
Για να την εξετασει μια γυναικα γυναικολογος στην ευαιστητη περιοχη πρεπει να εχει κανει σεξ απαραιτητα η μπορει κι ετσι.απλως θελω να παω για να μου φυγουν καποιες φοβιες ασθενειων και δεν ξερω..τι λετε κοριτσια?
Το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Νέα Ημέρα» στις 20 Μαρτίου του 1928:
«...Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός... Νεώτεραι και ακριβέστεραι έρευναι καταδείκνυσιν ότι ου μόνον ωρισμένας ημέρας, αλλά δι' όλου του μηνός τελούσιν άπαντα τα θήλεα εις πνευματικήν και συναισθηματικήν ανισορροπίαν, τινά δε μετρίαν, τα πλείστα δε σφοδροτάτην και ακατάσχετον, άτε και παντοιοτρόπως εκδηλουμένων και κλιμακουμένων συν τω χρόνω... Επειδή εν τούτοις αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθή ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνην ημέραν να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.»
Πηγή: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν λόγω περιόδου»: Οταν οι οπισθοδρομικοί Ελληνες θεωρούσαν «αποκρουστικά» τα εκλογικά δικαιώματα του «ωραίου φύλου» | iefimerida.gr
οι γυναικες σιγουρα δεν πρεπει να ψηφιζουν, γιατι εαν χρειαστει δεν πανε στον πολεμο. επιπλεον δεν πρεπει και να εκλεγονται.
προσωπικη μου αποψη παντα, αλλα ξερω οτι πολλοι θα συμφωνισουν μαζι μου
Εγω θελω να πω οτι ειναι αλλο το μεγαλωμα οι γυναικεσ ειναι ισεσ αλλα ποιο ειναι το θεμα οταν αυτη παιζει με κουκλεσ εγω παιζω μπαλλα θα γινουμε το ιδιο οταν μεγαλωσουμε με τιποτα δεν θα μπορουμε να συννενοηθουμε
Επισησ ο αντρασ μαθαινει μονοσ του απο μικροσ οι γυναικεσ τι κανουν δεν παιζουν ξυλιεσ
Εννοειται οτι μπορεις να πας κι ετσι, βασικα ειναι καλο να παει μια κοπελα απο μια ηλικια και μετα ουτως η αλλως ασχετως ερωτικης εμπειριας. Να κανει εναν γενικο ελεγχο, να ενημερωθει για αποριες κλπ...επισης πχ το εμβολιο κατα του hpv ειναι καλυτερο να γινεται πριν την πρωτη σεξουαλικη εμπειρια ουτως η αλλως. Πηγαινε ενημερωσου.
Δεν χρειαζεται και να σε δαχτυλωσει, λολ
Θα σου κανει ερωτησεις για τις περιοδους σου, θα σου κανει κανεναν υπερηχο χαμηλα στη κοιλια, αυτα. Θα ρωτησεις κι εσυ τα δικα σου και κομπλε.