Originally posted by polinaki1983
Quote:
Originally posted by mariafc
παιδάκια μου εχει κανείς καλή συνταγή για βασιλόπιτα? Τύπου κεικ αν είναι δυνατόν. Λέω φέτος να κάνω αλλη σνυταγή από τη δικιά μου αλλά δεν εχω βρει κάποια να με καλύπτει.
Αυτή που κάνω εδώ και χρόνια, και αν και είναι πολύ απλή, πάντα κάνει μπαμ και μου ζητάν την συνταγή (που φυσικά ποτέ δεν δίνω) είναι η πιο κάτω:):). Δεν την δίνω γιατί δεν θελω να φτιάχνουν και άλλοι την δικιά μου συνταγή, προς το παρόν τουλάχιστον!! Αν την φτιάξεις τελικά, σε παρακαλώ μην την δώσεις παρακάτω!
λοιπόν:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (κατά προτήμιση φρέσκο)
ξύσμα φλούδας ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1/2 ποτηράκι του καφέ (ελληνικού) κονιάκ
1 ποτήρι λάδι φιστικέλαιο
1 ποτήρι κούννες αμυγδάλου σπασμένες σε πολί μικρά κομματάκια (μπορείς να τις βάλεις στον μύλο αλλά μην τις αλέσεις πολύ και γίνουν σκόνη)
4 κουταλάκια baking pawder
αλεύρι όσο σικώσει
Κτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν. προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ το λάδι, το baking pawder και τις κούννες και συνεχίζουμε το κτύπημα να ανακατευτούν καλά. Έπειτα προσθέτουμε όσο αλεύρι σικώσει για να γίνει σαν μείγμα κέικ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας (μέγεθος 28) και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι ψηθεί. Γίνεται σαν κανονικό κέικ.