Originally posted by sabe
Quote:
Originally posted by AbraKatabra
ʼλλη μια μέρα που είπα, ότι θα είμαι καλή και δεν θα κάνω βουλιμία.... που δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να ξανακυλήσει στην εύκολη λύση.... κι όμως άλλη μια μέρα που στάθηκα δειλή να αντιμετωπίσω τον ίδιο μου τον εαυτό και να πω όχι δεν θα το κάνεις σταμάτα, δεν υπάρχει λόγος να φας άλλο έχεις ήδη φάει.....
Όχι άλλο ρε γμτ.... δεν μπορώ άλλο... κουράστηκα... δεν μπορώ να κάνω εμετό πλέον... δεν γίνει έχει αποκτήσει ανοχή αυτό το πραγματάκι μέσα στο λαιμό μου και δεν μπορώ να τα βγάλω... τα έχω μέσα μου και είναι τόσο πολλά... και πονάω αλλά δεν μπορώ να τα βγάλω... κουράστηκα... νιώθω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό... κρίμα γιατί προσπαθώ....αλλά προφανώς όχι αρκετά...
Μέσα σε τόσο λίγο χώρο,έδωσες τόσα "χαστούκια"στον εαυτό σου,οπότε φαντάζομαι πόσα του δίνεις στην καθημερινότητά σου.Πόσο σε κατηγορείς,σε στήνεις στον τοίχο,σε δικάζεις και βγάζεις η ίδια ετυμηγορίες και θέτεις ποινές.
Γράφεις,"θα είμαι καλή,και δεν θα κάνω βουλιμία".Καταλαβαίνεις πως μέσα στο μυαλό σου έχεις συνδέσει το να είσαι καλή,με την μη ύπαρξη βουλιμικών.Με την αντίστασή σου.Όσο λοιπόν το κάνεις αυτό,το σκέφτεσαι έτσι δηλαδή,μαθαίνεις τον εαυτό σου πως έχεις αξία(καλότητα,καλοσύνη)ότα� � ΔΕΝ κάνεις βουλιμικά.Σε απαξιώνεις όταν "πέφτεις"και κάνεις,σε απογυμνώνεις από την αξία σου σαν άτομο άσχετα από τις επιδόσεις σου,σου αφαιρείς το δικαίωμα στο λάθος.
Ένα αυτό,δεν είσαι καλή όταν δεν κάνεις και κακή όταν κάνεις.
Μετά,ονομάζεις το βουλιμικό,η "εύκολη"λύση.ʼρα εσένα υπεύθυνη,ένοχη που διαλέγει την εύκολη λύση και αυτός ο τρόπος σκέψης σου γεννάει κι άλλες τύψεις.Δεν είναι η εύκολη,η δύσκολη είναι απ'ό,τι βλέπεις από τις συνέπειες και είναι ένα είδος εθισμού που μπορείς να μάθεις πώς θα τον καταπολεμήσεις.Δίχως όμως να σε μαστιγώνεις και να σε καθίζεις διαρκώς στο σκαμνί του κατηγορούμενου.
Όταν λοιπόν κάνεις ένα βουλιμικό,δε θα αφήνεις να βυθίζεσαι στην αυτολύπηση,μπορείς να πεις στον εαυτό σου πως θα μάθεις να το κάνεις,όσες φορές κι αν χρειαστεί,θα μετράς από κει και πέρα.