Δεν ξέρεις αν δουλεύει αλλά έχεις dvd και cd του;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Οξύμωρο, μωρόπιστο....
Printable View
Δεν ξέρεις αν δουλεύει αλλά έχεις dvd και cd του;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Οξύμωρο, μωρόπιστο....
Το έχω διαβάσει ΚΑΙ αυτό ! Προσωπική μου γνώμη, τίποτα το ιδιαίτερο, αμερικανιά μου φάνηκε.
By the way , το πιό εύστοχο βιβλίο που έχω διαβάσει για "μας" είναι "ο παχουλός μου εαυτός"της Σουζάνε Φρέλιχ. Γραμμένο από φυσιολογική γυναίκα, εργαζόμενη, με οικογένεια, με καριέρα, με τρεξίματα και πολλά παραπάνω κιλά όπου με απίστευτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό διηγείται όλη τη πορεία της προς το μεγάλο στόχο...το αδυνάτισμα.
Και τα καταφέρνει στο τέλος. Αργά και μεθοδικά.
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ με γυναίκα (βασικός παράγων Α), όχι πιτσιρίκα, με δουλειά και υποχρεώσεις βρήκα πάρα πολλά κοινά σημεία!
"Πώς σας φαίνεται να τρώτε ό,τι θέλετε
και να χάνετε βάρος;"
εμενα αυτο μου φαίνεται 100% ψέμα και΄ετσι οπως το παρουσιαζει νιώθω ότι απλα θέλει να με εκμεταλλευτει γελώντας εις βάρος μου.
Ειναι σαν να λες σε ένα παιδακι "ελα να σου πω πως θα περάσεις την τάξη με το να διαβαζεις όποτε και όσο θες"
"ελα να σου πω πως θα τερματίσεις μαραθώνιο με το να προπονείσαι όταν και όσο θες"
Σκετη κοροιδεια.
device
εχεις απόλυτο δίκιο. Επίσης όσοι λένε ότι τρώω πολύ και δεν παχαίνω, λένε ψέματα. Ή δεν τρώνε όσο θέλουν να δείχνουν ή γυμνάζονται τόσο ώστε να έχουν αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων.
Pennou
καλά έκανες και το ανέβασες. Και με τα σχόλια μας θα βγούνε στην επιφάνεια πράγματα που θα βοηθήσουν τελικά
δεν ειπα οτι κακως το ανεβασες, εγω τη γνωμη μου ειπα ακουγοντας κάτι τετοιο. Που αν πραγματικα δουλευε τοτε ολες θα ειμασταν μονικες μπελουτσες αλλα...... δεν ειμαστε!!!Quote:
Originally posted by pennou
Quote:
Originally posted by device
και να χάνετε βάρος;"
εμενα αυτο μου φαίνεται 100% ψέμα και΄ετσι οπως το παρουσιαζει νιώθω ότι απλα θέλει να με εκμεταλλευτει γελώντας εις βάρος μου.
Ειναι σαν να λες σε ένα παιδακι "ελα να σου πω πως θα περάσεις την τάξη με το να διαβαζεις όποτε και όσο θες"
"ελα να σου πω πως θα τερματίσεις μαραθώνιο με το να προπονείσαι όταν και όσο θες"
Σκετη κοροιδεια.
ΑΧ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ....Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ....Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...65 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ...ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ POST...ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΩ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ...ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΩ?
δεν θελω να πω κάτι για σενα, εσυ απλα πειστηκες απο ωραια λογια, δεν πουλας το προιον σου. Ο τυπος ομως που το γραψε, ξερει καλα οτι πουλάει φουμαρα.
ωχ... κι εσυ νομιζεις οτι επιτιθομαστε σε σενα?Quote:
ΣΙΓΟΥΡΑ???Quote:
Originally posted by Danai20
Pennou
καλά έκανες και το ανέβασες. Και με τα σχόλια μας θα βγούνε στην επιφάνεια πράγματα που θα βοηθήσουν τελικά
ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΩ...ΝΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΩ...
δεν υπαρχει μαγικο φιλτρο.
μακαρι να υπηρχε ωστε να επαιρνα το διδακτορικό μου χωρις να διαβασω, να παρω χρυσο μετάλλειο στο τρεξιμο χωρις να ιδρωσω, να βγαλω λεφτα χωρις να δουλέψω.........
Quote:
Quote:
δεν ειπα οτι κακως το ανεβασες, εγω τη γνωμη μου ειπα ακουγοντας κάτι τετοιο. Που αν πραγματικα δουλευε τοτε ολες θα ειμασταν μονικες μπελουτσες αλλα...... δεν ειμαστε!!!
δεν θελω να πω κάτι για σενα, εσυ απλα πειστηκες απο ωραια λογια, δεν πουλας το προιον σου. Ο τυπος ομως που το γραψε, ξερει καλα οτι πουλάει φουμαρα.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΩ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΩ...
αυτο με τσατιζει σε αυτους τους αγύρτες, πατάνε πανω στις ευαισθησιες των ανθρωπων και το μονο που τους προσφερουν ειναι μια ακόμα απογοητευση.
πόσα κιλά εχεις να χασεις και ποσα κιλα εισαι τώρα?
ʼρα εισαι οκ και δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Ακόμα και 2 κιλά το μηνα να χανεις το καλοκαίρι θα εισαι μια χαρα!!
τι ηλικια εχεις?
"ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΗ ΧΟΛΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑ 58 ΚΙΛΑ.." ---> προφανώς προκειται για μια υπεραυστηρη διαιτα (ετσι ειναι αυτες πριν το χειρουργειο) και ειναι εντελώς λογικο να μην κρατησεις αυτη την απωλεια.
εσυ συνεχισες να νομιζεις οτι με τετοιες διατροφες θα αδυνατισεις και το μονο που πετυχαινεις ειναι να χαλάς το μεταβολισμο σου και συνεχως να παχαινεις, και καθε φορα να εισαι ολο και περισσότερο απογοητευμένη.
σταμάτα τις στερητικές δίαιτες, κοψε την τηλεοραση και τις μαλακιες που σου πουλάει και πήγαινε σε διαιτολογο και σε γυμναστηριο. Τόσο απλα.
ε, τι λεμε τόση ώρα!!!!!!!!!!!!
κοψε τα πειράματα και απευθυνσου στους ειδικους!!!
πηγαινε σε διαιτολόγο ΤΩΡΑ!!
και πες του να σου δωσει προγραμμα διατροφης ωστε να μαθεις να τρεφεσαι σωστα, και οχι διαιτα λιμοκτονίας.
Pennou
μόνο μια παράκλιση. Μη γράφεις με κεφαλαία, είναι πολύ κουραστικό στο μάτι.
Γνώμη μου είναι να μην ακούς κανέναν. Κάνε αυτό που νομίζεις καλύτερο για τον εαυτό σου και μην το συζητάς. Πάρε διατροφή από ένα καλό διαιτολόγο, ασκήσου και να είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο σου.
επειδη ψιλοεριξα μια ανάγνωση στο βιβλίο, ωραια τα λέει και πραγματικά έχει δικιο σε πολλά.
Αλλά αυτο το βιβλίο ΔΕΝ θα σε αδυνατίσει, απλα θα σε βοηθήσει να τηρήσεις το πρόγραμμα του διαιτολόγου το οποίο ούτως ή άλλως δεν πρεπει να ειναι αυστηρο.
1. ο τυπος ειναι σωστος ως προς τις δίαιτες. ¨Οντως σε παχαινουν.
2. εχει δικιο για το ζυγισμα πριν περασουν 2 μήνες. Και τέλειο το παράδειγμα με τους σπόρους.
3. δίκιο για το μεταβολισμό και σωστός ως προς τη γυμναστικη.
απλά εκει που καταλήγει μου φαινεται υπερβολικός. Πρέπει να εχεις ενα μπουσουλα για το τι σου χρειάζεται να τρως καθημερινά. Σου δημιουργει προσδοκίες που αν το ψαξεις καλα μεσα στα γραπτά του, ειναι αρκετα προσεκτικος και δεν τις γραφει.
Εμένα μου θυμησε έντονα το βιβλίο "οι Μάγισσες της Σμυρνης" που αν το διαβασεις προσεκτικα, δειχνει πεντακάθαρα ότι τα μάγια δεν βοήθησαν την ηρωίδα πουθενά, όμως το 90% όσων το διάβασαν έτρεχε σε μάγισσες να αγοράσει μπουγιούμια.
Εσύ πως νομίζεις ότι μπορει να σε βοηθήσει?
Αλήθεια, μήπως πρέπει να ελέγξεις και λίγο την καταναλωτική μανία σου? φιλικά στο λέω.
Oφείλω να ζητήσω συγγνώμη στην Πεννού(και ελπίζω να τη δεχτεί) καθώς βιάστηκα, λόγω του τίτλου του τόπικ που άνοιξε, να θεωρήσω πως πρόκειται για κάποια διαφήμιση ή κάτι τέτοιο...
πένυ μου να σε καλωσορίσω κι εγω με τη σειρά μου και να σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο στην προσπάθειά σου!
το βιβλιαράκι που προτείνεις το κατέβασα και σκοπεύω να το διαβάσω. χωρίς μεγάλες προσδοκίες ωστόσο αλλά περισσότερο για τόνωση ηθικού, ψυχολογική ενθάρρυνση και εγκυκλοπαιδική ενημέρωση. όλα αυτά είναι πολύ ωραία και βοηθάνε με τον τρόπο τους. έχω όμως μια ένσταση: διαβάζοντας τα πόστ σου και αυτά που μας λες για εσένα, διακρίνω έναν άνθρωπο κουρασμένο πολύ και απογοητευμένο που πέφτει στη μεγαλύτερη παγίδα! προσπαθείς να ανακαλύψεις τον "μαγικό τρόπο" που θα σε κάνει κορμάρα χωρίς εσύ να κοπιάσεις...... αυτό είναι λάθος και βαθιά μέσα σου το γνωρίζεις καλά. ίσως λοιπόν να μην είσαι ακόμα έτοιμη ή να μην το έχεις επεξεργαστεί ιδιαίτερα καλά............ η αρχή πρέπει να γίνει από μέρους σου με την πλήρη συνειδητοποίηση της κατάστασης. ποιά είναι αυτή? μα το ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής γενικότερα και να στραφείς σε πιο υγιεινές συνήθειες φυσικά!!!!!
τα κορίτσια σου τα λένε πολύ σωστά παραπάνω................ ξέρεις κανένα dvd, βιβλίο, μαντζούνι, όργανο κλπ κλπ δε θα σου λύσει το πρόβλημα από μόνο του αν εσύ η ίδια δε βοηθήσεις τον εαυτό σου!
προσωπικά με εξαγριώνει το γεγονός ότι υπάρχουν "επιχειρήσεις" που πατάνε πάνω στον ανθρώπινο πόνο για να βγάλουν λεφτά: σκόνες, τσάγια, ζώνες, θαυματουργά εργαλεία, σούπερ αποτελεσματικές μέθοδοι λανσαρισμένα με τον κατάλληλο τρόπο και με πλύση εγκεφάλου στις σωστές δόσεις, θησαυρίζουν από ανθρώπους δυστυχισμένους και ευάλωτους που σκέφτονται όπως ακριβώς εσύ!
κορίτσι..... όλα τα λεφτά του κόσμου, δε μπορούν να αγοράσουν την πραγματική θέληση, την πειθαρχία και τη δύναμη που θα σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα! νομίζω ότι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσεις............
άσε τα μαντζούνια και τις "θαυματουργές" δίαιτες και φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα! ΟΧΙ ολιγοθερμιδικό πρόγραμμα και το τονίζω αυτό! θα πρέπει καθημερινά να τρώς από τα πάντα δλδ φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, καλά λιπαρά, ακόμα και γλυκάκι αν ανήκεις στην κατήγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να αποχωριστούν κάτι τέτοιο και σε εβδομαδιαία βάση να καλύπτεις τις βασικές ομάδες που απαρτίζουν τα κυρίως γεύματα δλδ κρέας, ψάρι, όσπρια, λαδερά, μακαρόνια κλπ κλπ............ πρέπει να υπάρχει ποικιλία, ποιότητα και γεύσεις του γούστου σου στο διαιτολόγιό σου έτσι ώστε να παραμένεις υγιής από τη μια και να μπορείς να το ακολουθείς εφόρου ζωής από την άλλη.............
όλα αυτά είμαι σίγουρη ότι τα ξέρεις ήδη αλλά σου τα υπενθυμίζω γιατί το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεσαι σε τρελλή σύγχιση αυτή τη στιγμή!
το λέω και το ξαναλέω και δε θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω:
μάθε να αγαπάς την πένυ! μην την τιμωρείς με άσκοπες στερήσεις και υπερφαγικά επεισόδια (στα οποία αναπόφευκτα θα οδηγηθείς αν πεινάς και δεν παίρνεις ευχαρίστηση από το φαγητό σου......)
μην της απαγορεύεις πράγματα........... όλα να τα γεύεσαι, απλά μάθε να ελέγχεις την ποσότητα (μη φας μια ολόκληρη σοκολάτα. χώρισέ τη σε δύο ή τρία μέρη και φάε κάθε μέρα από ένα......)
μάθε να σέβεσαι το φαγητό για να σε ανταμείψει και αυτό με τη σειρά του!!!!!!! τρώγε αργά και απολάμβανε την κάθε μπουκιά!!!!! θα φας λιγότερο και θα νιώθεις πολύ μεγαλύτερη πληρότητα!
μην κατρακυλάς σε ακρότητες αν η ζυγαριά δεν πέφτει..... συνέχισε ακάθεκτη την προσπάθειά σου και όλα θα γίνουν στην ώρα τους.......
ξεκόλλα το μυαλό σου από το φαί....... σκέψου άλλα πράγματα, κάνε άλλα πράγματα, βρές ευχαρίστηση σε άλλα πράγματα.
γυμνάσου έστω και λίγο..... και δεν εννοώ μόνο γυμναστήριο..... βρες κάτι να σε εκφράζει και καντο.... πειραματίσου!!!!!
είσαι νέα κοπέλα και τα κιλά σου είναι λίγα....... υιοθέτησε λοιπόν σωστές συνήθειες, σταμάτα να ταλαιπωρείς το σώμα σου και πάνω απ' όλα, μάθε να χαίρεσαι τη ζωή σου γιατί δε γυρνάει πίσω και μεθαύριο θα μετανιώνεις που χαλάς τα πιο ωραία σου χρόνια κατ' αυτόν τον τρόπο....
όλοι παρεούλα αλληλοστηριζόμαστε και προχωράμε μπροστά...... στη διάθεσή σου για ότι χρειαστείς!
Πέννυ καλώς όρισες στα μέρη μας, σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου,
και εννοείται οτι θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Σόφι μας
όσα σου γράφει, είναι 100% σωστά.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια
Φυσικά και δεν είναι μη αναστρέψιμο καλή μου Πέννυ. Χρειάζεται μόνο θέληση, και καλή παρέα.
Την παρέα την έχεις βρεί ήδη, τη θέληση νομίζω οτι την διαθέτεις και από εδώ και πέρα μένει μόνο η υλοποίηση
και το υπέροχο αποτέλεσμα.!
η διατροφή που ποστάρεις......... είναι αρκετά ευέλικτη όμως σηκώνει αρκετές τροποποιήσεις........
τα τρία βασικά που παρατηρώ είναι τα εξής:
1. το πρωινό είναι πολύ φτωχό. να σου θυμήσω ότι το καλό πρωινό μας βοηθάει να μην πεινάμε τόσο πολύ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. κανόνισε να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα εξής 3 πράγματα: γάλα ή γιαούρτι, δημητριακά και φρούτο. οτιδήποτε λιγότερο θα σε κουράσει. (εγω προσθέτω και μια κουταλιά μέλι και κανέλλα....)
2. το βραδυνό θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια σαλάτα και κάποιο φαγητό αλλά σε μικρότερη ποσότητα...... το να την βγάλεις με ένα σκέτο φρούτο ή γιαούρτι, όπως πολλοί συνηθίζουν να κάνουν, είναι μέγα λάθος!!!!!
3. μια κουταλιά λάδι την ημέρα είναι πολύ λίγο...... το ωμό λαδάκι το θέλουμε σε καθημερινή βάση. είναι αδυνατιστικό, ελαφρώς καθαρτικό και σε κρατάει χορτάτη για περισσότερη ώρα...... εννοείται ότι θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα αλλά μέτρα για κάθε σαλάτα σου 2 - 3 κουταλάκια του γλυκού. δεδομένου ότι πρέπει καθημερινά να τρως οπωσδήποτε 2 ωμές σαλάτες, καταλήγουμε στα 4 - 6 κουταλάκια του γλυκού ωμό ελαιόλαδο........ αυτή είναι μια πολύ καλή ποσότητα..... από κει και πέρα, πρόσεξε να διατηρείς σχετικά στεγνά (αλλά όχι τελειώς) τα μαγειρεμένα φαγητά..... εκεί να το βάζεις τσιγκούνικα και ιδανικά στο τέλος του μαγειρέματος.
κοινώς αυτά που μας λές είναι μια καλή βάση για αρχή αλλά εσύ μη μείνεις εκεί....... εξέλιξέ το!
Σόφι νομίζω ακόμη οτι οι χυμοί φρούτων δεν είναι σωστό να ειναι εντελώς ελεύθεροι...
αντίθετα με τους χυμούς λαχανικών, που μπορούμε να πίνουμε όσους θέλουμε.
Οι διαιτολόγοι πάντως αυτό υποστηρίζουν..
αυτό που ισχύει γενικά είναι ότι θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα 4 μερίδες φρούτων. η μία μερίδα ισοδυναμεί περίπου με ένα μέτριο φρούτο ή με ένα ποτήρι χυμό. όταν λέμε ποτήρι εννοούμε το νορμάλ ποτήρι του νερού. από κει και πέρα έγκειται στην κρίση και στο γούστο του καθενός να επιλέξει αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο. προσωπικά προτιμώ τα φρούτα γιατί είναι πολύ πιο πλούσια σε φυτικές ίνες και γιατί χωνεύονται δυσκολότερα επομένως με κρατάνε χορτάτη για περισσότερο και με στέλνουν στην τουαλέτα σε τακτά διαστήματα.
προσοχή όμως: οι χυμοί απαγορεύονται για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη ή ακολουθούν διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για το λόγο ότι ανεβάζουν πολύ απότομα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.
Γενικα Σόφι μου ισχύει. Σε περίοδο δίαιτας όμως καλύτερα να μειώνουμε στα 2 φρούτα γιατί έχουν απλά ζάκχαρα και ο οργανισμός τα χειρίζεται πολύ διαφορετικά από ότι τους άλλους υδατάνθρακες. Επίσης καλύτερα να τα τρώμε το πρωί ή μετά τη γυμναστική
παίζει και το είδος του φρούτου πολύ σημαντικό ρόλο...... τα γλυκά φρούτα θέλουν μια προσοχή γιατί έχουν περισσότερη ζάχαρη...... καλό είναι να προτιμάμε μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, ακτινίδια, ανανά, μανταρίνια, ροδάκινα και βερύκοκα. η μπανάνα να είναι είτε μικρούλα είτε να την κόβουμε στη μέση και να τρώμε τη μισή και να την αποφεύγουμε σε καθημερινή βάση........ επίσης οι λάτρεις των χυμών να συμπεριλαμβάνουν και το γκρέιπφρουτ. κάνει πολύ καλό και κόβει και την όρεξη!
σημαντικό: όποιος προτιμήσει να τρώει 2 φρούτα θα πρέπει να προσθέτει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ καθημερινά στο διαιτολόγιό του 2 μεγάλες ωμές σαλάτες με λαδάκι και λεμόνι ή ξύδι!!!!!!! μην τα παραλείπετε ποτέ αυτά....... έχουν τεράστια σημασία για την υγεία και για το αδυνάτισμα......
θα μπορούσα να ζητήσω κι εγώ μερικές συμβουλές γιατί φαίνεται πως έχετε αρκετές γνώσεις...
εγώ είμαι 1.60 και 47 κιλά. Είμαι 19. έχω χάσει μέσα σε 7 μήνες 21 κιλά και εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να κάνω συντήρηση. Νομίζω όμως ότι δεν κάνω κάτι σωστά γιατί χάνω κ άλλο απ'ότι παρατηρώ...εδώ και μία εβδομάδα έχω πέσει περίπου στα 46,5... επίσης εδώ και 2 μήνες γυμνάζομαι καθημερινά...τί να κάνω για να μην πέσω κι άλλο; με αγχώνει πολύ το θέμα της συντήρησης...φοβάμαι να φάω περισσότερο μήπως παχύνω, φοβάμαι να φάω λιγότερο μήπως χάσω, γενικά βρίσκομαι σε μία σύγχυση... επίσης ήθελα να πω ότι έχω καθυστέρηση εδώ και 15 μέρες ενώ είχα πάντα σταθερό κύκλο και φοβάμαι μήπως φταίνε τα κιλά :(
ά ξέχασα να πω πως γυμνάζομαι 5 μέρες την εβδομάδα τους τελευταίους 2 μήνες, 1-2 ώρες...
μπορεί κάποια από εσάς να μου πει ενδεικτικά πως να τρώω κάθε μέρα για να μη χάνω αλλά και να μην παίρνω κιλά...στο περίπου έστω; :(
Προφανώς τρως λιγότερες θερμίδες από ότι καις. Θες να μας πεις τι διατροφή κανεις; Ίσως λείπουν κάποια στοιχεία. Και τι άσκηση επίσης
Λοιπόν θα σας περιγράψω μία μέρα μου... το πρωί συνήθως πίνω 1 κούπα γάλα και τρώω και κάτι ακόμα...1 τοστ ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα φρούτο, ή κορνφλέικς, ή 2 φρυγανιές με μπεσέλ και μέλι. Το μεσημέρι κάποιες φορές τρώω στην σχολή μου και άλλες μαγειρεύω εγώ. ενδεικτικά, το φαγητό στην σχολή μπορεί να είναι 1 μερίδα φακές,γίγαντες,φασολάκια,κ� �τόπουλο με μανέστρα ή πουρέ, ψάρι (πέρκα) με ρύζι,χοιρινό με ρύζι και 1 σαλάτα λάχανο καρότο ή παντζάρια ή φέτα. Όταν μαγειρεύω εγώ συνήθως φτιάχνω μακαρόνια με σάλτσα και τυρί ή ψήνω μπριζόλα ή μπιφτέκι ήκοτόπουλο και τα συνοδεύω με σαλάτα ή μία ψητή πατάτα. Το απόγευμα τρώω συνήθως ένα φρούτο. Το βράδυ τρώω 1 γιαούρτι 2% με ένα φρούτο και 1.κ.γ. μέλι ή 1 γιαούρτι 2% που περιέχει ήδη φρούτα μέσα, ή 1 τοστ...
Από γυμναστική κάνω 3 μέρες την εβδομάδα ένα ομαδικό πρόγραμμα που διαρκεί μία ώρα και έχει σκοπό την σύσφιξη σε όλο το σώμα και συμπληρώνω με μισή ή μία ώρα αεροβική. Τις άλλες 2 φορές την εβδομάδα που δεν έχει το ομαδικό πρόγραμμα κάνω συνήθως 1 ώρα και ένα τέταρτο διάδρομο,στεπ,ποδήλατο και μετά μισή ώρα κοιλιακούς,χέρια και λίγο πόδια.
Επίσης ήθελα να πω ότι γλυκό τρώω 1 φορά την εβδομάδα συνήθως και αποφεύγω να τρώω οτιδήποτε απ'έξω.
Συγγνώμη για το κουραστικό μήνυμα.
λέτε να φταίνε τα κιλά μου που δεν μου έρχεται περίοδος;με έχει πιάσει πολύ άγχος :(
δεν ξέρω,με έχει πιάσει τόσο άγχος που όλοι μου λένε πως μπορεί να φταίει κ αυτό...δεν ξέρω τί να κάνω...
Για την περίοδο θα ρωτήσεις το γυναικολόγο σου καλύτερα.
Η διατροφή χρειάζεται οπωσδήποτε 2 σαλάτες.
Η γυμναστική όντως δεν είναι ολοκληρωμένη, χρειάζεται και αντιστάσεις και βαράκια για μυική ενδυνάμωση. Το θέμα είναι ότι χωρίς φαγητό δεν θα τα βγαλεις πέρα. Γιατί δεν ρωτάς κάποιο επαγγελματία διαιτολόγο;
To πιθανότερο είναι αυτό, sofoubi,Quote:
Originally posted by sofoubi
λέτε να φταίνε τα κιλά μου που δεν μου έρχεται περίοδος;με έχει πιάσει πολύ άγχος :(
Έχασες 21 κιλά σε 7 μήνες, με ύψος 1.60 και σημερινό βάρος 47 κιλά, είναι οι κατάλληλες προυποθέσεις για να τινάξεις τις ορμόνες σου στον αέρα.
Ψάξε το επειγόντως με το γιατρό σου, για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα....
στο πρόγραμμα το ομαδικό κάνουμε βαράκια, κ τις 2 φορές που δεν κάνω ομαδικό κάνω μόνη μου, μου έχει πει ο γυμναστής...αναφορικά με την διατροφή μου πιστεύετε δηλαδή ότι είναι λίγα αυτά που τρώω;σκέφτομαι να πάω σε διαιτολόγο...έχω μάλιστα 2 κοπέλες διαιτολόγους 1 όροφο πάνω από μένα...απλά το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να ζητήσω διαιτολόγιο γιατί μένω μόνη μου επειδή είμαι φοιτήτρια και δεν μαγειρεύω πάντα...ίσως να πήγαινα για μερικές συμβουλές...
όταν ήμουν 48 είχα κανονικά περίοδο...να πάρω μήπως ένα κιλό;Quote:
Quote:
δεν ξέρω,με έχει πιάσει τόσο άγχος που όλοι μου λένε πως μπορεί να φταίει κ αυτό...δεν ξέρω τί να κάνω...
δεν εχεις λογο να αγχωνεσαι προσπαθησε να θυμηθεις ποσο ησουν οταν ειχες κανονικα περιοδο και θα σου λεγα να ανεβαινες σε αυτα...γιατι η περιοδος ειναι ενα δειγμα που κατι δεν παει σωστα και μπορεις να το παρατηρησεις...
το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς σε ειδικούς ήτοι σε γυναικολόγο και διατροφολόγο. Καλύτερα να μην πάρεις μόνη σου ρίσκα εφ΄οσον πρόκειται για θέμα υγείας.Quote:
Quote:
δεν εχεις λογο να αγχωνεσαι προσπαθησε να θυμηθεις ποσο ησουν οταν ειχες κανονικα περιοδο και θα σου λεγα να ανεβαινες σε αυτα...γιατι η περιοδος ειναι ενα δειγμα που κατι δεν παει σωστα και μπορεις να το παρατηρησεις...
Και εγώ φοιτήτρια είμαι και μένω μόνη μου. Μαγειρεύω το βράδυ και φτιάχνω ταπεράκια ή το ένα γεύμα το τρώω στη σχολή. Ειδικά αν μπορείς να πας σε διαιτολόγο, δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο απελπισμένη. Πήγαινε και σε ένα γιατρό και το θέμα θα λυθεί σίγουρα.
έχεις απόλυτο δίκιο...απλά φοβάμαι να το πω και στους γονείς μου και με έχει πάρει από κάτω το όλο θέμα,παρακαλάω να μου έρθει περίοδος μήπως και ηρεμήσω...σ'ευχαριστώ πάντως!Quote:
Originally posted by BettyG
το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς σε ειδικούς ήτοι σε γυναικολόγο και διατροφολόγο. Καλύτερα να μην πάρεις μόνη σου ρίσκα εφ΄οσον πρόκειται για θέμα υγείας.Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
και να χάνετε βάρος;"
Σκετη κοροιδεια.
ΑΧ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ....Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ....Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...65 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ...ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ POST...ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΩ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ...ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΩ?
το βιβλιο το εχω διαβασει εδω κ καποιους μηνες κ μου αλλαξε ολο τον τροπο σκεψης, παροτι δεν λεει κατι διαφορετικο απο οσα ξεραμε...
σεμενα λειτουργησε νομιζω αφου τελικα εδω κ καιρο δεν καταφερνω να "υπακουσω" σε διαιτες αλλα χανω βαρος μονη...
γιατι να το διαγραψεις? μονο το πρωτο ποστ ειχα διαβασει κ ετυυχως ειδα και αυτο...αν ηταν να διαγραφαμε οτι δεν αρεσει στους αλλους τοτε θα ειμασταν διαγεγραμμενες... ολοκληρες~!
Να συμβουλευεσαι τους αλλους αλλα να τολμας και μονη να δοκιμασεις...αλλωστε ποτε μη λες ποτε.
Εμενα ολα τα βιβλια που πηρα τον τελευταιο χρονο, καθενα με τον δικο του τροπο, με εχει βοηθησει, εχει βαλει κ αυτο ενα λιθαρακι στον αγωνα μου...
Και εχω παρει ουκ ολιγα βιβλια, αρα μου προσφεραν πολλα λιθαρακια...
παντα ημουν του βιβλιου κ παντα κραταω απολα εστω και κατι μικρο, καθε βιβλιο εχει μια αληθεια μεσα...
Απτο συγκεκριμενο βιβλιο κρατησα πολλα κ καθε φορα που το ξαναδιαβαζω ακομα περισσοτερα!
Δε κάνει τίποτα, πήγαινε όμως αρχικά σε ένα γυναικολόγο και ρώτησε τις διατροφολόγους που έχεις σχετικά με τη διατροφή, γιατί αν κάθεσαι έτσι και απελπίζεσαι δεν κάνεις καλό στον εαυτό σου κορίτσι μουQuote:
έχεις απόλυτο δίκιο...απλά φοβάμαι να το πω και στους γονείς μου και με έχει πάρει από κάτω το όλο θέμα,παρακαλάω να μου έρθει περίοδος μήπως και ηρεμήσω...σ'ευχαριστώ πάντως!Quote:
Originally posted by BettyG
Quote:
έχετε δίκιο όλες...σας ευχαριστώ πολύ, μου δώσατε δύναμη γιατί με είχε πιάσει μία απελπισία τις τελευταίες μέρες με το θέμα αυτό :)
Ηρέμησε και ξεκίνα το δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται ! :)Quote:
έχετε δίκιο όλες...σας ευχαριστώ πολύ, μου δώσατε δύναμη γιατί με είχε πιάσει μία απελπισία τις τελευταίες μέρες με το θέμα αυτό :)