Εχω πάθει νευρική ανορεξία;
Είμαι πολύ καιρό μέλος σ' αυτό το φόρουμ, αλλά κυκλοφορούσα μόνο μέσα σε θέματα παχυσαρκίας, γιατί αυτό ήταν το πρόβλημά μου.
Ηρθα παλεύοντας τα περιττά κιλά μου και πήγαινα πολύ αργά και σταθερά.
Καμάρωνα για τα επιτεύγματά μου.
Σωστή διατροφή και χάσιμο μισού κιλού την εβδομάδα περίπου.
Απο τις 18 Φεβρουαρίου (πρίν απο 3 εβδομάδες περίπου) που μου συνέβη ένας άσχημος χωρισμός που με πόνεσε και με πονάει πολύ ακόμα, έχω σταματήσει να τρώω....
Την πρώτη βδομάδα, ότι έτρωγα το έβγαζα (όχι ηθελημένα). Ενοιωθα ένα βάρος στο στομάχι και μου ερχόταν εμετός.
Νόμιζα ότι περνάω κάποια ίωση.
Στη συνέχεια, όταν μου μύριζε φαγητό, μου ερχόταν αναγούλα.
Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να τρέφομαι με ένα μήλο ή ένα χυμό πορτοκάλι ή ένα κουλουράκι διαίτης για ολόκληρη την ημέρα και να νοιώθω σκασμένη απο το φαγητό.
Κανονικό φαγητό κατάφερα να φάω:
Στις 24 Φεβρουαρίου που πήγαμε με μια φίλη και φάγαμε κινέζικο.
Στις 1 & 2 Μαρτίου που είχαμε πάει εκδρομή με την εταιρεία που εργάζομαι.
Δηλαδή μόνο τα Σ/Κ. Ολη την εβδομάδα τίποτα. Μήλο ή πορτοκαλάδα ή κουλουράκι διαίτης κι αυτά με το ζόρι.
Δηλαδή πρέπει να σκεφτώ "αααα πρέπει να φάω κάτι" για να το κάνω.
Σ' αυτές τις 3 βδομάδες (συμπεριλαμβανομένων και των Σ/Κ που έφαγα σχεδόν κανονικά) έχω χάσει 7 κιλά.
Δηλαδή λίγο πάνω απο 2 κιλά την εβδομάδα.
Προς το παρόν μ' αρέσει αυτό.
Ονειρεύομαι τον εαυτό μου να είναι ξανά λεπτός και ανάλαφρος όπως ήμουν παλιά.
Στην αρχή, όταν ήρθα σ' αυτό το φόρουμ ήθελα να φτάσω τα 59 κιλά, αλλά τώρα άρχισα να ονειρεύομαι τα 50.
Δεν θέλω να φάω.
Δεν πεινάω. Δεν "λιγουρεύομαι" κάτι.
Η μυρωδιά του φαγητού (άν τρώει κάποιος δίπλα μου) μου φέρνει αναγούλα.
Ξέρω ότι 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό είναι πολύ (καπνίζω κι όλας και πίνω καφέδες σκέτους).
Αλλά δεν θα προσπαθήσω να κάνω κάτι δραστικό για να επανέλθω στην προηγούμενή μου διατροφή αν δεν φτάσω τους στόχους μου.
Σκέπτομαι δηλαδή να αρχίσω τις προσπάθειες ελέγχου της κατάστασης όταν φτάσω τα 55 κιλά για να φρενάρω μαλακά στα 50.
Θα ήθελα να μου πείτε:
1. Αυτό είναι αρχή νευρικής ανορεξίας;;;;
2. Σε πόσο καιρό κινδυνεύω να πάθω υπογλυκαιμικά επεισόδια;;;
3. Θα μπορέσω να το ελέγξω όταν φτάσω τα 55 κιλά;;; (είμαι 71 τώρα).
4. Τι κίνδυνοι υπάρχουν γενικώς γιατί οδηγώ πολύ και δουλεύω πολύ.
5. Εχει καταφέρει κανείς να ελέγξει τέτοια κατάσταση χωρίς τη βοήθεια ειδικών;;;
6. Πόσα κιλά την εβδομάδα χάνουν συνήθως οι ανορεξικοί;;;
Σημείωση: Εχω πρόβλημα πολύ ψηλής πίεσης που προέρχεται απο άγχος και νεύρα και παίρνω αντιϋπερτασικά, υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα σε σχέση με αυτό;;;
Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη.