ΕΚΑΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Κ ΦΟΒΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Printable View
ΕΚΑΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Κ ΦΟΒΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ.
μου αρεσει, γραφεις ελαχιστα και ζητας αυτο που σε βασανιζει μια ζωη :P. παρολαυτα αισθανομαι λιγο οικεια με αυτα που λες οποτε θα πιθανολογισω λιγο. μηπως δε παιρνεις εσυ πρωτοβουλιες για να κανεις κατι στη ζωη σου? μηπως περιμενεις πολυ? με την αδρανεια μηπως ειστε φιλαρακια?:p μηπως αποφευγεις/φοβασαι να κανεις πραξη τα θελω σου?
ναι,αλλα το θεμα ειναι γιατι?γιατι ολοι οι μαγνητες του κοσμου με σπρωχνουν εκει?εσυ lef εχεις νιωσει ποτε το ιδιο?
ειχα ενα προβλημα για 4 χρονια που ημουν απομονωμενος απτον πραγματικο κοσμο. και τωρα 2-3 χρονια που τοχω ξεπερασει ειμαι ετσι. τελειως απαθης, πολλες φορες κανω την εξης σκεψη, οτι και ενα πτωμα να επεφτε διπλα μου μαλλον δε θα εδινα σημασια [ και η ψυχ μου λεει οτι το πτωμα ισως ειμαι εγω , και δε κανω τπτ γιαυτο..που πεφτω] . Δε ξερω γιατι γινεται, τωρα τελευταια το θεωρω οτι ειναι μια δυσκολια, μια αντισταση σε οτιδηποτε θελω να κανω, αντισταση στο να διαβασω για τη σχολη μου, στο να μη πεφτω ψυχολογικα, στο να βγαινω να διασκεδαζω, στο να επικοινωνω με καποιον.. φανταζομαι ειναι αυτα που λες \"αδυναμια να ανταπεξελθω στη ζωη\". τωρα που ειχα εξετασεις κατι μερες καθομουν στο κρεβατι μεχρι το μεσημερι και εκλαιγα χωρις ιδιαιτερο λογο.. δεν εμαθα το γιατι :P δε το ξερω γενικα το γιατι..
οταν ειναι για αλλους ή για δουλεια ειμαι πιο συνεπης απο οποιονδηποτε και μπορω να κανω οτι μου πει καποιος, αλλα για μενα.. μαλλον τιποτε δε κανω
εχουμε πολλα κοινα.Κανεις σκεφτεσαι να κανεις κατι για ολα αυτα?Αν θες μου λες με 2 λογια τι προβλημα περασες?Εγω παντως περασα απομωνωση καταναγκαστικη για περιπου 6 χρονια.
Μιλας για ολα σε παρελθοντικο χρονο...τωρα πως εισαι γενικως?
δεν περναω καλα κ με φοβιζει οτι μπορει να φταιει το παρελθον.Φοβαμαι γενικως.Το μελλον κ τους ανθρωπους.
αγη.....μήπως θες να γίνεις λίγο πιο αναλυτική?
Αν πιθανολογησω και γω θα έλεγα, (χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός), πως ταλαιπωρεισαι από φοβίες....έχει συμβεί κάτι και ταλαιπωρείσαι από αυτές; Θέλω να πω ένα σοκ, μια άσχημη περίπτωση στη ζωή σου?
ΥΓ....Καλώς ήρθες.....
Μηπως πρεπει να αφησεις την ψυχοθεραπεια και απευθυνθεις και καπου αλλου?
Τι παει να πει δεν βαζω ταμπελα...η γιατρος μπορει να λεει οτι θελει δεν ξερω ελπιζω να εχεις πεσει σε καλα χερια...αλλα δοκιμασε και καμμια εναλλακτικη.
Η ψυχοθεραπεια βοηθαει...αλλα δεν βοηθαει παντα!!!!!!!
Τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου...βλεπε και την υπογραφη μου.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ..ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
Quote:
Originally posted by agh
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ..ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
Εγώ πριν πολλά χρόνια ήμουν πάνω σε μια μηχανή με ένα φίλο μου και κάναμε μετωπική με πούλμαν όπου έμεινα πέντε μέρες σε κώμα. Το πιστευεις πως δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα για το συμβάν; Ξέρω ότι δεν έχει μεγάλη σχέση, αλλά αν δεν τραυματιζομουν και δεν γινόταν όλη αυτή η ιστορία δεν θα είχα την παραμικρή ανάμνηση. Μήπως έγινε κάτι που ήταν τοσο ισχυρό ώστε το έσβησες από τη μνήμη σου γιατί δεν αντέχεις να το σκέφτεσαι?
Δεν εχει σημασια αν σου εχει συμβει κατι ή οχι αν δεν το θυμασαι ετσι?
Εκτος αν εννοεις οτι σε επηρεαζει υποσυνειδητα και μπλα...μπλα..μπλα...τρεχαγυρε υοπουλος.
Μπορει να ειναι απλως η ιδεα σου...ανησυχεις μαλλον υπερβολικα.
Καπου εγραψες οτι εισαι κατα των φαρμακων...μην εισαι κατα σε τιποτα γιατι εχεις μονο μια ζωη...και δεν αξιζει να την σπαταλησεις επειδη ετσι την ειδες.
Φυσικα δεν σου λεω να παρεις φαρμακα...δεν μπορω να ξερω απο μια προταση ακομα και αν ειχα τις γνωσεις τι τραβας...αλλα μην αποριπτεις τιποτα και ψαξε και αλλου τις λυσεις εκτος απο την ψυχοθεραπεια.
Εγω ειχα ενα major κενο μνημης απο μεθυσι...κατι που εχει συμβει σχεδον σε ολους...ε και?
Αναρωτιεμαι που και που τι εγινε εκεινο το βραδυ...μπορει και τιποτα αξιοσημειωτο...αλλα δεν με τρωει κιολας....ναι υπεραπλουστευω τα πραγματα ισως με αυτο το τελευταιο που ειπα...τελοσπαντων.
Πολυ παραξενο αυτο που σου συνεβη!Μιλαω σπανια γι αυτο αλλα οταν μπω βαθια μεσα μου υπαρχει ενας αβασταχτος φοβος μην τυχον κ φοβηθω.Αντιφαση η λογικη παιδευετε να θυμηθει κ το ασυνηδητο παλευει να ξεχασει.Εσυ θελησες ποτε να θυμηθεις?προσπαθησες?
Ποιον από τους δυο μας ρωτάς? Αν ρωτάς εμένα, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά ούτε θυμάμαι ούτε νιώθω τίποτα. Φαντάζομαι πως ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που από αυτοπροστασία το έσβησα τελείως........
Γενικως ειμαι ανοιχτη σε δοκιμες.επαιρνα λαντος για 2 χρονια.απο εμπειρια λεω πως ειμαι κατα.τωρα παιδια σας μιλαω απο πολυ μεσα μου επιφανειακα κυλαει το πραγμα απλα δεν περναω καλα.
σε σενα απευθυνομουν Θεοφανια.Δεν ξερω αν αξιζει η δεν αξιζει να θυμηθω αλλα μου ρχετε απο μονη της αυτη η αισθηση χωρις να την προκαλω χωρις να ξερω γιατι κ οταν ειμαι παρα πολυ απο κατω.Απλα απορω τι με ωθει εκεινη την ωρα να θυμηθω κατι.
Τότε μπορεί να είναι κάτι που σε έχει πληγώσει πολύ και δεν θες να το θυμάσαι......κάτι που αν το βρεις θα σε διαλύσει......γιατί δεν προσπαθείς όμως μήπως και το πολεμήσεις?
Μήπως εκεί βρίσκεται η πόρτα που πρέπει να ανοίξεις?
Συγγνωμη ρε παιδια τι πορτες λετε...το πιο πιθανον ειναι εντονη ανησυχια χωρις λογο...λογω ισως ασχημης γενικα ψυχολογικης καταστασης...μην βλεπετε πολυ τηλεοραση.
Τελοσπαντων αυτη ειναι η αποψη μου.
Πλησιαζεις πολυ κοντα σε αυτο που νιωθω,αλλα πως ανοιγει αυτη η πορτα?πες μου κατι κ για σενα?
Θες να ανοιξεις μια πορτα που ισως και να μην υπαρχει για να ανοιξεις αλλα ειναι η ιδεα σου...και αν αυτη η πορτα δεν ανοιγει...τι θα το σκεφτεσαι μια ζωη?
Δεν ξερω για πορτες που δεν ανοιγουν...θα σου προτεινα υπνωση τουλαχιστον αυτα βλεπω τηλεοραση.
Συγγνωμη που γινομαι επιθετικος ισως και εγω να βοηθησω θελω...
Δεν ξερω μπορει να εχεις κ δικιο keep_walking καμια φορα οταν φοβομαστε να δρασουμε στην πραγματικη ζωη το ριχνουμε κ στα ανεξηγητα.Ακριβως επειδη δεν περναν απο τα χερια μας.Ειμαι σιγουρη οτι ισως κατι εγινε αλλα οταν εχω καλη διαθεση δε με νιαζει.Σημασια εχει πως αρχιζω παλι να μη νιωθω καλα,μοναξια,ανικανοτητα,φ� �βο κ δεν ξερω τι να κανω.
A και κατι ακομα συνηθως ολα γινονται...αργαααααααα...σπα νια ερχεται η αλλαγη απο την μια στιγμη στην αλλη με μαγικο τροπο,δηλαδη αποκλειεται μια σκεψη να σου αλλαξει την ζωη...προσεχε χρησιμοποιω την λεξη σπανια μπορει καποιο σοκ να βοηθησει σε κατι....αλλα και παλι ολα γινονται αργααααα και κατοπιν αγωνα.
Αυτό εννοώ άγη.....όλα από κάπου ξεκίνησαν....τίποτα δεν μας έρχεται εξ ουρανού. Όσο δύσκολο και να σου είναι κοίτα να το βρεις, πιστευω πως είναι η μόνη λύση....άνοιξε την πόρτα.....ότι και να έχει μέσα, μόνο αν το δει θα το προσπεράσεις και θα πας παρακάτω. Θα σταματήσεις να σκαλώνεις....
ΥΓ. Κηπ, δεν σε παρεξηγώ, είναι λογικό δυο άνθρωποι να σκέφτονται διαφορετικά........και δεν βλέπω πολλή τηλεόραση....
Αγωνα σιγουρα ελα που ειμαι υπουλα αυτοκαταστροφικη..κ πολυ φοβισμενη ρε παιδι μου!εχεις να προτεινεις κατι?
Πηγαινε σε ψυχιατρο οχι σε ψυχολογο (το δοκιμασες αυτο) ωστε να εχει και την δυνατοτητα συνταγογραφησης.
Να εισαι ειλικρινης μαζι του...το πιο πιθανο ειναι να σε φορτωσει χαπια γιατι και αυτοι οι ψυχιατροι ρε παιδι μου νομιζω σε χαπακωνουν με το παραμικρο...μπορει και οχι.Αποφασιζεις κατοπιν αν θα τα παρεις σε τυχον περιπτωση που σου δωσει φαρμακα.
Και φυσικα θελει πολυ χρονο για να δρασουν και δεν θα τα κανουν ολα μελι-γαλα...εχεις εμπειρια αλλωστε οτι δεν ειναι χαπια ευτυχιας εχεις ξαναπαρει.
Αλλα φαινεται οτι παρακινω καποιον να παρει φαρμακα...φαρμακα που και εγω απεχθανομαι που παιρνω.
Αλλη λυση...
Αλλαξε την καθημερινοτητα σου.
Δηλαδη πας σε γυμναστηριο...γυμναζεσαι γενικα?
Μπορει το γυμναστηριο να επιφερει τεραστια αλλαγη μην το κοροϊδευεις καθολου.
Αισθανεσαι καλα με τον εαυτο σου γιατι κατι κανεις για αυτον...αλλα και σωματικα απελευθερωνεται η λεγομενη σεροτονινη στον εγκεφαλο...αλλα τελοσπαντων αν δεν το κανεις ηδη δοκιμασε το.
Βρες ασχολιες...οσες περισσοτερες τοσο καλυτερα...δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο αυτη την στιγμη...
εθισμενος σε παιχνιδια υπολογιστων ημουν. Αυτο που κανω ειναι να ΜΗ βαζω σε παρενθεση τις αναγκες της καθημερινοτητας μου, ωστε να ασχολουμε με την ερμηνεια των προβληματων μου, και να προσπαθω να προχωραω σε οτι θελω..κοινωνικοτητα σπουδες σχεσεις αυτογνωσια..
αδρανεια λεγεται αυτο που εχω εγω. Καποια φανταστικη δυναμη που τεινει να με επαναφερει σε παθητικοτητα. Τι κανω γιαυτο? καταρχας την αναγνωριζω σε ολες τις μορφες της ( σε καθετι ασχολουμαι ) και μετα την πολεμαω καμια φορα με το ετσι θελω ( την θεωρω μαυρο κουτι δλδ ) και αλλες φορες με πιανει να ψαχνω τα γιατι και γω και προσπαθω παραλληλα να την ξεπερασω κιολλας.. αλλες φορες παλι αισθανομαι αδυναμος και τα παραταω.. αν με ρωταγες τι χρειαζεται για να καταπολεμησεις την αδρανεια,μεταξυ αλλων, το κυριοτερο θαλεγα ειναι η θεληση...
Σε ευχαριστω πολυ keep_walking για την προθεση σου να βοηθησεις αλλα δε μου αρεσει καθολου ο τροπος που μιλας.Γινεσαι επιθετικος χωρις λογο κ χωρις να εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις αν δε θες.
Παντως εκτιμω οτι μου ανοιξες την ψυχη σου στο τελευταιο μηνυμα.Συμφωνω.
Παιδια γενικως σας ευχαριστω για την κουβεντα.
Να μην μας ξεχασεις και να περνας που και που σε περιπτωση που αποσυνδεθεις τωρα...και ισως στο μελλον να εισαι καλυτερα και να προσφερεις και σε καποιον αλλο συμβουλες.Quote:
Παντως εκτιμω οτι μου ανοιξες την ψυχη σου στο τελευταιο μηνυμα.Συμφωνω.
Να σαι καλα.
lef η εκτιμηση ηταν για σενα.βγαινω απο το σαιτ τωρα.Συμφωνω για τη θεληση.Ετσι οπως μου τα λες ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα.Τα λεμε.
Χμ εγω δεν πηρα...εκτιμηση:( τελοσπαντων δεν πειραζει...εγω προσπαθησα και τα εχω καλα με τον εαυτο μου για αυτην την προσπαθεια.
keep_walking αν θες μπορω κ τωρα να δωσω συμβουλες.Δοκιμασε με.Αν βεβαια εχεις το θαρρος να δεις τον εαυτο σου.Μαλλον δεν καταλαβες το επιπεδο που κουβεντιαζαμε.
Κ ετσι οπως μιλας βγαζω το συμπερασμα οτι ειμαι πολυ καλυτερα απο σενα.
Αν μου πεις τι σε πειραξε πρωτα..ναι παρεθεσε το μυνημα και σχολιασε το...ασε ειναι αυτο με την τηλεοραση και τις πορτες που δεν ανοιγουν..ετσι μου βγηκε εκεινη την στιγμη στην πληκτρολογηση...γιατι ηθελα να απαντησω γρηγορα...για αυτο και ζηταγα συγγνωμη πιο κατω...οσο για το περιεχομενο νομιζω ειναι σωστο...ξαναδιαβασετο αν θες και πες μου τις αντιρησεις σου.
Ή μηπως εννοεις αυτο?Αυτο δεν ειχε δοση ειρωνιας...αν νομιζεις κατι τετοιο!!!!!Απλψς ευχαριστησες για την κουβεντα και νομιζα οτι θα αποσυνδεθεις και εγραψα ενα αποχαιρετιστηριο.Quote:
Να μην μας ξεχασεις και να περνας που και που σε περιπτωση που αποσυνδεθεις τωρα...και ισως στο μελλον να εισαι καλυτερα και να προσφερεις και σε καποιον αλλο συμβουλες.
Να σαι καλα.
Τελοσπαντων δεν θα απολογηθω...δεν σε καταλαβαινω...γεια απο μενα.