-
διαιτα ducan
Καλημερα σας και καλη εβδομάδα.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει ακούσει κανείς για τη διαιτα ducan αν την έχει εφαρμόσει, ποια ήταν τα αποτελέσματα κ.λ.
Εγώ έψαξα το σκ βρήκα κάποια πραγματα και σήμερα έχω ξεκινήσει. Είμαι χάλια. Μόλις ζυγίστηκα και φτάνω τα 93,5....ντροπή μου...δεν έχω ρούχα να βάλλω αφού τα ρούχα μου είναι αγορασμένα όταν ήμουν 72 πριν 2 χρονια ...τωρα φορμες και χαλια μαυρα...
Στο εν το ,εταξύ είμαι πάρα πολύ πρισμένη γιατί εχω καθυστέρηση κανενα μηνα (μην αρχίσετε να με ρωτατε αν είμαι έγγυος ειναι ορμονικα...)
Αυτα τα χάλια μου..περιμένω να μου πείτε αν ξέρετε τιποτα περα απο αυτα που διαβάζουμε. ευχαριστώ
-
τι ακριβως ειναι αυτη η διαιτα?
-
Καλημερα νυφιτσα...εγω δεν εχω ακουσει κατι...αλλα σε καταλαβαινω ετσι ενιωθα κι εγω πριν απο λιγο καιρο...καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου και καλη δυναμη ολα καλα θα πανε θα δεις...
-
Ζωιτσα εχω πολυ καιρο να σε δω..πως εισαι???τι κανεις????πως παει η κατηφορα????
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, εγώ πρώτη φορά την ακούω αυτήν τη δίαιτα. Εχεις κάποιο γνωστό που την έκανε και είχε αποτελέσματα? Οσον αφορά τα κιλάκια, μην αγχώνεσαι. Ολες εδώ έχουμε ζήσει και ζούμε παρόμοιες καταστάσεις.
Δεν ξέρω αυτήν τη δίαιτα, αλλά αν θελεις να κάνεις κάτι σωστο μήπως θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείς έναν έγκυρο διαιτολόγο? Γιατί είναι κρίμα να κάνεις κάτι που θα έχει μέν άμεσα αποτελέσματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.
-
αλεξανδρα μου καλημερα :)
καλα ειμαι εχω κολησει λιγο αλλα δεν το βαζω κατω θα ξεκολισει που θα παει ( μεταξυ μας εχω χαλαρωσει λιγο με την διατροφη πρεπει να ξαναμπω σε προγραμμα να τελειωνω με αυτο το θεμα ) και απο σημερα ειναι να ξαναμπω δυναμικα να χασω και τα τελευταια κιλακια και να ηρεμησω..
ειμαι κοντα στο 88 .. βασικα παιζω 88- 90 γι αυτο δεν εχω αλλαξει το τικερακι μου :)
-
Μια χαρα τα πας Ζωιτσα μου η απωλεια σου ειναι πολυ μεγαλη...υπομονη θα φυγουν και τα υπολοιπα....καλη συνεχεια στην κατηφορα σου....
-
ναι δεν παραπονιεμαι. το παραξενο ειναι πως αν και ειμαι κολημενη στη ζυγαρια οι ποντοι συνεχιζουν πεφτουν :)
απλα πρεπει να ξαναμπω σε ρυθμο γιατι πηραν λιγο τα μυαλα μου αερα...
ξερεις φοραω πλεον τα ωραια μπλουζακια μου και παντελονακια..... νοιωθω καλα και εχω αφεθει ...αλλα πρεπει να χασω και α υπολοιπα
τελος το διαλειμμα λοιπον τα κεφαλια μεσα ξανα...
-
http://www.thedukandiet.org/
Μία νέα δίαιτα κάνει θραύση στους celebrities του εξωτερικού και, ήδη, την έχουν ακολουθήσει η Jennifer Lopez και η Gisele με θεαματικά αποτελέσματα!
Τόσο η τραγουδίστρια, όσο και το super model, δηλώνουν πιστές της δίαιτας Dukan, επινόηση ενός Γάλλου διατροφολόγου. Μάλιστα, την δίαιτα αυτή έχουν κάνει περίπου 1,5 εκατομμύριο Γαλλίδες και η αποτελεσματικότητά της οδήγησε στη μετάφραση του βιβλίου του δρ. Dukan στα αγγλικά.
Η δίαιτα που ακολουθούν πια οι διάσημοι (και συνίσταται ανεπιφύλακτα στις γυναίκες που θέλουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης) χωρίζεται σε 4 στάδια.
Στο πρώτο στάδιο, που ονομάζεται «επίθεση», αποφεύγονται οι υδατάνθρακες και επιτρέπονται μόνο πρωτεϊνούχα φαγητά. Δηλαδή; Κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά και γιαούρτι ή τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Στο δεύτερο στάδιο, οι πρωτεΐνες εξισορροπούνται με τα λαχανικά (εκτός από πατάτες, καλαμπόκι και φασόλια) και στο τρίτο οι υδατάνθρακες (βλέπε ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά) μπαίνουν σιγά σιγά στην διατροφή.
Στην τελευταία φάση της, η δίαιτα Dukan επιτρέπει την κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού εκτός από μία εβδομάδα οπότε και συνιστά μόνο πρωτεΐνες..
Μάλιστα, αυτή η φάση πρέπει να επαναλαμβάνεται στο μέλλον προκειμένου να διατηρηθεί η αδυνατισμένη σιλουέτα!
Όπως υπολογίζεται, κάθε 5 ημέρες υπάρχει απώλεια βάρους άνω των 2 κιλών!
Αν κρίνουμε, πάντως, από την εμφάνιση της JLo στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας, «The Back Up Plan», οι συμβουλές του δρ. Dukan έχουν όντως αποτελέσματα.
Οποια δε βαριεται μπορει να ριξει μια ματια εδώ
-
Γεια!για να καταλαβω καλα δλδ,τη πρωτη βδομαδα τρως μονο πρωτεινες,τη δευτερη μαζι με λαχανικα
μετα με υδατανθρακες κ τη τελευταια παλι μονο πρωτεινες?
-
το 1ο σταδιο μπορει να διαρκεσει απο 2 μερες μεχρι και 10. εξαρταται απο τα κιλα που εχεις να χασεις.
το 2ο σταδιο διαρκει μεχρι να χαθούν όλα τα κιλά
το 3ο σταδιο διαρκει αναλογα με τα κιλα που εχεις χασει και ειναι η συντηρηση.
το 4ο αν εχω καταλάβει καλά είναι για πάντα 1 φορα τη βδομαδα να τρως μονο πρωτεινη.
μπορειται να πατε στο σιτε που εχω βάλλει και να πατε στο google μεταφραση στα ελληνικα.
Πως το βλέπετε???
-
Αρα ειναι μια παραλλαγη της ατκινς....και η ατκινς σ αυτο βασιζεται ....βαζει την πρωτεινη στην διατροφη και δεν εχει υδατανθρακα ετσι ωστε ο οργανισμος οταν χρειαζεται ενεργεια να καιει λιπος απ το ηδη υπαρχον....απλα η παραλαγη ειναι οτι στην τριτη φαση βαζει υδατανθρακα και στη δευτερη σαλατα....ενω στην ατκινς η σαλατα υπαρχει(οχι ολες) και ο υδατανθρακας προστιθετε σταδιακα.....
-
δλδ η πρωτη φαση αν καταλαβα καλα ειναι μονο πρωτεινη? καθολου λαχανικα?
-
Ακριβως, βεβαια αυτο που βλέπω είναι ότι αποφεύγεις όλα τα λίπη της ατκινς. Αρα θα τη χαρακτηριζα σαν την υγειινή ατκινς..!!
-
Πολύ καλή μου φαίνεται μπήκα στο σάιτ κ εύκολη
-
με λιγα λογια λεει να τρωμε για 5 πχ μερες μον πρωτεινες χωρις σαλατα η τπτ αλλο,απαγορευεται λαδι βουτυρο κλπ κ μετα να τρωμε εναλλαξ μια σκετες πρωτεινες και μια πρωτεινες με λαχανικα?για αλλες πχ 5 μερες./(αναλογα τα κιλα που θελουμε να χασουμε).καταλαβα καλα?αλλα απαγορευει τα παχυντικα θελει πχ μονο τυρια λαιτ κλπ.
-
μπήκα κι εγώ στο σαιτ και διαβασα τα σχετικά....
έτσι είναι όπως τα λές semie... μου φαίνεται
πολύ πιο εύκολη απο την ατκινς και πιο σύντομη...
η τρίτη φάση είναι για διατήρηση και σου επιτρέπει να φάς
διάφορα... δηλ. πιστεύω οτι η "επαναφορά" στη κανονική
διατροφή γίνεται πιο εύκολα απο την ατκινσ......
έχω αρχίσει να ψήνομαι....μμμμμμμμ!!!!
-
δε γραφεις κ εσυ τι καταλαβες μπας κ βγαλουμα ακρη??σχετικα με το τι ακριβως τρωμε!κ ποσο χανουμε?μπερδευτηκα λιγακι..
-
στη πρώτη φάση λέει οτι τρώμε μόνο πρωτείνες, δηλ. κρέας, γαλακτοκομικά κλπ. με λίγα λιπαρά.
η πρώτη φάση κρατάει απο 2 έως 7 μέρες ανάλογα με τα κιλά που θέλεις να χάσεις.
στη δεύτερη φάση οι μέρες εναλλάσονται απο μέρες μόνο με πρωτείνη, σε μέρες με πρωτείνη και λαχανικά
αλλα όχι πατάτες, ρύζι, φρούτα κλπ. μόνο λαχανικά.
στη τρίτη φάση που είναι και η συντήρηση, τρώμε κάθε μέρα πρωτείνες. Τις 6 απο τις 7 επιτρέπεται
απο ένα φρούτο, απο 2 φέτες ψωμί, λαχανικά, και τυριά. Και τέλος 2 φορές τη βδομάδα επιτρέπονται
τα μακαρόνια, το ρύζι, οι πατάτες και τα λοιπά αμαρτωλά. 1 φορά τη βδομάδα επιτρέπεται ελεύθερο γεύμα
με γλυκα....
στη τελευταία φάση που διαρκεί για πάντα, πρέπει να κάνουμε 1 φορά τη βδομάδα ημέρα πρωτείνης......
-
ενταξει κ εγω αυτο καταλαβα.πω πω καθολου λαχανικα κ φρουτα ?θα φρικαρω.λεω να την κανω για 2 μερες παντως γιατι εχω κολλησει κ βλεπουμε!
-
επιτρέται ο καφές, το τσαί χωρις ζάχαρη αλλα με γλυκαντικά,
και τα light αναψυκτικά.....
τώρα στα σχόλια απο κάτω διάβασα οτι στο βιβλίο του συγκρκριμένου
λέει οτι επιτρέπονται 2 κουτάλια βρώμης (oat bran?????)
-
καλα αντε να αντεξω 3 μερες!
-
παιδια ενδιαφερουσα ειναι ως προς την απωλεια
αλλα πολυ μονοτονη κ στερητικη,
δε νομιζω οτι ειναι για οσους εχουν να χασουν πολλα κιλα,
λογω στερησης θα παρουμε ολα τα κιλα πισω μετα.
Φυσικα το σχολιο αυτο για οσα γραφετε εσεις εδω, δεν ειδα το σαιτ...
παντως δεν υπαρχει διαιτα χωρις σαλατα φρουτα...που να μη δημιουργει αλλα προβληματα μετα...
-
Εγω σημερα την ξεκινησα, αλλα ήδη την έχω χαλάσει, φτιάχνοντας ένα γλυκό επειδη εχω καλεσμένους και δοκιμάζοντας λίγο από τη ζύμη του. anyway...μικρο παράπτωμα. Λέω να κάνω σωστά πλεον την 1η φαση για 7 μερες δηλαδη για περιπου 20 κιλα που θελω να χάσω. Κοριτσια εγω τη δευτερη φάση δεν έχω καταλάβει. Εσεις τι καταλάβατε από τη δευτερη φάση?
-
κατσε σε 7 μερες ποσα λεει οτι θα χασεις?στη δευτερη φαση κανεις μια μερα μονο πρωτεινες μια μερα πρωτεινες και λαχανικα.
-
Νομίζω ότι μια διαιτα χωρίς λαχανικά, δεν είναι απλά στερητική αλλά και επικίνδυνη. Δεν έχει καμιά σχέση με τη μεσογειακή διατροφή, και γενικά με τις διατροφές μακροζωίας και υγείας.
Επίσης επειδή τετοιες ακρότητες έχω κάνει στο παρελθόν, η ανάσα σου βρωμάει από τη δεύτερη μέρα και αισθάνεσαι χάλια από τη μονοτονία και την έλλειψη ενέργειας. Γιατί να αισθανόμαστε τέτοια μιζέρια και να τιμωρούμε τους εαυτούς μας, αντί να τρεφόμαστε υγιεινά και μετρημένα, που μας κάνει να έχουμε ενέργεια και όρεξη;
-
συμφωνω Δαναη αλλα προσπαθησα να μην εκφραστω τελειως ελευθερα γιατι παρεξηγουμαι...
οταν ο αλλος εχει μπει στο τρυπακι κ ψαχνει απεγνωσμενα μαγικες διαιτες δυστηχως οποιος αναιρει αυτο ειναι αυτοματως ο κακος κ οχι αυτος που ενδιαφερεται να μην την πατησει οπως ο ιδιος...
-
badgirl
το ξέρω. Και το σκεφτόμουν όσο έγραφα ότι κάποτε που τα άκουγα αυτά, απλά δεν με ενδιέφεραν και τα προσπερνούσα, ψάχνοντας τον επόμενο μαγικό τρόπο για να γίνω σαν την τάδε διάσημη ή να έχω τόσο ποσοστό λίπους.
Όμως θεωρώ ότι μιας και πέρασα από αυτό τον εφιάλτη, πρέπει να προειδοποιήσω όποιον πάει να κάνει το ίδιο λάθος.
Ο μόνος τρόπος να αδυνατίσουμε είναι οι μειωμένες θερμίδες και καλύτερα να το κάνει κάποιος ειδικός για μας ώστε να μη στερηθούμε και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Να προσθέσω επίσης ότι επειδή είχα πελάτισες στο τέννις κάποιες διάσημες, είναι πιο απελπισμένες από μας και εντελώς τρελαμένες να πιστέψουν οποιονδήποτε υπόσχεται να τις βγάλει θεές.
-
ξερεις κατι? προτιμω υπερβαρη κ ασημη παρα αφελης και διασημη.
Βεβαια το να εχω την πολυτελεια πλεον να διακρινω κ να κρινω δε σημαινει οτι θα με χαλουσε να καταφερω να φτασω επιτοπου τον στοχο μου.
Ομωως απλα δεν γινεται. Γιατι αν γινοταν θα το ειχαν κανει ολοι.
-
τελικα την αρχισε καμια??
-
Nyfitsa εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες ξεκινησει αυτη τη διαιτα της γνωστης Βουτσιν'@...πως πηγε;
-
Ναι, την έκανα για 6 μέρες και πηγε μια χαρά και είχα και αρκετά μεγάλη απώλεια, αλλά την 7η μέρα που έπρεπε να πάρω τα λασιξ η αλήθεια είναι οτι φοβήθηκα και τη σταμάτησα γι αυτό ψάχνω κάτι άλλο και ζητάω τη γνώμη σας.
-
εγω παντως θα κανω τρεις μερες πρωτεινη να δω πως θα παει,μετα θα φαω 2 μερες υδατανθρακα (μια πατατα,κανα 2 φρουτα)κ πρωτεινη κ σαλάτα μαζι κ μετα ξανα πρωτεινη.θα το κανω για 2 βδομαδες κ θα δω.ηδη χτες αρχισα.
-
semie αυτο λες να βοηθαει καλυτερα, για δοκιμασε να μας πεις τι βλέπεις?
-
δε ξερω αυτο ειναι κατι που μπορω ν κανω χαλαρα για αυτο το εκανα.σημερα ημουν -600 αλλα εκανα ολες αυτες τι μερες σωστη διατροφη οποτε δε ξερω τι επαιξε ρόλο!
-
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι έθεσα τους στοχους μου όπως θα δεις, χωρίς αγχος και ο,τι καταφέρουμε.
Δεν ξέρω αν είναι αυτό πάντως σίγουρα βοήθησε. Σημερα πρώτη μου μέρα, αδιαθέτησα κι όλας είμαι τοοσο πρισμένη...94 δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου. Κι εγώ μόνο πρωτείνες σήμερα ξεκίνησα και θέλω βοήθεια για να συνεχίσω. Πάντως εχεις δίκιο χαλαρα για να μπορούμε να τα τηρουμε!
-
Αντε να δουμε!!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!
-
να σαι καλα βρε semie και σε ευχαριστώ πολύ που μου φωνάζετε με τις δίαιτες που έκανα...
-
τι ειναι αυτο στην υπογραφη σου? ο πρωτος σου στοχος ειναι να χασεις 6 κιλα σε ενα μηνα?
κ τι καλη διαιτα που ειναι αυτη! παλι καλα που δε φωναξε κανεις που θα χασεις με τη θαυματουργη μονοφαγικη διαιτα 6 κιλα, πολυ υγιεινα αφου θαχει ολο...πρωτεινες!
τι να πω πια, μονο που στεναχωριεμαι πολυ, καντε ο,τι σας φωτισει ο θεος
παντοδυναμος αλλα ναλλαξει μυαλα δεν μπορει
αν δεν πεσετε να φατε τα μουτρα σας δεν καταλαβαινετε, αλλα κ που πεσατε τι εγινε? ευχαριστειτε πολυ που σας ξυπνουσαμε αλλα παλι στον υπνο πεφτετε! ε κοιμηθειτε λοιπον, αλλα οταν ξυπνησετε μια μερα με προβληματα υγειας τι θα γινει?
-
6 κιλα ναι, γιατι το βαρος μου το μεγιστο ηταν 90-92 μαξ πριν μια βδομαδα. Ειμαι 2η μερα αδιαθετη και παααρα πολύ προισμενη αφου ειχα 2 μηνες καθυστερηση. Οποτε θεωρω οτι αυτα θα φυγουν από όνα τους μολις αδιαθετησω. Ξερω ότι τα κιλά δεν είναι στραγάλια να φευγουν 6-6 αλοίμονο. Απλα το 94 είναι κάπως εικονικό.