Quote:
Originally posted by Redvelvet
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρόβλημα πάχους και άρα "είμαι έξω από το χορό". Κάποτε, πριν 20 περίπου χρόνια, στην εφηβεία, ήμουν 10 κιλά παραπάνω από το κανονικό κι αυτό ήταν όλο. Θα πείτε λοιπόν πως δεν καταλαβαίνω το δράμα σας, και ίσως να είναι έτσι...
Όμως... άνθρωποι πεθαίνουν πάνω στην προσπάθεια να κάνουν εγχειρήσεις, να βρουν "shortcuts", το σύντομο δρόμο προς το ιδανικό σώμα...
Τα έχω με τη βλακεία. Τα έχω με την τεμπελιά. Τα έχω με τη νοοτροπία της "εύκολης λύσης" που δυστυχώς κατατρέχει πολλές από εσάς εδώ μέσα. Που αντί να κλείσετε αυτό το στόμα-χοάνη, που όλα τα καταβροχθίζει, αντί να μάθετε, διάολε, κάποια στιγμή την πειθαρχία - ορμάτε στα ψυγεία, στις πιτσαρίες και τα ζαχαροπλαστεία και μετά τρέχετε σε γιατρούς, που φτιάχνουν βίλες και πισίνες από το πρόβλημά σας, και τους τα ακουμπάτε για να κάνετε επικίνδυνες εγχειρήσεις.
...ʼνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ηλίθιας αυτής νοοτροπίας της ευκολίας. Της τεμπελιάς, της παθητικότητας, του να ελπίζουμε στον από μηχανής θεό, που θα μας ράψει, θα μας στουμπώσει το στομάχι, ή με κάποιο τρόπο θα μας εξαναγκάσει να αγαπήσουμε το σώμα μας.
Γίνονται αυτά τα πράγματα;;;
....
Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω σε σένα κορίτσι μου, είναι το ευτύχημα ότι είσαι έξω από το χορό. Το ίδιο αντιμετώπισα, όταν λόγω κάποιου ανατομικού προβλήματος χρειάστηκε να καταφύγω σε εξωσωματική. Και τότε συνάντησα άτομα που θεωρούσαν την εξωσωματική παραποίηση της θεϊκής βούλησης και εύκολη λύση. Και συνάντησα και άτομα που τρέχανε από τη μια προσπάθεια στην άλλη, ψυχολογικά ράκη, που έπρεπε να κρατηθούνε από την ελπίδα μια μέρα να φτάσουν στο στόχο τους. Τα φόρουμ της αλληλοϋποστήριξης έχουν αυτό το σκοπό, όχι να ανακυκλώνουν τις γνωστές αρλούμπες των άσχετων.