-
ΚΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
8 α η8ελα να μα8ω αν καποιος απο εδω σας εχει τυχει να σας πανουν κρησεις πανικου στα καλα κα8ουμενα και αν ναι πως αντριδρουσατε κ πως το ξεπερασατε?εχω μεγαλη αναγκη να μιλισω με καποιον π εχει περασει τα ιδια γιατι τον τελευτεο μηνα με εχουν πιασει 5 κρησεις πανικου ακομα και μεσα στον υπνο μου.ευχαρηστω εκ των πρωτερων
-
gourounaki28 παλι εχασες το νικ σου παιδι μου?:)
αυτο που ρωτας δεν μου εχει συμβει,αλλα απ οτι ξερω ειναι κατι αρκετα συχνο και γενικα, ο τροπος να το αντιμετωπισεις ειναι να ξερεις τι ακριβως θ σου συμβει, να μην το φοβασαι και να περιμενεις υπομονετικα να περασει....
δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να δεις καποιον ειδικο για να βοηθηθεις.
σου γραφω εδω ενα αλλο φορουμ οπου συζητουνται πολλα τετοια θεματα σαν αυτο που σε απασχολει και θα βρεις ατομα που εχουν αναλογες εμπειριες..
http://www.e-psychology.gr/forum/index.php
-
seuxaristo poli glikia m .piga se psixologo proth fora sthn zoh m alla den skopeuo na ksanapao den 8elo na paro hremistika!mme tipota!!:)
-
τα ηρεμιστικα δεν ειναι υποχρεωτικα...εγω ελεγα να πας για να μιλας...για να καταλαβεις γιατι σου συμβαινει αυτο τωρα και να το πολεμησεις..
ποσο καιρο εχεις να παρεις χαπι αδυνατισματος?
-
προσπαθησε να ξεχασεις αυτο που περασες γιατι οσο το θυμασαι μπορει να το ξανα προκαλεσεις .χρειαζεσαι ομως τη βοηθεια ειδικου και φαρμακευτικη αγωγη . κανα αχνολιτικουλι ,ενα ταξιδακι προς ζωνιανα ισως χι χι
-
Οι κρίσεις πανικού θέλουν ψυχιατρική αντιμετώπιση και πολλές φορές φαρμακευτική υποστήριξη αντικαταθλιπτικού τύπου,βλέπε:Zoloft.Ειδικός δεν είμαι για να κρίνω ή ν' αξιολογήσω την κρισιμότητα μιας τέτοιας κατάστασης και αν υπάρχει διαβάθμιση σε αυτή,αλλά νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να δεις γιατρό.Μόνη δεν ξέρω πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις...
-
exo adimetopisei tosa monh m paidia edo 8a koloso?apla dino panellinhies sta 28 m na bgalo to palio lukeio k malon giauto anxo8ika eixan proigi8ei kai enas odiniros gia mena xorismos.arrwstene to paidi m otan htan moro k etrexa monh m gia ola htan k ta parapano kila mou eixa k mia psiloerotikh apogoiteush alla auto den me pirakse toso.anarotieme mipos fteei to oti kano poli spania sex pia lete na pezei simasia?den exo dia8esh k den exo oreksh gia erotes pia alla dedn nomizo na pezei simasia.
plisiazh k h ora ths metakomishs mou me ton mikro m se diko mas spiti k oxi me tous goneis mou ola ayta ta sizhthsa me ton psixologo p efimereue sto nosokomeio k katanow oti apo ekei einai.pada katalabeno too m sinbenei apla fobame poli mhn trela8o.kina arxiso na farmaka 8a eimai trelh
-
Δεν είναι λίγα αυτά που πρόσφατα πέρασες!(θυμάμαι και την περιπέτεια της μητέρας σου)
Πόσο να αντέξει ο δόλιος εαυτός σου χωρίς κάπου να ξεσπάσει!
Πολλές οι αλλαγές,οι απογοητεύσεις,οι ευθύνες,οι στόχοι,ο αγώνας,το άγχος...
Δεν πιστεύω ότι οσοι βοηθιούνται φαρμακευτικά(έστω για λίγο)είναι τρελοί...
Τουλάχιστον κάνε κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο,χωρίς να παίρνεις κάτι...
Παλεύεις μόνη σου και τα καταφέρνεις καιρό τώρα,αλλά δεν είσαι παντοδύναμη!
Δεν είναι ακυρωτικό να πάρεις βοήθεια! ʼνθρωπος είσαι και μάλιστα πολύ κουρασμένος!
Μην κλείνεις τ'αφτιά στις ειδοποιήσεις του οργανισμού σου! ʼκου τον και βοήθησε τον!
-
oi psixologoi gia autes tis sinedries 8eloun pola leuta kai go eimai k anergh p[rospa8ontas na bgalw ena likeio.kai akoma an piaso douleia 8a exo na ta dino gia na megalosei to paidi oxi gia trelogiatrous,
-
oi psixologoi gia autes tis sinedries 8eloun pola leuta kai go eimai k anergh p[rospa8ontas na bgalw ena likeio.kai akoma an piaso douleia 8a exo na ta dino gia na megalosei to paidi oxi gia trelogiatrous,
-
Eντάξει,έτσι όπως το αντιμετωπίζεις το θέμα μάλλον δε νιώθεις έτοιμη να βοηθηθείς.
Καλή δύναμη σε ό,τι και αν κάνεις.
-
seuxaristo kapies ores sixna dld nio8o perierga kai poli dysaresta,ego eimoun poli esiodokso k xamogelasto atomo me 8eish k dynamh tii diaolo epa8a ?lete na m ta prokalesan ola auta ta reductil?ta ekopsa edo kai 3 bdomades k den exo skopo na ksanaparo.
-
Όλοι κάπου,κάπως κάποτε υπήρξαμε κάτι άλλο πριν γίνουμε...αυτό που είμαστε τώρα!Το θέμα είναι να συμβιβαστούμε με την αλλαγή και τη νέα κατάσταση.Να την αναγνωρίσουμε,να την αξιολογήσουμε,να πράξουμε.Και όοοοολα αυτά δεν ξέρω αν δύναται να γίνουν αποκλειστικά χωρίς τη βοήθεια ειδικού.
Γι' αρχή πάλεψε το,μη σε καταβάλλει.Οι καλύτερες μάχες είναι προσωπικές και με τον εαυτό σου.
Καλή δύναμη!
Φιλικά.
-
Γουρουνακι εδω ...εγω ειμαι ο ανθρωπος σου!
ειχα κρισεις πανικου.Τα συμπτωματα
ειναι διαφιρετικα στον καθενα,εγω ειχα ανεξηγητο και ξαφνικο φοβο αυπνιες,αγχος, μου κοβονταν η αναπνοη αλλα το κυριοτερο ηταν οφοβος,και νομιζω οτι αυτος προκαλουσε ολα τα υπολοιπα.Ειχα φαει ενα κολλημα με τις εκρηξεις τοτε,πηγαινα να βαλω βενζινη και ενιωθα οτι θα γινει εκρηξη,κοβονταν τα γονατα μου αισθανομουν να λιποθμω,πηγαινα μπροστα στον φουρνο μικροκυμματων και νομιζα οτι θα σκασει και εβγαινα απ'το σπιτι τετοια χαζα και πολλα αλλα.Αυτο που λες για τα ρεντακτιλ ισως να ειναι πιθανο γιατι και γω νομιζω οτι μου βγηκε μετα απο καποια χαπια που επαιρνα,δες στις παρενεργειες αν αναφερει κατι σχετικο.Πηγα σε νευρολογο και μου δωσε ηρεμηστικα και αντικαταθλιπτικα αλλα δεν τα πηρα ποτε.Το αντιμετωπισα με ομοιοπαθητικη και πηγα πολυ καλα.Εχει 2 χρονια να μου εμφανιστει,φυσικα μου εχουν μεινει καποιες φοβιες αλλα οχι εκεινο το συναισθημα ακι ο παραλογισμος.Σαν συμβουλη θα σου ελεγα την ωρα που σε πιανει να προσπαθεις να καθησυχασεις μ'οποιον τροπο μπορεις τον εαυτο σου πχ προσευχη(αν πιστευεις) κουβεντα,νατηλ σε καποιον να μιλησεις η οτι αλλο πιστευεις οτι σε ηρεμει.Παντως ο νευρολογος μου ειχε πει οτι τις περισσοτερες φορες ειναι απο αγχος ή απο κατι που μας τρομαξε και πηρε τεραστια εκταση μεσα μας,και επειδη τις περισσοτερες φιρες δεν καταλαβαινουμε ποσο βαθεια καταγραφονται καποια βιωματα( η εστω και το απλο αγχος) ο οργανισμος ξεσπαει κατα αυτον τον τροπο.Αυτα ηξερα αυτα σου ειπα καλο μου,ευχομαι περαστικα.Α...και οχι αλκοολ μπορει να προκαλεσει επεισοδιο.φιλακια.
-
gourounaki28,
καταρχάς να ζητήσω (από σένα και από όλους) να μην χρησιμοποιείτε greeklish σε αυτό το φόρουμ.
Είναι σχεδόν ο μοναδικός κανόνας που έχουμε εδώ.
Οσο αφορά τις κρίσεις πανικού, έχε υπ όψιν ότι ως κρίση πανικού εννοούμε μια.... υπερδοσολογία άγχους σε μια δεδομένη στιγμή.
Με άλλα λόγια, μιλούμε για δυσανάλογα μεγάλο άγχος συγκριτικά με την υπάρχουσα "απειλή".
Σκέψου οτι εισαι στο δάσος και βλέπεις μπροστά σου μια αρκούδα όρθια, έτοιμη να σου επιτεθεί.
Εκείνη τη στιγμή, ενεργοποιείται ακούσια το αυτονομο νευρικό σύστημα και ξεκινά μια σειρά από οργανικές διαδικασίες.
Ακριβώς οι ίδιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται σε μια κρίση πανικού, με μόνη διαφορά ότι στην κρίση πανικού... δεν υπάρχει καμία αρκούδα.Υπάρχουν μόνο σκέψεις που κάνουν την πραγματικότητα να μοιάζει με αρκούδα.
Η ψυχοθεραπεία είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία επιλογής στις κρίσεις πανικού. Τα αγχολυτικά, κάποιες φορές βοηθούν στη θεραπεία, συνήθως όμως δεν είναι απαραίτητα. Ο "ασθενής" ανάμεσα στη φαρμακοθεραπεία και την ψυχοθεραπεία, καλείται να επιλέξει τη θεραπεία που αισθάνεται ότι του ταιριάζει καλύτερα κι αυτό όταν δεν υπάρχουν περαιτέρω διαγνώσεις, πέραν της διαταραχής πανικού. Εάν υπάρχουν, εκεί λίγο μπλέκουν τα πράγματα.
Εχε τέλος υπ όψιν ότι προφανώς δεν απευθύνθηκες σε ψυχολόγο αλλά σε ψυχίατρο και το λέω αυτό ορμώμενος απ το γεγονός ότι σου πρότεινε φαρμακοθεραπεία. Οι ψυχολόγοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης. Στον αντίποδα, οι ψυχίατροι, σπανίως έχουν ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση.
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.
-
Ισως αν δοκιμάσεις λίγο EFT (Emotional Freedom Technique) μέχρι να λιγοστέψουν τα θέματα που σε απασχολούν και να τα διαχειριστείς καλύτερα; (χτυπας ελαφρα με τα δαχτυλα σου συγκεκριμενα σημεια στο προσωπο και σωμα-κανα τριλεπτο υποθεση)
http://www.mercola.com/forms/eftcourse.htm
http://www.emofree.com/newcomer.htm
στα ελληνικα εχει dvd που δειχνει πως την εφαρμοζεις
στην "αρμονική ζωή" http://www.holisticharmony.com/greek/index.asp
http://www.therapeia.gr/armonia/
μπορεις να το παρεις με 10 ευρω στην Αρμονική Ζωή, Χαλάνδρι, Γρίβα 23
εννοείτε πως εγω την τεχνικη αυτη την ασκω καθημερινα σχεδον για ολα και εχει παντα αποτελεσμα...
αρκει να το κανεις....
πολυ καλα εκανες που δεν παιρνεις χαπια, τουλαχιστον προσωπικα ειμαι τελειως αντιθετη απο ολα αυτα, μετα απο χρονια ακολουθω ολιστικη ιατρικη σε ολα και ειμαι υγιεστατη...
καλα κανεις και το ψαχνεις, καλη συνεχεια
-
gourounitsa ψάξε να βρεις τις αιτίες που το παθαίνεις αυτό, άλλαξε κάτι στη ζωή σου ξαφνικά, έμαθες κάτι ?
Για τα χάπια ξέρω ότι σε μακροχρόνια χρήση δημιουργούν κατάθλιψη ή ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας. Αλλά εσύ δεν τα πήρες ούτε 6 μήνες και αυτό με διαλείμματα. Ο γιατρός τι σου είπε, μπορεί να ευθύνονται τα χάπια? Οπως και να έχει αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον σου, μπορεί τελικά να φταίνε και αυτά, εκτός και αν σε έχει πιάσει πανικός με τα κιλά να τα χάσεις ή να τα διατηρήσεις? Εσύ μου φαινόσουν πολύ αισιόδοξο άτομο, τι έγινε τώρα, ψάξτο λίγο κοριτσάκι μου μην παραδίνεσαι έτσι.... Ξέρω ότι θα τα καταφέρεις.... Εχεις ένα γιο που λατρεύεις και έχεις ήδη αδυνατίσει, τα υπόλοιπα προβλήματα που πιθανών να έχεις και δεν είσαι η μόνη θα τα λύσεις σιγά σιγά. Χαλάρωσε.....και όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!!!!!!!
-
σας ευχαρηστω πολυ ολους παιδια.νικο σε ψυχιατρο απευ8ιν8ικα απο μονη μ οταν πηγα στα επειγοντα κ με εξετασεις με βρικαν μια χαρα.δεν μ προτεινε ν παρω φαρμακα απλα μ εδωσε ενα για ωρα αναγης το οπιο μ προτεινε να μην παρω κ να παλεψω μονη μ και αυτο εκανα.αυτο με το ζωο που ειπες μ το ειπε και αυτη η κοπελα οτι ετσι ειναι .οταν το σωμα νιο8ει καπιο κινδυνο κλπ.απλα εγω 8ελω να το ξεπερασω μονη εχω βρει οτι με κανει κ νιο8ω καλα.σκευτομαι οτι ζωγραφιζω με ενα πινελο(παλια ζωγραφιζα) και με τις πρωτες πινελιες ολα φευγουν απο πανω μου.
πυστευω οτι με πιραξε κ αυτο π επα8ε η μανα μ τις προαλες μεσα στα μεσανυκτα π επα8ε αναροφιση κ παραλιγο να μινει και την επομενη μια βομβα π βαλανε στης κολιτης μ το αυτοκινητο.απο τον φοβο μ ειχα πιδιξει στο ταβανι τοτε ολα αυτα και τα ρεντουκτιλ η απωλεια βαρους ο χρονιος πονος μεσα μου π εδιοξα τον πατερα του παιδιου μου ολα αυτα μ βγικαν με κρισεις πανικου αλλα πολλες φορες πιεζω τον εαυτο μου να κλαψω και μ περναει και με αυτον τον τροπο .τα κιλα μ δεν με νιαζουυν κα8ολου εχω χασει σχεδον τα περισσοτερα και ειμαι οπως πριν σχεδον .
-
Γλυκειά μου, στεναχωριέμαι πολύ για σένα.... εύχομαι να βρεις όλη τη δύναμη του κόσμου και να σου φύγουν οι κακές σκέψεις.... Κοίτα μπροστά και όχι πίσω... ότι έγινε έγινε, κάθε εμπόδιο για καλό δεν λέμε.... Εχω μιά φίλη που περνάει κάτι παρόμοιο με σένα και παθαίνει κρίσεις και μου λεέι ότι όταν μου μιλάει στο τηλέφωνο χαλαρώνει και της περνάει, μίλα με κάποιον φίλο και βγάλτα από μέσα σου, μπορεί να βοηθήσει. Σου εύχομαι ολόψυχα να βρεις ξανά και γρήγορα τον ευατό σου......
-
γουρουνακι ολα θα πανε καλα,ακουγεται τυπικο αλλα το λεω μεσα απ΄την καρδια μου.Εισαι πολυ καλος πολεμιστης,θα κλεισουν τα τραυματα και θα συνεχισεις ακαθεκτη.Απλα περνας μια περιοδο μεγαλου στρες και γω οταν τα παθανα αυτα νομισα πως δεν θα γινω ποτε καλα και οτι κανεις δεν με καταλαβαινει.Περασαν ομως τα αφησα πισω μου και παμε παρακατω.Ετσι θα γινει γλυκαι μου ,να μην ανησυχεις χαλαρωσε,ηρεμησε και αστο να φυγει απο πνω σου..ετσι απλα..φιλακια.
-
sas euxarhsto poli oles pantos den skeutome kaka pragmata apla nio8o perierga/mexri tora eimai kala pados to apogeuma me pianei ligo auto to pragma kai exo atoma k milao k mou pernaei.shmera gia paradeigma eimoun olh mera ekso gia douleies k eimoun mia xara to mesa me skotonei emena.:)
-
mou perase piadia prosorina alla euxome kai oristika.........:)
-
Μπράβο,γουρουνάκι! Μην παραμελείς,ωστόσο,τον εαυτό σου...
Ό,τι βγήκε στην επιφάνεια,μην το προσπεράσεις αβίαστα...
Καλή σου δύναμη! Φιλάκια πολλά!
-
απλα μην πηγαινεις απο δαση που κυκλοφορουν αρκουδες για καποιο χρονικο διαστημα , ετσι και αλλιως καλοκαιρι ειναι εμπρος για καμια παραλια (προσοχη στις τσουχτρες )
-
χαίρομαι που σου πέρασε, να προσέχεις τώρα, χαλαρά και χωρίς άγχος.......
-
Εγώ αναφερόμουν στις ειδοποιήσεις του οργανισμού σου για την πίεση,που υφίσταται...
Αυτές μην προσπεράσεις,γιατί,φοβάμαι ,θα τις ξαναβρείς μπροστά σου κι ίσως και σε εντονότερο βαθμό...
Όσο για αρκούδες,τσούχτρες και λοιπά απειλητικά είδη του ζωικού βασιλείου
(θα συμπεριλάβω και τους άντρες) θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...ΠΡΟΣΟΧΗ!
-
nadine ksero akribos ti me kanei na skeutome disaresta k ti me anxonei k to polemaw me 8aros k xoris na tromokratoume kai den nomizo na me ksanapiasei tetio edona giati ksero ton eayto ou kala kai den afino tpt sto iposonidito na kribete ta afino ligo ligo na erxode sthn epiafania.etsi k alios den einai sobara kai genika eixa kala paidika xronia ta eixa ola agaph apo goneis apo siggeneis simparastash ta pada eixa.me zileuan kioles poles kopepes k akoma me zileuoun p ola ektos ton xorismo m mou pane roloi.o monos edonos ponos psixikos p eniosa einai o xorismos m alla to sizhtaw me filous kai paradexome oti ton agapousa poli k oti me ponese p ton xorisa kai paradexoe oti ton proto kero koimomoun aggalia me ta rouxa tou epeidh m elipe.den exo afisei pola sto iposinidito m eimai poli anoiktos xaraktiras k ta sizhtaw me opion empisteuome k m pernaei.euxome na mhn me ksanapiasoun panikoi alla akoma k na me [ppiasoun 8a to adimetopiso psixrema kserontas pleon ti exo exodas diladi epignosh to ti m sinbenei ekeinh thn ora.filakia sas euxaristo olous ektos ton alex p 8a tou ths brekso sto telos.:P:P:P
-
Χαίρομαι,γουρουνάκι μου γλυκό!
Ένας χωρισμός χρειάζεται τον χρόνο του
για ν'αναληφθεί στον παράδεισο του...
Το περνάω κι εγώ και σε καταλαβαίνω...
Θα έρθει κι αυτό,όπως κι όλα τ'άλλα...
Φιλάκια πολλά!
-
παντος εγω εχω ενα πονοδοντο γ..σε τα ,εχω χαπακοθει και με βλεπω για οδοντιατρο αυριο (αχ δεν αντεχω τους οδοντιατρους ).ποναωωω!!
-
ʼλεξ, το δόντι σου πονάει...ή το δοντάκι σου;
Όπως και να'χει, περαστικά!
-
το δοντι μου και αυριο τελικα θα ξεκινησει η θεραπεια για 2 μερα χαπακομμενος .σημερα εχασα το ραντεβου γιατι ειχα κοσμο . εδω και 2,5 μερες ποναω μολις φυγει η δραση του φαρμακου. εχω νευρα δεν κοιμαμαι καλα και δεν μπορω να φαω (τουλαχιστον κανω διαιτα ) η διαιτα του οδοντιατρου .ελπιζω η οδοντιατρος μου να μην εχει ανακαλυψει το φορουμ αυτο για θα με ξεσκισει με τις κακιες που λεω
ΥΣ. αμαν τωρα ειδα ποιος με καταραστηκε (γουρουνακι) , τουλαχιστον μπορει να πονεσει κατι αλλο εκτος απο το δοντι :)
-
σαν τι να σε πονεσει δηλαδη ρε αλεξ?
μας το εξηγεις?
-
-
paidakia eimai telia den me ksanapiase panikos kai aposxolo sinexia to mialo m me kati gia na mhn me pianoun alla kai na me piasoun den fobame pia .shmera exo pano m apo xtes ena hholder p metraei tous palous gia na doume giati eixa k taxipalmies euxome na mhn exo problima .alex apo tin kakia sou se ponaei to dodaki sou (xixixi).
-
αμαν να φτασει 7.30 το απογευμα να παω στην οδοντιατρο εχω φρικαρει ,θα παρω το συκωτι στα χερια σε λιγο απο τα φαρμακα.εχετε δοκιμασει το φαρμακο πονοδοντιξ ?καταπληκτικα αποτελεσμα θα ελεγα οσο αναφορα την απωλεια βαρους.ξερω λεω μαλ... ,αλλα οταν δεν ειμαι στα καλα μου με πιανει η χαζομαρα για να το διασκεδασω.σε νεαρα ατομα οπως εσυ ,συμβαινουν ταχυπαλμιες οι οποιες δεν εχουν να κανουν με καποια δυσλειτουργια της καρδιας ,αλλα εχουν συναισθηματικα αιτια . δεν χαλαει τοσο ευκολα η καρδια εχει μερικα χρονια εγγυηση απ το εργοστασιο
-
καλή επιτυχία με το δοντάκι σου άλεξ, και ΟΚ μη κάνεις σαν μικρό αγοράκι ένα δοντάκι είναι, το πολύ πολύ να στο βγάλει χωρίς αναισθησία ή να στο απονευρώση και να μην έχει αναισθητικό, αλλά ΟΚ κούλαρε......μη σε πιάσει και πανικός....
Περαστικούλιααααααα..........
-
to poli poli na pa8ei taxipalmia xixiixiixxiix.paidia ekana to holder k eimai mia xara den exo problima sthn xrisi mou kardoula.kale pos ta leo e?:))
-
Μπράβο,γουρουνάκι!Πολύ ευχάριστα νέα! Τώρα κοίτα να την προσέχεις!Από κάθε άποψη...
-
prosexo ipervolika kiolas.k prota prosexa den ekana kati eskemena na blapso ton eauto m giati exo kai paidaki p me xriazete kai mou aresei genika h zoh eimai skliro karidi den eimai atomo p to bazei kato eukola.eksalou mporei na perasa oti perasa omos exo pola pou alles kopeles den exoun sthn hlikia mou....pisteuo oti fteei k oti kano sex mia fora ton xrono teleutea pisteuo.apla den etixe kai me tis sxeseis p ekana apo tote p xorisa me tous 2 mono ekana sex
-
Καλά γουρουνίτσα τι έγινε ο φίλος σου, δεν είχες ένα φίλο τώρα τελευταία?