-
sok
Σήμερα έπαθα κάτι που δεν είχα ξαναπάθει ποτέ και ειλικρινά σοκαρίστικα. Έπειτα απο εξαναγκαστικό εμετό, συνειδητοποίησα ότι άνοιξε το κεφάλι μου στην κορυφή των μαλλιών κι άρχισε να τρέχει αρκετό αίμα. Είμαι 26 χρονών, έχω ξεκινήσει με βουλιμικά επεισόδια ή επεισόδια εμετών ( δεν ξερω πως να το πω ) από τα 18 μου. Από τα 13 μου χρόνια, χάνω και παίρνω 20-30 κιλά κάθε 2-3 χρόνια. Πέραν λοιπόν της παχυσαρκίας, τόσα χρόνια δεν είχα συνειδητοποιήση πόσο κακό και πόσο καταστροφικό είναι να έχεις βουλιμία. Νόμιζα ότι δεν συνέβαινε σε μένα, αλλά σε κάποιον άλλον. Έγινε τρόπος ζωής, καθημερινότητα. Μία μηχανική κίνηση ο εμετός. Εδώ κι ένα χρόνο έχω μπει σε διαδικασία να χάσω πάλι κιλα, έχω χάσει γύρω στα 17, με την εγκυμοσύνη της διαιτολόγου μου όμως, εδώ και 4 μήνες έχω σταματήσει τη διατροφή και βλέπω πόσο εύκολο είναι πάλι να πάρω τα "πολύτιμα" κιλά μου πίσω. Εδώ και 2 μήνες βλέπω ψυχολόγο, έχω περιορίσει τα βουλιμικά μου επεισόδια, αλλά με κάθε αφορμή μικρή ή μεγάλη είμαι έτοιμη να κυλίσω. Όπως έγινε και σήμερα το πρωί. Λένε πως οι βουλιμικοί τιμωρουν τον εαυτό τους, πως δεν τον αγαπούν. Θα ήθελα να αγαπώ τον εαυτό μου αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο...
-
Κλείσε αμέσως ραντεβού με το γιατρό σου. Σήμερα! Χθες βασικά! Μην περιμένεις να ακούσεις συμβουλές από εμάς εδώ στο φόρουμ, μπορεί να έχουμε περάσει από παρόμοια συμπτώματα, αλλά δεν είμαστε ειδικοί. Οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να έχουν πάρα πολύ σοβαρές συνέπειες. Κάνε log out και πήγαινε να πάρεις το γιατρό σου και πες του ακριβώς τι σου συμβαίνει και για ποιο λόγο.
-
Σ'ευχαριστώ. Θα δώ τι θα κάνω. Δεν είναι και τόσο εύκολο.
-
Kουκουτσι καλησπερα!! Λυπαμαι πολυ για αυτα που περνας..Θα συμφωνησω με τη σμοκ. Μην περιμενεις καθολου. Πηγαινε στα επειγοντα ενος νοσοκομειου και εξηγησε την κατασταση. Τα πραγματα μπορει να ειναι πιο σοβαρα απ'οτι φαινονται. Περαστικα σου συντομα.
-
γλυκο μου κοριτσι μην το κανεισ αυτο στον εαυτο σου δεν το αξιζεισ .......αντε κουκουτσακι βρεσ δυναμη πανω σου
-
Πώς είσαι,κουκουτσάκι;Ελπίζω να φρόντισες τον εαυτό σου!Περιμένουμε νέα σου
-
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ ειλικρινά.
Είμαι κάπως καλύτερα. Δεν πήγα στον γιατρό γιατί είδα πως μάλλον το αίμα βγήκε από κάποια πληγή ή σπυράκι που προϋπήρχε και προφανώς από την πίεση του εμετού βγήκε το αίμα.
Όπως και τα σημάδια που έχω στο πρόσωπό μου, τα όποια προσπαθώ τώρα να κρύψω γιατί είναι πολύ εμφανή, αλλά πιστεύω πώς θα ηρεμήσουν τις επόμενες μέρες, είχα χρόνια να τα δώ, συνήθως ηρεμούν.
Δεν είχα κάποιο άλλο υπερφαγικό επεισόδιο σήμερα. Συνέχισα τη διατροφή κανονικά.
Δυστυχώς πονάει πολύ το κεφάλι μου από εκείνη την ώρα. Λογικά από την πίεση.
Ελπίζω όλο αυτό να είναι ένα καλό μάθημα
-
Εγώ θα επιμείνω ότι πρέπει να επισκεφτείς αμέσως κάποιον γιατρό. Γιατί λες ότι δεν είναι εύκολο;
-
Πέρα από την ελπίδα για καλό μάθημα,που κι εμείς έχουμε μαζί σου,δεν πας να το κοιτάξεις ούτως ή άλλως;
Όποιο σπυράκι,όποια πληγή...τόσο αίμα...και μάλιστα από το κεφάλι...δεν είναι να το αφήνουμε έτσι...
Πήγαινε βρε κουκουτσάκι μου,έστω να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση σου.Να είμαστε ήσυχοι.Τι λες;
-
Τι γιατρό; Και τί να του πώ; Είναι μεγάλη και επώδυνη διαδικασία για μένα να εξηγήσω σε κάποιον όλα αυτά...δεν ξέρω. Έχεις δίκιο αλλά δεν μπορω.
-
Δε νομίζω να χρειαστεί να του εξηγήσεις πολλά.Δεν είσαι άλλωστε ούτε η πρώτη
ούτε δυστυχώς η τελευταία.Κάνε κάποιες εξετάσεις να σιγουρευτείς πως είσαι καλά.
Η υγεία σου είναι πιο σημαντική από την όποια στιγμιαία αμηχανία.Πήγαινε με κάποιον
δικό σου για υποστήριξη.Υπάρχει αλήθεια κάποιος που γνωρίζει τι περνάς;
-
Ο άνθρωπος που γνωρίζει απόλυτα αυτό που συμβαίνει είναι η ψυχολόγος μου. Πέρα από εκείνη, γνωρίζουν η διαιτολόγος μου και 2-3 φίλες (λίγα πράγματα) που δεν μπορούν να έχουν εικόνα για τη βαρύτητα όλου αυτού.
-
Δε χρειάζεται να πεις τα πάντα στις φίλες σου ακόμα, εάν δεν είσαι έτοιμη. Ο γιατρός είμαι σίγουρη ότι θα έχει ακούσει τα πάντα και δεν πρόκειται να σχολιάσει. Εγώ πιστεύω ότι καλό είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής μαζί του και να του τα πεις όλα. Ξέρω ότι είναι επώδυνο, έχω βρεθεί κι εγώ σ' αυτή τη θέση και ξέρω πώς είναι. Όμως όταν φτάνεις στο σημείο να σου ανοίγουν πληγές στο κεφάλι από την πίεση από τον εμετό, δεν υπάρχει χρόνος για ντροπές. Δες το σαν μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στην προσπάθειά σου να σταματήσεις τους εμετούς!
-
Σε τί γιατρό πρέπει να πάω; Δεν έχω δικό μου γιατρό
-
Πήγαινε καλύτερα σε παθολόγο. Μπορείς να ρωτήσεις τη μητέρα σου ή κάποια φίλη σου να σου προτείνει κάποιον.
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ.... Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΡΙΒΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ... Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ... ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΑΙΜΟΠΤΥΣΗ... ΣΟΚ... ΣΟΚ... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ..
-
Θέλω να είμαι αισιόδοξη και να πιστεύω πως μετά από αυτό το σοκ, θα σκεφτώ πολύ για να το ξανακάνω και θα πιέσω τον εαυτό μου θυμίζοντάς του τη στιγμή που σκούπισα το πρόσωπό μου και είδα το αίμα, και το πρόσωπό μου που απο χθες κοιτώ στον καθρέφτη και έχει γίνει τόσο αποκρουστικό μετά από αυτό. Ξέρω πως χρειάζομαι βοήθεια, εγώ έκανα το βήμα άλλωστε να τη ζητήσω, όπως γνωρίζω και ότι η ψυχοθεραπεία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όπως και η θεραπεία της βουλιμίας. Θέλω λοιπόν να είμαι αισιόδοξη και να πιστεύω πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα φτάσει στο τέλος του
-
Θα φτάσει,αρκεί να την ξεκινήσεις τη διαδικασία.Πάμε για το επόμενο βήμα τώρα.Έλα!
-
καλη μου,καταρχην καλημερα και απο μενα!ολα αυτα που σου λενε τα ατομα μεσα σε αυτο το φορουμ δεν τα λενε για να σε τρομαξουν,το ξερουν οτι ηδη εχεισ τρομαξει...απλα περα απο την πλακα,τα σχολια,την αυτοτιμωρια,το παθημα που εγινε μαθημα,πρεπει οντως να πας σε γιατρο αμεσα!!αμεσα ομως..μην το παρατεινεις αλλο,καλο θα σου κανει...περα απο το οτι θα αντιμετωπισεις τυχον θεματα υγειας ,θα σε φερει αντιμετωπει με το τι πραγματικα κανεις στον εαυτο σου και οι αποφασεις θα ειναι πιο δραστικες και αμεσες..καιρος για μια νεα και τελιωτικη αρχη!!!!ξεκινα!!!
-
Έχω ξεκινήσει όπως είπα στο αρχικό μου μήνυμα να βλεπω ψυχολόγο εδώ και 2 μήνες. Σ'ευχαριστώ..
-
Με συγχωρείς,κουκουτσάκι,έχει ς δίκιο.Με την τρομάρα μου για το περιστατικό
ξέχασα όσα διάβασα στο αρχικό σου ποστ κι εξέλαβα το χρονοβόρο της διαδικασίας
ως κάτι που σε αποθαρρύνει.Καλή σου δύναμη κι εμείς είμαστε εδώ!Φιλάκια!
-
Ευχαριστώ, ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά
-
και να μας ενημερωνεις για οποιαδηποτε εξελιξη εχει η κατασταση αυτη εε??
-
Όχι με την ένοια του χρωστάς ενημέρωση,αλλά του νοιαζόμαστε
ως κάποιοι που έχουν περάσει παρόμοια και συμπάσχουν...
Είμαστε εδώ όποτε νιώσεις ανάγκη για μοίρασμα.
-
Ναι :) Σήμερα έχω και το ραντεβού με την ψυχολόγο. Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα. Προς το παρόν, μετά το χθεσινό το ελέγχω (και τη διατροφή μου και τον εμετό)
-
ναι φυσικα!!οπως το ειπε η nadine,,σορυ αν ακουστηκα πιεστικη!απλα αν και δεν ξερω κανεναν απο δω,νιωθω ενα δεσιμο με ατομα που εχουν κοινα προβληματα...
-
Ίσα ίσα. καθόλου πιεστική. Σ'ευχαριστώ
-
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ...
-
Σ'ευχαριστώ. Το εύχομαι για όλους αυτό
-
κουκουτσακι τι κανεισ εισαι καλυτερα σημερα?????
-
Καλημέρα!! Ναι, είμαι κάπως καλύτερα, μίλησα και με την ψυχολόγο χθες, μου είπε να προσπαθώ να διαχειρίζομαι τη στεναχώρια μου και είπα να το προσπαθήσω!!! Ευτυχώς και τα σημάδια στο πρόσωπο υποχώρησαν αρκετά, και έχω καλύτερη διάθεση τώρα
-
step by step θα γινουν ολα και θα τα καταφερεισ μην στεναχωριεσαι μονο....
-
Αυτό δεν είναι και στο χέρι μου. Αλλά το να μην με επηρεάζει τόσο, αυτό σίγουρα είναι στο χέρι μου :)
-
Τι σου είπε η ψυχολόγος για το αίμα στο κεφάλι;
-
Μου είπε πως και το αίμα και τα σημάδια είναι επειδή ο οργανισμός μου και το σώμα μου, μου ΄λεγαν ΟΧΙ. Δεν ήθελαν να κάνω εμετό. Είχα να κάνω 13 μέρες και προφανώς ο οργανισμός μου "ξεσυνήθισε" κάπως τη διαδικασία αυτή και γι αυτό αντέδρασε έτσι
-
Δε σε παρέπεμψε δηλαδή να δεις κάποιον γιατρό, μήπως και είναι ανησυχητικό;
-
Όχι. Μου είπε ότι ήταν αντίδραση από την τόση πίεση που άσκησα. Είναι σαν ε΄να σπυράκι που φεύγει αν το δεις. Δεν ξέρω αν το είχα από πριν. Πάντως είμαι καλύτερα. Πέρασε σχεδόν και ο πονοκέφαλος.
-
Επίτρεψέ μου να επιμείνω λίγο στο θέμα του γιατρού. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το κάνω με καλή πρόθεση κι επειδή νοιάζομαι και όχι για να σε πανικοβάλω και να σε αγχώσω. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες check up; Αναφέρομαι στις συνηθισμένες εξετάσεις ούρων κι αίματος που όλοι πρέπει να κάνουμε μια φορά το χρόνο, πόσω μάλλον εάν έχουμε διατροφική διαταραχή, που εξαντλεί ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας.
-
Έχω περίπου 1 χρόνο νομίζω. Αλλά το Σεπτέμβρη που πέρασε , είχα πάει για αιμοδοσία. Υποθέτω αν κάτι δεν ήταν καλό δεν θα μπορούσα να δώσω το αίμα μου. Έχεις δίκιο πάντως
-
koukoutsaki, ελπίζω να μην αισθάνεσαι ότι σ' έχω στήσει στον τοίχο και σου κάνω κήρυγμα! Σ'τα λέω για να τα ακούω κι εγώ, γιατί ούτε εγώ το'χω πολύ με τους γιατρούς και πολλές φορές καθυστερώ να πάω για τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος, ούρων, τεστ παπ κτλ. Τι θα λεγες να στηρίζαμε η μία την άλλη σ' αυτό; Να κλείσουμε ραντεβού με κάποιο ιατρικό κέντρο για να κάνουμε εξετάσεις και όταν βγουν τα αποτελέσματα να επιστρέψουμε σ' αυτό το post και να καθησυχάσουμε η μία την άλλη ότι όλα είναι καλά!
Και φυσικά καλό θα ήταν να κάνει το ίδιο και όποιο άλλο μέλος θέλει, γιατί είναι φανερό ότι σ' αυτό το φόρουμ όλοι νοιάζονται πολύ ο ένας για τον άλλο. Οπότε μια επίσκεψη στο γιατρό θα ήταν μια καλή ευκαιρία να καθησυχαστούν όσοι ανησυχούν!