Κοριτσαρες εσεις (οπως και εγω) βλεπετε καποια διαφορα αναμεσα στη ζυγαρια σας και αυτη του διαιτολογου???????/
εμενα η δικια μου ειναι ηλεκτρονικη....και ομως εχει +2 κιλα πανω απο αυτη του διαιτολογου...
για πεστε εμπειριες
Printable View
Κοριτσαρες εσεις (οπως και εγω) βλεπετε καποια διαφορα αναμεσα στη ζυγαρια σας και αυτη του διαιτολογου???????/
εμενα η δικια μου ειναι ηλεκτρονικη....και ομως εχει +2 κιλα πανω απο αυτη του διαιτολογου...
για πεστε εμπειριες
petalouditsaa, ειπες την απαγορευμενη λεξη, χιχιχι...
μισωωωω τις ζυγαριες! αλλα του διαιτολογου τη μισω περισσοτερο, γιατι ενα φεγγαρι που πηγαινα με εδειχνε 2 κιλα παραπανω
κι οχι μονο απο τη δικη μου ζυγαρια, αλλα κι απο του φαρμακειου, κι απ' της γειτονισσας, κι απ' της κολλητης..
θα συμφωνησω κι εγω με την αποψη οτι οι ζυγαριες των διαιτολογων ειναι πειραγμενες..
Κοριτσακι παντα βλεπω διαφορες αναμεσα σε ζυγαριες...Απλως θα κρατας τις μετρησεις διαφορετικα για καθε ζυγαρια διοτι οσο και να σε δειχνει η μειωση ειναι μειωση.τι απο 52 να σε δειχνει 50 τι απο 54, 52...Εσυ ξερεις οτι εχασες 2 κιλα οπως και να εχει!!!!!
κοριτσια εμενα με δειχνει ενα κιλο διαφορα η δικη μου απο τη δικη της,νομιζω ομως οτι ειναι λογω τουοτι στη μια ειμαι γυμνη ενω στην αλλη με ρουχα.
να σας ρωτησω και εγω κατι....
εχετε να μου προτεινετε καποια καλη ζυγαρια για να αγορασω?
ενας γνωστος μου ειχε μια που εκανε και λιπομετρηση και ειχε να βαζεις φυλο ηλικια και υψος και ειχε και μνημη.ηταν πολυ ακριβειας
εχετε υποψην σας καποια τετοια??(μαρκα)
ξερετε ποσο περιπου στοιχιζουν??
Θα βρεις απο 40ε μεχρι οσο παει....
Απο μαρκες δεν γνωριζω....
Υποψην οτι εχουν προσεγγιση +-5% στην λιπομετρηση, το οποιο ειναι μεγαλο ποσοστο αρα μεγαλη η αστοχια.
Η αποφαση δικια σας. :)
Και σε μια ζυγαρια να κρατατε το βαρος σας. Με αυτη να πορευεστε. Ειτε ειναι η δικια σας που θα διαλεξετε να κρατατε σαν μετρηση ειτε του διαιτολογου σας. Για να μην σκατε αδικα με τις διαφορες στο βαρος.
that's right!!!!!!Μια ζηγαρια ειναι αυτη που θα σε καθοδηγει....!!!! :-)
Εγώ έχω μία Tefal (αυτή με τα μεταλλικά πατουσάκια για λιπομετρηση) που με δείχνει ακριβώς όπως κ της διαιτολόγου.
Όμως, την ξαδέρφη μου που είναι 100+ η ζυγαριά της διαιτολόγου (πάμε στην ίδια) τη δείχνει 4 κιλά λιγότερα απ'ότι η δική μου..
η δικια μου εχει διαφορά ειναι 700 γρ πιο πανω απο της διαιτολόγο μου
εγω εχω μια καινουρια της τεφαλ με λιπομετρηση,60 ευρω την πηρα κ ειναι πολύ καλή!σε μια διαιτολογο που πηγα ειχα ελαχιστη απόκλιση στα κιλα 200γρ και στο λιπος 0.4% νομιζω που υποθετω οτι ειναι οκ.
α ξεχασα να πω οτι αν πχ ζυγιστω και εχω παρει μου δειχνει αν πηρα λιπος η νερο πχ.κ ολα με βαση τα στοιχεια μου (υψος,φυλο,κιλα,ηλικια)εχει 4 μνήμες.
Semie την ίδια έχουμε! Τι μέθοδο λιπομέτρησης χρησιμοποιεί η διαιτολόγος σου;; Εμένα όσο αφορά το λίπος έχει τεράστια απόκλιση γύρω στο 7-8% (λιγότερο η ζυγαριά), αλλά η διαιτολόγος μου με μετράει με κάτι patch στο χέρι κ στο πόδι..Quote:
Originally posted by semie
εγω εχω μια καινουρια της τεφαλ με λιπομετρηση,60 ευρω την πηρα κ ειναι πολύ καλή!σε μια διαιτολογο που πηγα ειχα ελαχιστη απόκλιση στα κιλα 200γρ και στο λιπος 0.4% νομιζω που υποθετω οτι ειναι οκ.
h η μητερα μου εχει πει την κοτυφαια ατακα σε διαιτολογο...αμαν πια αυτη η ζυγαρια σας χειροτερη και απ'την καρεκλα του γυναικολογου!!!
emena 1.8 πανω απο του διαιτολογου.Quote:
Originally posted by petallouditsaa
για πεστε εμπειριες
καθε φορα αφαιρω 1.8 για να ξερω ποσο ειμαι ακριβως!
οχι οτι κανει διαφορα το 2 κιλα πανω, ειναι ψυχολογικο ομως.
δυο φορες εχω κανει σε διαιτολογο,οταν αρχισα και πριν λιγο καιρο.με δερματοπτυχομετρο..η καπως ετσι λεγεται τελοσπαντων!εχει κ ζυγαρια που μετραει το λιπος (Πιανω κ με τα χερια κατι ειδικα) αλλα μου βαζει κ αυτα τα δερματοπτυχο....πως τα λενε!ευτυχως δεν εχει μεγαλη αποκλιση!νομιζω οτι 8% ειναι τεραστια αποκλιση!πως γινεται αυτο!!Quote:
Originally posted by Veronica
Semie την ίδια έχουμε! Τι μέθοδο λιπομέτρησης χρησιμοποιεί η διαιτολόγος σου;; Εμένα όσο αφορά το λίπος έχει τεράστια απόκλιση γύρω στο 7-8% (λιγότερο η ζυγαριά), αλλά η διαιτολόγος μου με μετράει με κάτι patch στο χέρι κ στο πόδι..Quote:
κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! θα βαλω κανα ψιλο στην ακρη-μιας που ειναι εξεταστικη και δεν πολυβγαινω και κανω και διαιτα και δεν πολυτρωω(!!)- και θα παω να την παρω εντος του μηνος!!
περιμενετε να ακουσετε ποσοστο λιπους...που μαλλον θα ειναι τεραστιο!! σε μια που ειχα μετρηθει παλια ημουν γυρω στο 40 αν θυμαμαι καλα...
αληθεια εσεις πως τα πατε σε αυτο το θεμα??πως ειναι τα ποσοστα λιπους σας??
Έκανα μία μικρή έρευνα στο internet κ η μέθοδος της διαιτολόγου, η οποία βασίζεται στην ροή του ρεύματος μέσα από το σώμα, θεωρείται αξίοπιστη. Αντιθέτως, θεωρούν ότι αυτές οι ζυγαριές που μετρούν το λίπος είναι μάπα γιατί στην καλύτερη (αν δεν χρησιμοποιούν την απλή μεθοδο τον τριών, δηλαδή στα 100 κιλά 40 κιλά λίπος, στα 70 πόσα?) θα μετρήσει το λίπος μέχρι τη μέση. Αν διαβάσετε στις οδηγίες της ζυγαριάς λεει να μην ακουμπούν οι μηροί μεταξύ τους κατά το ζύγισμα. Όμως κάποτε εννώνονται...Quote:
Originally posted by granita
δυο φορες εχω κανει σε διαιτολογο,οταν αρχισα και πριν λιγο καιρο.με δερματοπτυχομετρο..η καπως ετσι λεγεται τελοσπαντων!εχει κ ζυγαρια που μετραει το λιπος (Πιανω κ με τα χερια κατι ειδικα) αλλα μου βαζει κ αυτα τα δερματοπτυχο....πως τα λενε!ευτυχως δεν εχει μεγαλη αποκλιση!νομιζω οτι 8% ειναι τεραστια αποκλιση!πως γινεται αυτο!!Quote:
Originally posted by Veronica
Τέλοσπάντων, το θέμα είναι να τρώμε σωστά κ να γυμναζόμαστε όσο μπορούμε.. Και να το διατηρήσουμε σαν στάση ζωής (κλάψ.. γλυκάκια μου κ σοκολατίτσες μου... :P)!
καλα ναι κ εγω το πιστευω οτι ειναι μουφα αλλα δεν ειναι κακο να παιρνουμε μια ιδεα!εγω σ αυτη τη φαση ειμαι καπου στο 21-22% λογικα γιατι μετραω τη λιπομετρηση που ειχα κανει σε μια διαιτολογο κ μ ειχε βγαλει καπου εκει δε θυμαμαι ακριβως αυτη τη στιγμη.
Εμένα η διαιτολόγος στα 74 κιλα μου έβγαλε 40% λιπος (τραγωδία...) κ τώρα η ζυγαριά με δείχνει 31%.Quote:
καλα ναι κ εγω το πιστευω οτι ειναι μουφα αλλα δεν ειναι κακο να παιρνουμε μια ιδεα!εγω σ αυτη τη φαση ειμαι καπου στο 21-22% λογικα γιατι μετραω τη λιπομετρηση που ειχα κανει σε μια διαιτολογο κ μ ειχε βγαλει καπου εκει δε θυμαμαι ακριβως αυτη τη στιγμη.
Αυτό το 40% δεν μπορώ να το χωνέψω.. είμαι κ 1,70 τι στο καλό σκέτο ξυγκάκι είμαι????
βερονικα αυτο που λες ειναι αδυνατον.θα εχει προβλημα η ζυγαρια της,ειναι δυνατο να σε βγαλει 40% ενω αν πας κ το κανεις στο ιντερνετ οπουδηποτε σου βγαινει 26% οτι αντιστοιχει σε 74 κιλά κ 1.70.πες οτι αυτο στο ιντερνετ δεν ειναι για ολους αλλα το κοιταμε σαν προσεγγιση αντε να χεις πες 4-5% λιπος παραπανω αλλα οχι κ ετσι.απ οσο ξερω στο 40% μπορεις να παρεις εγκριση για εγχειρηση.εγω θα την εκραζα παντως.
ΣΟΒΑΡΑΑΑΑΑ???? Την άλλη Παρασκευή είναι το επόμενο ραντεβού θα της πω να ξανακάνουμε. Υπάρχει ίσως καμία παράμετρος που να επηρεαζει τη μέτρηση;;Quote:
βερονικα αυτο που λες ειναι αδυνατον.θα εχει προβλημα η ζυγαρια της,ειναι δυνατο να σε βγαλει 40% ενω αν πας κ το κανεις στο ιντερνετ οπουδηποτε σου βγαινει 26% οτι αντιστοιχει σε 74 κιλά κ 1.70.πες οτι αυτο στο ιντερνετ δεν ειναι για ολους αλλα το κοιταμε σαν προσεγγιση αντε να χεις πες 4-5% λιπος παραπανω αλλα οχι κ ετσι.απ οσο ξερω στο 40% μπορεις να παρεις εγκριση για εγχειρηση.εγω θα την εκραζα παντως.
παιδια και εγω το καλοκαιρι 40% λιπος ειχα... και τωρα ειμαι στα 28%
Πόσα κιλά έχασες από τότε;;Quote:
Originally posted by penelope1985
παιδια και εγω το καλοκαιρι 40% λιπος ειχα... και τωρα ειμαι στα 28%
Λυγμ, πάνω που άρχισα να ελπίζω ότι έγινε λάθος η μέτρηση....
κατσε πηνελοπη η κοπελα ειναι 1.70 και 74 κιλα!ειναι σαν να ειμαι εγω που ειμαι 1,63 67 κιλα!εγω στα 71 κιλά δεν ειχα καν 27% ειναι δυνατον!δλδ αν ητανε 1.70 και 85 κιλα ποσο λιπος θα χε 50% ????δεν υπαρχει περιπτωση.φαντασου οτι ενας φιλος του πατερα μου πηγε στον γιατρο κ μας ειπε οτι του βρηκαν 40% λιπος και θα αρχισει διαιτα επειγοντως και ειναι 1.75 και 110 περιπου κιλά!
ναι ρε παιδια το ποσοστο του λιπους δεν εχει σχεση με τα κιλα. Ακομα και τωρα που ειμαι 58 κιλα εχω 17 κιλα λιπους
ναι δεν ειναι απαραιτητο να "συμπίπτουν" αλλα για καποιον που εχει πχ μονο δεκα κιλα παραπανω με τπτ δε πιστευω οτι εχει 40% λίπος.
γιατι ρε συ? εγω τωρα στο 28% ειμαι 2 κιλα κατω απο το υψος μου.... εγω το θεωρω πολυ φυσιολογικο. Το καθε σωμα ειναι διαφορετικο και εχει αλλη ποσοστοση μεταξυ της μυικης μαζας και του λιπους. Αυτο ειναι και ο λογος που το BMI ειναι λιγο ακυρη μετρηση μιας και δεν λαμβανει υποψη του το αν το ατομο ειναι πολυ μειωδες.
συμφωνω με Πηνελοπη γρανιτακι!
τι να σου πω εμενα μου φαινεται παραλογο κατι τετοιο.δλδ αν παρει πχ αλλα εικοσι κιλα απο βλακειες θα παει στο 50%γιατι 1% λίπους ειναι περιπου 2 κιλα (δε το λεω εγω μου το πε μια αθλητρια).μη ξεχνας οτι εσυ ησουν 20 κιλά πανω απ το βαρος σου κ ειχες 40% κ οχι μόνο 4.
1% του λιπους ειναι διαφορετικο σε καθε ανθρωπο. Αλλο οταν εισαι 50 κιλα αλλο στα 80 αλλο στα 100.
οπως κ να χει ειμαι σιγουρη οτι στη μετρηση η θα χει πιει νερο η θα χε φαει η κατι τελοσπαντων.
Ενταξει ισως στην συγκεριμενη περιπτωση να ηταν συγκιριακο αλλα οχι οτι δεν μπορεις να εχεις 40% λιπος και να μην εισαι 100 κιλα. Φυσικα και μπορεις. Εγω ας πουμε ετσι ημουν το καλοκαιρι περσι.
ναι βρε πηνελοπη φυσικα κ μπορεις να εχεις 40% αλλα οχι με μονο 4 κιλά πανω απ το υψος σου.μπορεις να χεις 40% ακομα κ αν εισαι 70 κιλά αν εισαι ομως 1.55 καταλαβες τι εννοω?
σε αυτο συμφωνω απολυτως!
αυτο εννοουσα απ την αρχη ισως δε το διατυπωσα σωστα!ασχετο με το τοπικ,μπραβο για το 58!!!εισαι ενα τοσοδουλικο βηματακι πριν το 57!!!
Thanx!
Λοιπόν! :D Έκανα διάφορες από τις μεθόδους υπολογισμού λίπους με μέτρηση (μέση, λαιμό, μπράτσα κτλ) κ καμία δε με βγάζει πάνω από 31% (όπως κ η ζυγαριά). Καλά, μερικές με βγάζανε 22, αλλά δεν τις λαμβάνω καν υπ'όψιν. Επίσης διάβασα, ότι η μέθοδος αυτή με τη ροή ρεύματος δείχνει λανθασμένα αποτελέσματα αν είσαι αφυδατωμένος (που μου είπε ότι με έδειχνε). Μου φαίνεται περίεργο ρε γαμώτο, γιατί τώρα που έχασα αυτά τα 6 κιλά μέχρι κ γράμμωση στα χέρια μου φαίνεται, πως έχω 40% (που απ'ότι είδα αντιστοιχεί σε obese...).. Να έχασα με 6 κιλά 10% λίπος δεεεεεεεεε νομίζω!
Veronica μια χαρα εισαι. Μην αγχεσαι!
μη το σκεφτεσαι,αποκλιεται να ειχες 40 μπορει να επηρεαστηκε η μετρηση απο καποιον αλλο παραγοντα,νερο,φαι κλπ.ολα καλα!συνεχισε την προσπαθεια κ σου ευχομαι το 31 να γινει...21%!φιλακια!
Thank you girls!
granita για 21 δυσκολο το κοβω....
ε ενταξει εγω στο ευχομαι εσυ βαλε τα δυνατα σου κ οτι καλυτεροοοοοοοο!!!!!!!!!!