ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ Η ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΧΝΑ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ?
Printable View
ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ Η ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΧΝΑ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ?
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.....(Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!!!!!)
Βρήκες την ώρα βρε Δήμητρα να βάλεις τέτοιο topic!!!
Η αλήθεια είναι πως βλέπω συχνά εφιάλτες εξαιτίας διαφόρων βιωμάτων ...αλλά ο εφιάλτης που δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ ..ξεκίνησε από μια τραυματική εμπειρία που είχα ως έφηβη και που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια! Κάθε βράδυ το ίδιο...και κάθε φορά που πεταγόμουν, όταν ξανακοιμόμουν ξανά τα ίδια ! Στο τέλος έφτασα να κάνω απίστευτες προσπάθειες να μένω ξύπνια !! Με αποτέλεσμα ...να κοιμάμαι στην τάξη! lol
Προτιμώ να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέριες ...μην έχω πάλι τα ίδια ...είναι και αργά ...!
Πάντως ..δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ\'τον εφιάλτη
και ειδικά όταν επαναλαμβάνεται κάθε φορά που κλείνεις τα μάτια.
ΣΥΜΦΩΝΩ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ:ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ.ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ:ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ!!!!!!
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΙΩΣΕΙ Ή ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ;
λοιπον ο δικος μου χειροτερος εφιαλτης ειναι αυτος που περναω οταν ειμαι ξυπνια...πλακα κανω..εν μερει...εγω ειχα ενα πολυ ασχημο ατυχημα με την μηχανη και το εβλεπα συνεχως για χρονια...σχεδον καθε βραδυ...
Αν ρωτάς κι εμένα ...θα σου πω ...και τα δυο!! Και φυσικά ..πολλές φορές μπορεί κάποιος να πιστεύει πως έχει \"ξεπεράσει\" κάτι ..αλλά το υποσυνείδητο ...να έχει άλλη άποψη!!Quote:
Originally posted by MANTHES
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΙΩΣΕΙ Ή ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ;
Η ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.
εγω προχθες εβλεπα οτι με μαχαιρωνε καποιος πισωπλατα. Ε.. ξυπναω ανοιγω την τηλεοραση κ μενω κοκκαλο ακουγοντας την ειδηση των ημερων.. R.I.P. Νικόλα με την ευκαιρια ....
Δυστυχώς ...είναι πολύ δύσκολο.. ειδικά όταν φτάνεις σε σημείο να αναγκάζεσαι να κάνεις την νύχτα, μέρα! Γιατί στην δική μου περίπτωση...πάντα το βράδυ είχα θέμα... κι έτσι είχα γίνει zombie !!! Δεν εύχομαι σε κανέναν να \"βιώσει\" κάτι τέτοιο ...Quote:
Η ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Ή ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ; ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Αν ρωτάς εμένα..ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ??? Κοίτα το ρολόι σου!!!Quote:
ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Ή ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ; ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Εντάξει ..λίγο χιούμορ δεν βλάπτει!
Σοβαρά τώρα... προσωπικά ..ανοίκω στην 2η περίπτωση...(κλαψ) ...
Και οχι, δεν πήγα σε γιατρό για το πρόβλημα αυτό , γιατί δεν πίστευα πως υπάρχει λύση.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙΣ Ή ΝΑ ΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ;
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Υ.Γ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ :D
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ!ΚΙ ΑΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ U2U ΣΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΑΠΟΨΕ!!!!!!!!!!
Quote:
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙΣ Ή ΝΑ ΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ;
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Υ.Γ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ :D
χε! χε! πλάκα έχει η τελευταία φράση σου!! Πάντως δεν είναι κακό να συμβουλεύεις κάτι τέτοιο ..όταν η \"κοινή λογική\" το επιβάλλει !!
Και τώρα στο θέμα...
Αυτό το διάστημα έχω αϋπνίες ..οπότε δεν έχει να κάνει με το θέμα \"εφιάλτες\" ..γιατί με τα χάπια που παίρνω το τελευταίο διάστημα....όχι εφιάλτη ...ούτε όνειρο δεν βλέπω!!
Είναι πράγματι το πιο δύσκολο ...να κλείνουν τα μάτια σου και να είσαι διατεθειμένος ακόμα και ...οδοντογλυφίδες να βάλεις για να μην κοιμηθείς...! (Δεν υπερβάλω ΚΑΘΟΛΟΥ σ\'αυτό που λέω ...) Και όταν \"αθελά\" σου σε παίρνει ο ύπνος να έρχεται πάλι ο ίδιος εφιάλτης για να σου επιβεβαιώσει και πάλι πως \"δεν σε ξεχνά τόσο εύκολα\" !! ΑΠΑΙΣΙΟ !
ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΤΙ. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;
Υ.Γ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
Υ.Γ:MANTHES ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ,ΚΑΙ ΤΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ!!!!!
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ?
ΒΟΤΑΝΟ ΕΙΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΠΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ. ΤΟ ΒΡΑΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΟΜΗΛΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
Υ.Γ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ 32 ΧΡΟΝΙΑ :D
Προσωπικά ...ο εφιάλτης που μου είχε δημιουργήσει το μεγαλύτερο \"σοκ\" ήταν ο ίδιος κάθε στιγμή κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και κάθε βράδυ.
btw ...ξέρει κανείς να δώσει μια έγκυρη εξήγηση για τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες? Δηλαδή από την πολύ προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος που έχει αυτό το πρόβλημα ...για να μην κοιμηθεί ..μπορεί τελικά να \"προκαλεί\" ο ίδιος ο \"παθών\" τους εφιάλτες του? Ή είναι κάτι που δεν εξαρτάται απ\'τον ίδιο ...αλλά καθαρά από τα βιώματα ή και φοβίες του καθενός?
Υ.Γ. Ίσως και ο αγαπητός admin να μας δώσει \"τα φώτα του\" πάνω σ\'αυτό!
ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΧΝΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΑΠΛΑ
Κι εγώ σ\'αυτό έχω καταλήξει...αλλά δεν έτυχε να το συζητήσω με κάποιον ειδικό ...και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία που μου έδωσε η θεματοθέτρια ...για να το ρωτήσω.Quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΧΝΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΑΠΛΑ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ,ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ;
Εγώ πάλι σπάνια βλέπω εφιάλτες και όταν συμβαίνει.........δεν θυμάμαι τι είδα!
Όσο για τον ύπνο, συνήθως κοιμάμαι αργά....συνηθως.
απο πολύ μικρή ηλικία έβλεπα τον εαυτό μου να αιωρούμαι πεθαμένη κ ντυμένη στα λευκά με ένα ανέκφραστο πρόσωπο, πίσω απο τζάμια κ φοβόμουν μην περάσει μέσα απ\'το τζάμι κ ξυπνούσα. το ίδιο συμβαίνει κ τώρα που είμαι 25, αλλά συνεχίζω να βλέπω τον εαυτό μου, όπως τότε που ήμουν μικρή κ πεθαμένη. γενικά στα όνειρά μου είμαι με πεθαμένους, αλλά δεν με τρομάζουν πλεον. βλέπω δεν μπορώ να πώ κ τις καλύτερες ταινίες, πρώτης προβολής, με άσχετα θέματα, πρόσωπα, χωρίς να έχουν κάποιο νόημα, πολύ δράση κ πολύ κλάμα θα έλεγα.
δεν συσχετίζω όνειρα με φοβίες της ζωής μου, ούτε διαβάζω ονειροκρίτη, πιστεύω όμως ότι κάποια όνειρα μπορούν να σου στείλουν μηνύματα, χωρίς πάντα να μην είναι ευσεβής πόθοι.
Εξήγηση, θα μπορούσα να πω ότι είναι απλά κάτι που φοβάσαι, κάτι που έχει χωθεί βαθιά σου και εσύ απλά όλο το αποφευγεις.Αλλα το συναντας στα όνειρα σου σαν να σου λέει \"τι.. νόμιζες ότι έτσι εύκολα θα με ξεφορτωθείς?Θα είμαι πάντου ακόμα και στις σκέψεις σου!!!\"
.
.
Πάντως αν θες να το πολεμήσεις και να μην ξαναρθει ο εφιάλτης , μια είναι η λύση:
Να κάτσεις να αντισταθείς και να το πολεμήσεις μέσα στον ύπνο σου!.
.
Αυτό μην νομίζεις βέβαια είναι το πιο απλό, μιας και πρέπει πρώτα από όλα να συνηδητοποιήσεις ότι κοιμάσαι και ότι είσαι μέσα σε όνειρο.
Στον ύπνο μας, μιας και είναι το κομμάτι του υποσεινήδητου που η λογική είναι μάλλον αδύναμη εκεί, αν πχ δεις ότι πας στον περιπτερά της γειτονιάς σου και έχει το πρόσωπο του Μπρατ Πιτ και αρχίζει αντί να μιλάει να σου γαυγίζει και να κουνάει την ουρά του χαρούμενα, το πιο πιθανό είναι να μην σου φανεί καθόλου περίεργο το σκηνικό, ή θα εστιάσεις σε κάτι άσχετο και θα του πεις \"Κυρ Νίκο.. εσύ κανονικά έκανες κοτ κοτ κοτ, τώρα πως και γαυγίζεις?\".
Στο όνειρο είναι κάπως δύσκολη η λογική.
Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορα τεχνάσματα που μπορείς να μάθεις στον ξύπνιο σου και κάποιες βασικά στάνταρ που ισχύουν στα όνειρα μας, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις υπερ σου.
Πρώτα από όλα, στον ξύπνιο σου πρέπει να γίνεις πιο παρατηρητική και να αναρωτιέσαι, γιατί αυτό κάνει εκείνο, γιατί αυτό κάνει το άλλο.Αυτό πέρα το ότι θα σε κάνει και πιο έξυπνο άτομο σταδιακά , θα σου περασει και σαν συνηθεια και στον υπνο σου αφου.. προκειται για τον ίδιο άνθρωπο.. εσενα.
Καποιος που για 15 ωρες δουλευει σε τραπεζα και μετραει συνεχεια και συνεχεια λεφτα ειναι παντα πιο πιθανο να δει στον υπνο του κατι με μετρημα και λεφτα απο ότι κάτι άλλο ασχετο.
Οποτε μολις αυτη η παρατηριτικοτητα σου περασει και στον υπνο σου, ηρθε η ωρα για να μαθεις τα διαφορα στανταρ που ισχυουν στα ονειρα:
1)Οι διακοπτες και οι ηλεκτρικες συσκευες δεν δουλευουν, ή δουλευουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και πάλι με περίεργο σαν χαλασμένο τρόπο.Στο τελευταίο όνειρο που είδες όταν πήγες να ανοίξεις το φως, αυτό άναψε κανονικά και αμέσως με το που πάτησες τον διακόπτη άραγε?
Ή όταν ήθελες να αλλάξεις κανάλι στην τηλεόραση με το κοντρολ, σου φάνηκε τόσο εύκολο να κάνεις αυτή την απλή κίνηση πατήματος ενός κουμπιού?
2)Η ώρα δεν λέει την αλήθεια.Ιδιαίτερα στα ψηφιακά ρολόγια αν πας να κοιτάξεις τι ώρα είναι ίσως αυτά να λένε 88:34 , ίσως να δείχνουν και τυχαία νούμερα να αλλάζουν συνέχεια.Ίσως να δείχνουν στην οθόνη τους την αγαπημένη σου ταινία :)
3)Δοκίμασε σε ένα όνειρο να διαβάσεις κάτι, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό , ένα χαρτάκι, οτιδήποτε. Ίσως το διαβάσεις εύκολα και αμέσως, αλλά για κάνε έναν κόπο και ξαναδιάβασε το ή κάνε \"zoom\" να δεις καλύτερα τα γράμματα.Ωπ... καμία σχέση με ελληνικά δεν είναι αυτά ή με αυτά που διάβασες πριν.Μπορεί να δεις από αραβικά (και ας μην ξέρεις αραβικά!), ιδεογράμματα αρχαίων αιγυπτίων, κινούμενα γραμματάκια σαν ανθρωπάκια να παίζουν και οτιδήποτε που να μην διαβάζεται κανονικά.
Άσε που όταν πας να κάνεις αυτό το zoom παραδόξως θα αρχίσει να θολώνει η εικόνα λες και έχεις πρεσβειοπύα.
4)Αν δεις τον εαυτό σου εκεί που κάνει οτιδήποτε ξαφνικά να αλλάζει η γωνία θέασης με οποιοδήποτε τρόπο και να βασικά.. να μπορείς να δεις τον εαυτό σου σαν να είσαι κάποιος τρίτος εκεί, τότε.. είσαι σε όνειρο :)
5)Στους εφιάλτες, όταν πχ σε πυροβολίσει κάποιος , πόνο δεν θα νιώσεις.Ούτε όταν σου ρίξουν ζεματισμό λάδι.Ίσως πονέσεις λιγάκι όσο θα πονούσε ο Ρομποκοπ, αλλά και πάλι αυτό είναι παράλογο δεδομένου ότι θα έπρεπε να έχεις ψοφήσει από τον πόνο.
.
Αυτα για αρχη ειναι καλα.Και μόνο που τα διαβάζεις στον ξύπνιο σου τώρα θα σου μείνουν βαθιά μέσα σου ;)
Πάντως όσο αστεία και να σου φαίνονται αυτά τα σημάδια, αν δεν φτάσεις σε σημείο που να καταλάβεις ότι είσαι μέσα σε όνειρο , τότε δεν υπάρχει περίπτωση να συνηδητοποήσεις εύκολα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Έτσι λοιπόν αυτά λειτουργούν ανάποδα.
Πρώτα λοιπόν θα κάνεις ένα λεγόμενο \"reality check\" με αυτά στο όνειρο σου, αναβόσβησε τον διακόπτη πχ και δες αν κάτι δεν πάει καλά (θα έχεις ήδη μια υποψία με αυτό) , μετά κάνε και για τεστ για αυτοεπιβεβαίωση άλλα 2-3 (κοίτα την ώρα ή παίξε-προσπαθησε δηλαδη..) με το κινητο σου, και τότε θα είσαι πλέον σίγουρη ότι είσαι μέσα σε όνειρο.
Από εκεί και πέρα είναι απλά τα πράγματα.
Είσαι στο όνειρο ΣΟΥ, είσαι στον κόσμο ΣΟΥ, είσαι η μόνη βασίλισσα εκεί μέσα που κάνει ότι μα ότι γουστάρει στον κόσμο ΣΟΥ χωρίς να δίνει κανέναν λογαριασμό.Τέλος στον κόσμο σου έχεις δυνάμεις κάτι σαν υπεράνθρωπου.
Πως θα το εκμεταλυετείς αυτό?
Αν δεις κάτι καλό που να σου αρέσει το κρατάς και το κάνεις καλύτερο.
Αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει, τότε επικαλέισαι πάλι την δύναμη ΣΟΥ (είσαι στον κόσμο ΣΟΥ,μην το ξεχνάς, εκεί κανείς δεν μπορεί να σε νικήσει) και το αντιμετωπίζεις.
.
Έτσι λίγο λίγο προσγειονόμαστε στο αρχικό σου ποστ με τον εφιάλτη του ακρωτηριασμού.
Καταρχάς πρέπει να ορίσουμε την σκηνή γιατί δεν είπες λεπτομέρειες.
Αν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι σε ένα υπόγειο ιατρείο και ο τρελογιατρός που γελάει σαν μανιακός ψυχάκιας πάει να σε κόψει φέτες με το αλυσοπρίονο, μπορείς εκείνη την ώρα να του πεις \"Εμμ.. γιατί πας να με κόψεις..?Τι σου έκανα?\"
Υπάρχει πιθανότητα έτσι να λάβεις και απάντηση για αυτή σου την φοβία ή από που προέρχεται.
Μετά κάνε το πιο διασκεδαστικό και ρώτα τον \"το ξέρεις τώρα ότι είσαι σε όνειρο και ότι δεν υπάρχεις και ότι εγώ σε διημιούργησα εεε?\" Παρακολούθα τον που θα παγώσει και ίσως να μην ξέρει τι να σου πει :)
Αν δεν σταματήσει να επιμένει ο εφιάλτης, τότε πάρε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σου και σκέψου ότι είσαι τηλεκινητή και Τζεντάι (*τσουφ, μόλις έγινες σκέψη=πράξη στον κόσμο των ονείρων με την κατάλληλη συγκέντρωση!).
Εκεί κάνε τον με τα κρεμυδάκια ή κυνήγα τον τα εργαλεία του μέρους.
Επίσης βγάλε ένα ραβδάκι και μεταμόρφωσε τον σε κουταβάκι :)
Σκέψου ότι πιο διασκεδαστικό μπορείς να κάνεις, το θέμα είναι να το ευχαριστηθείς
Αυτό τον εφιάλτη μετά δεν θα τον ξαναδείς :)
Ήδη τον νίκησες και τον ταπείνωσες ;)
.
Το ίδιο ισχύει και με άλλους εφιάλτες όπως ο κλασικός όπου νοιώθουμε να μας κυνηγάει κάποιος αλλά δεν γυρνάμε να τον δούμε.
Ε..... ήρθε η ώρα να σταματήσουμε και να του πούμε \"τι θέλεις\" και μόλις δουμε το πρόσωπο του αντί για για ένα κτήνος με κέρατα που να ξερνάει φωτιές, να δούμε έναν χαμογελαστό άκακο και ντροπαλό παιδάκι.
.
Για περισσότερες πληροφορίες με τον κόσμο των ονείρων , ψάξτε για
lucid dreaming και... καληνύχτα
δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα όνειρα μας... είμαι απόλυτη σε αυτό! Από τις γνώσεις που έχω το όνειρο συμβολίζει το ασυνείδητο. Ναι, είναι απολύτως φυσιολογίκο να βλέπουμε όνειρα από την καθημερινότητά μας, όπως φυσιολογικά είναι και όταν επαναλαμβάνονται τα ίδια όνειρα! Στην περίπτωση π.χ. της mmarias έχει περάσει στο υποσυνείδητό της τόσο πολύ η εικόνα και ιδέα του θανάτου της κι επειδή, ευτυχώς, δεν πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα έρχεται συνέχεια στον ύπνο της. Συνήθως ονειρευόμαστε πράγματα που φοβόμαστε ή επιθυμούμε. Σπάνια ονειρευόμαστε κάτι που ήδη έχουμε ζήσει και δεν μας έχει προκαλέσει κανένα έντονο συναίσθημα. Πόσοι από εμάς έχουμε ονειρευτεί μία αδιάφορη μέρα στο γραφείο π.χ.;
Εγώ προσωπικά έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1. τα φάρμακα που παίρνω άλλαξαν τα όνειρα μου! Έγιναν πολύ έντονα και πάρα πολλά, καλά κακά όλα μαζί 2. έχω παρατηρήσει πως άμα δω, σκεφτώ ή ακούσω (έστω και για 10 δεύτερα) για κάποιον που τον είχα εντελώς ξεχασμένο, το βράδυ θα τον δω στον ύπνο μου.
δηλ. έρχεται να μου πεί κοτζαμ γαϊδαρα έγινες κ μια αποτελεσματική αυτοκτονία δεν έκανες; χαχαχαχαχαχα.... πλάκα έχει!
δεν το εξηγώ, ούτε μπαίνω σ\'αυτή την διαδικασία γιατί πάει πολύ μακριά κ αποδεδειγμένες απαντήσεις δεν μπορούμε να πάρουμε, οι υποθέσεις να μου λείπουν!
πάντως νομίζω ότι μπορούμε να ελέγξουμε ένα όνειρο που επαναλαμβάνεται κ όχι να το αλλάξουμε, γιατί παλίοτερα ξυπνουσα καταϊδρωμενη με τον εφιάλτη, δεν μπορούσα να ανασάνω κ όλα τα καλά μαζί, ενώ τώρα δεν με τρομάζει, δηλ. δεν έχω αυτά τα συμπτώματα.
Πάντως το τελευταίο διάστημα, έχω΄αποκτήσει κάτι καινούριο κ δεν ξερω αν είναι απο τα φάρμακα (όσο τα έπαιρνα εβλεπα πολλά ανακατεμένα ή καθόλου συνήθως γιατί δεν κοιμόμουνα), τώρα που είμαι σε σταδιακή διακοπή έχω μια φοβερή αγωνία στον ύπνο μου κάτι σαν εφιάλτης που βλέπω ότι κοιμάμαι, προσπαθώ να ξυπνήσω κ δεν ξυπνάω με τίποτα, αυτό το πράγμα με φέρνει σε σημείο εξάντλησης θα έλεγα, γιατί πρέπει να ξυπνήσω πρώτα στο υπνο μου κ μετά να συνειδητοποιήσω ότι ακόμα κοιμάμαι κ όταν προσπαθω να αλλάξω πλευρό γιατί τελικά ξύπνησα, δεν μπορώ να κουνήσω το σώμα μου.
όχι βρε Μαράκι, δεν έρχεται να σε μαλώσει για τις αποτυχημένες απόπειρες... απλά υποτίθεται πως υπάρχει το συνειδητό (η πραγματικότητα, αυτό που ζούμε) και το υποσυνείδητο. Πολλά πράγματα αποθούνται από το συνειδητό και περνάνε στο ασυνείδητο, κι εκεί μετά έρχονται στα όνειρα μας, επειδή ακριβώς έχουμε κοιμηθεί κι εμείς και το συνειδητό μας! Κατά κάποιον τρόπο τα όνειρά μας \'\'πιάνουν στα πράσα\'\' την πραγμάτικότητά μας.
Εγώ κατά καιρούς έβλεπα όνειρα και όλα ήταν στα γερμανικά! Και να μιλάω ακατάπαυστα και κάπου εκεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας να προσπαθώ να τα μεταφράσω. Ήταν λες και ο μισός μου εγκέφαλος κοιμόταν και μιλούσε γερμανικά και ο άλλος μισός ήταν ξύπνιος και μετέφραζε! Σαν αυτό που είπες Μαράκι \'\'πρέπει να ξυπνήσω πρώτα στο υπνο μου κ μετά να συνειδητοποιήσω ότι ακόμα κοιμάμαι\'\' (καλά, πολύ γέλασα με αυτό, πετυχημένο)
χα, χα, καλά ειπα εγω κ μέχρι στο υπνο μου παραπονα μου κανει το υποσυνείδητο..
ναι αλήθεια προσπαθω να ξυπνησω γιατί δεν το αντεχω αλλα συνεχίζω να κοιμαμαι κ ενω κάνω κινήσεις που νομίζω πως τις κανω πραγματικά στην ουσια δεν κουνιεμαι γιατι θα είχα αλλαξει μερια 1, 2 τεστ που λενε..
φοβερή αγωνία μέχρι να ξυπνήσω στον ύπνο μου κ όταν τελικά καταφέρνω να ξυπνήσω κανονικά τοτε συνειδητοποιώ ότι κοιμόμουν κ στον ύπνο μου. να το διατυπώσω καλύτερα
διαπιστωνω το τι συμβαινει κ δεν θελω να με παρει ξανα ο ύπνος μην κοιμηθω στον υπνο μου πως να στο εξηγησω, το καταλαβαίνεις τώρα;
δεν θελω να με παρει ξανα ο ύπνος μην κοιμηθω στον υπνο μου ...
νομίζω πως είσαι τόσο μα τόσο σαφής... μα και φυσικά το καταλαβαίνω, τί είναι αυτά που λες τώρα...
Μαράκι, πάνω που άρχισα να γίνομαι καλά, μη με σαλτάρεις πάλι...:P:P:P:P:P
όχι, όχι ρε συ, έχεις καιρό μπροστά σου... :D:D:D
ωραία τωρα ελπίζω να μην κοιμηθώ στο ύπνο μου γιατί πως θα ξυπνήσω πάλι
ειναι απαίσιο συναίσθημα
κ συνήθως αν παίζεις κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι πριν πέσεις να ξαπλώσεις ή ένα απο αυτα στο κινητό όπως κάνω εγώ, το μυαλό απορροφάει αυτές τις τελευταίες εικόνες κ πάπαλα κακές σκέψεις
είναι μια πολύ καλή λύση κ σε μένα πιάνει..
αρκεί να έχω διαθεση να παίξω γιατί κ αυτό είναι δύσκολο, να αφοσιωθείς σε ενα παιχνίδι μέχρι να τελειώσεις την πίστα.
Εγώ πάντως από 10 χρονών μπορώ ανά διαστήματα να ελέγξω μερικά από τα όνειρα μου. Κάποια στιγμή συνήθως σε στιγμές αγωνίας, δεν ξέρω τι γίνεται απλά συνειδητοποιώ ότι βλέπω όνειρο, νιώθω ξαφνικά μια ευφορία και μπορώ είτε να ξυπνήσω όποτε εγώ θελήσω ή να κάνω σκανταλιές :p Π.χ. όταν βλέπω ότι πέφτω από κάπου απολαμβάνω την πτώση και ανοίγω τα μάτια μου λίγο πριν σκάσω στο έδαφος ή απλά αρχίζω να πετάω που είναι πολύ ωραίο αίσθημα. Επίσης μερικές φορές μπορώ να ξυπνήσω π.χ. να πάω τουαλέτα ή να πιω νερό και μετά κατευθείαν να ξαναπέσω και να συνεχίσω το ίδιο όνειρο...
Μέχρι προσφάτως νόμιζα ότι δεν πάω καλά αλλά τελικά διάβασα ότι είναι σχετκά κοινή εμπειρία στους ανθρώπους... εγώ εν τω μεταξύ σε όποιον το είπα μου έλεγε ότι λέω μπούρδες.
Επίσης έχω διαβάσει ότι μερικά άτομα \"μαθαίνουν\" να το κάνουν αυτό για να αντιμετωπίσουν εφιάλτες. Τώρα πως γίνεται να το \"μάθεις\" δεν ξέρω...
αυτό με την πτώση το βλέπουν όλοι... και όλοι ξυπνάνε πριν σκάσουν κάτω... Κάποτε άκουσα πως όταν σκάσεις πεθαίνεις. Αλήθεια έχει δει κανείς σε αυτό το όνειρο να σκάει? Πως να είναι άραγε?
Γενικώς εγώ δεν τα πιστεύω (ως προφητείες) και ούτε επηρεάζομαι από τα όνειρα ή τους εφιάλτες μου... μου αρέσει να ονειρευομαι, δραπετεύεις από την πραγματικότητα, είναι ωραίο... πιστέυω όμως πως έχουν μεγάλη σχέση με επιθυμίες μας και φοβίες μας, με πράγματα που έχουμε μέσα μας...