ετσι για να παιρνουμε ιδεες...
εγω σημερα φακες πρασινες (όλος ο κοσμος τις λεει ασπρες όταν δεν εχουν σαλτσα εμενα το πρασινο μου φαινεται πιο αστειο)....
Printable View
ετσι για να παιρνουμε ιδεες...
εγω σημερα φακες πρασινες (όλος ο κοσμος τις λεει ασπρες όταν δεν εχουν σαλτσα εμενα το πρασινο μου φαινεται πιο αστειο)....
Καφε δεν ειναι οι φακες?
Εγώ κοτόπουλο γεμοστό ρολο θα φτιάξω.
ναι απλα οταν δεν βαζεις σαλτσα, απο τη δαφνη κ απο τις φακες το "ζουμι" ψιλοπρασινιζει
δαφνη στις φακές??????:puzzled:
Σούπα τις κάνετε?
εμείς τις κάνουμε σαν πιλαφι, την λεγόμενη μουτζιέντρα. Είναι πολύ πιο ωρέες έτσι!
ναι! κανονικα λεγεται φακοσουπα αλλα επειδη ολοι τις μαγειρευουν ετσι οταν λες φακες ολοι αυτο καταλαβαινουν!
τις ριχνεις σε νερο να παρουν 2-3 βρασεις, τις στραγγιζεις κ μετα τσιγαριζεις κρεμμυδι και προσθετεις τις φακες, πιπερι, σκορδο σε σκονη (ή αν εχεις ξερο ολοκληρο το τσιγαριζεις πριν με το κρεμμυδι), φυλλα δαφνης, νερο και αν θες τοματοπελτε! σιγοβραζεις για αρκετη ωρα κ στο τελος προσθετεις αλατι... αυτα...
εδω εχει μια συνταγη για κοκκινες φακες! εσεις πως τις κανετε?
Ρίχνουμε τις φακές στο νερό να βράζουν, σχεδον να μισοψηθούν δηλαδή, αφαιρούμε το νερό και βάζουμε άλλο καθαρό περίπου να σκεπάζει τις φακές και ακόμα τόσο. Το αφήνουμε να κοχλάσει και βάζουμε ρίζι (κατά προτήμιση αυτό που είναι για σούπες) περίπου τα 3/4 την ποσότητας της φακής. Δηλαδή πχ 1 ποτήρι φακή βάλαμε, θα βάλουμε 3/4 ποτήρια ρίζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών και αλατι και σιγοψήνουμε. Εν το μεταξύ ψιλοκοβουμε ενα κρεμμύδι και το εχουμε στην άκρη, και έχουμε σε ενα κασαρολακι περιπου 1/4 ποτηριου ελεόλαδο (για την πιο πανω δοσολογία φακής). Οταν σχεδόν έχει πιει το νερό της, και έχει κάνει πάνω σαν κρεμώδες καφέ ζουμάκι, δοκιμαζουμε. αν δεν έχουν ψιθεί ακόμα προσθετουμε ακομα λιγο νερο. αν εχουν ψιθει ζεστένουμε το λαδι, τζιγαριζουμε το κρεμμύδι, το χυνουμε μεσα στις φακες και το ανακατεύουμε καλα, και σβήνουνε από την φωτιά. το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να τραβίσει και είναι έτοιμο. είναι σαν πιλαφι, και ειναι απλά ΤΕΛΙΟ!!! ο μικρος μου τρελλενετε πολύ όποτε έχουμε φακές που τρώει 2 πιάτα!
μου αρεσουν πολυ οι φακες κ θα τις δοκιμασω κ ετσι....ευχαριστω κοριτσακι για την συνταγη, αν θες για αλλαγη κανε κ φακοσουπα κ θα με θυμηθεις.... αλλα πρασινη οχι κοκκινη! η σαλτσα νομιζω νοθευει τη γευση...
Την κάνει η θεία μου σε σούπα, και ποτέ δεν μου άρεσε για να είμαι ηλικρινής!!!!
αληθεια? δεν εγω τρελαινομαι....γενικα για τις σουπες με οσπρια
Φακές σούπα τέλειες, από τα αγαπημένα μου!!! Και η μουτζέντρα όμως αρέσκει μου πολλά!!!
Μου αρέσουν οι φακές, ΤΕΛΟΣ
Αρέσκει σου πολλά φίλιππε μου? Εν λογικό, αφού εν τέλεια!!!!!!!!
εμενα μου αρεσουν πολυ σε σουπα....!
αυτο το σαν πιλαφι θα αρεσε στην αδερφη μου, της αρεσουν τα πηχτα.
εγω χθες ειχα βρασει αναμοικτα λαχανικα κ έψησα κ φιλετο κοτοπουλο στο γκριλ.
κ περισεψε απο χθες κ εφαγα κ σήμερα λιγο. μαζί με λίγο μαρουλοσαλάτα με βραστο κολοκύθι.
Η μαμα μου χθες εβρασε κοτοπουλο με κολκυθάκια, με λιγα χορτα (μαιντανο, σελινο κλπ), καροτα και πατατες (στη κατσαρολα)
κ μετα τα εβαλε σε πηρέξ κ εκανε σαλτσα κοκκινη με ντοματες κ την εβαλε κ αυτη στο πηρεξ πανω απ΄το κοτοπουλο κ τα αλλα...
και τα εβαλε στο φουρνο.
αλλα εμενα δε μου αρεσει αυτο το φαγητο :\
οκ τωρα σας εχασα...εχω μια χρονοκαθυστερηση στην αναγνωση!!! χαχαχαχα ;) φιλιππε πρασινες ή κοκκινες? ιδου η απορια... χαχαχαQuote:
Originally posted by filipparas
Φακές σούπα τέλειες, από τα αγαπημένα μου!!! Και η μουτζέντρα όμως αρέσκει μου πολλά!!!
Μου αρέσουν οι φακές, ΤΕΛΟΣ
Πράσινες είναι χωρίς ντομάτα, σωστά; ΠΡΑΣΙΝΕΣ
ΚΑΦΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quote:
Originally posted by filipparas
Πράσινες είναι χωρίς ντομάτα, σωστά; ΠΡΑΣΙΝΕΣ
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup:
Φακες και εγω σημερα αλα ελληνικα ομως ............. σουπα με δαφνη , σκορδο και κρεμμυδι............... Α! και λιγη ριγανη !
Εγώ όσπρια κάνω την Δευτέρα. από κει πέρα ότι μου κατεύει στο κεφάλι
φιλλιπ το ξερα οτι κατι δεν παει καλα με την παρτη σου :lol: :lol: :lol:
λοιπον επειδη εγω ως γνωστον ειμαι ακομα κρεββατωμενη , εβγαλα μια ωραιοτατη τορτιγια την αλειψα με 1κ.σ κετσαπ καυτερη εριξα ριγανη , ζαμπον 0-3% , μπεικον γαλοπουλας, μανιταρια, και απο πανω μοτσαρελα , και την πεταξα στο φουρνο ενα 15λεπτο και τωρα θα μπει στο υπερκομψο στομαχι μου :D
Αμαν βρε polinaki τι μας κανεις με το κοτοπουλο ρολο για πες το αγοραζεις ετοιμο? Η εσυ το γεμιζεις?
Παρεμπιπτοντως μου αρεσουν πολυ τα κυπριακα τρελαινομαι να ακουω καποιον να μιλαει κυπριακα κουφοοοο?????
polinaki το λεγόμενο φακόρυζο!!!!!!!!!!
Τέλειο! Θα δοκιμάσω κ αυτη την εκδοχή!!
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
Ξέχασα να γράψω τι έχουμε εμείς σήμερα!
Φασολάδα!
Εγώ το γεμίζω καλή μου!!! Το έτοιμο έχει μέσα ζαμπον και μπέικον και εμείς δεν τρώμε χοιρινόQuote:
Originally posted by anna9
Αμαν βρε polinaki τι μας κανεις με το κοτοπουλο ρολο για πες το αγοραζεις ετοιμο? Η εσυ το γεμιζεις?
Η λεγόμενη μουτζιέντρα!!!!!Quote:
Originally posted by break
polinaki το λεγόμενο φακόρυζο!!!!!!!!!!
Τέλειο! Θα δοκιμάσω κ αυτη την εκδοχή!!
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
polinaki Αν δε σου ειναι κοπος για πες με τι γεμιζεις το κοτοπουλο γιατι θελω να φτιαξω κ εγω κ τι ζητας απο τον κρεωπολη στηθος κοτας?
Αννα μου δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή να σου γράψω την συνταγή. συγνώμη. Από τον κρεωπόλη ζητάω ολόκληρο κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο, και μου το ξεκοκκαλίζει εκείνη την ώρα. Για το πως ο κάνω, σε παρακαλώ μην με παρεξηγείς, θα στα γράψω με λεπτομέρεια όταν νιώσω καλύτερα, οκ? στο υπόσχομαι.
Αννα μου για σένα, και φυσικά για όπιον άλλο θέλει να το φτιάξει.
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=19#pid159848
Καλημερα σε ευχαριστω πολυ polinaki
δεν αντεξα αλλη μια μερα ΧΩΡΙΣ να μαγειρεψω, δεν ειναι στη φυση μου! τοσα χρονια δουλευα σε κουζινα, γιαυτο σηκωθηκα σαν καλη κυρια και εκανα ενα παστητσιο τουμπανο με μια μπεσαμελ ΝΑ με το συμπαθειο, οχι για μενα ! για το φουκαριαρη τον αντρα μου :lol: :lol: :lol:
Παστίτσιο ακούω..
Κέρκυρα, Κέρκυρα, με το Ποντικονήσι, με το παστίτσιο το τρανό, που το'χω τσακίσει...
Σου' ρχομαι!!!
Εφτιαξα μπιφτεκια με πατατες αλλα ..............και τελικα θα μεινουν για αυριο ............... Ανοιξε ενα ς φιλος κρητικο μαγαζι και θα φαμε εκει!
Αχ........... Ελπιζω να περιοριστω στα απαραιτητα...............
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Quote:
Originally posted by Ava
Παστίτσιο ακούω..
Κέρκυρα, Κέρκυρα, με το Ποντικονήσι, με το παστίτσιο το τρανό, που το'χω τσακίσει...
Σου' ρχομαι!!!
Avakiiiiiiiiiiiiiiiii κοπιασε κοριτσαρεεεεεε!!! να φαμε να πιουμε και μετα να παμε βεραντα για φρεντακι επαγγελματικο απ τα χερακια μου , και κερασοπιτα :smilegrin:
στα ωπα ωπα θα σε εχω αμεεε :lol:
καλε τι να περιοριστεις! πωπω εχουνε και κατι μεζεδες οι Κρητικαροι! και ενα ρακι!!!! αλλα πουυυυυ τωρα τετοια? LAST YEAR! με το στομαχι που εκανα ουτε καλτζουνακι δε χωραει ουτε 2 καραφακια ρακι βρε παιδι μου!Quote:
Originally posted by Alma libre
Εφτιαξα μπιφτεκια με πατατες αλλα ..............και τελικα θα μεινουν για αυριο ............... Ανοιξε ενα ς φιλος κρητικο μαγαζι και θα φαμε εκει!
Αχ........... Ελπιζω να περιοριστω στα απαραιτητα...............
αχχχ απλα αναπολω οταν πηγαιναμε θεσσαλονικη με τον καλο μου και τσακιζαμε καθε κρητικο μεζεδοπωλειο ρακια ρακομελα και δε συμμαζευεται :lol: :lol:
εγω λεω σημερα να το ευχαριστηθεις τουλαχιστον! Κυριακη ειναι :D :D
Τα ξερω mitsokolo μου , ο αντρας μου ειναι Κρητικος ............ Ασε ............ Οταν παμε σε κρητικο μαγαζι δεν ξερω τι να πρωτοφαω .............:roll::roll:
Ουάου!!! Όλα μου αρέσουν! Θα μου κάνεις και τατουαζάκι?
Αστειεύομαι.. Κάποτε συνόδευσα μία φίλη μου για μπόντι πίρσιγκ, κρίκο στον αφαλό, και κόντεψα να λιποθυμήσω...
Είδα να της περνά μία βελονάρα, ενώ παράλληλα δίπλα μία κοπέλα χτυπούσε ένα δελφίνι χαμηλά στη μέση της και ο καλλιτέχτης σκούπιζε το αίμα με ένα χαρτομάντηλο. Ξαπλώθηκα στο τρίτο διαθέσιμο κρεβάτι. Φαντάσου ότι πήγα για να δώσω κουράγιο!!
Προσωπικά έκανα σε αισθητικό ένα τριαντάφυλλο στο στήθος με χέννα, όχι και πολύ πρωτότυπο, αλλά μου άρεσε. Το θέμα είναι ότι όταν έσκυψα αρκετά και το είδε ένας παππούς, εκεί που με είχε στα ώπα ώπα, άλλαξε ξαφνικά η συμπεριφορά του και με αντιμετώπιζε σαν αλήτισσα. Δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα και αυτή τη συσχέτιση του τατουάζ με την ηθική. Σίγουρα εσύ ξέρεις περισσότερα.
ωχ αμαν αμαααααααααααααν!!!!!!!Quote:
Originally posted by Alma libre
Τα ξερω mitsokolo μου , ο αντρας μου ειναι Κρητικος ............ Ασε ............ Οταν παμε σε κρητικο μαγαζι δεν ξερω τι να πρωτοφαω .............:roll::roll:
κακο αυτο! :lol: :lol: :lol:
ενταξει τι να πρωτοσχολιασω? οτι με κοιτανε ολοι με μισο ματι? οτι αναρωτιουντε με τοσα τατουαζ και πιερσιγκ ΑΝ θα γινω καλη μανα? οτι οταν λεω οτι ειμαι εγκυος, με κοιτανε με απορια? οτι με εχουνε πει πρεζακι στο δρομο? σατανιστρια? αλητρα? τι να πρωτοπω πραγματικα δεν ξερω, γαμω την Ελλαδαρα μας μεσα! -σορυ-Quote:
Originally posted by Ava
Ουάου!!! Όλα μου αρέσουν! Θα μου κάνεις και τατουαζάκι?
Αστειεύομαι.. Κάποτε συνόδευσα μία φίλη μου για μπόντι πίρσιγκ, κρίκο στον αφαλό, και κόντεψα να λιποθυμήσω...
Είδα να της περνά μία βελονάρα, ενώ παράλληλα δίπλα μία κοπέλα χτυπούσε ένα δελφίνι χαμηλά στη μέση της και ο καλλιτέχτης σκούπιζε το αίμα με ένα χαρτομάντηλο. Ξαπλώθηκα στο τρίτο διαθέσιμο κρεβάτι. Φαντάσου ότι πήγα για να δώσω κουράγιο!!
Προσωπικά έκανα σε αισθητικό ένα τριαντάφυλλο στο στήθος με χέννα, όχι και πολύ πρωτότυπο, αλλά μου άρεσε. Το θέμα είναι ότι όταν έσκυψα αρκετά και το είδε ένας παππούς, εκεί που με είχε στα ώπα ώπα, άλλαξε ξαφνικά η συμπεριφορά του και με αντιμετώπιζε σαν αλήτισσα. Δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα και αυτή τη συσχέτιση του τατουάζ με την ηθική. Σίγουρα εσύ ξέρεις περισσότερα.
αλλα στην ψυχη ειμαι πιο νορμαλ απ τον καθε κουστουματο φλωρο που με στραβοκοιταει, και εχω να δωσω πολυ αγαπη και στοργη στο παιδι που με το καλο θα φερω στον κοσμο!
ουφ συγχηστικα παλι!
Avaki οποτε σε βγαλει απ το νησι μας κερναω καφεδακι παστιτσακαι κερασοπιτα τατουαζακι οτι θες!!! :lol:
Κι εμένα με είπαν σατανίστρια, γιατί μου αρέσει τις νύχτες να κάνω ατμόσφαιρα με πολλά κεριά! Τι να πει κανείς για τη βλακεία της αλληνής!
Όσο για τη μητρότητα, δεν πάνε να κουρευτούνε, μη πω κάτι άλλο που μου έρχεται πρόχειρο, τι ξέρουν αυτοί οι κολλημένοι από υπευθυνότητα και αλισβερίσι αγάπης? Αυτοί κοιτούν μην τυχόν και ξεφύγουν από τη μιζέρια τους και την άψογα σχεδιασμένη ζωούλα τους, οπότε δεν μας απασχολούν. Μας απασχολεί το μωρό μας και ο εαυτός μας. Σε αυτά εστιάζουμε και πάμε μπροστά!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
"-σορυ-
αλλα στην ψυχη ειμαι πιο νορμαλ απ τον καθε κουστουματο φλωρο που με στραβοκοιταει, και εχω να δωσω πολυ αγαπη και στοργη στο παιδι που με το καλο θα φερω στον κοσμο!"