Originally Posted by
Natalia_sups
Ακουσε με κι εμενα που περασα τριτοβαθμια και παλι νιωθω ηλιθια: δεν σημαινει τιποτα το να περασεις στη τριτοβαθμια ετσι γενικα και αοριστα. Μην εχεις το γαμοπρεστιζ στο μυαλο σου, δεν ειναι αποδειξη εξυπναδας αυτο... Χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν απο καποιες συγκεκριμενες σχολες, θα πω μονο πως υπαρχουν πανεπιστημιακες σχολες για τα μπαζα, φουλ αχρηστες, με βασεις θεομικρες και πρακτικη χρησιμοτητα μηδενικη. Μπε κανεις και περνας. Εχω γνωστο που σπουδαζει σε τετοια πανεπιστημιακη σχολη που περσι ειχε βαση 4-5 χιλιαδες μορια. Το ονομα σου να γραψεις μονο στη κολλα τοσο βγαζεις. Ε αυτο το ατομο θα τελειωσει πανεπιστημιο και κατι τρεχει στα γυφτικα, λολ. Και αντιστοιχα υπαρχουν σχολες τεχνικες, πρακτικες, επαγγελματικες που ειναι και πιο ενδιαφερουσες και που σου ανοιγουν περισσοτερες πορτες. Εμενα η σχολη στην οποια ειχα περασει ειχε πολλα μορια...με ελεγες και φυτο. Αλλα αμα ειχα σπουδασει καμια αισθητικη-ονυχοπλαστικη παιζει να ημουν χιλιες φορες σε καλυτερη μοιρα επαγγελματικα τωρα, λολ. Κανω οτι να 'ναι δουλεια, χαμαλικι, ανειδικευτη. Αυτο το εκανα και χωρις να σπουδασω, τουλαχιστον η νυχου εχει την ειδικευση της και καθαρη δουλεια, εγω ιδρωνω και μου ερχεται κλαυσιγελος και να σκισω τα πτυχια μου.
Καποτε που λες, οταν εκανα το μηχανογραφικο μου, ηθελα να δηλωσω μια τετοια πιο πρακτικη σχολη... Οχι αυτη που ανεφερα, κατι αλλο. Αλλα πολυ πιο πρακτικο απο αυτο που σπουδασα, με χαμηλοτερη βαση και λιγοτερο "πρεστιζ"...ακουσα τους δικους μου λοιπον να μου πιπιλανε το μυαλο να "μη χαραμισω τον βαθμο μου" και δηλωσα την παπαρια που δηλωσα. Τωρα λοιπον 7-8 χρονια μετα, κανω το μεταπτυχιακο μου στον ιδιο κλαδο με χαμαλοδουλεια παραλληλα και σκεφτομαι οτι τζαμπα εφαγα τοσα χρονια απο τη ζωη μου με αυτον. Θελω να παρατησω το μεταπτυχιακο. Και που με φερνει αυτο; Στο μηδεν χαχαχαχαχαχαχαχα...! Ειμαστε το ιδιο πραγμα φιλε μου! Το πτυχιο μου ουτε για κωλοχαρτο δεν κανει, ειναι πολυ σκληρο ενω στη πραξη εργαζομαι ως ανειδικευτη και εφαγα ποσο χρονο απο τη ζωη μου και εκανα ποσο κοπο, λολ.
Μολις βρω το κουραγιο να παραδεχτω οτι αυτο ηταν, παραταω το μεταπτυχιακο θα εργαστω λιγο να μαζεψω κανα φραγκο και να δουλεψω πανω σε κατι που θελω με τον εαυτο μου και θα γραφτω σε σχολη πολυ πιο τεχνικου-πρακτικου ενδιαφεροντος.
Εν ολιγοις τι θελω να πω...στα αρχιδια σου που δεν περασες. Μαθε μια τεχνη, κατι πρακτικο και ζησε ζωη χαρισαμενη...τι να κανουμε, δεν θα γινουμε ολοι επιστημονες να βρουμε τη θεραπεια για το ειντς και τον καρκινο. Ξεκολλα απο τα οποια κομπλεξ σχετικα με το θεμα εκπαιδευση και ψαξου. Ψαξου τι σου αρεσει και τι θα σου χρησιμεψει.