Εσείς όταν είστε με περιόδο (πριν ή κατα τη διαρκεια) νιώθετε πρήξιμο ή φούσκωμα; Εγώ πάντως νιώθω απίστευτο πρήξιμο,φένομαι σαν έγγυος και πονάω πολυυ
Printable View
Εσείς όταν είστε με περιόδο (πριν ή κατα τη διαρκεια) νιώθετε πρήξιμο ή φούσκωμα; Εγώ πάντως νιώθω απίστευτο πρήξιμο,φένομαι σαν έγγυος και πονάω πολυυ
εγω εχω πολυ πρηξιμο κυριως μετα!..οι μερες αυτες με πανε που πισω γιατι συνεχως νομιζω πως εχω παχυνει και εχω μια ψυχολογια υπο του εδαφους..ψιλοαναιρουν την προσπαθεια μου..αλλα τα καταφερνω!..ο επιμενων νικα!:)
****οταν λεω μετα εννοω 2-3 μερες μετα..........
Και εγω έτσι νομίζω! Αλλά το νιώθω απο πριν περισσότερο.
ο οργανισμός μου κατά την διάρκεια της περιόδου δεσμεύει 2-3κιλά. Μόλις τελιώσω μετά από 2-3 μέρες και αφού συνεχίζω την διατροφή χωρίς διάλειμα κατά την περίοδο εξαφανίζονται!!!!
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την περίοδο...λοιπόν, όπως ανέφερα και σε άρθρο στον τομέα της ανορεξίας εδώ στο site, μετά από αρκετό καιρό που ταλαιπώρησα τον οργανισμό μου (είχα φτάσει 37 κιλα με ύψος 1.63) με απώλεια βάρους και αφαγία, δεν έχω περίοδο από τον Αύγουστο (όπου είχα λίγες μέρες και μικρή ροή), ενώ είχα κανονικότατα 30-33 μέρες και κρατούσε 6 μέρες...έκανα όλες τις πιθανές εξετάσεις (από θυρεοειδή, ορμόνες περιόδου και κύκλου γενικά, σιδήρου, βιταμινών, για πολυκυστικές ωοθήκες) και βγήκαν φυσιολογικότατες...πήγα και σε γυναικολόγο που μου χορήγησε ορμόνες (primolut nor) οι οποίες δε βοήθησαν καθόλου απ ότι έδειξαν μετά άλλες εξετάσεις...επίσης εδώ και αρκετούς μήνες η γυναικολόγος μου μου χορήγησε και βιταμίνες που παίρνω καθημερινά (Eviol, Eviol-A, neurobion).παρ' όλα αυτά δεν έχω δει περίοδο...διάβασα ότι μπορεί να πάρει και 7 μήνες από την σταθεροποίηση σε κανονικό βάρος για να επανέλθει η περίοδος..τώρα έχω ξεκινήσει και παίρνω κιλά με συγκεκριμένη διατροφή από διατροφολόγο...θα πάω και σε ενδοκρινολόγο και για υπερηχογράφημα σε 2 βδομάδες..η ερώτησή μου είναι, ξέρετε σε πόσο διάστημα επανέρχεται συνήθως η περίοδος, και θα πρέπει να πάρω ορμόνες?αν ναι ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες?όσο για τα αντισυλληπτικά, η γυναικολόγος μου φοβάται να τα χορηγήσει γιατί έχω προδιάθεση για καρκίνο του στήθους κι αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες...
Η κατακράτηση υγρών αρχίζει αμέσως μετά την ωορρηξία. Δηλαδή στα μέσα του κύκλου που αρχίζει και αυξάνεται η προγεστερόνη στον οργανισμό. Δεν το καταλαβαίνουμε τόσο εκείνες τις μέρες όσο τις μέρες πριν την περίοδο που πλέον είναι εμφανής η κατακράτηση. Με το που έρθει η περίοδος αρχίζει το ξεφούσκωμα μιας και πέφτουν πάλι οι ορμόνες και αρχίζει νέος κύκλος με άλλες ορμόνες να κυριαρχούν. Είναι πολύ φυσιολογικό αν και σπαστικό ομολογώ....
και γω νιο8ω τα ιδια κ η κοιλια μ γινεται τουμπανο αλλα μετα ξεφουσκονω.
εγω εχω να αδιαθετησω περιπου ενα χρονο
Quote:
Originally posted by Tricky_Spider
εγω εχω να αδιαθετησω περιπου ενα χρονο
ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΣΑΙ;;;;
tricky spider poso xronon eisai k sou kopike h periodos apo tora.k go exo xalia kiklo alla pantos m rxonte ka8e mhna me plimira aima k mou krataei 9-10 meres.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ
ΕΚΑΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΜΙΚΑ;;
Α ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
Μπορεί να έχει και τίποτα πολυκυστικές ωοθήκες που προκαλούν αμηνόρροια...δεν είναι απαραίτητο ότι είναι από τη διατροφή...
nai an k shmera phga se endokrinologo k eipe oti d mporei na bgalei akrh..eipe k alles eksetaseis gia ormones pio genikes poy ephreazun ton kyklo..polykystikes h tpt tetoio d paizei na exw giati ekana yperhxografhma..
ειπες πιο πανω οτι σκοπευεις να πας στον γιατρο σε λιγο καιρο, μετα τις εξετασεις σου αν θυμαμαι καλα.Quote:
Originally posted by Tricky_Spider
πολυκυστικες δεν εχω σιγουρα
ειμαι 19 στα 20 και εχω αδιαθετησει περιπου 5 η 6 φορες στη ζωη μου
βουλιμια δεν εχω με την εννοια να προκαλω εμετο,αλλα εχω υπερφαγικα επεισοδια
αυτο σημαινει οτι δεν εχεις παει ποτε στον γυναικολογο
η οτι δεν εχεις παει προσφατα?
Παιδια, σχετικα με την περιοδο, ειναι πολυ υπουλο το θεμα και να μην τοβλεπουμε ξεχωριστα απο το βαρος..
Απο προσωπικη εμπειρια σας λεω οτι το να μην εχεις περιοδο για τοσους μηνες οφειλεται μαλλον σε ορμονικο προβλημα η πολυκυστικες...οτι και να ειναι ομως ειναι παραγοντας που επηρεαζει την ορεξη, δημιουργει αποτομες αυξομειωσεις στην ινσουλινη και τη γλυκοζη και δημιουργει μεταβολικο συνδρομο..
δηλ.μπορει πολλοι απο εμας εδω μεσα να κατηγορουμε τον εαυτο μας οτι δεν ειμαστε εγκρατεις και οτι φταιμε εμεις που δεν το ραβουμε το ρημαδι οπως κανουν αλλοι ανθρωποι, αλλα στην πραγματικοτητα οταν εχεις ορμονικο προβλημα η ορεξη σου διπλασιαζεται και ο αγωνας ειναι δυσκολοτερος!
Γι'αυτο πολλες φορες δεν μπορουμε να κρατησουμε διαιτα πανω απο λιγες μερες, γι'αυτο δεν χανουμε ευκολα κιλα και οποια εχει πολυκυστικες η αλλα ορμονικα ας μου πει το αντιθετο! lol
tricky ψαξε το θεμα τωρα που εισαι μικρη, κανε και μια εξεταση για προλακτινη (μην τυχον εχεις αυξημενη)για να λυσεις εγκαιρα το προβλημα..
παιδια κ ομως μετα απο 11 μηνες ξαναειδα περιοδο μολις πριν λιγο...γινονται θαυματα...!
τελικα ειχατε δικιο. εχω πολυκυστικες ωοθηκες και ενα προβληματακι στο συκωτι (ειναι διογκωμενο λογω του λιπους)
η γιατρος μου εδωσε τελεσιγραφο να ξεκινησω διαιτα γιατι αλλιως ο διαβητης θα μου χτυπησει την πορτα..
Κορίτσια, εσείς οταν εχετε περίοδο χανετε κιλα? Γαμώτο σε 2 μέρες πρεπει να αδιαθετησω και άρχισα χθες δίαιτα, ελπίζω να μην απογοητευτώ:(
Κορίτσια πάω να σκάσω :( Σημερα ζυγίστηκα να δω πως παω και είδα οτι αντι να εχω κατέβει εχω παρει 0,5κιλό, το Σαββατο ειναι να αδιαθετησω, εσεις ποσες ημέρες πριν εχετε κατακράτηση?
Τι ερώτηση..
φαντάζομαι οτι στην κάθε μία είναι διαφορετικό και μάλιστα δεν είναι το ίδιο πάντα και στην ίδια γυναίκα.
Αλλά πρήξιμο-κατακράτηση θα έχεις σίγουρα, μην πτοείσαι και μην ζυγίσεσαι αν δεν έρθει η τρίτη μέρα της αδιαθεσίας σου.
Και η διατροφή, διατροφή, δεν παρεκτρεπόμαστε :)
σε ευχαριστω :)
εγώ βάζω συνή9ως 1 κιλό αυτές τις μέρες και η κοιλιά μου είναι σαν έγκυος.
Γενικά πρήζομαι πολύ. /:
Εύα*
Αδιαθέτησα κανονικά σήμερα το πρωί μετά από 1,5 χρόνο!!! Είχα πάρει ορμόνες 3 μήνες (όχι συνεχόμενους) κι έτσι είχα αδιαθετήσει αλλά σήμερα μου ήρθε από μόνη της η περίοδος, χωρίς χάπια. Το δώρο μου για το 2009...Γιούπι!!!
Μπράβο,δελφινάκι μου!Αυτό κι αν είναι δώρο!
Βάλε τα δυνατά σου να το διατηρήσεις,μέχρι ασφαλώς να επιλέξεις να το ξαναχάσεις αλλά για άλλο λόγο αυτή τη φορά! ;)
Ναι Nadine μου, θα προσπαθήσω να το διατηρήσω γιατί έκανα πολύ καιρό και κόπο να το ανακτήσω κι είναι η ένδειξη ότι είμαι υγιής. Θα δούμε τον επόμενο μήνα πάλι.
Δεν έχω περίοδο εδώ και 2 μήνες.
οταν ημουν ανορεξικη δεν ειχα 4 μηνες και μετα που και που σταματουσε. αλλα με χαπια δεν εγινε τιποτα μονο οταν πηρα βαρρος μου ηρθε.
και 2 και 3 μπορω να πω εγω...αντε την περιμενω ναρθει ουφ. τι πονος στη μεση ειναι αυτοςQuote:
Originally posted by eva_5
εγώ βάζω συνή9ως 1 κιλό αυτές τις μέρες και η κοιλιά μου είναι σαν έγκυος.
Γενικά πρήζομαι πολύ. /:
Εύα*
είχα πρηστεί 7 μέρες πριν την θεωρητικη μέρα της περιόδου, αλλά αυτή άργησε 13μέρες, ήρθε σήμερα στις 44 μέρες και μέχρι τότε είχα ήδη ξεπρηστεί! ξέρει κάποια να μου το εξηγήσει?
Νομιζω πως πραγματικά το "κλειδί" είανι το βάρος, ό,τι και να λέμε... Κάθε φορά που πέφτω κάτω από τα 57-58 κιλά (ύψος 1.81) η περίοδος εξαφανίζεται και επανέρχεται μόλις ανακτήσω το βάρος μου... Έχει υπάρξει φορά που δεν αδιαθέτησα για 1 χρόνο περίπου. Οι εξετάσεις βέβαια έδειχναν πως όλα κυλούσαν ρολόι όμως η περίοδος ήταν άφαντη!! Και δεν έχω πάρει ποτέ ορμόνες απλά διαπιστώνα πως τελικά σχετίζεται άμεσα με το βάρος.... Και τώρα επειδή έχω και πάλι πέσει κάτω από τα 58 κιλά, πάλι την "ψάχνω"...
καλα βρε κουκλα μου κ εσυ γιατι τοσο χαμηλα?58 κιλα?
παντως εγω πρηζομαι κ πριν και κατα τη διαρκεια κ μονο μετα την τελευταια μερα ξεπρηζομαι.κλαιω,εχω νευρα,ποναει η μεση μου ΤΡΟΜΕΡΑ και νοιωθω απαισια.
Έχω αμμηνόρια εδώ και ένα χρόνο.
Κοριτσια, ειμαι και εγω στην ιδια ακριβως κατασταση, Ειχα εναν κανινικότατο κυκλο 28 ημερών, Ομως εκανα για περίπου 2,5 μήνες μια εξαντλητική διαιτα, εχασα βάρος και Η περίοδος μου σταμάτησε κ εδω και τρεις μήνες δεν εχω δει τίποτα, Τωρα εχω αρχίσει κ παίρνω βάρος, ελπίζω κάποια στιγμή να επανελθει. Η γυναικολόγος με συνβούλευσε να μην παρω χαπια απλα να περιμένω λίγο ακόμα, Εσείς τι πιστευετε? Επανέρχεται η περίοδος συνήθως οταν παρεις βάροσ?
Μα πόσες είμαστε τελικά?:o Να δείτε που θα γίνει και μόδα στο τέλος!!!Magdalena χιουμοράκι μαύρο μην το πάρεις προσωπικά...Στο θέμα μας τώρα , αν έχεις αρχίσει να παίρνεις βάρος είσαι σε καλό δρόμο και απότι λένε οι ειδικοί στις περισσότερες των περιπτώσεων η περίοδος επανέρχεται κανονικά όταν φτάσουμε ένα κανονικό βάρος!Οπότε κάνε λιγο υπομονή και όλα θα πάνε καλά!
Σε ευχαριστω πολύ κοριτσακι!! Μου δίνεις κουράγιο.. Να σου πώ την αλήθεια η διαθεση μου τελευταια ειναι χαλια, εσυ τι είδους πρόβλημα αντιμετωπίζεισ?
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης.
διαβασα τα προβληματα σας και νομιζω 9α μου φανουν χρησιμα...πολλες φορες ευχομαι να μην ειμουν κοριτσι :shocked2: αλλα τι να κανουμε...το δικο μου προβλημα τωρα ειναι οτι επρεπε να μου ερ9ει η περιοδος 31/7 και την περιμενω εδω και 9 μερες και το χειροτερο ειναι οτι η μανα μου φοβατε και 9ελει να με παει σε γιατρο..:no:
Κοριτσάκι μου, μπορει να μην είναι και τίποτα, κάποια αλλαγή του κύκλου μπορεί να είναι και νσ αποκατασταθεί από τον ίδιο τον οργανισμό, εγω θα πρότεινα να περιμένεις τουλαχιστον 15 μέρες και μετά να πας σε γιατρό!!
Μην ανησυχεις όλα καλα θα πάνε