βρέθηκα τυχαία στο forum αλλά πραγματικά βρήκα κάτι από τον εαυτό μου. Περισσότερο με συγκίνησε που είδα νέα παιδιά να παλεύουν με το πρόβλημα, να νοιώθουν δυστυχισμένα και να υποφέρουν. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η ιστορία μου...είμαι 48 ετών,με δύο παιδιά 11 και 12 ετών. Πρόβλημα βάρους από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Παχουλό,εσωστρεφές παιδί, έφηβη,ενήλικη. Κρατούσα το βάρος μου σε αποδεκτά όρια,60-65 κιλά με 1,65 ύψος μέχρι που έκανα παιδιά στα 35 μου. Από κει και μετά ξέφυγα. Τώρα είμαι 95 κιλά,σταθερή τα 3-4 τελευταία χρόνια. Με πολύ μικρά σκαμπανεβάσματα. Δυο-τρεις μήνες είναι που έχω αρχίσει να χάνω. Πολύ πολύ αργά, 1-1,5 κιλό το μήνα.Χωρίς να κάνω φοβερά και τρομερά πράγματα,λίγο διάδρομο στο σπίτι,λίγο περπατημα παραπάνω,λίγο γιόγκα. Λίγο έως καθόλου βραδυνό φαγητό. Πάντα θεωρούσα το βάρος μου υπερβολικό,πάντα ενοχές,πάντα προσπάθεια. Μέχρι πριν 13 μήνες. Τότε που ο γιος μου,10 ετών τότε,διαγνώστηκε με όγκο στο οπτικό νεύρο. Και βρεθήκαμε στο ογκολογικό τμήμα μεγάλου παιδιατρικού νοσοκομείου να παλεύουμε με τον καρκίνο. Τώρα...τελειώσαμε τις χημειοθεραπείες και περιμένουμε. Και θέλω να σας πω...
Παιδιά,
έχουμε μόνο ΕΝΑ σώμα,αυτό είναι το μοναδικό 'περιουσιακό' μας στοιχείο. Αγαπήστε το,προσέχετέ το,μην αφήνετε κανένα να το υποβιβάζει...
Είναι τόσο ευαίσθητο,τόσο μοναδικό,τόσο όμορφο...
Χαρείτε τη ζωή,την κάθε στιγμή που ζείτε, δεν θα ξαναγυρίσει
Αν εμείς πρώτοι δεν αγαπήσουμε αυτό που είμαστε,κανείς δεν θα το κάνει για λογαριασμό μας
Και αν εμείς πρώτοι το κάνουμε, θα βρεθούν κι άλλοι, πολλοί να το κάνουν
Κάνετε ότι περνάει απ΄το χέρι σας για να νοιώθετε όμορφα μέσα σ΄αυτό, περπατήστε, τεντωθείτε, ντυθείτε όμορφα, φλερτάρετε...
Κάντε μικρά πράγματα κάθε μέρα, κάθε στιγμή, ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ
Κι όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους
Με όλη μου την αγάπη
Κατερίνα