Quote:
Originally posted by Silk
Ιδέες για φαγητό στο ταπεράκι:
(Μακαρόνια δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο περίεργη και τα τρώω μόνο όταν είναι ζεστά, ξαναζεσταμένα η παγωμένα τα τρώω μόνο αν το επόμενο καλύτερο να φάω είναι τα πόδια μου.)
1. μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, ή φασόλια μωβ σαλάτα από όσπρια, γίγαντες πλακί, φακές κλπ δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο άταρο και παίζει να γίνω κώλος.
2. ομελέτες παντώς είδους
3. σαλάτες με λάχανο ή μαρούλι που θα κόψεις το πρωί
4. κρέας ψητό ή βραστό με λίγα λαχανικά
5. ψάρι όπως είναι ο βακαλάος κατεψυγμένος ο στρογγυλος με λαχανικά
6. σαλάτες αυτοσχέδιες (το main menu μου) με βραστά λαχανικά όπως είναι ο αρακάς, τα φασολάκια, το κουνουπίδι, πατζάρια, πράσα, μπρόκολο, κολοκύθι, πατάτες, καλαμπόκι,καρότα, μελιτζάνες, πιπεριές φλωρίνης συνδυασμένα με αυγά βραστά, σαρδέλες, καρύδια, γιαούρτι, γαλοπούλα βραστή ή οτιδήποτε κρέας βραστό ή ψητό μου έχει περισσέψει, λάδι, μαγιονέζα,τυρί, μπαλσάμικο ξύδι, μηλόξυδο, κάπαρη και τα όσπρια που ανέφερα παραπάνω :smirk:
Τα αγαπημένα μου είναι 3,
1. μία μικρή πατάτα βραστή κομμένη, 1 αυγό βραστό σε φέτες και φασολάκια βραστά, τα ανακατεύεις και προσθέτεις σως που φτιάχνεις στο γουδί ή στο multi με 1 σαρδέλα (αυτές τις αλμυρές που τρώμε με τις φακές), 1κ.γ. λάδι, λίγο κάπαρη και αν σου αρέσει βάλε και 1-2 φύλλα φασκόμηλο. Δεν χρειάζεται καν αλάτι λόγω της σαρδέλας ενώ την σαρδέλλα δεν την νοιώθεις ως γεύση.
2. βράζεις 5-6 κεφάλια πατζάρια, τα κόβεις σε κύβους ή φέτες, προσθέτεις 1 μήλο κομμένο, και το ανακατεύεις με λίγο ξύδι ή μηλόξυδο αν έχεις, λίγα καρύδια αν έχεις και αν σου αρέσουν, 1κ. λάδι, και 2κ. γιαούρτι. Η δοσολογία αυτή δεν είναι για μία μέρα, απλώς επειδή την παθαίνουμε ως σαλάτα οικογενειακώς μαζί και το ανηψάκι μου φτιάχνω πάντα παραπάνω.
3. βράζεις 1 κούπα αρακά, 1 καρότο, και 1 αυγό (αν έχω βάζω και καλαμπόκι). Τα βάζεις όλα μαζί με το καρότο κομμένο, προσθέτεις κρεμμυδάκι φρέσκο αν σου αρέσει, από το αυγό αφαιρώ τον κρόκο που τον δουλέυω με 1 κ. μαγιονέζα light, αλάτι πιπέρι προσθέτω την sauce στο μείγμα τα ανακατεύω και έτοιμη.
έδιτ: ξέχασα τις ελιές που χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
πολυ καλες ιδεες!!!ευχαριστω παρα πολυ!πολυ καλη περιπτωση και η βραστη σαλατα αλλα και η πατατοσαλατα που ειπωθηκε πιο πανω!!και ναι οντως φρεσκια σαλατα αν κοψω το πρωι και τη φαω το μεσημερι δε νομιζω να εχει πανιασει!!!