Καλωσορίστε με... έχω σίγουρα διατροφική διαταραχή
... γιατί το έχω απίστευτη ανάγκη.
Με λένε Ελένη, είμαι 33 και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχω διατροφικές διαταραχές. Επειδή το τελευταίο διάστημα, έχω πάρει περισσότερα από 6 κιλά δε χωράω στα ρούχα μου κι αυτό με τρελαίνει. Θέλω να αδυνατίσω αλλά δε μπορώ να αντισταθω στο φαγητό ή μάλλον, δε θέλω.. αντιφατικό τελείως.
Τρεις φορές φέτος ξεκίνησα δίαιτα και τις τρεις δεν άντεξα πάνω από 10 μέρες. Η δίαιτα αυτή στο παρελθόν με είχε βοηθήσει πολύ, πιστεύω ότι και τώρα θα βοηθούσε αν δεν ήταν στη μέση το ψυχολογικό ζήτημα.
Είμαι 1,75 και 76 κιλά. Έχω υπάρξει από 58 έως και 76 στο παρελθόν με μέσο όρο τα 66 όπου ένιωθα κι έδειχνα πολυ καλά. Δε γυμνάζομαι καθόλου, δουλεύω πολλές ώρες, έχω σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης του άγχους μου και μέσα σ' όλα, δέχομαι σχόλια επικριτικά για το βάρος που έχω πάρει από άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντός μου.
Είμαι πολύ πεσμένη ψυχολογικά και όσο πέφτω, τόσο τρώω. Ό,τι να 'ναι κι όποτε να 'ναι. Κάθε βράδι υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι "από αύριο δίαιτα" και την επόμενη, θα φάω τα πάντα και πάλι από την αρχή. Γνωρίζει κανείς κάποιο/α ψυχολόγο που να εξειδικεύεται στην υπερφαγία; χρειάζομαι στήριξη γιατί κάνω μαύρες σκέψεις και παθαίνω ολοένα και συχνότερα κρίσεις υστερίας κι άλλα τέτοια καλά.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.