prosoxi stous diaitologous!!!
Πριν απο 8 χρονια περιπου, οταν αποφασισα να ξεκινησω διαιτα εμπιστευτηκα μια διαιτολογο-διατροφολογο, η οποια οφειλω να ομολογησω οτι με εμαθε να τρωω σωστα (ασχετα με το οτι εγς πια εχω φτασει στο αλλο ακρο..)..ΟΜΩΣ...
Καποια στιγμη κι ενω ειχα φτασει αισιως τα 52 κιλα (Απο 70 που ειχα ξεκινησει) καναμε μια λιπομετρηση (ημουν αθλητρια των 400 μετρων και μολις 19 ετων..)..Το αποτελεσμα εδειξε ενα λιπος στο σωμα μου 14%..τοτε μου προτεινε να χασω 2 κιλα σε λιπος και να παρουμε το 1 σε μυικο ιστο..
Πριν απο 2μηνε, λογω της διατροφικης διαταραχης που αντιμετοπιζω, επισκεφτηκα εναν παθολογο-ειδκο σε θεματα διατροφης και παχυσαρκειας και οταν του ανεφερα το περιστατικο φρικαρε..Μου ειπε λοιπον, οτι για ενα παιδι 19 ετων ειναι απαραδεκτο το τοσο μικρο ποσοστο λιπους..οι ποδοσφαιριστες εχουν απο 12-15..και πως μια κοπελα με λιπος<20% δεν μπορει να κανει παιδια...
ενα μικρο παραδειγμα για να επιδυκνιουμε ολοι μας τιν απαραιτητη προσοχη στους ειδικους στους οποιους απευθυνομαστε...καλως ή κακως ολοι εδω μεσα εχουμε παρε-δωσε μαζι τους...