ΓΕΙΑ ΣΑΣ??ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΟΙΛΩΝ ΜΟΥ?.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ?.ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ???
Printable View
ΓΕΙΑ ΣΑΣ??ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΟΙΛΩΝ ΜΟΥ?.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ?.ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ???
Eδώ μέσα οι πιο πολλοί έτσι νιώθουν.Αντικειμενικά παχύσαρκοι και μη...:) :) :)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΩ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ?.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΕΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ?
Aggela μου τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μόνο εσύ το έχεις νοιώσει..... Το μόνιμο πρόβλημα πριν τη μεγάλη έξοδο στην παραλία. Κάνουμε κακό στον εαυτό μας όμως, πρέπει να χαρούμε τη θάλασσα και τον ήλιο χωρίς ντροπές και κόμπλεξ...... Χαίρομαι τις γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά φοράνε μπικίνι και είναι άνετες.
γεια σας! κυριακή και δευτέρα είχα πάει διήμερο στην θάσο! υπέροχο νησάκι υπέροχες παραλίες. Από το σάββατο βράδυ μέχρι και την ώρα που οδηγούσα να φτάσω στην πραλία το απόγευμα της κυριακής μονάχη έγνοια μου ήταν τι θα κάνω την ώρα που θα έπρεπε να ξεντυθώ και να μείνω με το μαγιό. αν θα φαίνονται οι δίπλες και οι ραγάδες ή η κυτταρίτιδα στο έντονο φως του ήλιου και τα λοιπά.! είχα μπουχτίσει τόσο πολύ απο αυτές τις σκέψεις και είχα θυμώσει με τόσο πολύ με τον φασιστικό τρόπο που αντιμετώπιζα τον εαυτό μου που έβγαλα τα ρούχα τέντωσα το μαγιό και βούτησα γεμάτη ευχαρίστηση! μην καταστρέψει κανείς το καλοκαίρι του ! άλλωστε κολυμπώντας βρισκόμαστε πιο κοντά στο στόχο και καίμε θερμίδες!
ξέρω πως είναι να αντιμετωπίζεις τέτοιες σκέψεις αλλά ξέρω επίσης και πόσο όμορφο είναι να αισθάνεσαι χαρούμενη ανακουφισμένη και δροσερή! :)
Φαντάζομαι οι περισσότεροι εδω μέσα το έχουν νιώσει αυτό που λες.
Να θυμάσαι πάντα τον λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι στην παραλία. Φαντάζομαι πως πηγαίνεις για να απολαύσεις τη θάλασσα, να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις με τους φίλους σου. Όσο λιγότερο ασχολείσαι εσύ με το πρόβλημά σου, όσο πιο άνετη είσαι, τόσο λιγότερο ασχολούνται και οι άλλοι με το σώμα σου. Καμιά φορά οι υπερβολές που κάνουμε στην παραλία (δεν βγάζουμε το παρεό, ψάχνουμε να δούμε αν μας κοιτάει κανείς πριν βουτήξουμε στο νερό, κ.α.) τραβούν περισσότερο την προσοχή των άλλων. Και μη ξεχνάς πως οι πιο πολλοί άνθρωποι στην παραλία νιώθουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με σένα.
Εχω χρόνια να κάνω μπάνιο στην θάλασσα χωρίς ένα φαρδύ τ-shirt απο επάνω. Τα τελευταία 3 χρόνια δε δεν έχω κάνει πάνω απο 10 μπάνια στο σύνολο και απο αυτά τα 10 τα 3 ήταν βράδυ για το ρομαντικό του πράγματος αλλα και για να μην φαίνονται και πολλά πολλά!!!
Nai αγγελα μου ντρεπεσαι ,εσυ εγω ,και ολη σχεδον η ελλαδα απο 40 κιλα και ανω.....!!!!
Εαν σκεφτητε τι βλακεια κανουμε που ντρεπομαστε οταν παμε στην θαλασσα ,πρωτων γιατι η πλειοψηφια ειναι σαν εμας με κιλακια εννοω,και δευτερον οταν ντρεπομαστε κανουμε βλακειες και μονο απο την απο την σταση που κραταμε και το υφος μας το καταλαβαινουν ολοι οι υπολοιποι και ετσι προκαλουμε οντως να σχολιαστουμε!!
Γι'αυτο τελος οι ΝΤΡΟΠΕΣ ,ΖΗΤΩ ΤΑ ΙΡΙΔΙΖΟΝ ΚΟΠΕΡΤΟΝΝΝΝΝ!!!!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!!
Καλή μου Αγγέλα...
Οταν ήμουν 98 κιλά, ΟΚ ντρεπόμουν που ήμουν τόσο χοντρή, ειδικά γιατί ΔΕΝ ήμουν παχύσαρκη απο μικρή. Είχα πάρει 50 κιλά (απο 48 που ήμουν πάντα) μέσςα σε 5 χρόνια, δηλαδή απο τα 35 μου έως τα 40.
Οπότε, όπως καταλαβαίνεις είναι άγριο πράγμα ξαφνικά μέσα σε 5 χρόνια απο 48 κιλά να γίνεις 98... δεν το αντέχει ούτε ο σκελετός σου!!!
Εβλεπα παλιές μου φωτογραφίες με μαγιώ και έκλαιγα !!
παρ' όλα αυτά ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΩ. Αγόρασα ένα σούπερ μαγιώ, ολόσωμο, πορτοκαλί φωσφοριζέ, το φόραγα γεμάτή καμάρι και έκανα πλάκα σε όσους με ρωτούσαν γιατί πήρα τέτοιο χρώμα μαγιώ.
Αλλοτε τους έλεγα ότι πήρα πορτοκαλί φωσφοριζέ, γιατί πέρσυ που είχα μαύρο, με πέρασαν για φώκια και με ρυμούλκησαν με ένα φουσκωτό της WWF στην Αλλόνησο και φοβάμαι μην το πάθω και φέτος.
Αλλοτε τους έλεγα ότι το πήρα πορτοκαλί φωσφοριζέ για να μοιάζω με θαλάσσια νάρκη και να μη με πλησιάζουν τα σκάφη και τα jet ski.
Οτι μου ερχόταν κάθε φορά.
Ετσι με τον αυτοσαρκασμό ξεπέρασα την ντροπή μου, σιγά΄-σιγά έχασα και τα κιλάκια και όλα τώρα είναι μια χαρά... φοράω το μπικίνι μου (πλέον) και κόβω βόλτες σε όλη την παραλία!!
εγώ απλά θα πω ότι δεν χρειάζεται ούτε αυτοσαρκασμός ούτε να γίνει κάποιος σημαδούρα όταν δεν νιώθει και πολύ άνετα! όλοι έχουμε δικαίωμα στην παραλία με ή χωρίς περιττά κιλά. να απολαύσεις το μπάνιο σου γιατί κανείς δεν έχει την έννοια μας κι άντε και είδαν τα περιττά κιλά... είμαστε τόσα πολλά τα παχουλά άτομα που πίστεψε με δεν θα είσαι πρωτότυπο θέαμα! καλοκαίριιιιιι στην θάλασσααααα όλοι!!!!!! με τσαμπουκά και νάζι και τσαχπινιά και ότι άλλο θετικό! χεχ3χ
Αυτό που ενοχλεί αρκετό κόσμο σε παχουλές είναι το να το παίζουν ...Δηλαδή, αν κάποια κοπέλα έχει κιλάκια δεν έγινε και κάτι. Αλλά να έχει 25 κιλά παραπάνω, να φτιάχνει μαλλιά, make-up, νύχια για ώωωωρες, τατού και αλυσιδίτσες και τα ρέστα τότε είναι λίγο αίσχος. Δηλ. δεν αφιερώνει χρόνο για να χάσει τα κιλά (εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκεί σεβασμός) αλλά για να δείχνει "ωραία".
Πως να μην κράξεις κάποιον που παραπονιέται για τα κιλά και αφιερώνει τρελές ώρες για την εμφάνισή του αλλά για το σώμα του δε κάνει τίποτα???
Όσο λοιπόν κάποια δε το παίζει, κι αυτό κάνει ΜΠΑΜ!, κανείς δε θα κοιτάξει περίεργα, μην αγχώνεστε γιατί είναι άσχημο συναίσθημα. Αν όμως το παίζει ιστορία, θα φάει κράξιμο!
Παίδες... εδώ, θα συμφωνήσω με τον/την stargazer. Κι εμένα δεν μου αρέσει αυτό το θέαμα... άλλο το να φροντίζει και να περιποιείται κάποιος τον εαυτό του... κι άλλο να το παίζει star....
Δηλαδή έχουμε 4-5 ώρες την εβδομάδα να ξοδέψουμε στο κομμωτήριο και στη μανικιουρίστα και δεν μπορούμε να βρούμε 3 ώρες τη βδομάδα να πάμε γυμναστήριο; Πώς γίνεται;
Μόνο που αυτό δεν το κάνουν μόνο οι γυναίκες αγαπητέ/ή stargazer, το κάνουν και πολλοί υπέρβαροι άντρες.
Συγχωρέστε με αν γίνομαι σκληρή, αλλά αυτό, επειδή το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν, το "λέω στη νύφη για να τ' ακούει η πεθερά".....
Δε φανταζόμουν ποτέ οτι θα διάβαζα κάτι τέτοιο εδώ μέσα!Quote:
Originally posted by stargazer
Αυτό που ενοχλεί αρκετό κόσμο σε παχουλές είναι το να το παίζουν ...Δηλαδή, αν κάποια κοπέλα έχει κιλάκια δεν έγινε και κάτι. Αλλά να έχει 25 κιλά παραπάνω, να φτιάχνει μαλλιά, make-up, νύχια για ώωωωρες, τατού και αλυσιδίτσες και τα ρέστα τότε είναι λίγο αίσχος. Δηλ. δεν αφιερώνει χρόνο για να χάσει τα κιλά (εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκεί σεβασμός) αλλά για να δείχνει "ωραία".
Πως να μην κράξεις κάποιον που παραπονιέται για τα κιλά και αφιερώνει τρελές ώρες για την εμφάνισή του αλλά για το σώμα του δε κάνει τίποτα???
Όσο λοιπόν κάποια δε το παίζει, κι αυτό κάνει ΜΠΑΜ!, κανείς δε θα κοιτάξει περίεργα, μην αγχώνεστε γιατί είναι άσχημο συναίσθημα. Αν όμως το παίζει ιστορία, θα φάει κράξιμο!
Δεν έχω λόγια!Απλά λυπάμαι πολύ και συνειδητοποιώ πόσος ρατσισμός υπάρχει
και πόσο ασθενής είναι η ελπίδα μου να εξαλλειφθεί...Θα μπορούσα να πω πολλά...
ΛΥΠΑΜΑΙ...
Πρέπει επιτέλους ο κόσμος να βάλει μυαλό. Όλοι έχουν 45' περπάτημα τη μέρα για να αφιερώσουν στο κορμί τους, την καρδιά τους, την ψυχή τους. Περπατήστε να δείτε πόσο αλλάζει το σώμα κι η ψυχολογία του ανθρώπου...
Κι όμως, ο κόσμος δεν έχει μισή ή μια ώρα να αφιερώσει εκεί αλλά έχει για τα μαλλιά, τα νύχια, το shopping, την 2ωρη προετοιμασία, τα μπιζού, τις κρέμες κλπ.
Δε ξέρω γιατί λυπάσαι. Πραγματικά. Που ο άνθρωπος έχει γίνει ένα πράγμα που δεν κινείται και δε νοιάζεται αληθινά για το σώμα και την υγεία του ή για το ότι καλύπτουν την ανεπάρκεια με ώρες φτιαξίματος (γυναίκες) και τα λεφτά (άντρες)?
Το θέμα "παχυσαρκία"δεν αποδίδεται στην έλλειψη των 45'την ημέρα αφιέρωσης για άσκηση...
Έχει έντονη ψυχολογική διάσταση και πολλές παρεκτάσεις...τι να πρωτοαναφέρω...
Μακάρι να φροντίζαμε όλοι ψυχή και σώμα,αλλά πολλοί δεν το κάνουν(μην πω η πλειοψηφία)
και απλά δεν είναι εμφανές το πρόβλημα τους...
Από κει και πέρα κι εμένα δε μου αρέσει η ματαιότητα της υπερβολικά επιμελημένης εμφάνισης
κι ειδικά όταν είναι κι αμφισβητούμενης αισθητικής,αλλά αυτό δεν το περιορίζω στην υπέρβαρη γυναίκα.
Αυτός ο διαχωρισμός είναι ρατσιστικός!
Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να υπάρχει και να συμμετέχει ενεργά στη ζωή ελεύθερα,
χωρίς να πρέπει να τον απασχολεί η κρίση των υπολοίπων στο βαθμό που δεν τους προσβάλλει...
Και μη μου πεις για προσβολή αισθητικής...
Κι επίσης δε συμφωνώ με τη χρήση λέξεων όπως "πράγμα"και τα συναφή...
Ποιός δικαίούται να ονομάζεται "άνθρωπος";
Και τι θα πει "το παίζει";Αποκλείεται να νιώθει ωραία παρά τα κιλά της;
Γιατι αξίζει το "κράξιμο";Κανείς δεν το αξίζει!
Είναι δύσκολο να βρεις πάνω από 5% παχουλών ανθρώπων που να μην ήθελαν ένα ωραίο, αθλητικό σώμα. Εγγύηση αυτό και το ξέρουμε όλοι. Απλά άλλοι έχουν προβλήματα υγείας κι άλλοι δεν το θέλουν πραγματικά. Ξέρετε πόσοι καταφεύγουν σε τσάγια, χάπια, ζελατίνες, δίαιτες παράξενες και μαγικά ματζούνια? Γιατί τα θέλουν όλα έτοιμα.
Το κύριο πρόβλημα των παχύσαρκων είναι ότι δεν θέλουν να αδυνατίσουν για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό που είναι απαράδεκτο για μένα είναι να βλέπεις ανθρώπους που κλαίγονται ότι δε χάνουν κιλά κι αντί να αφιερώσουν χρόνο εκεί, τον αφιερώνουν για να δείχνουν "όμορφοι". Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η εμφάνισή τους δεν αντισταθμίζεται από το στόλισμα (ή τα λεφτά...) κι όσο πιο πολύ υστερούν σε σώμα τόσο επενδύουν στα στολίδια.
Αν θέλεις ανάλυσε το λίγο παραπάνω αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω...Quote:
Originally posted by stargazer
Το κύριο πρόβλημα των παχύσαρκων είναι ότι δεν θέλουν να αδυνατίσουν για ψυχολογικούς λόγους.
Κι επίσης-πάντα εφόσον θέλεις- πες μου το βάρος και την ηλικία σου για ν'αντιληφθώ καλύτερα την οπτική σου..
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα βάρους. Αλλά έχουν δικοί μου, οπότε δε ξέρω άμεσα.
Οι περισσότεροι υπέρβαροι δε νιώθουν έτοιμοι να το κάνουν. Πχ νιώθουν ότι πιέζονται από τη σχέση τους ή τους φίλους τους και εκνευρίζονται κι αντιδρούν μη αδυνατίζοντας. ʼλλοι πάλι έχουν παραιτηθεί από την κοινωνική ζωή κι ενδόμυχα βασανίζουν τον εαυτό τους. Όπως πολλοί παντρεμένοι και κυρίως χωρισμένες γυναίκες.
Ουσιαστικά, όποιος θέλει αδυανατίζει. Εκτός αν υπάρχει ιατρικό θέμα. Αλλά αν δεν υπάρχει κι έχει θέληση τότε γίνεται. Κάτι όμως τους κρατάει πίσω από το να αφιερωθούν στο σκοπό αυτό. Ίσως δεν έχουν κίνητρα, ίσως έχουν κακό περιβάλλον, ίσως προβλήματα. Και μερικοί ξεσπούν πάνω στο σώμα τους διαστρεβλώνοντας την εικόνα και την ύπαρξή του.
Χαίρομαι που δεν αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα!
Αυτό εξηγεί και την αδυναμία σου να καταλάβεις τη διάσταση αυτής της διαταραχής...
Χάνεις τον εαυτό σου,τα όνειρα σου,τη δύναμή σου,τη διάθεση για ζωή...Αλλοτριώνεσαι...
Και βουλιάζεις όλο και πιο πολύ και σου φαίνεται ακατόρθωτο να επιστρέψεις...Απομονώνεσαι. ..
Ασφαλώς και δεν είναι ακατόρθωτο στην πράξη,αλλά η άσχημη ψυχολογία δε σε βοηθά να το δεις όσο απλό θα μπορούσε να είναι...
Και ο περίγυρος(γνωστοί και άγνωστοι) περιπλέκουν τα πράγματα...Πολλές φορές καταλυτικά...
Και περιορίζονται οι επιλογές σου και συμβιβάζεσαι κι ανέχεσαι πολλά...
Συνήθως είμαστε άτομα που δεν πολυαγαπάμε τον εαυτό μας,υπερευαίσθητα,τελειομα νή
και δεν εξωτερικεύουμε τον θυμό και το συναίσθημα μας,παρά τα καταπίνουμε και τα στρέφουμε στον εαυτό μας...
Θέλει πολλή εσωτερική δουλειά,(δυστυχώς εντωμεταξύ πληγώνεσαι πολύ και χάνεις πολλά απ'τη ζωή σου)
και μεγάλη προσπάθεια να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο σου...Αέναη και επισταμένη προσπάθεια...
Κίνητρα πάντα υπάρχουν,αλλά με τον καιρό εξασθενεί και η δική τους επίδραση επάνω σου,παρά τη σπουδαιότητα τους...
Και απογοητεύεσαι κι αυτοτιμωρείσαι κι αφήνεσαι κι άλλο...Το φαγητό φαντάζει φίλος σου,παρηγορητής,αναπληρωτή ς
ενώ είναι ο εχθρός που πρέπει να πολεμήσεις(μαζί πάντα με τον καταστροφικό εαυτό σου)...Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες...
Η λύση βρίσκεται στη συνδρομή τριών παραγόντων(κατά σειρά σπουδαιότητας κατά την κρίση μου)
1) ψυχανάλυση(ώστε να εντοπιστούν τα λάθη,οι αιτίες,να βρεθούν νέοι διέξοδοι...)
2)σωστή διατροφή(όχι δίαιτα,αλλά τρόπος ζωής)
3)άσκηση
Δε θα διαφωνήσω οτι προτιμάμε τις γρήγορες,ανώδυνες λύσεις,όπως παντού άλλωστε,
αλλά σύντομα διαπιστώνουμε ότι δεν εγγυώνται το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Όσο για τον διαχωρισμό σε παχυσαρκία λόγω προβλημάτων υγείας και μη,
αν το αντιλαμβάνομαι σωστά αφορά την άρση του καταλογισμού.Δεν είναι η παχυσαρκία ποινικό αδίκημα!
Είναι αδίκημα ίσως απέναντι στις θείες δυνατότητες που μας δόθηκαν για μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή...
Ας απενοχοποιηθούμε εμείς οι υπέρβαροι,ας μας αφήσετε κι οι υπόλοιποι στην ησυχία μας...
Αν κοιτάζει ο καθένας τα δικά του χωρίς να βρίσκει άλλοθι στα των άλλων,όλοι θα γίνουμε καλύτεροι!
Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας,ας αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο μας,ειδικά τον πιο κατατρεγμένο...
Ας βρούμε το χαμένο μεγαλείο μας!Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας! :)
stargazer ειμαι μια απο τις απαραδεκτες κοπελες που ενοχλουν τον περισσοτερο κοσμο οπως ειπες...δλδ εχω 25 κιλα παραπανω και θελω να δειχνω ομορφη μαλλια και νυχια δεν φτιαχνω αλλα βαφομαι...δεν ξερω αν θα μπορεσεις ποτε να με συγχωρεσεις εσυ και οι ομοιοι σου,ζητω συγνωμη αλλα ακομη κανω και καθε μερα μπανιο,καταπτυστη ξερω αλλα κανω και αποτριχωση και βαζω και γαλακτωματα σωματος...μην σου πω οτι παραστρατω και φορω και κολωνια καμια φορα..αχ συγνωμη θα μπορεσετε καποτε να με νιωσετε ανθρωπο?αχ πειτε μου τι να κανω αγωνιω...τωρα που το θυμηθηκα...κανω και ανταυγειες...οσο για τα 45 λεπτα περπατημα και το αθλητικο σωμα ναι...ολες θα το θελαμε..αλλα προτιμω να μεινω στα χαλια που ειμαι και να σας ενοχλω παρα να σκεφτομαι σαν και σενα που εχεις και αποψη για κατι που δεν βιωνεις..κοινως εισαι για πολυ κραξιμο και αν με κανουν να αισθανομαι κομπλεξικα βλεμματα απο ανθρωπους με τις δικες σου αποψεις τοτε ισως θα επρεπε να σκεφτω πριν σκυψω το κεφαλι μου χαμηλα οτι δεν μετρατε μια..εμπρος λοιπον ζυγαριες εξω απο τα κομμωτηρια,τα νυχαδικα και τα ινστιτουτα προνομιο των αδυνατων η περιποιηση..
Stargazer...........δυστυχώς βρέθηκες σε κυκλώνα και η έλλειψη εμπειρίας σ' έκανε να μιλήσεις με σκληρό τρόπο.........η αλήθεια είναι ότι μπήκες σε μια συζήτηση χωρίς να σκεφτείς το σωστό τρόπο παράθεσης της άποψης σου ώστε να μην προσβάλλεις κόσμο......... Είμαστε, υπάρχουμε και ζούμε σε δημοκρατική χώρα.......κοινώς έχουμε ελευθερία άποψης............... αλλά η ελευθερία μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου........ οπότε οφείλουμε να διατυπώνουμε την άποψη μας καθαρά και χωρίς να αφήνουμε περιθώρια προσβολής οποιουδήποτε είδους. Είτε ανορεξικός ή φυσιολογικός ή με ελάχιστα περιττά κιλά ή υπερ-παχύσαρκος ή κοντός είτε ψιλός οφείλουμε να σεβόμαστε το εγώ και την ευχαρίστηση της κάθε διαφορετικής προσωπικότητας......... στην περίπτωση που κάτι είναι κάθετα αντίθετα με τα μέτρα αισθητικής μας απλά αδιαφορούμε αλλά σε καμμία περίπτωση δεν "κράζουμε"......... το εν λόγω κράξιμο να ξέρεις ότι έχει κάνει κακό σε πολύ κόσμο........ ποιός γνωρίζει την ψυχολογία του τύπου του ανθρώπου που περιέγραψες ως "χρειάζεται κράξιμο"??? ............. γνωρίζεις αν είναι σε φάση που έχει τελματώσει και προσπαθεί με κάθε μέσον και τρόπο να ανακάμψει και να υπάρχει αξιοπρεπώς............???? ίσως αυτός ο άνθρωπος έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της προσπάθειας και κάνει μικρές επιβραβεύσεις στον εαυτό του.............. περιποίηση αξίζουμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως παρουσιαστικού............... τα 45' λεπτά που αναφέρεις είναι καλό να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας........ αλλά έχεις σκεφτεί οτι ίσως χρειάζεται να υπάρχει και το σωστό timing για να γίνει αυτό? Η έννοια της κατάθλιψης είναι γνωστή σ' εσένα? Ξέρεις τα συμπτώματα της???? Γνωρίζεις ότι είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε αυτοκαταστροφή???
Μην θεωρείς τον κόσμο άξιο για κράξιμο............... είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο να θεωρεί εσένα άτομο άξιο για κράξιμο........... είναι η προσωπική σου πινελιά............ αλλά θα θεωρηθεί άξιο για κράξιμο............. σε κάνει να νιώθεις καλά???? ΟΧΙ βέβαια και κανέναν άλλον άλλωστε.................... Οι γυναίκες είναι γυναίκες και θυληκά είτε είναι 200 κιλά είτε 50 κιλά...................η διαφορά είναι ότι κάποιες που είναι παχύσαρκες και απεριποίητες είναι συνήθως και στα τελευταία στάδια κατάθλιψης και δεν μπορούν να ανακάμψουν............... αντίθετα υπάρχει η μερίδα των παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούν να νικήσουν την κατάθλιψη, δίνουν στα μάτια τους αξία στον εαυτό τους και με αυτό τον τρόπο αρχίζουν να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αρχίσουν την πραγματική αλλαγή.................. να χαίρεσαι λοιπόν όταν βλέπεις μια γυναίκα περιποιημένη αν και παχύσαρκη..........σημαίνει ότι είναι up & high και μπορεί να καταφέρει και ίσως το κάνει κιόλας να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της.
Πες τα ρε κατερινα γιατι οταν ακουω τετοιες αποψεις και ειδικα εδω μεσα τρελενομαι.Ποιος ειναι αυτος που θα πει στον αλλον αν θα ντυθει η θα στολιστει?stargazer ολα τα προηγουμενα χρονια της ζωης μου ημουν αδυνατη,αλλα ποτε δεν κοροιδεψα και δεν εκρινα τον εαυτο μου αξιο να πει ποιος μπορει να κανει τι..δεν καταλαβα δλδ οι χοντροι ειναι Β' κατηγορια ανθρωπου? εγω λεω να κοιταει ο καθενας την καμπουρα του, και αν σου φαινεται αισχος το θεαμα τοτε να μην κοιταζεις κατι τυπακια σαν και σενα κανουν τους ανθρωπους με κιλα να ντρεπονται να βγουν απ'το σπιτι...που θα μας βαλεις και οριο''αν εχει λιγα κιλακια οκ αλλα αν εχει 25 παραπανω κιλα..''και πιστεψε με τα ιδια θα σου λεγα και αν ημουν ακομη στα 50 κιλα..ακομη κι αν εχεις πτυχια 500 προσωπικα πιστευω οτι σου λειπει παιδεια...ελεος απυθμενη η μ#$%^^&κια του κοσμου...θα μας πουν και τι θα κανουμε γιατι λεει ενοχλει και ειναι αισχος το θεαμα..ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ . . .
Μην μπλέκουμε τα πράγματα και κατηγορούμε έτσι. Εννοείται ότι δεν μιλάω για άτομα που πάσχουν από κάτι. Αλοίμονο αν τη λέμε σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας ή πάσχουν από ψυχιατρικές νόσους ή ψυχολογικά προβλήματα.
Για τους άλλους όμως έχω κάθε δικαίωμα να εκφέρω γνώμη. Και δυστυχώς δεν είναι υποκειμενικό το θέμα του βάρους. Υπάρχει σωστό με +/- 5 κιλά κι είναι το βάρος που έχει το σώμα όταν είναι όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα υγείας. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι "κακό" να μην είσαι εκεί μέσα. Ούτε λάθος, είναι επιλογή.
Αυτό που είπα είναι ότι κυρίως κοπέλες δεν ενδιαφέρονται για το πως είναι αλλά το πως δείχνουν κι αυτό είναι τραγικό. Μαλλιά, νύχια, κρέμες, ρούχα, ψώνια με τις ώρες. Και μου λέτε ότι αυτό είναι εντάξει? Δεν είναι, πως να το κάνουμε? Πρέπει να μάθουν να ενδιαφέρονται για το σώμα και τον εαυτό τους κι όχι για το πόση "περιποίηση" θα κάνουν. Γιατί δεν περιποιούνται το σώμα τους, το στολίζουν επιφανειακά και στην ουσία το αφήνουν να καταστρέφεται.
Και μεις εχουμε καθε δικαιωμα να σου λεμε την γνωμη μας ,πανω στην γνωμη σου για μας.Τωρα την γυρνας την πλακα ομως.πριν χρησιμοποιησες εκφρασεις οπως''αισχος,κραξιμο '' κτλ τωρα μιλας και για 2 αλλα σημαντικα πραγματα..την ουσια και την επιφανεια..ξερεις εσυ που εισαι υπερμαχος της ουσιας και οχι της επιφανειας και ναι εχεις δικιο σε πολλα απ'αυτα που λες (περι υγειας παντα) κατ την γνωμη μου δεν μπορεις να μιλησεις για ουσια οταν πριν εχεις μιλησει για αισχος και κραξιμο..το θεμα της παχυσαρκιας ειναι πολυδιαστατο και δεν ειναι μονο 45 λεπτα ασκησης οπως ειπες.Σεβασου τους ανθρωπους που το βιωνουν και κανε την δασκαλo σε κατι που εχεις ζησει και εχεις προσωπικη εμπειρια.και please βρες κατι αλλο να αηδιαζεις απο ανθρωπους που εχουν προβλημα και προσπαθουν να νιωσουν καπως καλα με τον εαυτο τους.Μιλας απο θεση ισχυος αυτην τη στιγμη γιατι δεν ξερεις πως ειναι.. και ευχομαι να μην μαθεις και ποτε.Ημουν ολη μου την ζωη 50-52 κιλα και εκανα kick boxing 4 φορες την εβδομαδα λες ξαφνικα να εκοψα την ασκηση και να αρχισα τις κρεμες και τα πατσουλια και να γινα ετσι?
Το θεμα εχει πολυ αναλυση και κυριως ψυχολογικα αιτια.Μην επιμενεις για πραγματα που δεν εχεις εμπειρια γιατι φαινεσαι τουλαχιστον αστειoς.
Stargazer, και οι αδύνατες κοπέλες αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο στην περιποιήσή τους ίσως και περισσότερο. Όταν είσαι αδύνατος δικαιολογείτε αυτό; Δηλαδή εμείς η χοντρές πρέπει να κυκλοφορούμε με ράσο, μουστάκι, μαλλί ιδρύματος, βρώμικες, νύχι μήκους ρεκορ, ρυτιδιασμένες, φρύδι κουρτίνα, μέχρι να χάσουμε τα περιτά κιλά μας; Μόνο αδύνατες θα μπορέσουμε δηλαδη να απολάυσουμε τα γυναικεία αγαθά-προιόντα;
Επίσης, εγώ που αφιερώνω περισσότερο απο 45 λεπτά στο περπάτημα καθημερινά γιατί δεν βλέπω καμία αλλαγή στο σώμα μου;
Ασκείσαι δηλ. 1 ώρα τη μέρα, τρως σωστά και έχεις κιλά? Μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν ξέρεις να τρως αλλιώς δεν εξηγείται...(ή η άσκηση δεν είναι σωστή, άλλο η ταλαιπωρία κι άλλο η άσκηση)
Δεν είπα οι κοπέλες να μην περιποιούνται τον εαυτό τους, να αφήνουν τρίχα κλπ. Αλλά εγώ μιλάω για κόσμο που είναι too much. Υπάρχει διαφορά από το να προσέχεις τον εαυτό σου και από το να περνάς ατελείωτες ώρες για να φτιάξεις μαλλιά, μπιζού, ρούχα ή ό,τι άλλο κάνουν. Θα δεις στην παραλία ή αν πας διακοπές τι λέω. Οι πιο extreme και κοκέτες θα ναι αυτές που έχουν πάρα πολλά κιλά, θυμήσου το.
Οι αδύνατες που λες το κάνουν αλλά παράλληλα φροντίζουν το σώμα τους οπότε το αναδεικνύουν. Οι άλλες προσπαθούν μάταια να καλύψουν το γεγονός ότι είναι φυγόπονες (ΔΕΝ μιλάω για υπέρβαρους από κάποια νόσο κλπ) και δεν αντέχουν να φτιάξουν το σώμα τους. Οπότε η εύκολη λύση είναι τα στολίδια...
Παρένθεση : άντρας είμαι :)
μηπως εισαι και γυμναστης?
και επειδη μας εχουν γινει τσουρεκια στην τελικη εσυ κοιτα αυτες που θες και ασε τις αλλες για τους αλλους..τι να πω πρωτη φορα ακουω αντρας να χολοσκαει για τετοιες μ#$%^&*κιες.. ποια ειναι πιο στολισμενη και ποια αστολιστη..μη χειροτερα θεε μου..
Δηλαδή stargazer εννοείς ότι όσοι δεν νοσούν αλλά παραμένουν υπέρβαροι είναι φυγόπονοι?...μα βέβαια,φυσικά το διασκεδάζουν κιόλας να υπομένουν όλα αυτά που εσύ δεν θέλεις να δεις ότι υπομένουν...
Μπα...Μακάρι να είχα κοιλιακούς κλπ αλλά δεν έχω!
Νορμάλ είμαι σε κιλά, μ' αρέσει η γυμναστική γενικά αλλά είμαι σε μέτρια επίπεδα. Δεν είμαι τρελαμένος ν' ασχολούμαι μ' αυτό όλη μέρα. Και δε θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είναι σαν εμένα, αλλά καλό είναι να φροντίζουμε να μαστε σε μια καλή κατάσταση. Όχι υπερβολές και φέτες, αλλά κάτι ενδιάμεσο.
Είναι φυγόπονοι αν δεν έχουν πρόβλημα υγείας. Δεν το ΘΕΛΟΥΝ το ωραίο σώμα αρκετά ώστε να μπουν στον κόπο. Έτσι είναι, όταν θες κάτι το πετυχαίνεις εκτός αν υπάρχει λόγος. Αν δεν υπάρχει...
ελπιζω να εισαι πιτσιρικος και να τα λες αυτα, ξερεις το ωραιο σωμα δεν ειναι το ζητουμενο της ζωης ολονων.Εγω οταν το ειχα δεν μπορω να πω οτι ημουν πολυ περισσοτερο ευτυχισμενη απο τωρα..υπαρχουν και ουσιαστικοτερα πραγματα στη ζωη ξερεις..
Για ένα νέο άνθρωπο το να έχει ένα ωραίο σώμα είναι σημαντικό. Δεν λέω για υπερβολικά πράγματα, γραμμώσεις, κοιλιακούς και τέτοια. Με τίποτα. Μιλάω για ένα νορμάλ, καλό σώμα.
Είναι βασικό για την ψυχική υγεία ενός νέου ανθρώπου και βασική - αν και όχι αναγκαία - προϋπόθεση του να είναι ποθητός. Με τα χρόνια λογικό είναι να βάλεις κάποια κιλά κι ειδικά γεννώντας παιδιά, το καταλαβαίνω. Αλλά στα 20-25 δεν υπάρχει δικαιολογία. Κανείς δε θέλει η κοπέλα του να έχει πολλά κιλά αλλά το ανέχεται γιατί την λατρεύει. Δεν του αρέσει, απλά το δέχεται γιατί δε θέλει να τη χάσει. Αν αυτή όμως επιμένει εκεί και δεν αλλάζει τότε δεν θα είναι ο άλλος κακός αν κουραστεί. Θα θέλει και κάτι ακόμα και δε βλέπει να τον καλύπτουν, ούτε καν να προσπαθούν. Και δε μιλάμε για κάτι υποκειμενικό αλλά για μια κατάσταση που κανείς δε θέλει κι ο άντρας απλά πιστεύει ότι η γυναίκα θα θέλει να είναι πιο ποθητή και θα κάνει πραγματικά κάτι.
πωπω ρε φιλε σκετη μιζερια εισαι..τελικα καλυτερα χοντρη παρα να μουν αδυνατη και να μπαινα σε ενα φορουμ και να λεω οτι λες εσυ.. ποιο ειναι το προβλημα σου εσενα δλδ? εσυ κοιτα αδυνατες..ενταξει μα ςτην ειπες την αποψη,σε σνομπαραμε, δεν λες να το καταλαβεις και εκει συνεχιζεις..κοιτα λοιπονβ να διατηρησεις το αδυνατο σου κορμι και να εχεις μια γυναικα που μπορει να αρκεστει σ'αυτο...γιατι το περιεχομενο σου εδω μεσα δεν εχει αφησει και τις καλυτερες εντυπωσεις...τι να πεις..
Βασικά stargazer, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνεις σ'αυτό το φορουμ. Ούτε πρόβλημα έχεις, ούτε τίποτα ουσιαστικό λες. Μπήκες να δεις τι λένε οι "χοντροί"; Δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά. Αν θες να συμμετέχεις εδώ πρέπει να πάψεις να είσαι τόσο κάθετος στις απόψεις σου.
Αγαπούλες μου,μην του δίνετε σημασία...Αυτό επιδιώκει...Όσο αδιαφορούμε,πάυει να υφίσταται...
σιγουρα σπαει πλακα .. δεν εξηγειται διαφορετικα!
καλημέρα σ' όλους σας!!! Λοιπόν βλέπω γενικά ότι εντάθηκε η όλη κατάσταση από χθές όλο και περισσότερο............. stargazer δυστυχώς θα χρειαστεί να σου κάνω εντός λογικών πλαισίων την ίδια ερώτηση με τη Smith "δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνεις σ'αυτό το φορουμ. Ούτε πρόβλημα έχεις, ούτε τίποτα ουσιαστικό λες. Μπήκες να δεις τι λένε οι "χοντροί"; "????............. 'Οπως προείπα, ο καθένας είναι κύριος των απόψεων του, αλλά αγαπητέ πρέπει να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο λέμε την άποψη μας........... είναι θέμα σεβασμού στην ατομικότητα του καθενός...........στην διαφορετικότητα του καθενός............. εσύ δεν παραθέτεις την άποψη σου αλλά χωρίς να καταλάβεις προσβάλλεις ανθρώπους για το παρουσιαστικό του σώματος τους.............. κρίνεις - επικρίνεις και καταδικάζεις έχοντας κάνει πρώτα το λάθος χωρίς να γνωρίζεις να έχεις βγάλει συμπεράσματα...................ο τρόπος ομιλίας που χρησιμοποίησες είναι προσβλητικός................... επιπρόσθετα θα ήθελα να τονίσω ότι ο κανόνας -5 ή +5 είναι πέρα για πέρα λάθος και αναληθής (ποιός σου τα έμαθε αυτά? ποιός σε παραπληροφόρησε με τέτοιο τρόπο????)............... βλέπεις είπες τη λέξη κλειδί ΥΓΕΙΑ.......................για να είναι ένα σώμα υγειές ο κανόνας αυτός δεν έχει χρησιμότητα αποδεδειγμένα κι από γιατρούς ενδοκρινολόγους................ είναι υποκειμενικό για τον καθένα πόσο είναι το υγειές βάρος του..........................και καλό είναι να το υπολογίζεις με γιατρό πρωτού περάσεις στο άλλο άκρο της ανορεξίας επειδή τα ματάκια σου πλέον κάνουν πουλάκια και συνεχίζεις να βλέπεις πως είσαι 80 κιλά ενώ είσαι -40 από αυτά.
'Ισως όντως κάποιοι δε θέλουν πραγματικά να αποκτήσουν αυτό το τέλειο σώμα..............μμμμμμ................ ......hellooooo.....................μόνο αν ζούσαμε σε διαφορετικούς πλανήτες όπου τα καθιερωμένα πρότυπα δεν ήταν της πείνας και της πλαστικοποιημένης ομορφιάς.................................. ..ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ θέλουν να γίνουν ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ.............. αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται και πραγματική υγεία............. πρέπει να σκεφτούμε πού και ποιό στάδιο νιώθουμε καλά και με ευεξία................. άλλοι νιώθουν στα 50 κιλά κι άλλοι στα 60 ή και στα 70 κιλά...... το θέμα είναι να ξεφύγουμε από την ζώνη υψηλού κινδύνου............. κοίτα λίγο όμως γύρω σου, δες................ το ξέρεις ότι την όρεξη για άσκηση για οποιαδήποτε συμμετοχή στις κοινές δραστηριότητες την κόβει το βλέμμα - το ύφος και τα λόγια ανθρώπων που εκφράζονται με τον δικό σου τρόπο??? ΔΙΑΒΑΣΕ stargazer............. ΜΑΘΕ.................. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ για της συνέπειες της παχυσαρκίας................ η παχυσαρκία είναι αρρώστια σώματος και ψυχής μαζί............έχει αποδειχθεί ότι είναι μερικές φορές και κληρονομική αλλά είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ και το λέω όλο αυτό γιατί διαχώρισες όσους ίσως έχουν πρόβλημα υγείας............. όλοι οι παχύσαρκοι έχουν σωματική και ψυχική νόσο.................... έλα και πολέμα αυτό................. δε στο εύχομαι τυραννιέμαι πολύ καιρό και νίκησα τον εαυτό μου πάρα πολλές φορές και αντιστάθηκα στην κατάθλιψη μου.................αντιστάθηκα σε πειρασμούς.................και ναί αγοράζω αρώματα Christian Dior, γενικά πολλά καλλυντικά - make up Lancome, L'oreal, Estee Lauder και πολλές κρέμες σώματος για αδυνάτισμα - ενυδάτωση ελαφρύ tanning................ απολαμβάνω όμορφα αφρόλουτρα...............πάω κωμμωτήριο και κάνω τις ανταύγιες μου, απολαμβάνω περιποίηση χεριών και ποδιών όπου τρελλαίνομαι για το μασαζάκι που κάνει η κοπέλα.................... ντύνομαι μοντέρνα κι όχι όπως θα με θέλανε ίσως κάποιοι με κελεμπία.................. μόνη μου κατάφερα να φτάσω εδώ, μόνη κατάφερα να πέσω τόσο στα κιλά αλλά έχω ακόμα πολύ δρόμο, είναι οι επιβρανεύσεις μου.................. δεν κρύβομαι πλέον από τον κόσμο γιατί βαρέθηκα να κατεβάζω το κεφάλι σε βλέμματα και σχόλια λες και είμαι λεπρή - ευτυχώς δεν σκέφτονται τόσο απερίσκεπτα κι άλλοι άνθρωποι που δεν το έχουν νιώσει ποτέ αυτό.................... και μου κάνει εντύπωση η απόψη σου καθώς λες οτι ζείς την κατάσταση έμμεσα δηλ μέσα από δικούς σου ανθρώπους................... η αδερφή μου ανήκει στους ανθρώπους που όσο και να φάνε δεν παχαίνουν, το μεγαλύτερο βάρος της έχει φτάσει μέχρι τα 52 κιλά και είναι 1,69 cm, είναι από αυτές που μπαίνουν σ' ένα μαγαζί και γυρνάνε όλα τα αντρικά κεφάλια...........το σώμα της εκ γεννετής έχει αυτό το πολύ θυληκό με τις πολύ καλές διαστάσεις αλλά και με αθλητικές προδιαγραφές.........( πιστεψτε με οτι δεν το λέω επειδή είναι η μικρή μου - κατά 10 μήνες - αδερφούλα................. αυτά είναι πραγματικότητα.........πρέπει να τη δείτε για να καταλάβετε)................. ΑΛΛΑ, έτσι και σ' άκουγε αυτή τη στιγμή το πώς σκέφτεσαι και περισσότερο τον τρόπο έκφρασης σου θα σου έδειχνε όλη την δυσαρέσκεια της χωρίς ύβρεις αλλά με έκφραση που τσακίζει κόκκαλα.......................και μιλάμε για ένα άτομο που τρέμει την ιδέα μη και πάρει μισό γραμμάριο και χαλάσει κάτι πάνω της.................εκεί είναι η διαφορά παιδείας, αντίληψης και ενημέρωσης πάνω στο πρόβλημα μας................ ρώτησε, πληροφορήθηκε, έμαθε, ενημερώθηκε και τώρα μπορεί και μιλάει και παραθέτει την άποψη της με σωστές βάσεις και αναγνωρίζοντας το πολυδιάστατο του θέματος.
Δε σπάω πλάκα απλά μάλλον εσείς είστε επικίνδυνοι/ες παρά εγώ κομπλεξικός. Η παχυσαρκία είναι πρόβλημα κι οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα στο σκελετό, τη μέση, τα γόνατα, αναπνευστικά, καρκίνους κλπ.
Όταν λοιπόν λέτε "δε πειράζει, το χω πάρει απόφαση" ή "δεχτείτε τους υπέρβαρους, μην είστε ρατσιστές" τότε οδηγείτε τον κόσμο στο θάνατο ή μάλλον έναν αργό θάνατο της ψυχής και του σώματος. Χαρείτε λοιπόν που σας λένε καλούς ανθρώπους με κατανόηση κι αφήστε με τα "καλά λόγια" τον κόσμο να υποφέρει και να υποβαθμίζεται η ζωή του. Γι' αυτές τις μπούρδες που λέτε οικογενειακό μου πρόσωπο έχει πρόβλημα βάρους και δεν ενδιαφέρεται να το αλλάξει, με όλες τις συνέπειες υγείας (δεν είναι 25). Να στε καλά λοιπόν.
Περαστικά για το οικογενειακό σου πρόσωπο κι εύχομαι να γίνει κάτι, αλλά προσπάθησε - και πάλι εάν σε ενδιαφέρει - να τον/ την προσεγγίσεις πρώτα στον ψυχολογικό τομέα και μετά στο σωματικό................ και πάνω από όλα..................... ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!!!
Όλοι έχουμε προσπαθήσει χρόνια τώρα αλλά επειδή επικρατούν οι απόψεις πολλών εδώ δεν καταλαβαίνει την πραγματική επιβάρυνση στην υγεία και την ψυχολογία αφού το ένα τροφοδοτεί το άλλο.