Γειά σας !!!
Γενικά ποια είναι η γνώμη σας για τη ζαχαρίνη??Τη χρησιμοποιεί κανείς και αν ναι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα??
Printable View
Γειά σας !!!
Γενικά ποια είναι η γνώμη σας για τη ζαχαρίνη??Τη χρησιμοποιεί κανείς και αν ναι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα??
Γεια σου Κωνσταντίνα. :-)
Σαν τί πρόβλημα;
Κάτι λέγαν για παρενέργειες η κάτι τέτοιο.Θυμάμαι η μαμά μου τις έπαιρνε αλλά σταμάτησε γιατί λένε πως είναι υπεύθυνες για καρκίνο..
Πολλά λέγονται, αλλά τίποτα αποδεδειγμένο.
Η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη και τα λοιπά γλυκαντικά προιόντα είναι καλά όταν χρησιμοποιούνται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Για μακροχρόνια διατροφή καλό είναι να αποφεύγεται. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας διαιτολόγος δεν την προτείνει. Γιατί δε δοκιμάζεις τη μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, που είναι και σε όμορφα κυβάκια?
Χρησιμοποιώ ασπαρτάμη τα 10 τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαπιστώσει να έχω κάτι πάντως. :-)
Ενίοτε τη χρησιμοποιώ συνδιαστικά με φρουκτόζη, αν θέλω κάτι πιο γλυκό και εύγευστο.
Σε περίπτωση που καπνίζεις. Πιστεύεις πως το τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό; :-P
Η άποψή μου είναι ότι είναι τρομερά ανθυγιεινή. Σε μένα προσωπικά προκαλεί φουσκώματα, δυσκοιλιότητα και πόνο στο έντερο. ʼλλους δεν τους πειράζει καθόλου!
Μπορεί να καπνίζουμε αλλά αυτό τι σημαίνει ? ότι θα τρώμε και ότι χημεία να είναι χωρίς κρίση? Όχι βέβαια!
Ο καθένας από εμάς γνωρίζει τι είναι καλό για τον οργανισμό του και τι όχι. Ναι, καπνίζω, αλλά θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα Λίντα. Όλοι εμείς είμαστε άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε ήδη κάνει κακό στον εαυτό μας. Γιατί να το πολλαπλασιάσουμε?
Με έχετε προβληματίσει?
Και εγώ χρησιμοποιώ καθημερινά.
Έχω πάρει αυτές χωρίς ασπαρτάμη και μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει κάποια ενόχληση.
Φοβάμαι βέβαια γιατί και εγώ έχω ακούσει διάφορα.
Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη βέβαια, 1 με 2 ? το πολύ 3 την ημέρα.
Από όσο έχω ψάξει στο ιντερνέτ δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά?
Ελα μου ντε, το κακό είναι , οτι πρώτα τα τρώμε και ύστερα μας λένε τις ζημιές που προκαλούν!
Αυτό ισχύει για όλα!
Βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο με πληροφορίες σχετικά με τα υποκατάστατα ζάχαρης. :-)
http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=43877
Γεια σας,
Η ζαχαρινη ειναι υποπτη για καρκινο των νεφρων(η χρονια χρηση της).
Η φρουκτοζη εχει της ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη αλλα εχει και διπλη γλυκιτητα δθλαδη ενα κουταλακι ισουτε με δυο ζαχαρη αλλα μονο στην γλυκιτητα και οχι στις θερμιδες.Μπορει να υποστει θερμανση δηλαδη σε κεικ η σε ελληνικο καφε και πανω απο ολα ειναι πιο υγειηνη απο την ζαχαρινη.
Η ζαχαρινη εχει λιγες θερμιδες (6 το κουταλακι) αλλα εκτος οτι ειναι χημικο προιον δεν μπορει να υποστει θερμανση......ουτε στον καφε.Γινετε πολυ ανθυγιεινη...Προσεξτε τι πινετε!!!Μονο σε καφε που εχει κρυωσει λιγο.
Η μαυρη ζαχαρη ειναι πιο υγειηνη απο ολες αλλα εχει τις ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη και ειναι λιγο πιο πικρη απο την ζαχαρη. Μπορει να υποστη θερμανση.
Αυτα.....
Ελπιζω ν α βοηθισα και εγω!!!
Για να δείτε ? πόσο ηλίθια είμαι.Quote:
Originally posted by bijoux
Γεια σας,
Η ζαχαρινη ειναι υποπτη για καρκινο των νεφρων(η χρονια χρηση της).
Η φρουκτοζη εχει της ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη αλλα εχει και διπλη γλυκιτητα δθλαδη ενα κουταλακι ισουτε με δυο ζαχαρη αλλα μονο στην γλυκιτητα και οχι στις θερμιδες.Μπορει να υποστει θερμανση δηλαδη σε κεικ η σε ελληνικο καφε και πανω απο ολα ειναι πιο υγειηνη απο την ζαχαρινη.
Η ζαχαρινη εχει λιγες θερμιδες (6 το κουταλακι) αλλα εκτος οτι ειναι χημικο προιον δεν μπορει να υποστει θερμανση......ουτε στον καφε.Γινετε πολυ ανθυγιεινη...Προσεξτε τι πινετε!!!Μονο σε καφε που εχει κρυωσει λιγο.
Η μαυρη ζαχαρη ειναι πιο υγειηνη απο ολες αλλα εχει τις ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη και ειναι λιγο πιο πικρη απο την ζαχαρη. Μπορει να υποστη θερμανση.
Αυτα.....
Εκτός του ότι την βράζω κανονικά με τον ελληνικό καφέ, μια μέρα την έβαλα σε γαλλικό που είχα ζεστάνει στο μικροκυμάτων προφανώς πάρα πολύ, και έκανε κάτι σαν χημική αντίδραση, έβγαλε φυσαλίδες και καπνό νομίζω.
Η «πανέξυπνη» αυτό το πράγμα το ήπια!
irenevaladia ανατρίχιασα!
Τέλος η ζαχαρίνη!Quote:
Originally posted by LIDA
irenevaladia ανατρίχιασα!
Την κόβω!
Bijoux μου σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια!
αχ βρε συ κ εβλεπα σαυτα που τρως οτι εβαζες ζαχαρινη κ σκεφτηκα να σε ρωτησω αν τη χρησιμοποιεις σωστα αλλα φανταστηκα το ηξερες...
παντως μην ανυσηχεις για τοσο λιγες φορες...αλλοι την χρησιμοποιουν χρονια κ δεν γνωριζζουν οτι δεν κανει...
εχω διαβητικη νονα που μου ειχε πει πολυ παλια πως καλυτερα να βαζω ζαχαρη παρα ζαχαρινη...οι διαβητικοι τοτε δεν ειχαν πολλες επιλογες κ την χρησιμοποιουσαν...ομως παντα σε κρυο ή χλιαρο ροφημα...
αποψη μου οτι το καλυτερο ειναι να τρωμε οσο λιγοτερα χημικα γινεται...μονο τροφες απτη φυση κ οσο γινεται ανεπεξεργαστες,..
πολυ ωραια οσα λες, ειδικα αυτο, ο πολυε κοσμος δε ξερει οτι η μαυρη ζαχαρη ειναι η ακατεργαστη ζαχαρη...Quote:
Originally posted by bijoux
Αυτα.....
Δε θέλει αγάπη μου και πολύ μυαλό ? αλλά πού?Quote:
Originally posted by badgirl
αχ βρε συ κ εβλεπα σαυτα που τρως οτι εβαζες ζαχαρινη κ σκεφτηκα να σε ρωτησω αν τη χρησιμοποιεις σωστα αλλα φανταστηκα το ηξερες...
παντως μην ανυσηχεις για τοσο λιγες φορες...αλλοι την χρησιμοποιουν χρονια κ δεν γνωριζζουν οτι δεν κανει...
εχω διαβητικη νονα που μου ειχε πει πολυ παλια πως καλυτερα να βαζω ζαχαρη παρα ζαχαρινη...οι διαβητικοι τοτε δεν ειχαν πολλες επιλογες κ την χρησιμοποιουσαν...ομως παντα σε κρυο ή χλιαρο ροφημα...
αποψη μου οτι το καλυτερο ειναι να τρωμε οσο λιγοτερα χημικα γινεται...μονο τροφες απτη φυση κ οσο γινεται ανεπεξεργαστες,..
Και έχω στο σπίτι και στο γραφείο και μαύρη ζάχαρη και φρουκτόζη και όλα!
Θα βάζω μισή κουταλιά μαύρη ζαχαρίτσα και είμαι σούπερ!
Ευτυχώς τουλάχιστον που στα τσάγια βάζω μέλι ή τα πίνω σκέτα!
Παρακαλω.....
Μην παιδευεστε...Το πιο ευκολο ειναι η φρουκτοζη για αυτους που τους αρεσει η ζαχαρη.Δεν ειναι χημικο προιον.
Μια κουταλια φρουκτοζη εχει τις ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη δηλαδη 40 αλλα εχει διπλη γληκιτητα ειναι σαν να βαζεται δυο ζαχαρη (στην γευση μονο).Και μπορει να υποστει θερμανση.
Οσο για την ζαχαρινη , την χρησιμοποιω και εγω, παρολα αυτα που λενε και γραφουν αρκει να την βρασεται και να μην την ζεστανετε...
χα απολα ειχα κ στη δουλεια κ στο σπιτι...τελικα βαρεθηκα να βλεπω κουτακια κ παρακουτακια κ τα πεταξα ολα κ δε βαζω τιποτα :DQuote:
Originally posted by irenevaladia
Δε θέλει αγάπη μου και πολύ μυαλό ? αλλά πού?
Και έχω στο σπίτι και στο γραφείο και μαύρη ζάχαρη και φρουκτόζη και όλα!
Θα βάζω μισή κουταλιά μαύρη ζαχαρίτσα και είμαι σούπερ!
βασικα μου κοβει κ την ορεξη σκετος ο καφες...
παρεπιπτοντως με ενεπνευσες κ αρχισα κ πινω διαφοορα ροφηματα και τσαγια...χθες πηρα κ χαμομηλο μη παω κ ξαναχω βραδυνες λιγουρες να το πιω...βρηκα κ ενα με μηλο κανελα χωρις καφεινη...θεικο...
ετσι πινω κ νερο...που οταν δε κανω γυμναστικη δε κατεβαζω σταγονα :(
Έχει μήλο ? κανέλα χωρίς καφεΐνη?
Της lipton είναι?
νιιιι στα τετραγωνα κουτακια που περιεχουν φακελακια σε μορφη πυραμιδας...παω να κανω ενα...ζεσταινει!
Τέλειααααααααααααααααα????Quote:
Originally posted by badgirl
νιιιι στα τετραγωνα κουτακια που περιεχουν φακελακια σε μορφη πυραμιδας...παω να κανω ενα...ζεσταινει!
Δε το είχα δει πως είναι caffeine free!
Εννοείται έχω στο γραφείο!
Φιλενάδα είσαι σουπερρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!! !!!!
μακαρι ναμουν κ η σουπεργουμαν γμτ :D
κ επειδη ειχαμε ζαχαροκουβεντα δειτε τα εξης:
" τα τεχνητα γλυκαντικα αναγκαζουν το σωμα να παραγει περισσοτερη ινσουλινη, κανοντας το να πιστεψει οτι θα υπαρξει καταναλωση ζαχαρης. Ετσι το σωμα σας σας λεει να φατε περισσοτερη ζαχαρη για να ισορροπησει τα πειπεδα της ινσουλινης.
Τα τεχνητα γλυκαντικα δεν προσφερουν τιποτα, δεν δρουν οπως η ζαχαρη και δεν ισορροπουν την ισνουλινη. Ετσι καταληγετε με περισσοτερη ινσουλινη στο αιμα σας κ τρωτε περισσοτερο φαγητο για να λυσετε το προβλημα.
Τα γλυκαντικα μπορουν να προοκαλεσουν αλλαγη στη χημεια του εγκεφαλου επειδη μιμουνται τους φυσιολογικους νευροδιαβιβαστες και μπορει να αυξησουν τον κινδυνο εμφανισης σπασμων, καταθλιψης και πονοκεφαλων"
Είναι κακο που βαζω στο ζεστο χαμομηλι;
Ξερει κανεις να μου πει;
Τωρα μερικες μερες εχω αρχισει τη ζαχαρινη..
Nαι ειναι κακο.Απο ερευνες που εχουν γινει εχει βρεθει οτι η ζαχαρινη(ασπαρταμη)οχι μονο ειναι υποπτη για βλαβερες συνεπειες στον οργανισμο αλλα μακροπροθεσμα ΠΑΧΑΙΝΕΙ.Quote:
Originally posted by onelifeonechance
Είναι κακο που βαζω στο ζεστο χαμομηλι;
Ξερει κανεις να μου πει;
Τωρα μερικες μερες εχω αρχισει τη ζαχαρινη..
Η ασπαρτάμη δημιουργεί καρκινογενέσεις σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις - με άλλα λόγια πρέπει να τρώμε ένα κουβά ασπαρτάμη για να πάθουμε καρκίνο από αυτήν. Όπως και να έχει 1 στους 3 ανθρώπους νοσεί από καρκίνο κάποια στιγμή στην ζωή του, από διατροφικά αίτια τα πιο σημαντικά είναι ο έλεγχος του βάρου και του σακχάρου και η αποχή από το αλκοόλ.
Lessing η ζαχαρίνη δεν είναι το ίδιο με την ασπαρτάμη , απλά χρησιμοποιούνται μαζί συνήθως όσον αφορά το ότι παχαίνει η ασπαρτάμη , δεν είναι ακριβώς έτσι , απλά αυξάνει την ινσουλίνη (που είναι λιποαποθηκευτική ορμόνη) αλλά έτσι αυξάνεται και η λεπτίνη, η οποία έχει ανορεξιογόνο δράση, οπότε αντιρροπίζεται πολύ γρήγορα η όποια αρνητική επίδραση. Το αν θα πάρει κάποιος λίπος ή όχι εξαρτάται από το ισοζύγιο θερμίδων, αν ανέβει λίγο η ινσουλίνη για ένα μικρό χρονικό στιγμιότυπο δεν λέει κάτι από μόνο του.
η φρουκτοζη δεν ειναι η πιο ακυνδινη?
εγω αυτη χρησιμοποιω (μια στο τοσο, πολυ τοσο...)
Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το υπερβολικό βάρος και το αλκοόλ- ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί για τα υπόλοιπα είναι από μη-επιστημονικές πηγές (κυρίως Greenpeace, οικολόγοι, βιοκαλλιεργητές) που αρέσκονται σε τρομολαγνικά μηνύματα για να προωθήσουν την προπαγάνδα και τα προιόντα τους.Quote:
Originally posted by badgirl11
Ελα τωρα μη μου το χαλας μια χαρα ειναι οι οικολογοι.Προτιμω καποιον που προωθει ενα προιον χωρις φυτοφαρμακα απο καποιον που προωθει φρουτα τινγκα στα εντομοκτονα.Και οι 2 προωθουνε ,αλλα διαλεγω αυτον που δεν απειλει την υγεια μου!Quote:
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το υπερβολικό βάρος και το αλκοόλ- ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί για τα υπόλοιπα είναι από μη-επιστημονικές πηγές (κυρίως Greenpeace, οικολόγοι, βιοκαλλιεργητές) που αρέσκονται σε τρομολαγνικά μηνύματα για να προωθήσουν την προπαγάνδα και τα προιόντα τους.Quote:
Εγω χρησιμοποιω τη sweet&balance.Νομιζω δεν εχει ασπαρταμη αλλα ειναι απο σουκραλοζη.
Η Σουκραλόζη είναι μια πολύ διαδεδομένη γλυκαντική ουσία που προτείνεται στα διαιτολόγια ελέγχου σακχάρου και ελέγχου βάρους, καθώς δεν μεταβολίζεται στον οργανισμό και συνεπώς δεν προσθέτει θερμίδες ούτε επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκύτητά της είναι 600 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση της σε πολύ μικρές ποσότητες.
Δεν υπάρχει διαφορά στην υγεία σου από τέτοια θέματα lessing - όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν, και τα βιολογικά δέχονται φυτοφάρμακα πάντως- πυρερθρίνη και ροτένονη π.χ. πολύ τοξικές ουσίες.Quote:
Originally posted by lessing
Ελα τωρα μη μου το χαλας μια χαρα ειναι οι οικολογοι.Προτιμω καποιον που προωθει ενα προιον χωρις φυτοφαρμακα απο καποιον που προωθει φρουτα τινγκα στα εντομοκτονα.Και οι 2 προωθουνε ,αλλα διαλεγω αυτον που δεν απειλει την υγεια μου!Quote:
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
παιδια θα γυρισουμε στα χωραφια, οτι φυτευεις τρως κ εισαι οκ,
ολα ταλλα κουραφεξαλα, ποτε δεν πηρα βιολογικα κτλ
φυσικο αγαθο των χωραφιων-περιβολιων μας που πρεπει να πεταξεις το μισο γιατι το προσεβαλε καμπια ή σαπισε ή δεν ειναι ευπαρουσιαστο,
επειδη δεν του βαζεις τιποτε πανω κ γινεται μονο του οπως στην φυση παλια,
κ λεω παλια γιατι τωρα κ το χωμα μολυσμενο ειναι κ τα νερα...
εν ολιγοις ολα μολυσμενα, ας τρωμε τα λιγοτερο...
Quote:
παιδια θα γυρισουμε στα χωραφια, οτι φυτευεις τρως κ εισαι οκ,
ολα ταλλα κουραφεξαλα, ποτε δεν πηρα βιολογικα κτλ
φυσικο αγαθο των χωραφιων-περιβολιων μας που πρεπει να πεταξεις το μισο γιατι το προσεβαλε καμπια ή σαπισε ή δεν ειναι ευπαρουσιαστο,
επειδη δεν του βαζεις τιποτε πανω κ γινεται μονο του οπως στην φυση παλια,
κ λεω παλια γιατι τωρα κ το χωμα μολυσμενο ειναι κ τα νερα...
εν ολιγοις ολα μολυσμενα, ας τρωμε τα λιγοτερο...
Αυτό δεν είναι απόλυτα αλήθεια. Πριν 300 χρόνια π.χ. ήταν πιο υγιεινό να πίνεις μπύρα παρά νερό γιατί το νερό ήταν πολύ βρώμικο - σήμερα είναι επεξεργασμένο/καθαρό από μικροοργανισμούς και δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν παλιά. Γύρω στους 4000 ανθρώπους (κυρίως μικρά παιδιά )πεθαίνουν κάθε μέρα από μη επεξεργασμένο νερό, ακόμα και σήμερα , σε υποανάπτυκτες χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό/επεξεργασμένο νερό και την σχετική τεχνολογία.
Οπότε αυτή η νοσταλγία δεν είναι πάντα σωστή, το προσδόκιμο ζωής είναι πολύ μεγαλύτερο σήμερα από κάθε άλλη εποχή στην ανθρωπότητα, γι' αυτό ευθύνεται η επιστημονική προόδος. Γι αυτό δεν χρειαζεται να αναπολούμε εποχές, θα ζήσουμε περισσότερο απ΄ότι οι παππούδες μας και πολύ πιο άνετα.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο
http://www.medium.gr/index.php?optio...41:k&Itemid=62
δεν εχω να νοσταλγησω κατι αφου δεν εζησα κατι διαφορετικο...
δυστηχως φοβαμαι οτι τα παιδια μας θα ζησουν χειροτερα!
σε ολους τους τομεις.
η τεχνολογια και η επιστημονικη προοδος απο μονη της ειναι εξαιρετικη, οι ανθρωποι εχουν χαλασει ομως κ τη χρησιμοποιουν οπως ναναι...