Originally posted by WeepingMoon
Quote:
Originally posted by kxristina
[...]
Και αγανάκτησα γιατί κατάλαβα ότι τελικά όλοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας προσπαθούν να φτιάξουν την εμφάνισή τους αλλά κανένας την ψυχή τους. Γιατί; σκέφτηκε ποτέ κανένας τι ακριβώς συμβαίνει μέσα μας όταν χτυπάμε αλύπητα τον οργανισμό μας με όλες αυτές τις δίαιτες και τα συναφή ; Πως λοιπόν αυτή η ψυχή να μας δώσει όταν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε τίποτε γι? αυτό ; Δεν τα είχα σκεφτεί ούτε εγώ ποτέ έτσι τα πράγματα. Οι σκέψεις μου είναι πρόσφατες και θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να ζήσω κι? εγώ ξανά φυσιολογικά.
Πόσο σωστά μιλάς...
Όλοι μας προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα και όχι την αιτία. Στην ουσία κουκουλώνουμε ένα πρόβλημα είτε από άγνοια, είτε από έλλειψη διάθεσης να δούμε λίγο παραπέρα, είτε από κάποιον άλλον λόγο που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.
Θεωρώ πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν κάποιο πρόβλημα με την εμφάνισή τους και κατα συνέπεια με το βάρος τους, πως είναι αποτέλεσμα ενός conflict στο μυαλό τους.
Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας αλλά και για την ίδια τη ζωή μας οδηγεί σε επιλογές που μακροπρόθεσμα μας ρίχνουν σε ένα τέλμα, άλλοτε αδράνειας, άλλοτε κακής διατροφής και διατροφικών συνηθειών και άλλοτε και των δύο.
Η γνώμη μου είναι πως αν δεν «θεραπεύσουμε» την ψυχή, καμιά δίαιτα δεν θα έχει αληθινό και ουσιαστικό αποτέλεσμα...
Και φυσικά είναι εντελώς λανθασμένη η άποψη πως η διατροφή δεν απασχολεί όλους τους ανθρώπους.
Η διατροφή δεν είναι μόνο γευστική απόλαυση. Είναι η ίδια η ζωή.