Quote:
Originally posted by Ava
Ντινούλα,
η κατάσταση είναι όντως δύσκολη, αλλά όχι αξεπέραστη. Αν το καλοσκεφτείς όλα στη ζωή είναι θέμα χρόνου. Σε λίγο καιρό μπορεί, εφόσον γίνουν σωστοί χειρισμοί, να σου φαίνονται όλα ένα κακό όνειρο.
Τη βασικότερη ευθύνη έχει καλώς ή κακώς ο άντρας σου. Τα πεθερικά σου είναι αυτοί που είναι, είναι ηλικιωμένοι, έχουν βαθιά ριζωμένα πιστεύω, δεν αλλάζουν. Προσπαθούν με τον τρόπο τους να εκβιάσουν συναισθηματικά. Ήθελα πολύ να δω τι θα γινόταν αν το ρόλο αυτό αναλάμβανε ο άντρας σου. Πιστεύω πως θα τους έπιανε πανικός πως θα χάσουν το παιδί τους. Δεν ξέρω αν ο καλός σου έχει αδέλφια. Για να έχει το κτιριακό συγκρότημα, μάλλον μοναχοπαίδι είναι. Το να έχουν τα πεθερικά σου την επικαρπία δε σημαίνει και πολλά πράγματα, αν τον εκβιάζουν και με αυτό. Ουσιαστικά ο καλός σου δεν μπορεί να τους πετάξει έξω όσο ζουν, άρα την πάτησαν που του το έδωσαν.
Μιλώντας και από προσωπική πείρα, θα πω πως οι γονείς μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις επιλογές μας, αν τους το επιτρέψουμε. Αν ο δικός σου τους τρίξει τα δόντια, πιστεύω πως θα κλονιστούν. Αν τους πει ότι ως εδώ, ή φέρονται ανθρώπινα ή σε παίρνει και φεύγει και δεν θα τον ξαναδούν, ούτε αυτόν, ούτε τα εγγόνια τους, θα το ξανασκεφτούν. Η συμπεριφορά τους δείχνει άτομα εγωκεντρικά, με χαμηλό κοινωνικομορφωτικό επίπεδο. ʼτομα που έμαθαν να έχουν το γενικό πρόσταγμα στο μικρόκοσμό τους. Αυτοί οι τύποι είναι συνήθως θρασύδειλοι. Μην τους φοβάσαι, μόνο θόρυβο κάνουν, δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν ουσιαστική ζημιά. Θα έπρεπε να φοβάσαι αν ήταν ύπουλοι, μουλωχτοί και χαμηλών (δήθεν) τόνων.
Το χρήμα είναι ένας παράγοντας. Σίγουρα ονειρευόταν την πλούσια νύφη, αλλά στο χέρι σου είναι να τους αποδείξεις ότι αξίζεις. Δείξε τους τα εφόδιά σου. Πείσε τους πως δεν είσαι το αρπακτικό που έβαλε στο μάτι την περιουσία τους. Πες τους με τον τρόπο σου για όσο διάστημα συνοικείτε πως ναι, δεν είμαι πλούσια, αλλά τον γιο σας τον έχω άρχοντα. Και ας έχω το διάβασμά μου. Κάνε τα πατζούρια να τρίζουν. ʼσε τη γειτονιά να μοσχοβολήσει από τα εδέσματα που ετοιμάζεις για τον κανακάρη τους. Ξέρω από χωριά και θα δεις πως σύντομα όλα τα καλά λόγια θα φτάσουν στα πεθερικά σου. Θα μιλάνε καλά οι άλλοι για σένα. Μίλησε τέλος στον άντρα σου και πες του τα όλα. Όχι με νεύρα, γιατί τότε θα σπεύσει να υπερασπιστεί τους γονείς του. Ήρεμα και καταστρώστε μαζί το σχέδιο απόδρασης.
Το σεβασμό τον κερδίζουμε και σε περίπτωση που αυτό δε γίνεται, φεύγουμε. Δεν καθόμαστε να μας προσβάλλουν. Αν ο άντρας σου σε νοιάζεται, θα το σκεφτεί αυτό. Αν πάλι είναι κατά βάθος παιδί της μαμάς και του μπαμπά, θα σου έλεγα να το σκεφτείς εσύ.
Καλή δύναμη!
Φιλιά!
+100000000000000