το ακουσα σημερα στο ραδιοφωνο. δεν χρησιμοποιω το φαρμακο αλλα επειδη γνωριζω πως το περνετε αρκετοι στο site θεωρησα σωστο να σας ενημερωσω. αποσυρουν το εν λογω σκευασμα καθως θεωρειται υποπτο για πολλαπλα καρδιοαγγειακα νοσηματα.
Printable View
το ακουσα σημερα στο ραδιοφωνο. δεν χρησιμοποιω το φαρμακο αλλα επειδη γνωριζω πως το περνετε αρκετοι στο site θεωρησα σωστο να σας ενημερωσω. αποσυρουν το εν λογω σκευασμα καθως θεωρειται υποπτο για πολλαπλα καρδιοαγγειακα νοσηματα.
Στην απόσυρση το Reductil, ένα από τα πλέον γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιούνται από παχύσαρκους και υπέρβαρους ασθενείς για την απώλεια σωματικού βάρους προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Μετά από έρευνα που έκανε ο Οργανισμός για την ασφάλεια των φαρμάκων που περιέχουν την ουσία Sibutramine, έκρινε ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από το όφελός τους, καθώς σχετίζονται με αυξημένα καρδιαγγειακά περιστατικά.
Έτσι, αποφασίστηκε η αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ουσία αυτή περιέχεται και στο φάρμακο με την εμπορική ονομασία Reductil, το οποίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας.
Το φάρμακο συνέστηναν γιατροί μαζί με δίαιτα και άσκηση, με στόχο την απώλεια βάρους στις συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού.
Όπως αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, οι γιατροί θα πρέπει να σταματήσουν στο εξής να συνταγογραφούν το φάρμακο και οι φαρμακοποιοί να το διαθέτουν στα ράφια τους.
Όσον αφορά τους ασθενείς που λαμβάνουν το Reductil ή άλλο φάρμακο που περιέχει την ουσία Sibutramine, όπως είναι τα Reduxad και Zelium, θα πρέπει να διακόψουν άμεσα τη λήψη του φαρμάκου και να συμβουλευτούν το γιατρό τους.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός διερεύνησε την επίμαχη ουσία εξαιτίας μελέτης που έδειξε αυξημένο κίνδυνο σοβαρών μη θανατηφόρων καρδιαγγειακών περιστατικών, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σε ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο για να χάσουν βάρος.
Πρόκειται για τη μελέτη Scout στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 ασθενείς για πάνω από έξι χρόνια.
Zougla.gr
Το άκουσα κι εγώ κ προβληματίστηκα. Δεν αναφέρει πουθενά πόσο χρόνο το έπαιρναν οι εν λόγω ασθενείς που τελικά απέκτησαν πρόβλημα,μιλάει για θανάτους χωρίς να αναφέρει αν υπήρχε και ιατρικό βεβαρυμένο ιστορικό παράλληλα,γενικά όσα άρθρα διάβασα είναι ελλειπή,σαν μορφές ανακοίνωσης απλώς της διακοπής κυκλοφορίας.
Η κατασκευάστρια εταιρεία πάντως σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως υπάρχουν καταγεγραμμένοι 30 και κάτι θάνατοι ασθενών-΄ληπτών του χαπιού χωρίς όμως να υπάρχουν και αποδείξεις ότι οι θάνατοι οφείλονται στη σιμπουτραμίνη.Ακόμη αναφέρουν ότι το ποσοστό είναι μικρό αν αναλογιστεί κανείς τους εκατομμύρια ανθρώπους που το παίρνουν.
Ειλικρινά έχω προβληματιστεί πολύ.
οι ασθενεις συμμετειχαν στην ερευνα 6 χρονια συμφωνα με το δημοσιευμα. αν τα αιτια των θανατων ηταν αλλα σε καμια περιπτωση η φαρμακευτικη εταιρια δεν θα απεσυρε το προιον. δεν θα βασιζοταν σε απλες υποψιες με αποτελεσμα να χασει τετοιο κερδος.
Δεν το απέσυρε η εταιρία άρα δεν είναι αυτή υπεύθυνη για΄το χάσιμο του κέρδους.Πολύ πιθανό να μην είναι απλώς αποχρώσες ενδείξεις οι υποψίες αυτές αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα κάποιος να λύσει τις απορίες που έχουν γεννηθεί.Το απέσυρε η ΕΕ,ο Οργανισμός Φαρμάκων,έπειτα από τη δημοσίευση της έρευνας και έπειτα από την άμεση διακοπή του φαρμάκου που έγινε στην Ιταλία από τον Υπουρό Υγείας κατόπιν αναφοράς δυο θανάτων.Αυτά προς το παρόν,αναμένουμε εξελίξεις-ενημέρωση.
οπως και να εχει ,το διακινδυνευεις να τα συνεχισεις? μπορει να μην σε επηρεασουν αμεσα στην υγεια σου ,αλλα απο την στιγμη που προκληθηκαν θανατοι πιθανον να μην γνωριζουμε και τις μακροπροθεσμες συνεπειες απο την καταναλωση τους.
Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο,όπως λέει και ο σοφός λαός "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά"...Απλώς ξέρεις κάποιες φορές γινόμαστε δυσπροσάρμοστοι στις απότομες αλλαγές και αλλεργικοί στις απαγορεύσεις χωρίς λόγο...Κι αν όμως τελικά υπάρχει λόγος???Μάλλον πρέπει να συμμορφωθούμε!!!Θα το ψάξω κι άλλο όμως για να μου λυθούν οι απορίες!!!!
αν μαθεις κατι παραπανω γραψ'το εδω να το δουν και οι υπολοιποι. εγω δεν τα χρησιμοποιω οποτε ειναι περιορισμενες οι γνωσεις μου.
Το πρώτο που θα κάνω!!!Κι εγώ από άλλον το έμαθα...κράτα με να σε κρατώ δηλαδή...χεχεχε
Εντωμεταξυ οπως εγραψα και σε αλλο ποστ ο ΕΟΦ ανακοινωσε οτι συστηνει την αποσυρση του,δεν την επιβαλλει.
Ειδομεν...
Kορίτσια, πήρα τηλ. το γιατρό μου γιατί είμαι στο πρωτο κουτί και μου είπε χαλαρά, εντάξειν τελείωσέ το κάι βλέπουμε...όταν τον ρώτησα ποιους αφορά η σύσταση κ.λ.π. μου είπε ότι είναι κυρίως για όσους έχουν κάνει μακροχρόνια χρήση. ό,τι άλλο μάθω, ενημερώνω.
Μας καθησύχασες λίγο...Εγώ το είχα πάρει 2,5 εβδομάδες κι έχασα τα 6 κιλά που ήθελα...Τώρα που ξαναπήρα μερικά το ξανάρχισα και είμαι στην 1η εβδομάδα...Δε θα ήθελα να το σταματήσω απότομα...Γενικά το έχω πάρει πολύ λίγο...Και από το Σεπτέμβρη που ήταν η 1η φορά έχουν περάσει και μερικοί μήνες...Απλώς δεν ξέρω αν θα υπάρχει στα φαρμακεία...Έχω μόνο μία ταμπλετίτσα!!!!
κάτι τέτοιο είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν με τα menocal ή κάπως έτσι .
Ήταν από τα πρώτα σκευάσματα με στοχευμένη δράση στις θερμίδες ή στη λιποδιάλυση ακομα και τοπική.
Είχα πάρει αρκετά ..
Είχαν ως βασικό συστατικό και αυτά τη σιμπουτραμίνη?
Απαγορεύθηκαν για τον ίδιο λόγο?
Επανήλθαν ποτέ στην αγορά ή ήταν διακιολογημένη η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους?
Και τέλος -σόρρυ πολλά ρωτάω- είχες καθόλου δυσάρεστες επιπτώσεις από τη χρήση τους?
δεν θυμάμαι τη δραστική τους ουσία αλλά νομίζω οτι κάπου πρέπει να έχω ένα κουτί. αν το βρω θα σου πω. πάντως αποσύρθηκαν συνοπτικά μέσα σε μια νύχτα.
για τις επιπτώσεις των διαφόρων όχι μόνο φαρμάκων αλλά και παραφαρμακευτικών αλλά και τροφών κλπ νομίζω- χωρίς να είμαι γιατρός- οτι ναι μεν υπάρχουν αλλά είναι και κάπως δύσκολο να πεις οτι προέρχεται από αυτό ή το άλλο.
για παράδειγμα περίπου 1 -1,5 χρόνο μετά είχα παράλογα προβλήματα με τα δόντια μου.
μου σπάσανε αρκετά και θυμάμαι μάλιστα ένα έσπασε ενώ έτρωγα φασολάκια.
ένα άλλο ενώ έτρωγα κοτόπουλο.
ασβέστιο κλπ φαινότανε οκ και τα δόντια μου δεν ειχαν πρόβλημα στη ρίζα.
ειλικρινα πέρασα έαν εφιάλτη και ακόμα είμαι χρεωμένη από τις οδοντοιατρικές επεμβάσεις μετά.
ο γιατρός μου - που είναι πολύ καλός και σοβαρός άνθρωπος και φίλος σε άτομα του περιγύρου μου με ρώτησε πολύ εμπιστευτικά προκειμένουν να με βοηθήσει αν έκανα χρήση ..ουσιων, ναρκωτικών, ξέρεις.. φυσικά και ΔΕΝ έκανα κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου.
αυτός όμως μου είπε οτι τέτοια προβληματα στα δόντια είχε δει σε ανθρώπους που κάναν χρήση κάποιων ουσιών,καταλαβαίνεις.
δεν ήξερε τιποτα ο άνθρωπος για τα χάπια μου κλπ, απλώς είχε φοβηεθεί πολύ για μένα τότε.
πρόσεξε κάτι : δεν ενοχοποιώ τα μενοκάλ ή οτιδήποτε παρόμοιο μπορεί να έχω πάρει ..αλλά βρε παιδί μου, είναι δυνατόν να είναι αθώα και να δρουν στη ρίζα του προβληματος χωρίς καμμιά παρενέργεια? λέω απλώς..
τι στο καλό? δεν είναι εμβόλιο κατά της ...ανεμοβλογιάς...
Έχεις δίκιο.Και η κατασκευάστρια εταιρία των χαπιών αυτών,με ανακοίνωσή της σε αυτό ποντάρει...Ναι,υπήρξαν αναλογικά με τους λήπτες των χαπιών λίγοι θάνατοι (βέβαια και ένας είναι υπεραρκετός,για ανθρώπινη ζωή μιλάμε!) αλλά ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ευθύνεται αποκλειστικά ή συμπληρωματικά η σιμπουτραμίνη....Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...!!!!χχχ
Quote:
Originally posted by ASTEROSKONI
Έχεις δίκιο.Και η κατασκευάστρια εταιρία των χαπιών αυτών,με ανακοίνωσή της σε αυτό ποντάρει...Ναι,υπήρξαν αναλογικά με τους λήπτες των χαπιών λίγοι θάνατοι (βέβαια και ένας είναι υπεραρκετός,για ανθρώπινη ζωή μιλάμε!) αλλά ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ευθύνεται αποκλειστικά ή συμπληρωματικά η σιμπουτραμίνη....Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...!!!!χχχ
να ρωτησω κατι γιατι μου φαινεται μας περνανε για χαζους?
τι εννοουν ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ευθύνεται αποκλειστικά ή συμπληρωματικά η σιμπουτραμίνη?? πως να αποδειχτει δηλαδη? να πεθανουν οοοολοι οσοι την καταναλωνουν (χτυπα ξυλο)? ο χριστος και η παναγια.
προφανώς να έχουν τα πτώματα μια ταμπέλα που να γράφει " πέθανα από το τάδε αίτιο".
ενδεχομένως με φωτάκια που αναβοσβήνουν.
Καλά ότι μας περνάνε για χαζούς παρ'το ως δεδομένο και ξεκίνα από το επόμενο βήμα...Την κρίση σου,τη γνώμη των επιστημόνων που εμπιστεύεσαι εσύ και ό,τι άλλο νομίζεις ότι αξίζει να διερευνήσεις.Αν εμπιστευτούμε σε αυτούς τη ζωή μας παίρνουμε ρίσκο...ʼλλωστε πιστεύω ότι αν αυτές οι βιομηχανίες λειτουργούσαν ανθρωποκεντρικά τότε πιθανώς να μην υπήρχε ακόμη καρκίνος...
Quote:
Originally posted by ASTEROSKONI
Καλά ότι μας περνάνε για χαζούς παρ'το ως δεδομένο και ξεκίνα από το επόμενο βήμα...Την κρίση σου,τη γνώμη των επιστημόνων που εμπιστεύεσαι εσύ και ό,τι άλλο νομίζεις ότι αξίζει να διερευνήσεις.Αν εμπιστευτούμε σε αυτούς τη ζωή μας παίρνουμε ρίσκο...ʼλλωστε πιστεύω ότι αν αυτές οι βιομηχανίες λειτουργούσαν ανθρωποκεντρικά τότε πιθανώς να μην υπήρχε ακόμη καρκίνος...
πες μου γλυκια μου αστεροσκονη ποιους επιστημονες να εμπιστευτω? αυτους που χρηματοδοτει η εταιρια παραγωγης του ρεντουκτιλ ή αυτους που χρηματοδοτουν οι ανταγωνιστριες εταιριες?? καποιος εχει γραψει στο site: οχι δεν θα γινουμε σκουπιδοντενεκεδες! ποσο σωστος ειναι! σορρυ αν ειμαι αποτομη αλλα και μονο στην ιδεα οτι παιζουν με τις ζωες και την υγεια τοσων ατομων τσαντιζομαι.
Όχι-όχι!!!!Όταν λέω να εμπιστευτείς κάποιον επιστήμονα εννοώ το εξής απλό...Να πας κατευθείαν στο γιατρό που εμπιστεύεσαι....Όλοι έχουμε ένα γιατρό που να γνωρίζουμε και να εκτιμούμε τις γνώσεις και την κρίση του...Και αν δεν έχεις...ψάξε και βρες τον...ʼσε βέβαια αυτές τις βεντέτες....υπάρχουν πολλοί και καλοί γιατροί που σκέφτονται τον άνθρωπο πρώτα...
Eγω αμφιβαλλω αν υπαρχει φαρμακο στην αγορα, χωρις παρενεργειες και μακροχρονιες επιπτωσεις στην υγεια. Προσφατο παραδειγμα, το τραγικο ταμιφλου. Ειμαι της αποψης, αν δεν υπαρχει ιατρικη αναγκη, να μην βαζουμε στο στομα μας τετοια πραγματα. Παμε να σωσουμε μια κατασταση και γκρεμιζουμε κατι αλλο, οποτε δεν εχει νοημα υποθετω.
δεν είμαι γιατρός αλλά κι ένας γιατρός δεν θα μπορούσε να μιλήσει με αποδείξεις για το θέμα αυτό γενικότερα..
[ καλα αν είναι του ικα δεν θα μπορούσε να πει τίποτα απολύτως]
αυτό που γενικά συμβαίνει είναι οτι μια ομάδα ανθρώπων λαμβάνουν μια δραστικη΄ουσία.
κάποιοι παρουσιάζουν μια συμπτωματολογία που όμως μπορεί να οφείλέται σε χίλια δυο άλλα πράγματα ή ακόμα χειρότερα να οφείλεται σε συνδυαστική δράση της δραστικής ουσίας με κάτι ανεξέλεγκτο π.χ. μια άλλη δραστική ουσία από ασπιρίνη έως έμπλαστρο - λέω σαν παράδειγμα- και μπουμ ! πάρτους κάτω.
ή μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο και απλως συμβαίνει να παθαίνουν κάτι.
για να έχουμε στατιστικά αποτελέσματα [ in vivo] θα πρέπει
1] να υπάρχει ελεγχόμενο περιβάλλον όπου θα υπάρχουν τα υποκείμενα της μελέτης
2] τα υποκείμενα της μελέτης να είναι το δυνατόν πιο ελεγμένα και να είναι βεβαιωμένη το δυνατόν πιο απόλυτα η πρότερη- πριν τη λήψη της ουσίας κατάστασής τους
3] οι μελέτες αυτές να είναι μακροχρόνιες.
έτσι λοιπόν θα υπάρχουν αποτελέσματα προς ανάλυση και αξιολόγηση.
και θα ξέρουμε με πιθανότητες τι μπορεί να προκληθεί κλπ.
και όλα αυτά, ενώ οι μελέτες και τα αποτελέσματά τους δεν θα πειραχθούν, αλλιωθούν κλπ
ποιος πιστεύει οτι gia κάτι τοσο προσοδοφόρο όσο ένα χάπι αδυνατίσματος [ όπως κι ένα χάπι αντιγήρανσης κοκ] όλα τα παραπάνω είναι εφικτά? εεε?
Quote:
Originally posted by kwstas01
Eγω αμφιβαλλω αν υπαρχει φαρμακο στην αγορα, χωρις παρενεργειες και μακροχρονιες επιπτωσεις στην υγεια. Προσφατο παραδειγμα, το τραγικο ταμιφλου. Ειμαι της αποψης, αν δεν υπαρχει ιατρικη αναγκη, να μην βαζουμε στο στομα μας τετοια πραγματα. Παμε να σωσουμε μια κατασταση και γκρεμιζουμε κατι αλλο, οποτε δεν εχει νοημα υποθετω.
νομιζω πως εχεις απολυτο δικιο.και οχι μονο για το ρεντουκτιλ.
Η φωνή της λογικής σε αυτό το φόρουμ ήρθε για να μας επαναφέρει....δίκιο έχεις....πολλές φορές κοιτάμε αποκλειστικά το αποτέλεσμα της μάχης και ακόμα και αν οι παράπλευρες απώλειες είναι μεγαλύτερες στο νικητή δεν το αναφέρουμε ποτέ...Έλα όμως που δεν τις σκεπάζεις έτσι αυτές τις απώλειες....Καλύτερα λιγότερο νικητής παρά νικητής προσωρινά....ουφ!Ας αλλάξουμε θέμα ρε παιδιά!!!!Λοιπόν ότι μάθει και ό,ποιος μάθει κάτι νεότερο ή σχετικό παρακαλείται όπως ποστάρει άμεσα,μιλ μερσί και να σκεφτόμαστε το στόχο μας...Φόκους που λέει και ένας γνωστός...χεχεχε.
προς τι η ειρωνια?ειναι κακο να συμφωνουμε με καποιον?Quote:
Originally posted by ASTEROSKONI
Η φωνή της λογικής σε αυτό το φόρουμ ήρθε για να μας επαναφέρει....δίκιο έχεις....πολλές φορές κοιτάμε αποκλειστικά το αποτέλεσμα της μάχης και ακόμα και αν οι παράπλευρες απώλειες είναι μεγαλύτερες στο νικητή δεν το αναφέρουμε ποτέ...Έλα όμως που δεν τις σκεπάζεις έτσι αυτές τις απώλειες....Καλύτερα λιγότερο νικητής παρά νικητής προσωρινά....ουφ!Ας αλλάξουμε θέμα ρε παιδιά!!!!Λοιπόν ότι μάθει και ό,ποιος μάθει κάτι νεότερο ή σχετικό παρακαλείται όπως ποστάρει άμεσα,μιλ μερσί και να σκεφτόμαστε το στόχο μας...Φόκους που λέει και ένας γνωστός...χεχεχε.
Μάλλον δεν κατάλαβες...δυστυχώς από τον υπολογιστή δε φαίνεται ο τόνος της φωνής.Ουδεμία ειρωνία.Συμφωνώ απόλυτα...Το γράφω άλλωστε..."ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ"...!!!!!
οκ. με συγχωρεις τοτε. μπορει να ειναι και ορμονικο και να παρεξηγουμε ευκολα αυτες τις μερες!!!!!!!!!!
Κανένα πρόβλημα....Εαν όντως ήταν ειρωνία κι εγώ θα ρωτούσα....Ρώτησες δεν έκανες κτ κακό!!!!
Με αφορμη το παραπανω, να τονισω και εγω, οτι καποιες φορες απο τον γραπτο λογο δεν φαινεται το υφος μας και πως εννοουμε κατι... οποτε λιγη ανοχη και κατανοηση :)
Εγώ πάντως σήμερα ξέχασα να το πιω..άτιμη αυθυποβολή! Αύριο κανονικά!
Εγώ πάλι....σαν να μην άκουσα τπτ!!!!
τελικα γνωριζετε αν διανεμετε ακομα στα φαρμακεια? ρωτησε καποιος τον γιατρο του?
Καλησπερα, εγω αυριο θα ξερω. Θα ρωτησω και καποιους φαρμακοποιους που εχω γνωστους.
Ρώτα κ πες μας!!!!
εγω παιδια παντος που το επερνα 1,5 χρονο
μετα το χρονο ειχα ταχυπαλμιες και διαφορες χαζομαρες
και το κοψα
δεν ξερω αν μου αφησε τιποτα μονιμο
αλλα σιγουρα πειραζει στην καρδια
εγω ποτε πριν δεν ειχα προβληματα τετοιου ειδους
Νομίζω Τζενάκι ότι δεν κάνει να το παίρνεις τόσο πολύ χρονικό διάστημα...Ή αν πρέπει να το πάρεις ξέρω ότι πρέπει να το διακόπτεις ανα κάποιο διάστημα και μετά πάλι να το ξαναπαίρνεις....Είχες συμβουλευτεί γιατρό?Αν ναι,τι σου είπε για αυτό?
Το επαιρνα για 4 μηνες.Δεν επαθα τιποτε αν εξαιρεσεις μια μερικη ξηροστομια καποιες μερες..
Εξετασεις καθε μηνα εννοειται.Ειναι στον ανθρωπο τι να πω.Ισως φταιει οτι ημουν μονο 21.
Παντως τα κιλα δε τα ξαναπηρα παρολο που για αρκετο διαστημα μετα εκανα βλακειες με
τη διατροφη μου.Προσωπικα το ρεντουκτιλ με βοηθησε να αδυνατισω,παντα θα το πιστευω αυτο και εκτος αυτου ,
αποδεδειγμενα μου εφτιαξε τον [κατεστραμενο]μεταβολισμο μου.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.