Quote:
Originally posted by anna65
Ρε παιδιά, μου λέτε όλο για τους κακόμοιρους τους μετανάστες που τους μαχαιρώνουνε, τους δέρνουνε, τους βασανίζουνε και δεν ξέρω τι άλλο. Να σας πω εγω τι βλέπω. Στην παιδική χαρά είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες. Στο σουπερμάρκετ οι Έλληνες υπάλληλοι είναι μειοψηφία. Στο λεωφορείο, ο Έλληνες είναι λιγότεροι από τους μισούς. Στο νηπιαγωγείο της κόρης μου οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους μισούς, για αυτό εξάλλου και η καλύτερη φίλη της είναι από την Αλβανία. Στον παιδικό σταθμό του γιου, παρόμοια κατάσταση, που επιδεινώνεται από την πολιτική "πρώτα τα παιδιά των μεταναστών και μετά των Ελλήνων". Η κοπέλα με την οποία κάνω πιο συχνά παρέα, σληβάτη μικρομάνα, είναι από τη Βουλγαρία, με άντρα Σύριο. Η σύσταση της Αθηναϊκής κοινωνίας έχει αλλάξει, και δεν είναι όλοι φασιστόμουτρα!
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς γιατί δε βγάζω νόημα; Τόσο κακό είναι που υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί σε κάποιες γειτονιές; Ειδικά όλοι αυτοί που περιγράφεις φαίνονται τίμιοι απλοί οικογενειέρχες.
Quote:
Originally posted by AvaΌσο για τους μετανάστες, οι απόψεις διίστανται: Υπάρχουν και οι εξαθλιωμένοι ρακένδυτοι, που είναι άξιοι λύπησης, υπάρχουν όμως και τα κακοποιά στοιχεία, που δε διστάζουν και να σκοτώσουν ακόμη. Αυτοί, ακόμη και μετά από απέλαση, βρίσκουν τον τρόπο και ξαναγυρίζουν. Γιατί, για να μας ρημάξουν κι άλλο? Δηλαδή εμείς είμαστε τόσο πλούσιοι, έχουμε όλοι δουλειές και έχουμε τον τρόπο να φροντίσουμε τους αναξιοπαθούντες από το περίσσευμά μας? Μερικά πράγματα απλώς δεν τα καταλαβαίνω..
Yπάρχει και η πλειοψηφία που είναι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα όπως όλοι και δεν είναι ούτε ζητιάνοι ούτε κακοποιοί. Δε καταλαβαίνω γιατί εστιάζουμε στις μειοψηφίες