-
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ
Εχεις πει σε ολους οτι κανεις διαιτα...Φίλους γνωστους συγγενεις...Και ενω τοσο καιρο , οταν κλαιγοσουν για τα παραπανισια κιλα σου σε συμβουλευαν να κανεις κατι δραστικοτερο απο αυτο , δηλαδη να ελαττωσεις το φαγητο και να αρχισεις ασκηση , τωρα οταν ερχονται σπιτι για επισκεψη πανε και φερνουν γλυκα παγωτα οτι πιο παχυντικο...Και οταν τους εξηγεις πως δεν επρεπε να τα φερουν γιατι κάνεις μια σοβαρη προσπαθεια και δεν υπαρχει κανενας αλλος στο σπιτι να τα φαει , σου λενε ορθα κοφτα με μια απονια "ε δεν πειραζει εσυ θα τα φας "...Ειλικρινα δεν καταλαβαινω...
-
αν καποιος δεν εχει περασει ιδιο προβλημα με σενα στη καλυτερη περιπτωση να σε καταλαβει ποτε ομως δε μπορει να σε νιωσει
-
Υπαρχει ομως και ο σεβασμος..Σιγουρα καποιος που ειναι αδυνατος μια ζωη δεν μπορει να με καταλαβει. Αλλα οταν ολη την ωρα συζηταμε οτι πρεπει να αρχισω την προσπαθεια απωλειας βαρους και με παροτρυνει να το κανω και οταν παιρνω πια αυτην την ρημαδα την αποφαση και παει κ μου φερνει ενα οικογενειακο παγωτο και κατι πυραυλους και μια αλλη 2 κιλα παγωτινια ειλικρινα δεν το καταλαβαινω...Και ξερουν οτι μενω μονη μου και δεν υπαρχει αλλος να τα φαει. Και οταν της προσφερα απο το παγωτο που μου εφερε δεν ηθελε κιολας..Δηλαδη ελεος!!
-
κοιτα εδω μπαινουν ζητηματα ηθικης και ειναι μεγαλο θεμα αφου καταπιανετε με τη φιλοσοφια οσο και με τη ψυχολογια.παντος η προσωπικη μου αντιλιψη ειναι πως καπιοι χαιρονται να σε βλεπουν να πεφτεις γιατι κανει αυτους συγριτικα να νιωθουν δυνατοτερη οσο ηλιθειο και αν ακουγετε εγω το θεορω πραγματικοτητα.αλλωστε λενε homo homini lupus(o ανθρωπος σκοτωνει τον ανθρωπο).αλλα παλι καποιος μπορει να πει πως ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι δυστυχως η ευτυχως στα ζητηματα περι ανθρωπινης φυσης επικρατει ο πληρης υποκειμενισμος.
-
το εχω περασει και εγω αυτο αλλα σκεφτομουν αυτο ακριβως που ειπε ο chaos πως αν δηλαδη δεν εχει περασει καποιος απο αυτο το σταδιο δεν μπορει να σε καταλαβει. αλλα και παλι οταν γινοταν κατι τετοιο σκεφτομουν πως το ατομο που μου τα εφερνε με λυποταν που πεινουσα και ηθελε να φαω κατι που το στερουμαι τοσο καιρο. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα πεταξεις ΤΩΡΑ. και στο λεει αυτο καποια που λυπαται ΤΟΣΟ πολυ να πεταξει φαι. προτιμουσα να φαω κατι και να σκασω παρα να το πεταξω. τωρα προσπαθω οτι γλυκο μου φερνουν ειτε να το πεταω ειτε να το δινω...
-
Πάντως εγώ σε έναν άνθρωπο που ΞΕΡΩ ότι κάνει σοβαρή προσπάθεια να χάσει βάρος, δεν θα πήγαινα με τίποτα γλυκά. Είναι σαν να τον εμπαίζεις, σαν να μην ενδιαφέρεσαι γι' αυτόν! Μπορείς να πάρεις τόσα άλλα πράγματα, λουλούδια, κάτι για το σπίτι, ένα μπιζού, κάτι οτιδήποτε για να τον κάνεις να νιώσει όμορφα! Γιατί πρέπει ντε και καλά να πάρεις γλυκό?
-
lidal θα συμφωνήσω 100% σε ότι είπες ...χριστίνα πέτατα τα ζαχαροπλαστεία δεν θα κλέισουν και όταν φτάσεις τον στόχο σου θα πας να πάρεις και εσύ!!!!!!!!!!!!!!!11
οκ??
μην στεναχωριέσαι!!
-
Συμφωνώ κ εγώ με sasa κ lidal!
Αλλά δυστυχώς αυτό που λέει η basia είναι μεγάλη αλήθεια, κάποιος που δεν έχει αντιμετωπίσει μια διατροφική διαταραχή δεν μπορεί να καταλάβει την αγωνία που γεννά το φαγητό...
-
Όσο και να μην το καταλαβαίνει στον φίλο σου που τον αγαπάς και ξέρεις ότι κάνει δίαιτα ΔΕΝ πηγαίνεις γλυκό με τίποτα, εγώ θα παρεξηγιόμουν και θα του την έλεγα επιτόπου!
-
lidal και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου!!
έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!
-
Να σας πω πως εχει το πραγμα..Ειχα γενεθλια την προηγουμενη εβδομαδα και ειχα παρει χιλια δυο αλλα εμειναν πολλα πραγματα ακομα και η τουρτα.Αυτη η κοπελα που μου εφερε το παγωτο δεν ξερω γιατι το εκανε.Ηξερε οτι θα ειχαμε τουρτα προς τι να φερει και παγωτα?Και μαλιστα δυο ειδων.Οταν μπηκε στην πορτα την βλεπω με τα παγωτα στο χερι μου ηρθε τρελα και της την ειπα κατευθειαν. ρε κοπελια ποιος θα τα φαει ολα αυτα?Εχουμε τοσα πραγματα.Και μου λεει εσυ θα τα φας!!Μα κανω διαιτα της απαντω και με κοιταγε και δεν μιλαγε. Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη της. Πηγε και εδωσε κοντα στα 15 ? ενω καλλιστα θα μπορουσε να εχει παρει ενα μικρο δωρακι με λιγοτερα χρηματα (ειμαστε ολοι φοιτητες και παιζουν τρελες αφραγκιες). Εν τω μεταξυ μια αλλη κοπελια 2 μερες πριν μου ειχε φερει ενα τεραστιο κουτι με παγωτινια απο ζαχαροπλαστειο ενω ηξερε οτι κανω διαιτα εγω και η αλλη κοπελα που ειχαν ερθει για επισκεψη σπιτι μου. Περασε μια βδομαδα με ολα αυτα τα πραγματα μεσα στο σπιτι μου. ΔΕΝ πεταξα τιποτα. Εφαγα την υπολοιπη τουρτα και οταν ζυγιστηκα την τριτη και ειδα οτι ειχα παρει διακοσια γραμμαρια εφαγα και τα παγωτα!!ευτυχως που ειχαν ερθει οι γονεις μου και δεν τα εφαγα ολα μονη μου. Ειπα να τα πεταξω αλλα δεν ηταν σωστο. Ηθελα να τους τα δωσω πισω αλλα δεν τα επαιρναν. Ειδικα η κοπελια που μου εφερε τα παγωτινια , η οποια ειναι υπερβαρη μαλλον παχυσαρκη , οταν της ειπα σημερα οτι εκατσα και τα εφαγα ολα μου λεει μπραβο καλα εκανες. Και παντα οταν ερχεται σπιτι μου παει και φερνει χιλια δυο παχυντικα και εκεινη τρωει ελαχιστα και καθομαι και τα τρωω ολα εγω!Και επισημαινω οτι ξερει πολυ καλα οτι κανω διαιτα!!Κ το εχει κανει αυτο και στην αλλη κοπελα της παρεας που κανει διαιτα. Δηλαδη αντι να βλεπει εμας και να κανει και αυτη την προσπαθεια της , παει και μας χωνει μες την μουρη μας ολα τα παχυντικα. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι εχασα την σειρα μου. Πανω που ειχα παρει φόρα την προηγουμενη εβδομαδα τωρα πηγε ολο το προγραμμα κατα διαολου. Εφαγα μεγαλη ηττα...
-
χριστινα, εγω θα σου πω οτι ειμαι παντρεμενη με δυο μικρα παιδια. Περσυ ημουν 103,8 οταν ειπα δεν παει άλλο. σημερα ειμαι 87,8 και φυσικα συνεχιζω. ο αντρας μου τρωει οτι γουσταρει. εχει ντουλαπια γεματα γλυκα, σοκολατες, κρουασαν, μπισκοτα, περιπτερο δηλαδη. η καταψυξη και ο καταψυκτης ειναι γεματα ατομικα παγωτα, πιτακια διαφορα (πχ τυροπιτακια) και πιτσες.
αυτο που εγω εχω καταφερει ειναι να πεταω, πεταω, πεταω. αν ψησω πιτακια, θα φαω ενα. αν μεινουν, θα τα πεταξω ενω παλιοτερα τα ετρωγα. Αν μεινει φαγητο στα πιατα, παλια το ετρωγα-τωρα το πεταω. αν αφησει μιση σοκολατα, ανοιχτα πακετα μπισκοτα και οτι αλλο αφησει, τον ρωταω αν θα τα φαει. αν πει οχι, τα πεταω. τα παγωτα δεν τα πλησιαζω. αν παραγγγειλει απο εξω, θα παρω ενα σουβλακι κοτοπουλο και δεν θα φαω ολο το ψωμακι. ουτε το κραταω γιατι παλια το ετρωγα την αλλη το πρωι....ασε και τους υπολοιπους γυρους που αφηνουν τα παιδια, και αυτα στα σκουπιδια αμεσως, αντι για πριωνου την επομενη....
επομενως, οτι και να σου φερουν, πετα. μπορει να το κανουν κακοβουλα, μπορει και να μην το σκεφτονται καθολου. να μαθεις να πετας αντι να τα τρως γιατι αλλιως ποτε δεν θα καταφερεις να χασεις τα κιλα που θελεις. θα χανεις και θα βαζεις συνεχεια. Αλλοι ανθρωποι τα βλεπουν και δεν τρωνε. Διστυχως εμεις ειμαστε απο αυτους που "οτι περισεψει, οτι υπαρχει θα το φαω-δεν πεταω τιποτε". Αυτο να προσπαθησεις να αλλαξεις. και αν υποπτευεσαι οτι το κανουν απο κακια, την ωρα που στα εφεραν, τους λες οτι δεν επρεπε γιατι κανεις διαιτα κλπ και τα πετας στα σκουπιδια ενω σε βλεπουν......
οι πειρασμοι παντα θα υπαρχουν. το θεμα ειναι να αντιστεκεσαι. πετωντας απο την μια και προσπαθωντας να μη φας απο την αλλη. Ευχη σου δινω, να πετας.
α, και χρονια σου πολλα με υγεια και αδυνατα.
-
Να έχεις στο σπίτι σου όσο χρειάζεσαι ή σου υπαγορεύει η δίαιτα σου.Τα υπόλοιπα δώσε τα σε κάποιον γνωστό,φίλο,γείτονα,άστεγο, πεινασμένο,επαίτη...Το να πετάς το φαγητό στα σκουπίδια είναι για μένα, τουλάχιστον,άσχημο.
-
ευχαριστω κλεανθη που το αναφερεις. ξεχασα να πω οτι επισης μοιραζω στην γειτονια οτι μπορω. και επειδη βολευει, οταν μου φερουν κατι που δεν θα φαγωθει απο τους υπολοιπους πχ κουλουρακια, τουρτες κλπ τα πηγαινω στη δουλεια και καταβροχθιζονται σε χρονο dt
-
Και γω συμφωνώ με τον Κλεάνθη. Όχι το φαγητό στα σκουπίδια παιδιά! Τα γλυκά που μου φέρνουν τα πηγαίνω την άλλη μέρα στο γραφείο, το ίδιο και φαγητό που ίσως περισσέψει από γιορτές και τραπέζια. Καλύτερα να το βάλεις στα σκυλάκια - γατάκια να το φάνε παρά να πεταχτεί στα σκουπίδια, είναι αμαρτία πως να το κάνουμε!
-
ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΕ ΠΡΗΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..ΤΟΣΑ ΤΡΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟΟΟ
-
Barb2 καταρχας ευχαριστω για τις ευχες. Και εγω συμφωνω οτι για να εχει καποιος αποτελεσμα σε μια διαιτα δεν πρεπει να εχει πισωγυρισματα.Γιαυτο και εγω σπιτι μου δεν εχω ποτε παραπανισια πραγματα μονο οσα χρειαζομαι για την διαιτα μου για να μην μπαινω στον πειρασμο να φαω αλλα ουτε και να πεταξω. Γιατι και σε μενα δεν αρεσει να πεταω φαγητο γιατι ειναι κριμα αλλοι να μην εχουν να φανε και εμεις να πεταμε. Βασικα υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι δεν θα ξαναγινει αυτο.Αν ξαναφερουν τοσα πραγματα θα τα παρουν πισω γιατι απλα εγω δεν εχω που να τα δωσω ή θα τους κανω λιανα απο πριν οτι θα τα πεταξω αν τα φερουν. Ξεκαθαρα πραγματα.Βαρεθηκα πια να ξεκιναω μια προσπαθεια και να σταματαει και μετα αντε παλι απο την αρχη.Ειναι ψυχοφθορο, δεν το αντεχω.Και δεν με νοιαζει αν το κανουν επιτηδες ή οχι. Σημασια εχει τι κανω εγω. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!
-
Να πω και εγώ την άποψη μου αν μου επιτρέπετε... Τα 10 λεπτά που φέρνουν φαγητά οι άλλοι, κατ'εμέ δεν είναι τίποτα. Το κυριότατο πρόβλημα όλων των εποχών είναι ένα:
Η διαίτα, με την παραδοσιακή έννοια δεν λειτουργεί. Συνεπώς, όταν λες θα κάνω δίαιτα 6 μήνες και μετά θα το γυρίσω στον καλαματιανό, με μαθηματική ακρίβεια, σε λιγότερο από έξι μήνες θα γίνεις όπως ήσουν πριν και παραπάνω. Η λύση είναι αλλαγή τρόπου ζωής. Από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος και μάλιστα κάποιος άνω των... 25 ξερω γω. Και για όλους βασικά απλά ίσως όταν είσαι μικρότερος, οι "συνήθειες" που έχεις αναπτύξει να μην έχουν γίνει 100% ζωή σου... ΑΚΟΜΗ. Πίσω στο θέμα τώρα. Η αλλαγή λοιπόν ζωής που πρέπει να γίνει, κατ'εμέ πρέπει να γίνει με πολύ αργούς ρυθμούς. Δηλαδή - οι φίλοι σου είναι αναίσθητοι. Όποτε μαζεύεστε, πλακώνουν πίτσες, σουβλάκια, γλυκά, κρέπες κτλ. Δυστυχώς είναι 2 φορές πιο δύσκολο να αλλάξεις τους άλλους παρά τον εαυτό σου. Οπότε αυτό που ίσως οφείλουμε όσοι δεν ακολουθουμε τον τρόπο ζωής της πίτσας είναι αντί για πίτσα να φάμε εμείς ένα σουβλάκι πίτα χωρίς λάδι χωρίς πατάτες. 2-3 κομμάτια πίτσα χωρίς κρέας με ελαφρύ τυρί ή με λιγότερο τυρί. Είναι τέλος πάντων πολλά φαγητά που μπορείς να φας... Εδώ όμως απ'ότι βλέπω το πρόβλημα δεν είναι πείνας. Όταν πεινάς τρως φαγητό δεν τρως τούρτες ή παγωτά ή κρουασανάκια... κανω λάθος;
ʼρα, εγώ όπως το βλέπω και επειδή οι φίλοι μου είναι από τους χειρότερους στον πλανήτη σε τέτοια θέματα (από τότε που τους γνώρισα πήρα 40 κιλά σε 2 χρόνια!!), πλέον τρώγω όταν τρώνε και αυτοί απλά εκεί που αυτοί τρώνε γύρους με λίπια εγώ τρώω το μπιφτεκάκι μου... Τώρα επειδή τυχαίνει να μην είμαι γλυκατζής μου φάνηκε εύκολο όλο αυτό... προτιμώ να φάω φαϊ παρά γλυκό... ούτε έχω την τρέλα που έχουν μερικοί για τις σοκολάτες... Οπότε ίσως σε άλλους αυτό να φανεί δύσκολο...
Νομίζω πάντως ότι το δυσκολότερο πράγμα στην ΔΙΑΙΤΑ είναι η πείνα. Εγώ εκεί τα κάνω χάλια γι'αυτό και πρέπει να κάνω εγχείρηση... ΠΕΙΝΑΩ με αποτέλεσμα να τρώω πολύ... και χορτόσουπα να 'ναι θα φάω πολύ. Δεν με ενδιαφέρει η "ποιότητα"... δηλαδή και φακές να φάω και πίτσα το ίδιο μου κάνει. Να μην πω ότι οι φακές είναι καλύτερες...
-
εγω οταν μου φερουν γλυκα στο σπιτι κερναω τους ιδιους απο το γλυκο που εχουν φερει και μαλιτσα με μεγαλες μεριδες ωστε οταν φυγουν να εχει μεινει για μενα οσο το δυνατον λιγοτερο.. μετα οσο μεινει το βαζω σε πιατο και το σκεπαζω με αλουμινοχαρτο ωστε να μην το βλεπω καθε φορα που ανοιγω το ψυγειο! αμα σε δυο τρεις μερες δεν τα εχει φαει ο αντρας μου,που συνηθως δεν τα τρωει,τα πεταω..
-
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΑΔΥΝΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΜΕ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
-
ναι βρε παιδια, το ιδιο λεμε. το να μπορουμε να πεταμε ή τελος παντων να ξεφορτωνομαστε κατι χωρις να το τρωμε ειναι μεγαλη υποθεση. ειναι η αλλαγη της νοοτροπιας μας, αλλαγη του τροπου ζωης μας. μονο ετσι θα χασουμε σταθερα και δεν θα ξαναβαλουμε κιλα.
Μανο, οι φιλοι σου ποσα κιλα εβαλαν στα 2 χρονια? ξερεις τι θελω να πω? οτι καταρχην εσυ εκανες πολυ καλα που χτυπας το μπιφτεκακι σου αντι τους καταλιπαρους γυρους. (επισης, πινουμε νερο ή light αναψυκτικο ή σοδα) αυτοι, αν δεν εβαλαν κιλα, τοτε δεν τρωνε οπως ετρωγες εσυ. τρωνε μονο οταν ειναι εξω ενω στο σπιτι τους. στο σπιτι ψιλοτρωνε, ενω εσυ καταβροχθιζες τις παστες τις σοκολατες, τις πιτσες...εχω δει ανθρωπους να το κανουν αυτο...
-
δε λες ποτε οτι κανεις διαιτα, λες οτι εχεις ενοχλησεις στο στομαχι και δε μπορεις να φας ετσι σε αφηνουν στην ησυχια σου, καρατσεκαρισμενο
-
swsti i natalia! ki egw to exw xrisimopoiisei me epityxia :D
-
θα το εφαρμοσω κι εγω γιατι ειναι επισης ενοχλητικο οταν εισαι καλεσμενη σε τραπεζι και σε πιεζουν να φας ενω εισαι σε διαιτα...
-
Χε χε σατανικο!!! Δεν το ειχα σκεφτει ποτε βρε παιδια!! Απο δω και περα και εγω δεν θα λεω οτι κανω διαιτα. Θα λεω οτι δεν μπορω να φαω για αλλους λογους π.χ. στομαχοπονο ή οτι και καλα την προηγουμενη μερα ειχα φαει το καταπετασμα και σημερα δεν μπορω κ.ο.κ. Βασικα δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει στο μυαλο των ανθρωπων αλλα οταν λες οτι κανεις διαιτα και σε βλεπουν να εχεις χασει κιολας , σου λενε φαε . Και οταν τα ειχες γραμμενα ολα και ετρωγες οτι εβρισκες μπροστα σου τοτε σε βαζουν μπροστα και σου λενε δεν βλεπεις τι κανεις σταματα να τρως ,καταστρεφεσαι κλπ. Βασικα πολλες φορες εχω σκεφτει να μην πω σε κανεναν οτι κανω διαιτα ουτε και στην ιδια μου την μανα για να μην μπαινω σε διαδικασιες να το συζητω ή για να μην καταλαβαινει κανενας οταν εχω πισωγυρισματα. Ξερω οτι η στηριξη απο το περιβαλλον σου ειναι σημαντικη αλλα απο τι βλεπετε σπανια βρισκεις ανθρωπους να σε στηριζουν πραγματικα ειδικα αν δεν εχουν βρεθει ποτε στην θεση σου.
-
Γεια σας κι από 'μενα!
Να προσθέσω εδ'ω, ότι αν ξέρουμε ότι κάποιος κάνει δίαιτα και θέλουμε οπωσδήποτε να του πάμε γλυκά μπορούμε να του αγοράσουμε μια μικρή ποσότητα (όχι πάνω από μισό κιλό, ειδικά αν μένει μόνος του) από κάποιο ελαφρύ γλυκό. Τόσα υπάρχουν! Χάθηκαν οι πανακότες, οι τάρτες φράουλας, τα παγωτά light, οι γρανίτες, τα μηλοπιτάκια, οι μπρεζέδες?
Για όνομα του Θεού δηλαδή!
Είναι έγκλημα να πιέζεις με έμμεσο ή άμεσο τρόπο κάποιον που κάνει δίαιτα να φάει τόσα γλυκά! Θα ήθελα να πω κακοήθεια καλύτερα αλλά ας μη γίνω πολύ κακιά...
-
"Είναι αμαρτία να πετάς φαγητό." Μακράν από τις πιο ανόητες εκφράσεις που έχω ακούσει. Προφανώς και λυπούμαι βαθιά για όσους δεν έχουν να φάνε και προσπαθώ γενικότερα να είμαι ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε τέτοια ζητήματα, αλλά δε θα μετατρέψω εγώ τον εαυτό μου σε σκουπιδοτενεκέ γιατί είναι "αμαρτία". Αν ευσταθεί έστω και λίγο αυτή η έννοια, "αμαρτία" είναι να μη προσέχεις τον εαυτό σου και κατ' επέκταση τους γύρω σου ακολουθώντας τέτοιες τακτικές.
-
Σωστά τα λες Νικόλα, αλλά από το να τα πετάξω στα σκουπίδια προτιμώ (όταν είναι εφικτό) ή να τα κεράσω κάπου ή να τα φάνε τα σκυλάκια....
-
Ναι δε λέω, αλλά τι να κάνω που δεν έχουμε και σκυλιά στη γειτονιά (...από τότε που άνοιξαν κάτι γυράδικα...). Μια γάτα που έχουμε για κατοικίδιο το μόνο που τρώει είναι τα κρακεράκια της. Κάτι ξέρει, θα μου πεις.
-
Δεν έχω καταλάβει ποτέ γιατί να πετάξεις φαγητό. Όταν τρως έξω σε μέρη που δεν έχεις ξαναφάει, και το τονίζω αυτό, σε μέρη που δεν έχεις ξαναφάει είναι λογικό να μην ξέρεις τις μερίδες και το πόσο "βαρύ" κάνουν το φαγητό εκεί που πας να φας. Σπίτι σου και όταν τρως σε μέρη που έχεις ξαναφάει ΞΕΡΕΙΣ πόσο μπορείς να φας ή πόσο ΠΡΕΠΕΙ να φας.
Συνεπώς σχεδόν καμία δικαιολογία δεν υπάρχει στο "πετάω" φαγητό. Εκτός ξαναλέω από σπάνιες φορές...
-
Σχετικά με το πέταγμα του φαγητού στα σκουπίδια, μου είχε πει μια ψυχολόγος ότι από το να το φας και να σε χαλάσει καλύτερα να το πετάξεις. Δηλαδή, αν έχεις μια λιχουδιά μπροστά σου και δυσκολεύεσαι να αντισταθείς, καλύτερα να την πετάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη ή να φύγεις από εκείνο το σημείο π.χ. να πας μια βόλτα έξω. Νομίζω ότι την είχε ονομάσει τακτική της φυγής (απομακρύνομαι από τη λιχουδιά) ή του πολέμου (προσπαθώ να αντισταθώ και να μη φάω). Φυσικά, δεν αναφερόταν στη μερίδα φαγητού που βάζεις στο πιάτο σου για να φας αλλά σε κάτι έκτακτο που δεν είχες υπολογίσει ότι θα βρεθεί μπροστά σου όπως όταν σου φέρνουν γλυκά ή σε κερνάνε κάτι.
-
Διαβαζα τωρα αυτο το ποστ και θυμαμαι πολλα και διαφορα!Ειναι αληθεια πως μερικες φορες καποιοι νιωθουν να "απειλουνται" οταν σε βλεπουν να αδυνατιζεις και να γινεσαι ακομα πιο κουκλα!Αλλα το κανουν τοσο ακομψα που τους καταλαβαινεις!Γενικα η ζηλια στον ανθρωπο δεν κρυβεται.Το θεμα ειναι να μην αφηνουμε να μας χαλανε το προγραμμα μας.
Επισης,εχω μια καλη μου φιλη,την οποια παντα τη θαυμαζα στο θεμα του φαγητου.Λοιπον,εδω και πολλα χρονια να γινεται το ιδιο πραγμα.Οποτε βρισκομαστε,σε καποια φαση θα πεινασει.Να σημειωσω πως εχει πολυ ωραιο αδυνατο σωμα και ειναι μια χαρα κοπελα.Θα μας ζαλισει το κεφαλι να παμε να φαμε συγκεκριμενα π.χ.σουβλακια γιατι αυτο ληγουρευτηκε η να παραγγειλουμε πιτσες γιατι αυτο της μυρισε!Μπορει να της ερθει για γλυκο,θα θελει να παμε σε ζαχαροπλαστειο να παρει η να παρουμε παγωτο η παστα.Λοιπον,πως γινοταν παντα στο τελος,εγω που αρχικα δεν πεινουσα να τρωω τον αμπακο και να σιχτιριζω που χαλασα τη διατροφη μου και αυτη που ηταν ο ηθικος αυτουργος να τρωει 5 μπουκιες απο αυτο που μας ειχε πριξει τα συκωτια οτι ηθελε και το υπολοιπο να το πεταει επειδη εσκασε,δεν καταλαβαινω!Απλα η κοπελα δεν εχει διατροφικο προβλημα!Οταν π.χ.δεν πειναει,δεν πα να κατεβαζουν τον αγλεωρα οι αλλοι διπλα της,δεν της καιγεται καρφι!Τον τελευταιο μηνα ομως αρχιζω και της μοιαζω και ακολουθω και εγω τις προσταγες του στομαχιου μου μονο και δεν παρασυρομαι!Παντως γενικα οι παρεες μας μπορουν ευκολα να μας αποπροσανατολισουν και να μας παρασυρουν αν δεν εχουμε σταθεροτητα χαρακτηρα και υγιεις βασεις!
-
λοιπον εγώ εχω παρατηρησει το αντίθετο!!
κάθε μέρα (ειδικά απο την αρχη του χρόνου) πηγαίνω στη δουλειά μου η στη σχολή μου με το ταπεράκι μου, η τα τοστακια μου, φρουτάκια.. αντε κ στο τσακιρ κεφι μια μπαρα δημητριακων. εκει λοιπον που στο γραφείο παρήγγελναν κάθε μέρα ντελίβερυ, σιγά σιγά τους βλέπω να πηγαίνουν στο διπλανό σουπερ μαρκετ και να κανουν πιο υγιεινές επιλογές!
εχω παρασύρει κ τους κολλητους-συνεργάτες στη σχολή και αρχισαν κ αυτοι να τρεφονται πιο σωστα.. όχι ότι κανενας τους το ειχε αναγκη. αλλά το να ναι κάποιος στα φυσιολογικά κιλά δεν ισοδυναμεί πάντα με υγεία όταν οι διατροφικές συνήθειες είναι άστα να πάνε..
βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πειρασμοί δεν υπάρχουν. όταν όμως αποδείξεις στον εαυτό σου και στους γυρω σου κατ επέκτασιν ότι όλο αυτό είναι συνειδητή επιλογή, και το "όχι" που λες το εννοεις, μετα απο λιγο καιρο το χωνευουν κ αυτοι..
εχω στην καταψυξη μου παγωτά και παγωτίνια. βλέπετε, ο αδερφός μου τρώει το καταπέτασμα. όμως δεν θα αναγκάσω κανέναν να αλλάξει τον τροπο ζωης του για να μην με.. τσιγκλαει. μια ζωη θα τα αντιμετωπίζουμε αυτα, κ πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα. είναι υπέροχο το αισθημα όταν πεφτεις στο κρεβατι να διαπιστώνεις ότι δεν υπέκυψες μία ακόμα μέρα!! :)
καλή μας δύναμη!
-
Λυπαμαι που θα στο πω αλλα ισως δεν ειναι πραγματικοι φιλοι. Και στο λεω αυτο γιατι με φιλους και διαιτα ειχα αντιμετωπισει κ εγω ενα παρομοιο προβλημα. Οταν λοιπον εγω ημουν πολλα κιλα περισσοτερο οι φιλες μου ειχαν επαναπαυθει πως οταν βγαιναμε ηταν πιο ωραιες και τα σχετικα.Οταν εγω αρχισα να χανω κιλα λυσαξαν πως δεν επρεπε να κανω διαιτα, πως οι εξαντλητικες διαιτες που κανω ειναι ανεπιτρεπτες, και τωρα ουσα 59 κιλα περιττο να σου πω πως εχουν ψιλοκοψει να βγαινουν μαζι μου.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΛΕΑΡ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ.
Αν αυτοι θελουν να μεινεις ετσι επειδη τους βολευει εσυ πρεπει να κανεις το αντιθετο!
-
εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που ανοιξα το θεμα και αυτην την στιγμη σκεφτομαι πιο καθαρα και λεω πως πανω απο ολα ειναι τι κανεις εσυ ο ιδιος!!Αν εγω ημουν λιγουρα και ηθελα σωνει και ντε να φαω οτι υπαρχει στο ψυγειο μου δεν μου φταινε οι αλλοι. Βασικα ειναι θεμα στο τι εχει ο καθενας αδυναμια. Οι φιλες μου ας πουμε εχουν αδυναμια σε αλλα πραγματα και δεν μπορουν να συγκρατηθουν , ενω εγω στο φαγητο. Αλλα ενταξει μετα απο μεγαλη βεβαια προσπαθεια καταφερα να δαμασω αυτην την λαιμαργια μου , τα παω καλα. Και παλι ομως δεν εγγυομαι οτι αν με βαλετε στο ιδιο δωματιο με ενα παγωτο ή μια τουρτα οτι θα αντισταθω. Η φιλη μου παλι πειστηκε πως οταν λεω οτι κανω διαιτα το εννοω γιατι ειχε να με δει απο εκεινη την επιμαχη βραδια και εκτος του οτι ειμαι φανερα αδυνατισμενη , η αρνηση μου να φαω κατι παραπανω απο οτι επρεπε και να εμμενω σε αυτο χωρις να αλλαζω γνωμη της εδειξε πως δεν αστειευομαι και οτι οταν της ελεγα με πονο ψυχης ποιος θα τα φαει ολα αυτα που εφερες το εννουσα και οτι δεν το ελεγα ετσι απλα και οτι δεν ηταν η αρχη μιας ακομη αποτυχημενης προσπαθειας μου. Εχω καταλαβει κατι:οτι οι αλλοι σου δινουν την αξια που δινεις εσυ στον εαυτο σου. Αν πιστευεις εσυ οτι θα τα καταφερεις , το πιστευουν και οι αλλοι. ...
-
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ Χριστινάκι! Και έτσι να συνεχίσεις! Μπράβο σου!
-
Αυτο το θεμα με τους φιλους και τους συγγενεις, το ζω και γω συνεχεια. Οταν φερνουν κατι στο σπιτι, το στελνω στους γονεις μου ή στο γραφειο. Και συμφωνω με τη Χριστινα, ειναι θεμα αυτοσυγκρατησης δικης μας.
Εγω εχω γλυκα στο ψυγειο μου απο το Πασχα, δε χαλανε τα συγκεκριμενα, αλλα δε τα τρωω, ουτε τα πεταω.
Απλα ξερω οτι τωρα πια δε με απασχολουν....
Δε ξερω αν καποιοι το κανουν επιτηδες, αλλα αν σκεφτουμε λογικα, υπαρχουν πολλες προκλησεις καθε μερα στη ζωη μας, απο μας εξαρταται αν θα υποκυψουμε ή οχι ( και οχι μονο το φαγητο )
Και οντως οταν αρχιζεις και αλλαζεις εξωτερικα, ομορφαινεις κ.τ.λ., τοτε αλλαζει και ο τροπος που σε αντιμετωπιζουν οι αλλοι. Οι φιλοι θα σε θαυμασουν και οι εχθροι θα σε ζηλεψουν.....Εμεις επιλεγουμε ποιους θα κρατησουμε τελικα.
Και τωρα που το συζηταμε θα πω και στη κολλητη μου να κανει μαζι μου διαιτα και να μη γκρινιαζει που παχυνε.....Δε ξερω αν ακουγεται ειρωνικο ή περιεργο, αλλα εμενα μ'αρεσει οι φιλες μου να ειναι ομορφες και περιποιημενες και εχω και τη μανια να τους λεω τι να φορεσουν ( σ.σ. ηθελα να γινω στιλιστρια)
Α! και Χριστινα υπαρχει και ενα αλλο κολπο για να αποφευγεις τα γλυκα....Πες σε αυτον που στα εφερε οτι ακουσες για το ταδε ζαχαροπλαστειο κατι ασχημο ή οτι κανεις μποικοταζ στα προιοντα της ταδε εταιρειας, ή οτι ποναει το δοντι σου τρομερα......χαχαχα, εμενα με ποναει καθε μερα!!!!
Καλη επιτυχια στη προσπαθεια σου!!!
-
Χριστίνα σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το έχω περάσει και εγώ αυτό. Ευτυχώς δε μένω μόνη μου και έχω τους γονείς μου που και με αποτρέπουν και βοηθούν στο να αδειάσει η.. κατάψυξη! Μην τους κάνεις το χατήρι να τρως ο,τι γλυκάκια σου φέρνουν, γιατί κάποιες φορές οι προθέσεις των άλλων δεν είναι και τόσο αγνές όσο νομίζουμε. Δεν πιστεύω οτι ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει οτι οταν κάνεις δίαιτα κάνεις έναν αγώνα να μην υποκύψεις σε ένα σωρό πειρασμούς. Με το να κάνει τους πειρασμούς όμως περισσότερους είναι σαν να σου δείχνει οτι δεν θέλει να πετύχεις το σκοπό σου. Όλα αυτά αντί να σε αποθαρρύνουν πρέπει να σε πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
Ξεκαθάρισε στους γνωστούς σου οτι είσαι σε δίαιτα κι οτι με το να σου φέρνουν γλυκά δεν σε βοηθούν. Έπειτα, μπορείς και να κρατήσεις αδιάφορη στάση, να σου φέρνουν π.χ. γλυκά, να λες ευχαριστώ και απλά οτι δεν έχεις όρεξη για γλυκό. Το καταλαβαίνω οτι δεν θέλεις να τα πετάξεις, είναι κρίμα. Αλλά αντί να τα πετάξεις μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον άλλον που τα έχει ανάγκη, ή να τα πας πχ στη σχολή σου να κεράσεις τα παιδιά, εκεί να δεις πώς θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt και εσύ δε θα έχεις φάει τίποτα. ;)
Καλή δύναμη σου εύχομαι και μην κολλάς πουθενά, δεν θα τους περάσει :)
-
Εχω να πω το εξης: οτι εμεις οι γυναικες ειμαστε πολυ μυστηρια τρενα!!!!Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα!!Εχουμε σε μονιμη βαση ενα ειδος αντιπαλοτητας ακομα και οταν αγαπαμε η μια την αλλη για παραδειγμα σχεσεις αδερφικες, φιλικες. Θέλουμε μονιμως την προσοχη στραμμενη επανω μας αλλες λιγοτερο και αλλες περισσοτερο. Και οταν δουμε οτι καποια αλλη γυναικεια παρουσια θα ειναι πιο αισθητη απο την δικη μας τοτε κατι συμβαινει μεσα μας. Δεν λεω οτι ειναι κακια αυτο. Αλλα βγαινει αυθορμητα. Ισως ειναι καποιο αρχεγονο ενστικτο οπου οι γυναικες για να κερδισουν το αρσενικο επρεπε να νικησουν τα αλλα θυληκα...