Οταν οι αλλοι τρωνε κι εμεις ΟΧΙ
Δεν ξερω πως κυλαει η δικη σας εορταστικη περιοδος...εδω βλεπω διαρκως ανθρωπους κ γλυκα...ανθρωπους κ τσιγαρα...ανθρωπους κ ποτα...
Ισως παντοτε τετοιες περιοδους ολοι να ετρωγαν το ιδιο, να επιναν κ να καπνιζαν...κ εγω να μη το παρατηρουσα αφου τα εκανα κ η ιδια...
Τωρα που ειμαι εξω απο τον κυκλο αυτο κ παρακολουθω τους αλλους...πολλες φορες με τα σαλια να τρεχουν...νιωθω αναμεικτα συναισθηματα...
Απτη μια αν ειναι δικοι μου ανθρωποι στεναχωριεμαι γιατι νιωθω οτι δε φροντιζουν τον εαυτο τους, οτι δοκιμαζουν απο ολους τους κουραμπιεδες ξεχνοντας το σακχαρο τους, οτι καπνιζουν υπερβολικα σε σημειο να ασφυκτυω παροτι καπνιζα πολυ παλια!
Απτην αλλη τα ριχνω σε μενα, οτι δε πρεπει να μιλησω γιατι κι γω τα ιδια εκανα, οτι αν μιλησω τωρα θα λενε ξαφνικα εμαθε 5 πραγματα κ μας τι λεει κι αποπανω...
Ομως εγω παντα μιλουσα αλλα η φωνη μου δεν ειχε την ιδια δυναμη με τωρα...τοτε μου ελεγαν "κ τι ξερεις μια χαρα εισαι...δεν εχεις αναγκη εσυ". τωρα ομως ξερω! Ξερω?
Ακομη τα ριχνω σε μενα γιατι...ισως λογω του οτι δε κανει να φαω οσα τρωνε ή να καπνισω, βλεπω καθε μπουκια τους με φθονο κ καθε τζουρα σαν δηλητηριο...
Ομως πηρα την αποφαση να μη χαλασω τη διατροφη μου κ να μην καπνισω κ θελω κ εκεινους να επηρεασω,
γιατι οταν αγαπας πονας να βλεπεις τον ανθρωπο σου, ακομη κ ισως ποτε, να μη κανει τιποτε για τον εαυτο του, πονας οταν ο αλλος ειναι στη φαση που εσυ ησουν καποτε, ομως δεν ξερεις αν θα ξεφυγει ποτε απο αυτη...
Εγω ξεφυγα, ισως ξαναγυρισω στο φαι κ τα τσιγαρα, ισως ομως βλεποντας στους δικους μου οσα θελω να αποφυγω να μη ξαναγυρισω ποτε κ επιτελους να ζησω ελευθερη...πολυ θαθελα να παρω κ τους αλλους μαζι μου...αλλα δεν εχω τη δυναμη για 2. Μπορω να αγωνιστω για καποιον αλλο οταν ο ιδιος δεν το εχει παρει αποφαση?
Μπορω να σηκωσω το βαρος 2 ή 3 ανθρωπων ενω ξερω οτι δεν ειναι ετοιμοι να αλλαξουν?
Και ποια ειμαι εγω να αλλαξει εκεινους? Ομως τους αγαπω...