Να ρωτήσω κάτι μόνο όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να απαντήσουν (και όχι να λογοκρίνουν). Εκτός από δίαιτα κάνετε και γυμναστική; Είναι απαραίτητη;
Printable View
Να ρωτήσω κάτι μόνο όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να απαντήσουν (και όχι να λογοκρίνουν). Εκτός από δίαιτα κάνετε και γυμναστική; Είναι απαραίτητη;
δυστυχως ειναι απαραιτητη.. και εγω δεν την μπορω καθολου γι αυτο ξεκινησα δυο φορες την βδομαδα να κανω χορο... αλλα διαπιστωνω πως δεν ειναι αρκετο ετσι θα 'αναγκαστω' απο αυριο να ξεκινησω σε γυμανστηριο..
μιας και απο οτι μου ειπε και ο γιατρος
1ον βοηθαει στο να σφιγγει το δερμα και να εχουμε οσο τον δυνατον λιγοτερη χαλαρωση,
2ον καις θερμιδες ετσι χανεις πιο ευκολα βαρος και
3ο κανει καλο στην υγεια μας γενικα η γυμανστικη
ασε που βοηθαει πολυ να χανεισ ποντους.. γιατι στη ναρχη μπορει να μην βλεπεις διαφορα στη ζυγαρια.. η διαφορα μως φαινεται στο σωμα μας..
κυριως εγω κανω γυνμναστικη και λιγοτερο διαιτα.
Το θέμα είναι αν είναι απαραίτητη για το αδυνάτισμα. Εννοώ, όλοι εδώ μέσα έχασαν μόνο με δίαιτα ή κάνουν και γυμναστική παράλληλα; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχασε με δίαιτα μόνο;
συνηθως η γυμναστικη ανοιγει την ορεξη για αυτο δεν χρειαζεται και καθε μερα.
3-4 φορες την εβδομαδα ειναι οκ.
με την γυμναστικη αυξανεις μυικο ιστο ο οποιος καει περισσοτερες θερμιδες απο το λιπος, χανεις ποντους και αποφευγεις την χαλαρωση.
εξαρταται βεβαια τι γυμναστικη κανεις.
συνηθως προτιμαται ενα συνδυασμος αεροβικης και οργανων.
γενικα ενα γυμνασμενο κορμι παντα φαινεται πιο νεανικο.
Thanks, εγώ λέω να κάνω μισή ώρα τη μέρα αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ :(
μιση ωρα καθε μερα εννοεις? εγω πηγαινω γυμναστηριο 3 φορες την εβδομαδα και καθομαι 1-1.5 ωριτσα.
αν εχεις συγκεκριμενο προγραμμα που θες να ακολουθησεις θα περασει η ωρα.
ασε που και καποιες μερες πρεπει να κανεις διαλλειμμα για να ξεκουραζεται το σωμα και να αναπτυσσονται οι μυεις.
παντως μιση ωρα μου φαινεται λιγο, ισα ισα που θα κανεις ενα ζεσταμα.
Ναι χρειαζεται! Για να χασεις ποντους και να αλλαξει το σωμα σου!
Μισή ώρα κάθε μέρα, ναι. Κάνω περπάτημα γρήγορο, όχι σε γυμναστήριο. Έχω διάδρομο σπίτι αλλά τραντάζει γιατί οι πολύ καλοί κάνουν πάνω από 1000 ευρώ και έτσι δεν κάνω εκεί. Θα ρωτήσω τη γιατρό μου αν είναι λίγο, σήμερα που θα πάω.
Penelope1985, χρειάζεται για να χάσεις πόντους και να αλλάξει το σώμα σου, αλλά είναι απαραίτητο στο να χάσεις κιλά; Δλδ μόνο με δίαιτα δεν γίνεται να χάσεις πόντους πχ; Εσύ τι ακολουθείς;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους.
Οι ποντοι ειναι αυτοι που δειχνουν την αλλαγη και οχι τα κιλα. Εγω πηγαινω στα curves. Ειναι γυμναστικη για γυνακες.
Εγώ πάντως 22 κιλά χωρίς γυμναστική τα έχασα...και δεν νομίζω πως δεν φαίνονται στο σώμα μου.Ωστόσο τώρα που ολοκλήρωσα τη δίαιτα ξεκίνησα γυμναστική για να σφίξει το σώμα μου και πηγαίνω 6 φορές την εβδομάδα.
Ok, penelope.
Sofoubi κι εγώ έτσι ξέρω ότι τα χάνεις και χωρίς γυμναστική. Απλώς η γιατρός μου μου είπε ότι για να χάσω πρέπει να αρχίσω γυμναστική.
Απλά αν κάνεις δίαιτα σε συνδυασμό με γυμναστική είναι σίγουρα πολύ καλύτερα γιατί χάνεις καθαρό λίπος και όχι υγρά.
Thanks όντως το ξέρω.
καλησπέρα κορίτσια, εγω πιστεύω οτι ειναι και αναλογα τον οργανισμό να σας εξηγησω τι θελω να πω
εχω κανει πιο παλια καποιες προσπαθειες για να χασω κιλά, όσες φορες αρχισα και γυμναστικη μαζι με την διατροφή κολλαγε η ζυγαρια και ας ημουν τυπική με την διαοτολογο μου, τωρα οταν θα αρχισω διαιτα παλι με διαιτολόγο γυμναστική δνε θα κανω τουλάχιστον όχι στην αρχή, θα βαζω κάποιες κρεμες (το ξερω οτι σαν την γυμναστική δνε ειναι ) και θα κανω και την διατροφη μου, γιατι θελω να χασω πιο πολύ βαρος για θεμα υγειας παρα για καλαισθησια, με ενδιαφερει προσωπικα να βλέπω την ζυγαρια να κατεβαινει παρα τους ποντους να μειωνονται και η ζυγαρια να μενει σταθερη, δνε με βοηθαει ψυχολογικά
Ναι εννοείται να κατεβαίνει και η ζυγαριά. Με λίγους πόντους τι θα καταφέρουμε; Εγώ αποφάσισα πως πρέπει να κάνουμε γυμναστική, γιατί σε ένα άλλο site μου είπανε ότι έμπλεξαν με τα κιλά και με τις δίαιτες πάχαιναν (ίσως λόγω φαινόμενο γιο γιο) και μετά δεν μπορούσαν να τα διατηρήσουν γιατί είχε συνηθίσει ο οργανισμός τους σε χαμηλές θερμίδες και έτσι δεν γινόταν να τα διατηρήσουν. Ενώ με τη γυμναστική και θα τρως παραπάνω θερμίδες, και δεν θα συνηθίσει ο οργανισμός σε χαμηλές θερμίδες. Το θέμα είναι πως το κάνουνε τώρα.. Το θεωρώ πααααααααααααααααρα πολύ βαρετό. Αφού προτιμώ να τρώω 1000 θερμίδες όσο και αν λατρεύω το φαγητό, παρά να κάνω γυμναστική με 1400 θερμίδες.
προφανως σου το ειπε η γιατρος σου επειδη με την διατροφη δεν χανεις κιλα.. ετσι με την γυμανστικη θα χανεις θερμιδες, θα αυξαει ο μεταβολισμος και θα σε βοηθησει στο να χασεις βαρος.ετσι και θα χανεις βαρος και θα χανεις και ποντους!!Quote:
Originally posted by lbp
Ok, penelope.
Sofoubi κι εγώ έτσι ξέρω ότι τα χάνεις και χωρίς γυμναστική. Απλώς η γιατρός μου μου είπε ότι για να χάσω πρέπει να αρχίσω γυμναστική.
εχεις να χασεις 14 κιλάκια λιγα μπροστα στα 70 τα δικα μου,
εγω θελω να χασω κιλα αρκετα πρωτα και μετα να αρχισω γυμναστική για να εχω δυναμωσει και λιγο ψυχολογικά ;)
εμενα ο οργανισμος μου κολλάει με την γυμναστική :(
σου ευχομαι να τα χασεις :) καλη δυναμη να εχεις! το ξερω πως ειναι δυσκολο.. και εγω πεδευομουν για χρονια.. και αντι να αδυνατιζω εφτασα 119... και ετσι επελεξα την αλλη οδο .....Quote:
Originally posted by karamela
εχεις να χασεις 14 κιλάκια λιγα μπροστα στα 70 τα δικα μου,
εγω θελω να χασω κιλα αρκετα πρωτα και μετα να αρχισω γυμναστική για να εχω δυναμωσει και λιγο ψυχολογικά ;)
εμενα ο οργανισμος μου κολλάει με την γυμναστική :(
επειδη εχασα γρηγορα τα 30 κιλα.. πρεπει να ξεκινησω γυμναστικη οσο το δυνατον πιο γρηγορα για να αρχιζει το σωμα μου να μαζευει..... αλλα το βαριεμαι και εγω απιστευτα ... αλλα πρεπει....
υγ .. αλλα 20 θελω να χασω .. αν και ο γιατρος επιμενει πως στα 78 θα ειμαι μια χαρα... το 14 αναφερετε στις βδομαδες που μενουν μεχρι το καλοκαιρι :P
Προς Ζωήτσα:
Εντάξει, τελικά λίγο είναι που δεν χάνω, έκανα δίαιτα μόνο ένα μήνα ενώ εγώ νόμιζα παραπάνω, με διακοπή μία εβδομάδα, οπότε συνολικά τρεις εβδομάδες δίαιτα, δύο κιλά. Μπορεί να φταίει και το ότι κάνω 1400 θερμίδες δίαιτα..αλλά αυτό δεν το αλλάζω για τη φάση της συντήρησης όπως είπα πιο πάνω ας χάνω αργά και σταθερά αφού δεν γίνεται αλλιώς
Προς καραμέλα: Γιατί δεν σκέφτεσαι να κάνεις εγχείρηση sleeve που κόβει και την όρεξη να γλιτώσεις; Εγώ στην περίπτωσή σου σίγουρα θα έκανα. Καλή κατηφόρα όπως και να' χει.
lbp >.. η sleeve μπορει να μειωνει την ορεξη... αλλα σε εθιζει στα γλυκα συμφωνα με ερευνες... καμια επεμβαση δεν ειναι πανακεια αν δεν κανεισ προσωπικη προσπαθεια... γιατι ας πουμε και στην επεμβαση που εκανα εγω ανα τρεις ωρες πρεπει κατι να βαλω στο στομαχι μου αν επιλεγω ολο γλυκα η λιπαρα φαγητα δεν προκειτε να χασω... ολα ειναι θεμα προσπαθειας, απλα η επεμβαση ειναι ενα σημαντικο βοηθημα μιας κια χορταινεις με πολυ λιγοτερη ποσοτητα φαγητου!
ετσι αν δεν το εχεις παρει αποφαση να κανεις καποιες θυσιες στην διατροφη δεν εχει νοημα να μπεις και στην λογικη του χειρουργειου..
αυτο παει προς ολους που μπορει να θεωρουν την επεμβαση μαγικη λυση!
γιατι δεν ειναι για εμενα τετοια μεθοδος, τρωω πολυ μικρη ποσοτητα φαγητού, αλλα εχω καποιο ορμονικό προβλημα το οποιο τωρα αρχισα να ψάχνω και οταν σταθεροποιηθούν οι ορμόνες μου θα χαθούν τα κιλά. ;)
δεν ειναι παντα το φαγητό ο λογος για τα κιλά ;)
Το κυριότερο είναι ότι δεν πεινάς αλλά δεν θα διαφωνήσω άλλο.
ευτυχως που το ανακαλυψες :) καλες κατηφορες λοιπον!!!Quote:
γιατι δεν ειναι για εμενα τετοια μεθοδος, τρωω πολυ μικρη ποσοτητα φαγητού, αλλα εχω καποιο ορμονικό προβλημα το οποιο τωρα αρχισα να ψάχνω και οταν σταθεροποιηθούν οι ορμόνες μου θα χαθούν τα κιλά. ;)
Α, ωραία τι ορμόνες αν επιτρέπεται έχουν πρόβλημα;Quote:
μπορει να μην πεινας.. αλλα θα το νοιωσεις το γουργουρισμα στο στομαχι :) .. γι αυτο λεω οτι εξαρταται παρα πολυ και απο την πρωσοπικη προσπαθεια του καθενος!Quote:
Originally posted by lbp
Το κυριότερο είναι ότι δεν πεινάς αλλά δεν θα διαφωνήσω άλλο.
Καλά ναι σ'αυτό δεν διαφωνώ στην προσπάθεια δλδ
Quote:
Originally posted by lbp
Α, ωραία τι ορμόνες αν επιτρέπεται έχουν πρόβλημα;Quote:
σε λίγο καιρο θα σας πω ακριβώς ποιες ορμόνες, προς το παρον γνωριζω για θυρεοειδή
συμφωνω σε ολα, μονο το τελευταιο ¨στην αρχη μπορει να μην βλεπεις διαφορα στη ζυγαρια¨" ισχυει παντα κ οχι μονο στην αρχη! ετσι η γυμναστικη σε ανεβαζει γιατι μπορει να βλεπεις το ιδιο νουμερο στη ζυγαρια ομως νιωθεις υγιης κ σφιχτηQuote:
Originally posted by zwhtsa
δυστυχως ειναι απαραιτητη.. και εγω δεν την μπορω καθολου γι αυτο ξεκινησα δυο φορες την βδομαδα να κανω χορο... αλλα διαπιστωνω πως δεν ειναι αρκετο ετσι θα 'αναγκαστω' απο αυριο να ξεκινησω σε γυμανστηριο..
μιας και απο οτι μου ειπε και ο γιατρος
1ον βοηθαει στο να σφιγγει το δερμα και να εχουμε οσο τον δυνατον λιγοτερη χαλαρωση,
2ον καις θερμιδες ετσι χανεις πιο ευκολα βαρος και
3ο κανει καλο στην υγεια μας γενικα η γυμανστικη
ασε που βοηθαει πολυ να χανεισ ποντους.. γιατι στη ναρχη μπορει να μην βλεπεις διαφορα στη ζυγαρια.. η διαφορα μως φαινεται στο σωμα μας..
επισης συμφωνω, ανοιγει την ορεξη αλλα ειναι στο χερι μας να τρωμε πιο σωστα αλλα κ σωστες ωρες.Quote:
Originally posted by irenep
συνηθως η γυμναστικη ανοιγει την ορεξη για αυτο δεν χρειαζεται και καθε μερα.
3-4 φορες την εβδομαδα ειναι οκ.
με την γυμναστικη αυξανεις μυικο ιστο ο οποιος καει περισσοτερες θερμιδες απο το λιπος, χανεις ποντους και αποφευγεις την χαλαρωση.
εξαρταται βεβαια τι γυμναστικη κανεις.
συνηθως προτιμαται ενα συνδυασμος αεροβικης και οργανων.
γενικα ενα γυμνασμενο κορμι παντα φαινεται πιο νεανικο.
το οτι ανοιγει την ορεξη ειναι καλο, αν σκεφτειτε πως τρωγοντας κυριο γευμα μετα τη γυμναστικη οι θερμιδες κ τα συστατικα του αξιοποιουνται καλυτερα απο ο,τι αν πριν φατε καθοσασταν σενα γραφειο ή στην τηλεροραση...
εν ολιγοις η γυμναστικη καιει κατα τη διαρκεια της αλλα κ μετα οταν ειναι σωστη,,,
Πετυχα στην αισθητικο νομιζω το περιοδικο φορμα αν δε κανω λαθος...ειχε αφιερωμα στην παχυσαρκια κ τις εγχειρησεις, οποια ενδιαφερεται...ας το ψαξει!Quote:
Originally posted by zwhtsa
lbp >.. η sleeve μπορει να μειωνει την ορεξη... αλλα σε εθιζει στα γλυκα συμφωνα με ερευνες... καμια επεμβαση δεν ειναι πανακεια αν δεν κανεισ προσωπικη προσπαθεια... γιατι ας πουμε και στην επεμβαση που εκανα εγω ανα τρεις ωρες πρεπει κατι να βαλω στο στομαχι μου αν επιλεγω ολο γλυκα η λιπαρα φαγητα δεν προκειτε να χασω... ολα ειναι θεμα προσπαθειας, απλα η επεμβαση ειναι ενα σημαντικο βοηθημα μιας κια χορταινεις με πολυ λιγοτερη ποσοτητα φαγητου!
ετσι αν δεν το εχεις παρει αποφαση να κανεις καποιες θυσιες στην διατροφη δεν εχει νοημα να μπεις και στην λογικη του χειρουργειου..
αυτο παει προς ολους που μπορει να θεωρουν την επεμβασ
η μαγικη λυση!
πολυ σοβαρα λέω οτι διαιτα χωρις γυμναστικη θα χαλάσει το μεταβολισμοQuote:
Originally posted by lbp
πρακτικά, μετα απο λιγο καιρο εκτος απο λιπος θα χανεις μύες, θα μειωθουν οι καυσεις σου και ενω θα τρως τα ιδια που ετρωγες πριν και έχανες, μετά δεν θα χανεις άλλο.
και φυσικα θα τρως αυτα που τρων οι άλλοι και αδυνατιζουν κι εσυ δεν θα αδυνατιζεις, και θα αναρωτιεσαι "γιατι σε μενα? γιατι να ειμαι τοσο άτυχη?"
αλλλα δεν ειναι ατυχια, ειναι οτι δεν θα εχεις τονωμένο μυικο συστημα. Ο μονος τρόπος να αυξησεις το μεταβολισμό σου ειναι η γυμναστικη.
Χρειάζεται και γυμναστική;ε ναι χρειαζεται,δυστηχως............. ...
1.χανεις λιπος
2.αυξανεις το μεταβολισμο
3.χανεις ποντους και βοηθαει και στην κυτταριτιδα
4.αλλαζει το σωμα,μαζευει,δεν ειναι χαλαρο.....
ποσα μπορω να γραψω εδω....
αλλα η χαλαρωση κοριτσια????το βασικοτερο για μενα,μισω την χαλαρωση,τρελενομαι!!!πως γινεται να αδυνατισεις και να παραμεινεις σφιχτη χωρις γυμναστικη?????
Αναγκαστικά θα κάνω....μου το πε και η γιατρός
ασε μαρια και εγω απο αυριο ξεκιναω τα καταναγκαστικα εργα... τουλαχιστον θα βαλω στο Mp3 μουσικουλα που μου αρεσει ν ακουω μπας και περασει πιο ευκολα η ωρα..
Ναι κι εμένα έτσι μου είπε η γιατρός από το τηλέφωνο να βάζω μουσική. Αλλά δεν αλλάζει κάτι, δεν είμαι φαν της μουσικής. Να είχα ίντερνετ όσο περπάταγα, μπορεί να το έκανα :P Και πάλι δύσκολο θα μου φαινόταν. Αλλά διάδρομο δεν μπορώ καθόλου. Δεν ξέρω εσύ. Δεν μιλάω για τους επαγγελματικούς, ο δικός μας τραντάζει. Οπότε περπάτημα στο δρόμο, έχει και ήλιο, τέλεια. Τον Ιούνιο δεν ξέρω τι θα κάνω που δεν θα πηγαίνω για μπάνιο και ο ήλιος θα είναι βαρύς. Έκανα πάντως περπάτημα και πέρυσι για μια βδομάδα, και ήταν χάλια, μόνο εγώ σαν βλάκας περπάταγα όλη την περιοχή που έμενα. :/
Μήπως θα σε βόλευε καλύτερα το κολύμπι, αν βαριέσαι τη γυμναστική γενικότερα?είναι τέλειο και το σώμα γίνεται άψογο.Quote:
Originally posted by lbp
Αναγκαστικά θα κάνω....μου το πε και η γιατρός
Εγώ κάνω κολύμπι 3 φορές την εβδομάδα από 1-1, 5 ώρα και σκέφτομαι να αρχίσω και curves, είναι 30 λεπτά μόνο.
Ναι το χω σκεφτεί για το κολύμπι. Απλά με το κολύμπι εγώ πχ που έκανα το καλοκαίρι, καθόμουν σε ένα σημείο, μάλλον θα πρέπει όμως να κινούμαι και δεν ξέρω αν αντέχω μπορεί και να είναι πιο κουραστικό. Πάντως περπάτημα άμα κάνω, θα κάνω μισή ώρα την ημέρα. Αυτό το curves είναι ωραίο; Δεν ξέρω αν έχει στην περιοχή μου, μένω επαρχία.
O ορος γυμναστικη ειναι πολυ γενικος/ Σιγουρα καθε ασκηση κανει καλο απλως καποιες ειναι για μυικη ενδυναμωση & καποιες για καυση λιπους/ Αν δεν μπορεις τη γυμναστικη βρες κατι που σ αρεσει πχ χορος, καποιο αθλημα κτλ/ Εγω που εχω κανει σχεδον τα παντα και το γυμναστηριο (βασικα τα οργανα) το βαριεμαι πλεον κανω τρεξιμο και power-yoga. Δεν βοηθαει στις καυσεις αλλα βλεπεις απιστευτη αλλαγη στο σωμα σου.
Τωρα ρεαλιστικα ισως οχι μπορεις να χασεις κιλα χωρις γυμναστικη απλως το αποτελεσμα θα παρει περοσσοτερο καιρο κ ισως να μην ειναι τοσο ικανοποιητικο.
το κολυμπι λενε οτι ανοιγει την πλατη ομως....αλλα και οτι εξαφανιζει την κυτταριτιδα....
Ας μας πειτε τις εμπειριες σας!
Ε λίγο μέχρι να χάσουμε κιλά δεν πειράζει.