Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διαφορά.
Ας φτιάξουμε το πιο έξυπνο εορταστικό τραπέζι, ακούω tips.
Printable View
Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διαφορά.
Ας φτιάξουμε το πιο έξυπνο εορταστικό τραπέζι, ακούω tips.
Εμεις πάντος στο σπίτι της μαμάς μου φτιάχνουμε ή σούβλα κοτόπουλο και χοιρινό ή ολόκληρο γουρουνόπουλο.
Εγώ πάλι προσωπικά και ο άντας μου τρώμε μόνο κοτόπουλο στο γιορτινό τραπέζι!
Η γιορτή της μάσας δεν επιδέχεται special tips φίλε Φιλιππάρα. :tumble:
Αυτή η γιορτή είναι η δικαιολογία του κάθε κοιλιόδουλου και μη να σκιστεί στο φαγητό.
Προσωπικά ένεκα του χειρουργείου την άλλη βδομάδα, θα περιοριστώ στο να κοιτάω τους υπόλοιπους χαχαχα.
Φιλιππε μην εισαι χαζος... Εγω θα τα φαω ΟΛΑ....
εγω ηδη μειωσα αυτη την εβδ τις θερμιδες ωστε οσο και να φαω τελικα τη μερα του Πασχα να εχω περιθωριο θερμιδων συνολικα...
τωρα για τιπς δεν ξερω,καθε χρονο τρωω το καταπετασμα...κατι που πιανει σε εμενα παντως(οταν το κανω) ειναι αρκετο νερο πριν το φαι και αρκετη κοκα κολα λαιτ κατα τη διαρκεια,φουσκωνω αμεσως με λιγοτερη ποσοτητα...
και επισης σκοπευω να αποφυγω το τσουρεκι & τα κουλουρια φετος γιατι οτιδηποτε τετοιο μου ανοιγει υπερβολικα την ορεξη,
θα αρκεστω ελπιζω σε ενα μεγαλο γευμα με απ`ολα(με εμφαση στο αρνι και στην ΠΕΤΣΑ βεβαιως βεβαιως) και ενα απλο βραδυνο,λιτο και ταπεινο:)
(ελπιζω,σε ολα,θα δειξει...):saint:
H δικη μου η προταση σε ολους ειναι κοιταξτε να περασετε καλα μη σκεφτειτε τοσο πολυ αχ τι θα κανω τι θα φαω κλπ.Και απο βδομαδα ξανα στο προγραμμα.Μην αγχωνεστε.Kαλο Πασχα σε ολους.:)
μεχρι 2500 θερμιδες καλα θα ηταν παντως...(οχι,δεν προκειται να κουβαλησω τη ζυγαρια ακριβειας για να ζυγισω το αρνι)..:P
πανω κατω,λεμε τωρα,μια ψιλο-κοστολογηση θα γινει παντως θελω να πιστευω
εγω θα ακολουθησω το σχεδιο του περσινου πασχα
θα βαλω ολα τα αλλα εκτος απο το αρνι
μου αρεσει πολυ αλλα τα λυπαμαι και ταυτοχρονως
ισως φαω λιγο απο τα χορτοφαγικα που θα κανει η μαμα μου για τον αδερφο μου
εγω το λυπαμαι οταν το βλεπω να το γυριζουν τοσες ωρες γυρω γυρω γυρω το κακομοιρο:dork:...αλλα οταν αρχιζει να μυριζει το ξεχναω:bigsmile::bigsmile:
μα γινεται Πασχα χωρις αρνι??????δε γινεται...
εξαλλου μεχρι να γινει το αρνι εχουμε τοοοοσο σκασει απο τα υπολοιπα που το ξεχναω
αυτο ειναι αληθεια οτι μεχρι να γινει εχουμε ηδη σκασει...
εγω παντως το περιμενω πως και πως!!!
εμενα το αρνι παντως δε με συγκινεί..
με αποθεί η μυρωδιά του, σε συγκριση με τα υπολοιπα κρεατα είναι βαριά.
γεύση δε θυμαμαι δε ξερω αν ετρωγα στο δημοτικό, αλλα απο τοτε κ μετα δε μου αρεσε.
Θα φάω όμως απο τα υπολοιπα που μια χαρα τις εχουν τις θερμίδες τους..
Ε δίκιο έχετε, μια μέρα είναι και ας την απολαύσουμε!
Quote:
Originally posted by filipparas
+1000
Καλά από τώρα το συζητάτε; Ρε παιδιά λυπηθείτε με! είπα να μην μπω να διαβάσω αλλά δεν άντεξα!
λοιπόν για μένα σίγουρα τραγανή πετσούλα και κοντοσούφλι και τζατζίκι και σουφλέ και τυρόπιτα!! σίγουρα θα πάρω 2 κιλά με αυτά άρα προβλέπω την δευτέρα να είμαι 56 με 57 κιλά άρα άστα να πάνε...
καλα λεμε τωρα!!αν δε φαμε και το Πασχα ποτε θα φαμε?????????εχει να γινει το σωσε:smilegrin:Quote:
Originally posted by filipparas
Ε ρε θα γινει χαμος λεμεεεεε..
Δυστυχως δεν προβλεπεται να φαω σουβλιστο αρνι αλλα φουρνου+ολα τα υπολοιπα!
και ΑΠΕΙΡΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ.
Νομίζω οτι θα πώ στον εαυτό μου, σήμερα έχεις 1 (ένα το τονίζω) ελεύθερο γεύμα, φάε λοιπόν οτι θέλεις, αλλά
μετά ΣΤΟΠ.
Αν τον αφήσω ελεύθερο το διήμερο μπορεί να βάλω και 3 κιλά, μόνο από τα γλυκά, κουλούρια, τσουρέκια και όλα τα συναφή, ευκαιρία ψάχνω άλλωστε :crazy:
κόβω ταχύτητα λοιπόν, μήπως και το σώσω κάπως.....
Quote:
Originally posted by chocolate
Καλά από τώρα το συζητάτε; Ρε παιδιά λυπηθείτε με! είπα να μην μπω να διαβάσω αλλά δεν άντεξα!
λοιπόν για μένα σίγουρα τραγανή πετσούλα και κοντοσούφλι και τζατζίκι και σουφλέ και τυρόπιτα!! σίγουρα θα πάρω 2 κιλά με αυτά άρα προβλέπω την δευτέρα να είμαι 56 με 57 κιλά άρα άστα να πάνε...
με σκοτωσεεεεεες!!! ανυπομονω να σου πω τη αληθεια να φαω κοντοσουβλι, το τρωω μονο πασχα γιατι για καποιο λογο, μονο τοτε μου φαινεται ωραιο.
κοντοσούβλι έγραψα? α καλά.. κοκορέτσι έπρεπε να γράψω αλλά από την πείνα δεν έβλεπα τι έγραφα. Μακάρι να φάμε τον άμπακο και να μην πάρουμε γραμμάριο!:fake sniffle:
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup: το καλο ειναι, οτι 7000 θερμιδες = 1 κιλο, οποτε αν το σκεφτουμε, θα χρειαστει να φαμε σκετο λιπος ολη μερα για να παρουμε κιλα που θα μας κανει να φρικαρουμε ^_^Quote:
κοντοσούβλι έγραψα? α καλά.. κοκορέτσι έπρεπε να γράψω αλλά από την πείνα δεν έβλεπα τι έγραφα. Μακάρι να φάμε τον άμπακο και να μην πάρουμε γραμμάριο!:fake sniffle:
Ε λίπος δεν είναι αυτά; Εγώ το έχω φτιάξει ήδη το πιάτο μου!
Τραγανή πέτσα αρκετή! Το κρέας δεν με τρελαίνει.
4 κουταλιές τζατζίκι και 3 φέτες ψωμί.
3 μερίδες κοκορέτσι.
1 κομμάτι τυρόπιτα
2 κομμάτια σουφλέ
Πόσες θερμίδες να είναι αυτά τώρα..
Περίπου 3200 θερμίδες χωρίς το αρνί.. άντε να δούμε.Quote:
Ε λίπος δεν είναι αυτά; Εγώ το έχω φτιάξει ήδη το πιάτο μου!
Τραγανή πέτσα αρκετή! Το κρέας δεν με τρελαίνει.
4 κουταλιές τζατζίκι και 3 φέτες ψωμί.
3 μερίδες κοκορέτσι.
1 κομμάτι τυρόπιτα
2 κομμάτια σουφλέ
Πόσες θερμίδες να είναι αυτά τώρα..
chocolate, θα τα φας όλα αυτα?
δε σου φαίνεται απο τα κιλά σου:rolleyes:
η πέτσα είναι θάνατος, σκέτο λίπος...
εγω έχω ματιασει μερες τωρα τη μαλαχρινή στο ψυγείο...(αχ...)
τζατζικι, πω τι ειπες τωρα.
με ψημενο ψωμι και ριγανιτσα
Τελικά δε θα έχει στη σούβλα.. και σουφλέ. Γαμώτο. παϊδάκια θα έχουμε.
αναθεώρηση..
3-4 παϊδάκια
τζατζίκι
2 κομμάτια τυρόπιτα
ψωμί
κοκορέτσι
ίσως κάνα λουκάνικο
Υπομονή μέχρι την Κυριακή
Εγω παλι, ανυπομονω για το κοτοπουλο σχαρας που θα'χουμε, κοτα απο το κοτετσι της μανας μου, και το κοντοσουβλι/κοκορετσι. ΑΧ! αντε.. μια μερα εμεινε!
αχ και εμεις θα κανουμε κοτα!:)
ευτυχως που θα υπαρχει και αυτο το υγειηνό...
Πολιτικη, Φουκοσιμα, ανεργια, λιγδιασμενα ποτηρια, η σαλατα ανεπαφη, διακριτικα ρεψιματα, καπνος, σταχτες στα αποφαγια, το ιδιο σκηνικο παντα. Βαριεμαι!
εγω τελικά εφαγα κοτόπουλο, πάλι καλά.. έβλεπα το αρνι κ μου έρχονταν εμετος πραγματικά, κ ποναει πολύ απο χθες κ η κοιλιά μου κ δεν ειχα όρεξη για φαγητό..
fae_prits δε σου'πε κανείς πως αδυνάτισες ?
μα καλά κανείς δεν εφαγε σαλατα..! ντροπη..
Εμεις ειχαμε αρνι στο φουρνο,σαλατα και τυρακι στο σπιτι της θειας.Λιτα πραγματα.
Και μου φωναζε μαζι με το αρνι να φαω οπωσδηποτε σαλατα γτ δν κανει αλλιως:P
1."Επ! τι εγινε; Καλα εσυ δεν χωραγες να περασεις απο την πορτα χαχαχαχα..." Απαντηση που δεν δοθηκε ποτε: κουμπωσε το πουκαμισο γιατι η τριχα με την χρυση αλυσιδα παραπεμπει σε εποχες ταμτακου.Quote:
Originally posted by Ciciliana
fae_prits δε σου'πε κανείς πως αδυνάτισες ?
2.
Με συνομωτικο υφος στα μουλουχτα "να τρως αγορι μου ο οργανισμος χρειαζεται απ'ολα..." Απαντηση που δεν δοθηκε ποτε: Ναι θεια. Οι φακες εχουν σιδηρο και τα ψαρια κανουν καλο στα ματια.
3. "Τσαμπα κοπο εκανες. Τωρα με την ανεργια και το ΔΝΤ θα τα χανες ετσι κι αλλιως χοχοχοχο!" Απαντηση που δεν δοθηκε ποτε: Μου δανειζεις το σακακι γιατι κρυωσα;
να μην συνεχισω καλυτερα...
Ευχαριστη ατμοσφαιρα..:regan::regan:
god!:o
άμα ο άνθρωπος έχει τη κακία μέσα του και το φθόνο φυσικά...
δε πειράζει fae_prits στο λέμε εμείς(οτι αδυνάτισες) :grin:
Τέλεια πέρασες φάε πριτς!!! :regan::regan::regan::regan:
Εμένα ο μπαμπάς μου όταν είδε μέσα στο πιάτο μου ένα κομμάτι κεμπάπ και μια κουταλιά γιαούρτι "Φάε κόρη μου, μέρες που είναι. και από αυριο ξεκινάς ξανά δίαιτα."
Και να σκεφτείς ότι ξέρει για το χειρουργείο, τώρα να το έλεγαν άλλοι που δεν ξέρουν να πω οκ!!!
πολινακι, πως πέρασες? καλά γενικά?
Ετσι ειναι polinaki. Για τους γονεις θα εισαι παντα το "παιδι" και θα πρεπει να τρως οοοοοοοολο το φαι σου! :D
cici :love:
Εμενα παλι κανεις δν μου λεει να φαω,αναλαμβανω πρωτοβουλιες απο μονη μου :P
χαχα.. one ουτε εμενα, (αλλά εγω δεν εχασα κιλά :/ )
χρονια πολλα!!!παιδια μια ιδεα ειναι και το Πασχα!εμεις οικογενειακα οπως καθε χρονο κλασσικα καναμε το αρνι να αναστεναξει...
εμενα παλι απο συγγενεις δεν μου ειπαν τπτ για το σωμα,οσο να ναι 10 κιλα μειον φαινονται σε ενα σωμα που ηταν ηδη κανονικο...
τεσπα,μου ειπαν για το μαλλι ομως "καλα γιατι εγινες τοσο ξανθια εσυ??",με εκφραση που ελεγε "εγινες μπαζο"...
απαντηση που δε δωθηκε ποτε(αλα πριτς) "αι πνιξου ΜΠΑΖΟ και μαζεψε τις 2-3 τελευταιες τριχες που σου εχουν απομεινει"
τεσπα ξανα...την υγεια μας να εχουμε και να ειναι καλα η οικογενεια και ειναι υπερ-αρκετο τελικα!