Χθες πεινουσα υπερβολικα πολυ κ αποφασισα να κανω μια σουπα με ο,τι ειχα... βγηκε τοσο νοστιμη και με φουσκωσε οποτε σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας! Τι λετε να γραφαμε διαφορες συνταγες που μας αρεσαν και που μας χορτασαν?
Printable View
Χθες πεινουσα υπερβολικα πολυ κ αποφασισα να κανω μια σουπα με ο,τι ειχα... βγηκε τοσο νοστιμη και με φουσκωσε οποτε σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας! Τι λετε να γραφαμε διαφορες συνταγες που μας αρεσαν και που μας χορτασαν?
Σε κανονικη κατσαρολα που γεμισα μεχρι τη μεση με νερο, οταν αυτο εβρασε, εριξα μεσα: 2 κυβους χορταρικων, 2 καροτα, 1 ντοματα, 4 πολυ μικρα πατατακια, 1κρεμμυδι μικρο, 1 μεγαλο κολοκυθι, 2 πιπεριες πρασινη κ κιτρινη, 1 μεγαλο κολοκυθι, ολα ψιλοκομμενα και με αρκετο μαυροπιπερο... εφαγα 2 μεγαλες κουπες κ εχει περισσεψει κ για σημερα :D
Το μεταφέρω ατόφιο από το άλλο τόπικ για όποιον δε το έχει υπ'όψιν
Originally posted by Lily
κορίτσια, δείτε τι βρήκα! και το δοκίμασα και είναι σούπερ!
Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!
* Πατάτες
* Ελαιόλαδο
* Ρίγανη
* Αλάτι
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά και κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
(Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
καλα αυτη ειναι θεικη συνταγη! Κ εχω κατι πατατουλες απο το χωραφι σκετη γλυκα! Θα το κανω την Κυριακη οπωσδηποτε!
Για τη Barbie μας, αλλά γιατί όχι και για όλες μας?
Μια υπέροχη συνταγούλα, με θερμίδες όσο η βραστή εκδοχή!
Μαριναρισμένο κοτόπουλο
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλου
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
λίγο λευκό κρασάκι
1/2 πορτοκάλι στιμένο
1/2 λεμόνι στιμένο
1 σκελιδα σκόρδου καθαρισμένη ολόκληρη
(εγώ τη βάζω για άρωμα, αν θέλεις να τη φάς την ψιλοκόβεις)
απο μπαχαρικά
αλάτι,πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο τριμένο (μη τον παραλείψεις δίνει φοβερό άρωμα, πάει η κοτοπουλίλα περίπατο)
και άν σου αρέσει τζίντζερ τριμένο (εγώ το βάζω το κάνει λίγο πιο εξωτικό)
Παρασκευή
Βάζω το φιλέτο σε ένα μπώλ αφού το ανοίξω οριζόντια να λεπτύνει λίγο. Προσθέτω όλα τα υλικά της μαρινάδας και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Οσο περισσότερο μένει τοσο το καλύτερο. Εγώ το βάζω συνήθως το πρωί πριν φύγω για δουλειά η αποβραδύς).
Όταν είναι να φαγωθεί, το ψήνω στο αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει, κατα προτίμηση σε αυτό που έχει τα αυλάκια.
Δε θέλει πολύ, περίπου 10'
Θεός! ούτε για αστείο το απλό ψητό η βραστό κοτόπουλο!
Μπρόκολο γκρατέν
Πέρνουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
Το βράζουμε σε αλατισμένο νερο για περίπου 7' να μη μαλακώσει πολύ. Συνήθως εγώ βάζω και καμιά πιπεριά κόκινη,πράσινη,κ.λ.π
η και καροτάκι.
Στραγγίζω πολύ καλά στο τρυπητό να μην υπάρχουν υγρά.
Λαδώνω ένα πυρεξάκι και απλώνω τα λαχανικά.
(εδώ άν θέλεις βάζεις λωρίδες από ζαμπόν γαλοπούλας, εξαρτάται από τη διατροφή που ακολουθείς)
Πέρνω ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και το κτυπώ με 2 κ.σ. λαδάκι, αλάτι ,πιπέρι, και λίγο μοσχοκάρυδο.
Χτυπώ 2 αυγά και προσθέτω τριμμένο τυρί γκούντα η άλλο τυρι της αρεσκείας σου που να λυώνει. Και το φινα χαμηλά λιπαρά κάνει.
Ενώνω τα δύο μίγματα, γιαουρτιού και αυγών απλώνω πάνω στα λαχανικά, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
για περίπου 30' λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από την ποσότητα των λαχανικών, τις μερίδες που θέλουμε να κάνουμε κ.λ.π.
Οι ποσότητες που δίνω εδώ είναι για 2 μερίδες.
Καλή όρεξη!
καλη δεν θα πει τιποτε!!! θεικες γευσεις....δεν μου λες αν αυτα τα μαγειρεψεις πρωι και τα φας απογευμα, ειναι ακομη νοστιμα? καλα, εισαι φοβερη μαγειρισσα, δεν το συζητω
Κανένα πρόβλημα αγάπη μου, όποτε θέλεις τα τρώς, ίσως να χρειαστεί λίγο ζέσταμα
το σουφλεδάκι.
Το καλό είναι οτι δε καταλαβάινεις δίαιτα έτσι.
Ευχαριστώ Barbie μου, κι εσύ δε πάς πίσω! Αυτή η πανακότα σου, ιστορική έμεινε :D
που ειναι γραμμενη αυτη η ιστορικη πανακοτα???το λατρευω αυτο το γλυκο,υπαρχει και σε διαιτικη εκδοχη?????
καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....
Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως
Συστατικά
* 400 ml. γάλα 0%
* 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
* 30 ml. λικέρ αμαρέτο
* προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
* 2 βανίλιες
* προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη
παρασκευή
1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.
Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.
Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω
ούτε εγώ θυμάμαι, αλλά σε κάποιο τόπικ μιλησες πάλι για πανακότα που θα έφιαχνες...Quote:
Originally posted by BARB3
καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....
η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?
μιαμ σε λιγο θα με κανετε κ αντι να παω γυμναστηριο θα παω να μαγειρεψω! γιαυτο αποχωρω :D τελεια συγκεντρωστε ττα ολα εδω για τις επιδοξες μαγειρισσες...καποτε θα μαγειρεψουμε!
εχω κ ενα βιβλιο με light συνταγες γνωστου μαγειρα, λεει θερμιδες κτλ... ομως δε μπορω να το διαβαζω για να σας τις γραψω...μου φερνει πεινα :D
δε μπορεί υπάρχει και σε φύλλα και σε σκόνη, κάπου κοντά με τις βανίλιες, τα ανθόνερα, μπαίκιν κ.λ.π. που βάζουμε στα γλυκά λογικά θα το έχουνQuote:
Originally posted by BARB3
η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?
σκονη εχω δει. μηπως τα φυλλα ειναι μικρα σε μεγεθος? πχ σαν μπλοκακι τσεπης? γιατι εγω φανταζομαι φυλλα σαν φυλλο για πιττα...βλακεια μου?
Χα χαχ χαα ναι βρέ σε κουτάκι είναι και τα φύλλα, φαντάσου σα το κουτάκι που βάζουμε την τράπουλα !
Ναι αυτο ειναι τελειο γλυκο!!το εφτιαχνα ολο το καλοκαιρι σε διαφορες παραλλαγες.Quote:
Originally posted by Lily
Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως
Συστατικά
* 400 ml. γάλα 0%
* 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
* 30 ml. λικέρ αμαρέτο
* προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
* 2 βανίλιες
* προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη
παρασκευή
1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.
Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.
Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω
Αλλες φορες εβαζα και ενα γιαουρτι μεσα με πολτο φρουτων η σοκολατα αλλα επειδη εγω χτυπουσα στο μιξερ γαλα εβαπορε γινοταν σαν μους.Οταν το εκανα με φρεσκο γαλα ηταν λειο σαν πανακοτα αλλα δεν ειχε τη γευση της πραγματικης πανακοτας :)
οσο ζω μαθαινω κοριτσια. που να βρω εγω ζελατινα ετσι οπως τη φανταζομουν...
φορτυ μου, θα δοκιμασω με πολτο φρουτων, το σαββατοκυριακο που θα χαλασω τη διατροφη μου ουτως ή αλλως
Είναι αρκετά light αυτή η συνταγή, θα τη δοκιμάσω κι εγώ με φρούτα , στο ελευθερο γεύμα
τη Κυριακή!
Συνταγούλα, κόλαση με την "επίσημη αγαπημένη" όλων μας σχεδόν.
Φαντάζομαι όλοι στη διατροφή μας , έχουμε κάποια στιγμή, λίγη σοκολάτα
και καμιά μπανάνα, ας την κάνουμε λίγο γκουρμέ, τώρα που έρχονται γιορτές :P
Μπανάνες με σοκολάτα
2 μπανάνες
1/4 πλάκας σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά κονιάκ ή άλλο λικεράκι
λίγο βιτάμ η καλαμποκέλαιο
Παρασκευή
Καθαρίζω τις μπανάνες και κόβω κάθετα και οριζόντια ώστε κάθε μια να γίνει
4 κομμάτια και τις πασπαλίζω με ελάχιστη καστανή ζάχαρη.
Ζεσταίνω το βουτυράκι σε αντικολλητικό τηγανάκι και τις σωτάρω
για περίπου 2 λεπτάκια από κάθε πλευρά γυρίζοντας τες προσεκτικά
να μη σπάσουν αλλά και να μη γίνουν λιώμα.
Σβήνω με το κονιακάκι και μόλις εξατμιστεί και καραμελώσει, σερβίρω στα πιατάκια.
Λυώνω την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή σε πολύ χαμηλή
φωτιά, και γαρνίρω με αυτήν τα πιατάκια μου.
υ.γ. αν έχουμε λικέρ ρόδι, ταιριάζει θαυμάσια.
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με σποράκια ροδιού πάνω από τη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία !
λιλάκι πραγματικά σου αρέσει η κουζίνα ε;ζωγραφίζεις με τις συνταγές και όντως
δεν νιώθεις ότι κάνεις δίαιτα..καλό!
συνταγες για διαιτα ειναι αυτες ε? οποτε τρωμε οσο θελουμε?
Ναι απλά τη σοκολάτα την προσέχουμε λίγο, να είναι μέτρια η ποσότητα,
οπότε η παραπάνω δόση στα 2 άτομα
Παίζει και άλλη συνταγούλα με μπανάνες, θα σας τη δώσω σύντομα.
Προς το παρόν ας διασκεδάσουμε τον πόνο μας με λίγο ποπ κόρν:
Συστατικά
* 3 κουταλιές σούπας μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι σε σποράκια
* Λίγο λάδι
* Λίγο αλάτι
1. Σε μια κούπα βάζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι ισα να καλυφτεί ο πάτος και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
3. Όταν κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι μέσα και κλείνουμε το καπάκι.
4. Όσο σκάει το καλαμπόκι, κουνάμε κυκλικά πάνω στο μάτι την κατσαρόλα.
5. Αφού σκάσει και το τελευταίο είναι έτοιμα.
υ.γ. όπως είναι αυτό έχει 65 θερμίδες , τα 10 γραμμ. =45 θερμίδες
Καλοφάγωτο!!!
χθες το βραδυ τα εκανα ακριβως με τον ιδιο τροπο σε πολλαπλη ποσοτητα για την οικογενεια. ξεγελιεσαι μια χαρα και δεν ειχα υπολογισει ποτε θερμιδες,thanks
lily, χθες εκανα ελαιοπιτακια και εγραψα τη συνταγη στα γυμνο-ρεντουκτιλ, μου εκει που βαζω τις συνταγες μου. πολυ καλα εγιναν, ριξε μια ματια
Barbie μου είσαι σούπερ! την πήρα και αύριο αν προλάβω θα τη φιάξω αλλά
γιατί δε την έβαζες και εδώ? Θα σου πώ εντυπώσεις οταν τη δοκιμάσω.
Πάντως τα μελομακάρονα σου θεικά!
Βρήκα ακόμη μια συνταγούλα για μπανάνες, πολύ απλή
Συστατικά
* 4 μπανάνες
* χυμός από 1 πορτοκάλι
* ξύσμα από 1 πορτοκάλι
* 1 κουταλάκι κανέλα
* μια πρέζα μοσχοκάρυδο
* 3 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
* 2 κουταλιές ρούμι
* 1 κουταλάκι βιτάμ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ .
Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το ρούμι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό τις μπανάνες.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε και με αυτό τις μπανάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 13-15΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι μπανάνες και να σχηματιστεί ελαφρύ σιρόπι.
Σερβίρουμε τις μπανάνες ζεστές με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.
4 μερίδες/160 θερμίδες περίπου ανά μερίδα
μαφινς με σως σοκολατα και βυσσινο
πρωτεινες 6 γρ.
λιπαρα 8 γρ.
υδατανθρακες 25 γρ.
θερμιδες ατπ 180
Υλικα για 10 τεμαχια:
για τα μαφινς
180 γρ. νερο
130 γρ. ζαχαρη
25 γρ. αμαρεττο
30 γρ. κακαο
100 γρ. μαργαρινη
150 γρ. σοκολατα υγειας ψιλοκομμενη
1 αυγο
100 γρ. αλευρι κοσκινισμενο
5 γρ. μπεικιν παουντερ κοσκινισμεο
2 γρ. βανιλια
για τη σως:
200 γρ. γαλα
50 γρ. κρεμα γαλακτος
300 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
για τα μαφινς:
βαζω σε μια κατσαρολα το νερο, τη ζαχαρη, το αμαρετο, το κακΑο, και τα αφηνω να βρασουν. Προσθετω τη μαργαρινη και ανακατευω μεχρι να διαλυθει και το μιγμα να γινει λειο. Αφαιρω 100 γρ. κ τα αφηνω να κρυωσουν. Προσθετω στο μιγμα τη σοκολατα, το αυγο, το αλευρι, το μπεικιν παουντερ και τη βανιλια και ανακτευω μεχρι να γινει ομοιογενες.
βαζω το μιγμα σε φορμες και ψηνω στους 180 για περιπου 20 λεπτα. Οταν ψηθει το ξεφορμαρω και ριχνω το σιροπι που εχω κρατησει.
Για τη σως σοκολατα:
Βραζω το γαλα και την κρεμα γαλακτος και εν συνεχεια προσθετω τη σοκολατα και ανακατευω. Με αυτη τη σως πεεριχυνω τα μαφινς, γαρνιρω με βυσσινο και σερβιρω. μιαμ
Γιαουρτι με αποξηραμενα βερυκοκα και νιφαδες σιταριου ολικης αλεσης για 2 ατομα
πρωτεινες 10 γρ.
λιπαρα 8
υδατανθρακες 57 γρ.
θερμιδες αμπ 325
200 γρ στραγγιστο γιαουρτι
6 αποξηραμενα βερυκοκα κομμενα σε μικρα κομματια
60 γρ. νιφαδες σιταριου
1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
10 ΓΡ. ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Σε ενα μπολ ανακατευω το γιαουρτι με τη ζαχαρη αχνη, αναμειγνυω τα βερυκοκα τα δημητριακα κ τα αμυγδαλα.
Σε ενα πιατο ή 2 ποτηρια τοποθετω εναλλαξ το μειγμα του γιαουρτιου και το μιγμα των δημητριακων.
Ολοκληρωνω πασπαλιζοντας με ζαχαρη αχνη. Θεικο!
οι συνταγες ειναι δοκιμασμενες κ απο το βιβλιο "τρωγοντας-χανοντας" ενος πολυ γνωστου σεφ που μου διαφευγει το ονομα του...
του μαμαλακη αποκλειεται παντως!!!! αυτος εχασε με την επεμβαση και μονο. αληθεια τι επεμβαση εκανε?
lets google it :D οχι του μαμα, ενος αλλου που εκανε περυσι συνταγες σε πρωιναδικο. φετος δε βλεπω δε ξερω
ελαιοπιτακια
περιπου μισο κιλο αλευρι οτι ναναι
1,5 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
0,5 ποτηρι λαδι οτι ναναι
30 γραμμαρια φρεσκια μαγια
ανακατευουμε (εμενα να φαναστειτε ανακατευε ο μικρος μου που ειναι 5,5 ετων)....
παιρνουμε ενα μπαλακι, το ανοιγουμε στο χερι, βαζουμε γεμιση, το κλεινουμε, αναποδογυριζουμε (για να μην ανοιξει) και στο ταψι που εχουμε βαλει λαδοκολλα. η γεμιση εμενα ηταν ελιες πρασινες με πιπερια ή παστα ελιας ή και τα δυο ή και προσθηκη πιπεριας ψητης ή οτι αλλο γουσταρετε. επισης μπορει να βολευει και απλα να ψιλοζυμωσουμε με παστα ελιας. δοκιμασα 1-2 πιτακια τετοια και εγιναν επισης τελεια. η ποσοτητα ειναι ισα-ισα για ενα ταψι κουζινας.
καλη επιτυχια και καλη ορεξη.
ωραια συνταγη αλλα θα τα φαω ολα :D
σκεφτομαι να κανω αυτη με το γιαουρτι κ τα βερυκοκα που μουπαν οτι ειναι χορταστικο. αραγε οι νιφαδες σιταριου ολικης αλεσης τι μορφη εχουν? στην φωτογραφια τις δειχνει σαν κορνφλεικς.
ΒΑRBIE....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ???
ε δε το πιστευω. ολοι ψαχνουν τις συνταγες μου? σοφη μου τη βαζω εδω κατω με πολλα φιλακια
2 ποτηρια σπορελαιο
1 ζαχαρη
1 χυμο πορτοκαλι
1/2 κονιακ (χικ)
1/2-3/4 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 κιλο περιπου αλευρι
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
1 σοδα
1 κανελα
1/2 γαρυφαλο
σιροπι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 μελι
3,5 νερο
ανακατευουμε λαδι, ζαχαρη, σοδα διαλυμενη στο χυμο,κονιακ, μπεκιν, μπαχαρικα, σιμιγδαλι, αλευρι λιγο-λιγο. κανουμε τα μελομακαρονα (εγω τα κοβω με σχηματακια χριστουγενιατικα πχ αστερακια, καμπανουλες κλπ. ψηνουμε 30 λεπτα περιπου στον αερα στους 170 βαθμους. να μη ξεραθουν. το σιροπι το βραζω 5 λεπτα και το ριχνω ζεστο σε κρυα μελομακαρονα αναποδογυρισμενα στο ταψι. αφηνω για 15 λεπτα και γυριζω και αφηνω ακομη 15 λεπτα
καλη επιτυχια και καλη ορεξη σε οποιους δοκιμασουν
χωρίς να θέλω να φανώ άσχετη (που όντως είμαι)
τα ελαιοπιτάκια τί σχήμα τα φτιάχνουμε...(ναι ναι είμαι του ασχέτου)
Ζωή μου Α, στρογγυλά σαν κρουασανάκια τα έκανα εγώ!
Barbie μου, δε βάζεις και τους κουραμπιέδες και το τσουρεκι/πίτα?
Να είναι όλα μαζί!
κι εγω ασχετη ειμαι ζωη, μη κολλας.
οτι σχημα θελεις αλλα βολευει το στρογγυλο. οπως εχεις τη ζυμη απλωμενη στη παλαμη, αλειφεις με την παστα ή βαζεις τις ελιες, το κλεινεις οπως οπως απο παντου και γινεται στρογγυλο. το γυριζεις αναποδα στο ταψι (τα κλεισιματα απο κατω) και το πλαταινεις.
κουραμπιεδες δεν εχω γραψει ακομη. βασικα δεν εχω και καμια κορυφαια συνατγη γιατι δεν τους τρωμε και πολυ. το τσουρεκοκεικ θα το βαλω ομως