εμενα μια φιλη μου εχει χασει περιπου 25 κιλα μονη της.απλα με σωστη διατροφη και διαδρομο περιπου 3 φορες τη βδομαδα!
Printable View
εμενα μια φιλη μου εχει χασει περιπου 25 κιλα μονη της.απλα με σωστη διατροφη και διαδρομο περιπου 3 φορες τη βδομαδα!
εγω πιστευω οτι γινεται...
Nαι!
1.Το αγορι μου.Οταν τελειωσε το λυκειο ηταν 125 κιλα με 1.90 υψος.6 μηνες μετα , με αυστηρη
διατροφη και καθημερινη 3ωρη ασκηση[μπακετ,μπαλα,διαδρομο] εφτασε 88 κιλα.Μεχρι σημερα που
ειναι 5ο ετος στο πανεπιστημιο εχει σκαμπανεβασματα 6-7 κιλων αλλα οταν "ξεφευγει" τα χανει
παντα.Το μπασκετ να ειναι καλα.
2.Πολυ καλη μου φιλη απο 130 κιλα μεσα σε 1μισι χρονο με διατροφη και κατα καιρους ακτινς
εχει φτασει 75 κιλα [1.80 υψος]
3.ΕΓΩ!!Αργησα βεβαια ...τα εχασα σε 2 χρονια τα κιλα και μετα ειναι σκαμπανεβασμα λογω πολυμηνης
χρησης κορτιζονης και μην ξεχναμε οτι ειμαι και βουλιμικη αρα σκεψου ποσα πισωγυρισματα και
διαλειμματα ειχα.
4.Κοπελες απο το φορουμ..για παραδειγμα η Δαναη.
Παραδειγματα υπαρχουν πολλα με ενα κοινο παρονομαστη ενα:την θεληση!Δεν υπαρχει περιπτωση
να μη τα καταφερεις αν εχεις βαλει στοχο.
Εγώ να είμαι ειλικρινής δεν τα έχασα εντελώς μόνη μου. Μια φίλη είναι διαιτολόγος και μου έδινε κατευθύνσεις από την αρχή. Επίσης όταν κόλλησα με κάτι βλακείες που έκανα, με ανέλαβε κανονικά και με ξεκόλλησε ώστε να χάσω τα 10 κιλά στο τέλος.
Το θέμα για μένα όμως δεν είναι αν μπορείς να χάσεις κιλά μόνος σου, προφανώς μπορείς. Απλά κόβεις θερμίδες. Αλλά το να τρέφεσαι υγιεινά και να παιρνεις όλα τα στοιχεία που πρέπει. Έχω δει ανθρώπους δηλαδή να χαλάει το δέρμα τους, να κάνουν κηλίδες κλπ από έλλειψη θρεπτικών συστατικών και κυρίως να μην είναι υγιείς. Το τελευταίο επειδή είμαι γυμνάστρια μπορώ να το καταλάβω πολύ εύκολα. Ανθρώπους κάτω από 40 δλδ που είναι μονίμως κουρασμένοι και εξαντλούνται αμέσως. Και νομιζω η υγεία πρεπει να είναι ο βασικός άξονας στο θέμα βάρος και δίαιτα κλπ
κι εγω εχω χασει μεχρι τωρα 21 κιλα και συνεχιζω. σε 2 χρονια βεβαια αλλά δεν εχω στερηθει και πολλα. ποτε βαζω, ποτε χανω αλλά στο συνολο τα εχω χασει τα 20. με θεληση και προσπαθεια ολα γινονται.
εξαλλου ας μην κοροϊδευομαστε ο διαιτολογος θα σου δωσει ενα μπουσουλα απο κει και περα εσυ θα κανεις ολη την δουλεια...ολοι λιγο πολυ ξερουμε τι μας οφελει και τι οχι...θεωρω οτι ο διαιτολογος βοηθαει σε περιπτωσεις που χρειαζεσαι επιβλεψη αλλιως δεν κανεις κατι..
Φυσικά και γίνεται, πάρα πολλά παιδιά στο φόρουμ αλλά και εκτός που γνωρίζω το έχουν καταφέρει.
Προσωπικά περισσότερα κιλά έχασα μόνη μου και πολύ λιγότερα με τους διαιτολόγους που τους παράτησα πλέον για πάντα.
Αρκεί να το θέλεις και να το βάλεις στόχο..
φυκικα μπορεις -κατα τη γνωμη μου- αλλα αναλογως το χαρακτηρα και τις συνηθειες καθως και το ΠΕΙΣΜΑ του καθενα αυτο ειναι αναλογικα πιο ευκολο ή πιο δυσκολο..
για μενα ειναι δυσκολο να χασω 15-17 κιλα μονη μου...σιγουρα δε θα καταφερνα 30+....επειδη με ξερω..
θελει πολλες θυσιες...θελει γυμναστικη, αυστηρο προγραμμα, σωστο μαγειρεμα, ψυχολογικη υποστηριξη!
Ελπιζω και ευχομαι να τα καταφερεις! για να μας βαλεις τα γυαλια!!!!
καλη τυχη!
Ναι μπορεί! 'Εχω χάσει πάνω απο 30kg μόνη μου, βέβαια στα 20κάτι μου (μη βλέπεις που κατάντησα τώρα :P )
Πιστεύω ότι τα πρώτα 20kg είναι και αυτα που είναι γρήγορα και σχετικά εύκολα να χάσουμε..
Στα τελευταία 10kg, επειδή αισθανόμουν πολύ όμορφα με τον εαυτό μου και τα καινούρια μου ρουχαλάκια άρχισα να καθυσυχάζομαι επικίνδυνα...
Επείσης τα κιλά πέφταν με πολύ αργούς ρυθμούς και γινόταν όλο και πιο δύσκολο.. για αυτό και μου πήραν έναν ολόκληρο χρόνο με σχετικά σκαμπανευάσματα αλλά τα κατάφερα.
Αυτή τη φορά πιστεύω ότι στα τελευταία μου ίσως να χρειαστεί λίγο πιο <επαγγελματική> βοήθεια και σπρώξιμο, μιας και είμαι μεγαλύτερη... Προς το παρών όμως σκέφτομαι <Δυνατά να χάσεις τα 20 πρώτα και μετά βλέποντας και κάνοντας> :D
φυσικα και μπορεις και 30 και 40 και 50 και οσα θελεις!
ειναι θεμα αποφασης...τα βαζεις καττω ττα ζυγιζεις και λες:"τι θελω περισσοτερο?ττις χιλιες δυο βλακειες που με παχαινουν και με αρρωστταινουν η ητν υγεια μου και μια ωραια εμφανιση?"
βαζεις λοιπον στοχο και ακολουθεις ρτο δρομο που θα σε βγαλει εκει ακριβως...δεν ειναι τιποτα...ολα ειναι σοτ μυαλο...
...η ζωη ειναι πολυ πιο ωραια σε ολα τα επιπεδα με 30, 40, 50, 60, κιλα λιγοτερα και πιστεψε με αξιζει η προσπαθεια οσο δε φανταζεσαια
οσο γι αυτο που αναφερει η κοπελα πιο πανω...σκεψου οτι εχασα 51 κιλα(και συνεχιζω :) και ειμαι 41 ετων...
ττα παντα γινονταιι...ολα ειναι δυναττα...αρκει να ττο θελουμε πραγματικα...
(σορρυ για τττην εμφανιση ττου κειμενου εχω προβλημα με ττα πληκρα!!)
Quote:
Originally posted by sofia68
ειναι θεμα αποφασης...τα βαζεις καττω ττα ζυγιζεις και λες:"τι θελω περισσοτερο?ττις χιλιες δυο βλακειες που με παχαινουν και με αρρωστταινουν η ητν υγεια μου και μια ωραια εμφανιση?"
βαζεις λοιπον στοχο και ακολουθεις ρτο δρομο που θα σε βγαλει εκει ακριβως...δεν ειναι τιποτα...ολα ειναι σοτ μυαλο...
...η ζωη ειναι πολυ πιο ωραια σε ολα τα επιπεδα με 30, 40, 50, 60, κιλα λιγοτερα και πιστεψε με αξιζει η προσπαθεια οσο δε φανταζεσαια
οσο γι αυτο που αναφερει η κοπελα πιο πανω...σκεψου οτι εχασα 51 κιλα(και συνεχιζω :) και ειμαι 41 ετων...
Σοφακι σε ποσο καιρο τα εχάσες όλα αυτα βρε θηριο?μπραβοοοοο σου να παιρνουμε κουραγιο και εμεις
petallouditsaa μου αλλαξα τροπο ζωης σττις 7/10/2009...6 μηνες και καττι...
δε γυριζω πισω....!!!!
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!Quote:
petallouditsaa μου αλλαξα τροπο ζωης σττις 7/10/2009...6 μηνες και καττι...
δε γυριζω πισω....!!!!
ουτε εγω γυριζω πισω!!!!!!!!!!!!!!! μονο που εγω σε διπλασιο χρονο δηλ 12 μηνες δες ποσα εχασα μονο...φυσικα ειχα απιστευτα κολληματα αλλα δεν ειναι δικαιο :P
Σοφία είναι αλήθεια οτι η ʼτκινς άλλαξε λίγο? κάπου διάβασα κάτι τέτοιο, ξέρεις κάτι?Quote:
BettyG μου, την ειχα κανει στα 18 μου για 10 μερες...(τριχες δηλαδη...)οποτε δε θυμαμαι πως ηταν τοτε η διαιτα(μιλαμε και για εποχη Δευκαλιωνα, ε?!...λοοοολ!!)...το μονο που μου εμεινε απο τοτε ειναι να πινω σκετο τον φραπε....
Το βιβλιο δεν αξιωθηκα να το παρω...αλλα με βοηθησε παρα παρα πολυ το παρακατω σαιτ...
http://www.lowcarblife.org/viewtopic.php?f=31&t=787
μπορεις αρκει να γνωριζεις πως να τρεφεσαι σωστα...Quote:
Originally posted by doreta
Ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να χάσει πολλά κιλά (30+) χωρίς να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής από διαιτολόγο? Έχετε μαρτυρίες ατόμων που να το έχουν καταφέρει?
Εγώ έχω να χάσω πολλά κιλά αλλά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ακολουθήσω συγκεκριμένη δίαιτα, κάτι τέτοιο θα με κούραζε πάρα πολύ πιστεύω.
Ποια η γνώμη σας?
εαν οχι τοτε ενας καλος διατροφολογος θα σε μαθει κ συνεχιζεις μονη...
Γίνεται, μόνος μου έχασα 40 κιλά. Το θέμα δεν είναι τόσο πως τα χάνεις (μπορεί πχ να πεισμώσεις και να σταματήσεις να τρως, πάλι θα χάσεις), αλλά ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ.
3 πράγματα να έχεις στο μυαλό σου:
Πολλά μικρά γεύματα
Κατάλληλη διατροφή
Αερόβια άσκηση
Και έτσι να σαι σίγουρη ότι θα τα χάσεις μια και καλή!
Με πολλή καλή θέληση και πείσμα όλα γίνονται. ΟΛΑ.
Πάντως τώρα πια όταν ακούω για άτομα που χάνουν τα κιλά κατά δεκάδες έχω γίνει δύσπιστη και χαμογελάω εσωτερικά, σκεφτόμενη τα πολλά και διάφορα χειρουργεία.
Πρόσφατα είδα μία γνωστή στο δρόμο, αγνώριστη. Από τα μάτια και τη φωνή την κατάλαβα. Αμέσως μετά το εγκώμιο που της έπλεξα, άρχισε να κηρύσσει περί λαδιού, ποσοτήτων και όλα αυτά που θα λέω κι εγώ μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μου. Όλα αυτά που θ ήθελα να εφαρμόσω τόσα χρόνια και δεν το κατάφερα. Απλά θα τα λέω με λιγότερα λόγια και λιγότερο πάθος. Σέβομαι το γεγονός ότι ήθελε να το κρατήσει για τον εαυτό της και για τους λίγους εκείνους που αυτή επέλεξε. Όμως δεν με έπεισε, ίσως γιατί προσπάθησε πολύ.
Εγώ δε θα μπορούσα να πάω σε διαιτολόγο. Το κάνω μόνη μου και αισθάνομαι τέλεια που χάνω κάθε βδομάδα. Καταρχήν δε το θεωρώ όμορφο το να μου λέει κάποιος τι να μαγειρέψω. Λίγο να ενημερωθείς θα μάθεις τι πρέπει να τρως.
Φυσικά και γίνεται να χάσεις μόνη σου. Αρκεί να το θες πολύ να το πάρεις απόφαση και να το πιστέψεις βρε παιδι μου :))))
Αν τρως σωστά αποφεύγεις λάδια αλάτια σοκολατοειδή πίτσες σουβλάκια και άλλα τέτοια θα τα καταφέρεις. Πρέπει όμως να σηκωθείς απ' τον καναπέ σου. Να κάνεις κανα 4άρι και βάλε χιλιόμετρα κάθε μέρα και να κόψεις τα βραδινά.
Καλή τύχη. :)))
κι εγω μόνη μου θα τα χάσω
διατροφή και ασκηση:διαδρομο και γυμναστηριο 5 φορες τη βδομαδα
καλημέρα σε όλους...
έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους..
η μόνη λύση είναι σωστή διατροφή χωρίς επιδρομές σε ψυγεία (κυρίως παγωτών, τώρα που έπιασαν κ οι ζέστες) και γυμναστική...
στο παρελθόν είχα χάσει 12 κιλά έτσι (ήμουν 58 το ιδανικό για μένα) κ τα διατήρησα...
όμως δυστυχώς στην προσπάθεια να χάσω κ άλλα έμπλεξα με "εταιρείες" που σου πουλάνε λύσεις και συμπληρώματα... κ το αποτέλεσμα είναι να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα 87 κιλά με 1,64 ύψος...
η ψυχολογία μου είναι χάλια και το γυμναστήριο δε θέλω ούτε να το πλησιάσω.....
Νομίζω ότι η αυτοπεποίθηση που αποκτά κάποιος όταν ξέρει ότι χάνει μόνος του (έστω με τη συμβολή ενός σωστού διατροφολόγου) είναι βασικό στοιχείο στην επιτυχία..Quote:
Originally posted by elenaki
όμως δυστυχώς στην προσπάθεια να χάσω κ άλλα έμπλεξα με "εταιρείες" που σου πουλάνε λύσεις και συμπληρώματα...
Προσωπικά δεν θέλω να μπω στο τριπάκι ότι χάνω λόγω των τάδε χαπιών γιατί το ξέρω ότι 1ον θα ξεφύγω κάποια στιγμή με τη σκέψη:να ναι καλά τα μαγικά χάπια που θα με βοηθήσουν.. και δεύτερον δεν θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από καμιά φαρμακοβιομηχανία για κάτι που κατά κύριο λόγο δεν κάνει τίποτα... έτσι μειώνω και τη προσπάθεια μου και τη δύναμή μου..
κοιταQuote:
Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να χάσει πολλά κιλά (30+) χωρίς να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής από διαιτολόγο? Έχετε μαρτυρίες ατόμων που να το έχουν καταφέρει?
Εγώ έχω να χάσω πολλά κιλά αλλά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ακολουθήσω συγκεκριμένη δίαιτα, κάτι τέτοιο θα με κούραζε πάρα πολύ πιστεύω.
Ποια η γνώμη σας?
η αδελφη μου μου ειπε πως συνναντα μια κοπελα που ενα χρονο πριν ειχε τριαντα κιλα ακριβως περισσοτερα
δηλωσε το εξης
ετρωγε
το πρωι μια πορτοκαλαδα
το μεσημερι η ψητο και σαλατα
η μεσημεριανο και σαλατα
και το βραδυ η γιαουρτι η φρουτο η τιποτα
αυτο για εξι μηνες
σε εξι μηνες εχασε τριαντα κιλα
ειχε ξεκινησει χριστουγεννα και τελειωσε Ιουνιο
αυτααααα.....
εγω το αρχισα εχθες
ελπιζω να το κρατησω για το καλοκαιρι
ο φιλος μου ετσι τρωει
αλλιως παιρνει κιλα
αλλα δεν τον απασχολει ετσι εχει μαθει να τρωει
ξερω γω
εγω μπορω να τρωω ολη μερα
και σταματημο να μην εχω
αλλα θα το προσπαθησω
μου φαινεται και υγιινο
αμα θελει ο ανθρωπος ολα τα μπορει!
εγω σε διαιτολογο πηγαινα μηνες ολοκληρους και καταφερα να χασω 5 κιλα με το ζορι τα οποια πηρα πολλαπλασια μετα
και ηξερα πως οταν ερχοταν η μερα του ζυγισματος θα λογοδοτουσα κατα καποιο τροπο, αλλα δε με ενοιαζε
γιατι απλα δεν ηθελα, δεν ημουν ετοιμη μεσα μου
τωρα εχω χασει 10 κιλα μονη μου
γιατι το θελω και γιατι πρωτη φορα στη ζωη μου το σκεφτομαι υπευθυνα
το παν ειναι να αλλαξουμε νοοτροπια απεναντι στο φαγητο και να κοψουμε τις κακες συνηθειες
και η βοηθεια του διαιτολογου παντως ειναι πολυτιμη, δε λεω, ειδικα για καποιον που δεν ξερει πως ακριβως να φτιαξει τη διατροφη του για να φτασει στο επιθυμητο αποτελεσμα
παντως, ολα ξεκινουν απο μεσα μας...
molis χασω τα υπολοιπα 10+ κιλα που θελω θαρθω να ξαναγραψω εδω...Quote:
Ποια η γνώμη σας?
αντε ναχω ενα κινητρο.
ετσι θα εχεις 1 μαρτυρια για αδυνατισμα 30+ χωρις συγκεκριμενη διαιτα!