Quote:
Originally posted by Ava
Μαρία μου, αισθάνομαι αρκετά καλά αυτά που λες. Κι εγώ είμαι η γεροντοκόρη, αλλά ποτέ η κακομοίρα. Καλό είναι να χρησιμοποιείς μέσα σου, προκειμένου να το εμπεδώσεις, τον όρο "εργένισσα". Είναι πιο political correct.
Στις σχέσεις που είχα παλιότερα ήμουν κυρία. Μοιραζόμουν τα έξοδα της κοινής ζωής, ψώνια για το σπίτι κλπ και αν ο σύντροφός μου προλάβαινε και εφοδίαζε το σπίτι, πλήρωνα πχ έναν λογαριασμό και πατσίζαμε, χωρίς χρονοβόρες και κουραστικές συζητήσεις για χρήματα. Έχω όμως μία απαράβατη αρχή, αρκετά κλισέ και παλιομοδίτικη, αλλά σταθερή: Στο πρώτο ραντεβού ποτέ, μα ποτέ, δεν πληρώνω. Προθυμοποιούμαι βέβαια, αλλά αν ο κύριος που με συνοδεύει δεχτεί, τότε πέφτει στα μάτια μου. Α, μιλάμε πάντα για εργαζόμενους ανθρώπους, έτσι? Μη τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, δεν θα είχα τέτοια απαίτηση από έναν άνεργο. Στα επόμενα ραντεβού ρυθμίζεται το πώς θα μοιραστούν τα έξοδα. Όσο για το ότι δέχονται το κέρασμά σου, αλλά παράλληλα σε σχολιάζουν, νομίζω πως αυτό και μόνο σε κάνει να μην τους θέλεις κι εσύ. Ξεφτίλες τους χαρακτήρισες, σωστά? Και είναι. Και κάτι ακόμη: Μην έχεις την κατάθλιψή σου για σημαία, μη το ανακοινώνεις παντού, πολλές φορές υποψιάζομαι ότι παθαίνω μικροκαταθλίψεις, αλλά απομονώνομαι προσωρινά, όσο μπορώ και όταν επανέρχομαι δεν έχει πάρει κανένας χαμπάρι, παρά μόνο οι δικοί μου άνθρωποι.
συμφωνω απολυτα! μη βαζετε σημαιες-ταμπελες.