γιατι εξαρτωμαστε?
Printable View
γιατι εξαρτωμαστε?
Γιαυτό ο συναισθηματικά εξαρτημένος άνθρωπος συνεχώς προσέχει ώστε να λέει αυτά που ?πρέπει?, να κάνει αυτά που ?πρέπει? και να δείχνει όπως ?πρέπει?, προκειμένου να πάρει την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζεται. Η εξάρτηση παρουσιάζεται όταν υπάρχει έλλειψη φυσιολογικών σχέσεων με οικογένεια και φίλους, όταν δεν υπάρχει πνευματική πίστη, δεν υπάρχει πίστη στον εαυτό και δεν υπάρχουν καλές σχέσεις με την κοινότητα. Έτσι ο εξαρτημένος άνθρωπος βρίσκεται να είναι σε σχέσεις με τους άλλους που είναι σχέσεις απομόνωσης, δηλαδή μόνο παίρνει και δεν δίνει, ενώ οι φυσιολογικές σχέσεις είναι αμφίδρομες.
ωραιο αρθρακι smart!
Δεν υπαρχει οικογενεια που να μην εχει βαθμο δυσλειτουργιας.Δεν υπαρχει ανθρωπος ο οποιος να μην ειναι εξαρτημενος απο κατι.Δεν υπαρχουν ανεξαρτητες σχεσεις.Και ο συγγραφεας του αρθρου εξαρτημενος ειναι απο την αποδοχη αλλιως δεν θα εκανε τον κοπο να γραψει ενυπογραφα αυτο το αρθρο.Δεν νοειται ζωσα υπαρξη που να μην ειναι εξαρτημενη εκτος απο το Βουδα.
βασικα λεσιγκ, θεωρω οτι υπαρχει κλιμακα εξαρτησης ομως.... ας πουμε απο το 1 ως το 100!
αλλο να εισαι εξαρτημενος 1% αλλο εξαρτημενος 50%,αλλο 100%!
κ το εμβρυο στη μητρα εξαρτημενο απο τη μανα δεν ειναι? απτην αρχη της ζωης μας ειμαστε εξαρτημενοι...100%!
Ασχετη γενικευση.Και πως μου τη δινουν οι γενικευσεις!Δλδ.ο ναρκομανης που ειναι ψηλα στη ''λιστα'' της εξαρτησης λεει αυτα που πρεπει κατα το συγγραφεα του αρθρου,κανει αυτα που πρεπει κ δειχνει οπως πρεπει;Δε νομιζω!Quote:
Originally posted by click
Γιαυτό ο συναισθηματικά εξαρτημένος άνθρωπος συνεχώς προσέχει ώστε να λέει αυτά που ?πρέπει?, να κάνει αυτά που ?πρέπει? και να δείχνει όπως ?πρέπει?, προκειμένου να πάρει την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζεται.
φυσικα!!Quote:
Originally posted by badgirl11
κ το εμβρυο στη μητρα εξαρτημενο απο τη μανα δεν ειναι? απτην αρχη της ζωης μας ειμαστε εξαρτημενοι...100%!
η φυσιολογικη πορεια ομως ειναι καποια στιγμη να ανεξαρτητοποιηθουμε!
εκτος να εχω καταλαβει εγω κατι λαθος.
Quote:
Γιαυτό ο συναισθηματικά εξαρτημένος άνθρωπος συνεχώς προσέχει ώστε να λέει αυτά που ?πρέπει?, να κάνει αυτά που ?πρέπει? και να δείχνει όπως ?πρέπει?, προκειμένου να πάρει την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζεται. Η εξάρτηση παρουσιάζεται όταν υπάρχει έλλειψη φυσιολογικών σχέσεων με οικογένεια και φίλους, όταν δεν υπάρχει πνευματική πίστη,Τι λες! Και ολοι οι εξαρτημενοι με τη θρησκεια που μεταφραζουν την πνευματικη πιστη σαν μια φιγουρα ενος γενειοφορου μπατσου με μανδυα που περιπολει απο ψηλα στον ουρανο για να τιμωρησει τους αμαρτωλους τι ειναι;
ωραιο αρθρακι smart!
Quote:
[όταν δεν υπάρχει πνευματική πίστη, δεν υπάρχει πίστη στον εαυτό και δεν υπάρχουν καλές σχέσεις με την κοινότητα.Εγω ξερω εξαρτημενους που εχουν αριστη σχεση με την κοινοτητα
ωραιο αρθρακι smart!
Quote:
[i]Γιαυτό ο συναισθηματικά εξαρτημένος άνθρωπος συνεχώς προσέχει ώστε να λέει αυτά που ?πρέπει?, να κάνει αυτά που ?πρέπει? και να δείχνει όπως ?πρέπει?, προκειμένου να πάρει την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζεται. Η εξάρτηση παρουσιάζεται όταν υπάρχει έλλειψη φυσιολογικών σχέσεων με οικογένεια και φίλους, όταν δεν υπάρχει πνευματική πίστη, δεν υπάρχει πίστη στον εαυτό Τι λες!πολλοι ανθρωποι που εχουν πιστη στον εαυτο τους κανουν καριερες δοξαζονται ειναι εξαρτημενοι απο τη φιλοδοξια τηβ δοξα η ειναι εξουσιολάγνοι
ωραιο αρθρακι smart!
δεν αναφερεται γενικα στους εξαρτημενους. αλλα στους συναισθηματικα εξαρτημενους.Quote:
Originally posted by lessing
Ασχετη γενικευση.Και πως μου τη δινουν οι γενικευσεις!Δλδ.ο ναρκομανης που ειναι ψηλα στη ''λιστα'' της εξαρτησης λεει αυτα που πρεπει κατα το συγγραφεα του αρθρου,κανει αυτα που πρεπει κ δειχνει οπως πρεπει;Δε νομιζω!Quote:
Γιαυτό ο συναισθηματικά εξαρτημένος άνθρωπος συνεχώς προσέχει ώστε να λέει αυτά που ?πρέπει?, να κάνει αυτά που ?πρέπει? και να δείχνει όπως ?πρέπει?, προκειμένου να πάρει την αγάπη και την αποδοχή που χρειάζεται.
νομιζω
στα υπολοιπα quote αναθεμα με κι αν καταλαβαινω που γραφεις τι. σα να τα εχω γραψει εγω ειναι. οταν θα εχω πιει καφε, θα ξανακοιταξω
:thumbup:Quote:
Originally posted by smart
φυσικα!!Quote:
Originally posted by badgirl11
η φυσιολογικη πορεια ομως ειναι καποια στιγμη να ανεξαρτητοποιηθουμε!
εκτος να εχω καταλαβει εγω κατι λαθος.
να μειωνουμε το ποσοστο μεχρι να τεινει στο 0...
γιατι νομιζω ποτε δε θα ειμαστε τελειως ελευθεροι...
αρα?
που ακριβως διαφωνεις με το αρθρο?
Μα σε ολη την αντιληψη!Κανει γενικευσεις 1 και 2 εφοσον μου ζητησες αποδειξη ...σου ειπε κ η Κλικ δεν κοβω!
Σημερα που το βλεπω πιο βουδισια αστον ανθρωπο να γραφει αλλα απο την αλλη:flaming:αυτος ο διαχωρισμος του σε φυσιολογικους κ μη απο το στυλακι της αυθεντιας-ειδικου που συμβουλευει πως μου τη δινει....πως μου τη δινει....:flaming:
βασικα την badgirl ρωτουσα...
εσυ το καταλαβα οτι διαφωνεις με το αρθρο:)
εγω παλι συμφωνω με το αρθρο, γιατι ακομη κ αν η εξαρτηση με το φαγητο δεν ειναι τοσο κραυγαλεα, το ποτο, τα ναρκωτικα, ο τζογος εινα ιαλλο πραγμα.
κ διατηρω τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσον καποιος που ειναι υγιης ψυχικα κ διατηρει υγιεις σχεσεις, καταφευγει στα παραπανω.
αβαντι ποπολο αλλα ρισκοσα παντιερα ροσσα τριουμφεραααααααααQuote:
Originally posted by lessing
Μα σε ολη την αντιληψη!Κανει γενικευσεις 1 και 2 εφοσον μου ζητησες αποδειξη ...σου ειπε κ η Κλικ δεν κοβω!
Σημερα που το βλεπω πιο βουδισια αστον ανθρωπο να γραφει αλλα απο την αλλη:flaming:αυτος ο διαχωρισμος του σε φυσιολογικους κ μη απο το στυλακι της αυθεντιας-ειδικου που συμβουλευει πως μου τη δινει....πως μου τη δινει....:flaming:
χαχαχαχαχχαχαχαχ
αυτο μου ρθε τωρα ρε, ψιλοασχετο
αλλα μαρεσουν τα επαναστατικα σου μηνυματα :P
Χε χε χε οχι αλλη κανελλα οχι αλλο καρβουνο οχι αλλους ειδικους!!!
Τωρα πια μονο Μακλουμπα!!
παντως υπαρχει καθιερωμενος ορος "εξαρτητικη προσωπικοτητα" που αφορα ενα σωρο εξαρτησεις,,
ΑΠο την αλλη η εξαρτηση ως ενα βαθμο per se δεν ειναι αναγκαστικα κατι κακο, δνε εχιε δλδ εσωτερικευμενη αρνητικη αξια. τα παραδειγματα τα δωσατε
το φαι εξαρτηση ζωης
η μανα και το βρεφος
οι κοινωνιες
κλπ
αρα ειναι η χρηση των "καλωδιων" εξαρτησης και το μηκος τους τροπο τινα,,,,,
επαγωγικα δλδ στο ερωτημα γιατι η χρηση ειναι χρηση κακοποιησης και γιατι το μηκος των καλωδιων ειναι οχι μεσα στα " αποδεκτα" ορια ( το ποιος οριζει τα αποδεκτα ειναι μεγαλη χωροχρονικη συζητηση)
Προσωπικα πιστευω οτι το ερωτημα παραμενει εκτος τροχιας
Το θεμα ειναι οχι γιατι εξαρτομαστε ( δομικο)
αλλα τι κανουμε με την οπια εξαρτηση ( λειτουργικο)
ή ακομα αν θελετε συστημικο,,, πως μπορεις να χρησιμοποιησεις το περιβαλλον και τις εσωτερικες πηγες σε σχεση με αυτο ωστε να κανεις κατι με τις εξαρτησεις,,,
το μπαλακι σε εσας,,,
κοιωνικη ανθρωπολογια εχεις σπουδασει?
χαχα βασικα σπουδαζω να γινω ανθρωπος αλλα με δυσκολευει λιγο,,, χαχαχα
απο επιμελεια βγηκα 2!!!!!
:thumbup: :tumble:Quote:
Originally posted by Anagenisiaki_Thea
χαχα βασικα σπουδαζω να γινω ανθρωπος αλλα με δυσκολευει λιγο,,, χαχαχα
απο επιμελεια βγηκα 2!!!!!
απο το τσιγαρο ....! εγω !!!