ειμαι η τζενη 15 ετων και εδω και 6 μηνες εχω ανορεξια, εχω υψος 1,57 βαρος 37 κιλα, δεν τρωω τιποτα ολη μερα, δεν λιγουρευομε τιποτα!! και κανω πολλυ γυμναστικη! χανω κιλα! τι να κανω?:sniff:
Printable View
ειμαι η τζενη 15 ετων και εδω και 6 μηνες εχω ανορεξια, εχω υψος 1,57 βαρος 37 κιλα, δεν τρωω τιποτα ολη μερα, δεν λιγουρευομε τιποτα!! και κανω πολλυ γυμναστικη! χανω κιλα! τι να κανω?:sniff:
καλη μου οι γονεις σου τι λενε γι'αυτο???εχεις συμβουλευτει καποιον γιατρο ή ειδικο ψυχικης υγειας?
:( oχι δεν με εχουν παραπέμψει σε σύμβουλο, ουτε εχω παει στο γιατρο. στο σχολειο με κοιταγαν που ειμουν αδυνατη! εγω ομως στα ματια μου ειμαι χοντρη, αισθανομαι χοντρη, φοβαμε πως ειναι πολλυ αργα πια, για να απαλαχτω απο την ανορεξια! ειναι υπουλη η ανορεξια!!!:(
δεν εχω πια περιοδο, μου εχει μειωθει το σεξουαλικο μου ενδιαφερον και εγινα κλειστη μεσα. εχω πολλα απο τα συμπτωματα της ανορεξιας!
φανταζομαι καταλαβαινεις ότι χρειαζεσαι βοηθεια, ετσι? δεν ξερω αν πηγαινεις ακομα στον παιδιατρο ή εχει ξεκινησει να σε παρακουθει παθολογος, ομως επιβαλλεται αρχικα να κανεις μια συζητηση με την μαμα σου, να κανετε μια επισκεψη στον γιατρο που σε παρακουθει ωστε να μπορεσει να σε ενημερωσει πληρως για αυτο που σου συμβαινει αλλα κ για τους κινδυνους που διατρεχεις κ στην συνεχεια να ξεκινησεις θεραπεια με καποιον ψυχολογο... το μονο γνωστο κεντρο για τις διατροφικες διαταραχες ειναι η ανασα http://www.anasa.com.gr/main.htm...
μπορεις να απευθυνθεις εκει ή σε καποιον ιδιωτη που γνωριζεις κ εμπιστευεσαι... μπορεις να απευθυνθεις και σε δημοσιο φορεα -το νοσοκομειο γεννηματας εχει πολυ καλο τμημα για εφηβους http://www.gna-gennimatas.gr/index.c...el5=0&Level6=0 - όμως γενικα δεν το προτεινω γτ σε τετοιες περιπτωσεις χρειαζεται συστηματικη δουλεια, κατι που το δημοσιο δυστυχως δεν προσφερει...
οποτε συνοψιζοντας...
1) μιλας στη μαμα σου
2) κλεινετε ραντεβου ή στο κεντρο/ή σε ιδιωτη ψυχολογο/ ή στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου
3) επισκεπτεστε το γιατρο σου
ασχετα με το πως νιωθεις τωρα ή αν πιστευεις ότι χρειαζεται ή δεν χρειαζεται αμεσα, πρεπει να απευθυνθεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε καποιον ειδικο
Τζενάκι,καθόλου δεν είναι αργά,καρδιά μου.
Ίσως το λες επειδή νιώθεις να σε έχει πάρει η κάτω βόλτα και δεν ξέρεις από πού να πιαστείς.
Χρειάζεσαι βοήθεια κι είναι ανθρώπινο.Όλοι χρειαζόμαστε πού και πού.Ήδη έκανες ένα βήμα
μιλώντας εδώ σ'εμάς.Κάνε τώρα το επόμενο.Μίλησε σε όποιον δικό σου εμπιστεύεσαι
κι απευθυνθείτε σ'εκείνους που ξέρουν καλύτερα από όλους μας πώς να αντιμετωπίσουν
το ζήτημα αυτό.Δεν είναι εχθροί που θα σε οδηγήσουν σ'ένα παχύτερο σώμα.Είναι οι άνθρωποι
που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις γιατί τα μάτια σου βλέπουν το σώμα σου με οπτική,
που απειλεί την υγεία σου και πώς αυτό ν'αποκατασταθεί.Το σώμα σου σου ζητά προσοχή.
Σου χτυπά καμπανάκια να το φροντίσεις.Καθησύχασε το.Δώσε του εσύ την αγκαλιά,που εκλιπαρεί.
σας ευχαριστω που με στηριζετε αλλα NADINE αυτο ειναι, δεν μπορω να μιλησω, δεν ξερω τι να πω. τωρα τελευταια εχω αρχισει να εχω ζαλαδες και νιωθω αδυναμη :sniffle: κι πριν 5 μηνες που τοτε επαθα ανορεξια με ειχαν παει στο νοσοκομειο οι γονεις μου επειδη η ανορεξια με πειραξε στα νεφρα μου, παραλιγο, με προλαβαν οι γονεις μου, η μαμα μου κοντευε να τρελαθει και ετρεξε και με πηγε στο νοσοκομειο μες τις 3 το πρωι, εμεινα εκει για 2 μερες με τον ορο στο χερι μου. και εκει εχασα 1,5 κιλα! και τωρα την παρασκευη αυτην θα φυγουμε για 8 μερες για το χωριο μου και ελπιζω εκει να παρω μερικα κιλα, πριν ειναι αργα, εχω αρχισει να μετανιωνω την ανορεξια!! δεν την θελω!! χαιρομε απο την μια που θελω να γινω παλι οπως παλια, αλλα καποιες φορες με πιανει η ανορεξια και θελω να χασω κιλα, την αλλη θελω να παρω κιλα και μετα αφου περνω 1 κιλο, θελω να χασω 4 κιλα και αφου χασω τα 4 κιλα καμαρωνω στον καθρευτη που φαινονται τα κοκαλα μου! ελπιζω με καταλαβαινετε.
Κουκλιτσα μου ειναι πολυ σημαντικο να ζητησεις βοηθεια οι γονεις σιγουρα σε λατρευουν και θα ηθελα πολυ να ακουσουν το προβλημα τους για να βοηθησουν το κοριτσακι τους.Και εγω με ανορεξια ξεκινησα στα 15,5 μου χρονια τωρα ειμαι 18 και ακομα ταλαιπωρουμαι με εναλλαγες της ανορεξιας με την βουλιμια ομως η μανουλα μου εψαξε και βρηκε ενα κεντρο που με βοηθα παρα πολυ ακομα και τωρα.Εκει οι ανθρωποι ειναι εξιεικευμενοι στους Εφηβους και τις διατροφικες διαταραχες.Ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεσαι αυτη τη στιγμη μια εξιειδικευμενη ομαδα ειδικων με αγαπη για τους Εφηβους.Στο εγγυομαι προσωπικα πως δεν θα χασεις να κανεις μια επισκεψη με τη μανουλα σου σου παραθετω το site να μπεις μικρη μου να παρεις πληροφοριες:
http://www.youth-health.gr/gr/index.php
Μην το αμελησεις τωρα ειναι νωρις εγω επασχα 2 ολοκληρα χρονια απο ανορεξια.Εσυ λιγους μηνες προλαβαινεις ποτε δεν ειναι αργα.Παλεψε για σενα και τους ανθρωπους που αγαπας...
αχ ευχαριστω Dark Elf , εσυ 2 χρονια απο ανορεξια επασχες? τι ετρωγες την μερα? σορυ που ρωταω αλλα απο περιεργια!:)
Μπορει ολη μερα να ετρωγα 5 φετες γαλοπουλα 5 μαρουλοφυλλα και 5 μανιταρια και να γυμναζομουν 4-5 ωρες καθημερινα πολυ σκληρα.Το θεμα ειναι το πως θα καταφερεις να απαλλαγεις απο αυτο τον εφιαλτη.Μην δισταζεις να ζητησεις βοηθεια ειναι νωρις ακομα αν το αφησεις μπορει να εχει τραγικη καταληξη...Παρε ενα τηλεφωνο με την μανουλα σου στην Μοναδα που σου ειπα και θα δεις πως ολα θα αλλξουν προς το καλυτερο.Οι ανθρωποι εκει δεν εχουν καμια προθεση να σε παχυνουν το μονο που θελουν ειναι να σε βοηθησουν να αγαπησεις το σωμα σου και να το φροντησεις.Εμενα η μαμα μου βρηκε την λυση να με βγαλει απο το αδιεξοδο αυτο πριν πεθανω.Ημουν 1,80 υψος και 56 κιλα και συνεχιζα να χανω...
λυπαμε μα μου ειναι τοσο δυσκολο για μενα να παω εκει :no:
Jenny, τι ακριβώς θα ήθελες να γίνει ιδανικά?
ας πουμε οτι είχες ένα μαγικό ραβδί...
να ειμαι πολυ αδυνατη θελω
μάλιστα...
τωρα μιλάμε!
τα 37 κιλά είναι πολλά για το υψος σου συμφωνα με τα θέλω σου?
ναι μου ειναι πολλα, στον καθρευτη με βλεπω χοντρη.:barfy:
Aν δεν βοηθησεις εσυ τον εαυτο σου δεν θα το κανει κανενας.Δεν ειναι δυσκολο να πας εκει δεν θελεις.Σε καταλαβαινω εισαι φοβισμενη για το αγνωστο.Ομως αν περασει αυτος ο καιρος και παγιωθει αυτο σαν καταστασει θα ειναι πολυ πιο δυσκολο δυσκολο να απαλλαγεις απο οτι ειναι τωρα.Αυτο που σου λεω δεν ειναι νοσοκομειο αλλα ενα μερος με ανθρωπους οπως ψυχολογους και διατροφολογους.Ξερεις πως αν πας ο διαιτολογος θα σου βγαλει ενα προγραμμα ακριβως στα μετρα σου ωστε να τρως και να μην παχαινεις?Δεν σου λεω ψεματα γιατι και εγω παω μπορει μαλιστα να συνατηθουμε κιολας.Εχω περασει απο εκει που ησουν πριν 2 χρονια.Σκεψου το καλα πριν αρνηθεις.Τουλαχιστον δειξε την ιστοσελιδα αυτη στην μαμα σου.Αν δεν θες εσυ να βοηθησεις τον εαυτο σου ασε τους ανθρωπους που σ'αγαπουν να το κανουν...
Quote:
Originally posted by jenny.il
Κατά τη γνώμη μου κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις!!! οπότε το ερώτημα που θέτεις "τι να κάνω" είναι άτοπο.Quote:
να ειμαι πολυ αδυνατη θελω:sniff:
Αντιλαμβάνεσαι οτι ματιά σου δεν είναι αντικειμενικός κριτής του ευατού σου?
Τι ακριβώς συνέβη πριν από 6 μήνες και απογοητεύτηκες τοσο πολύ από την εικόνα σου?
Τζένη τα 37 κιλά είναι αριθμός και τα νούμερα λένε σίγουρα την αλήθεια!
Αντικειμενικά λοιπόν είσαι παρα πολύ αδύνατη.
Η Dark Elf μιλάει πολύ σωστά και αντιμετωπισε το ιδιο πρόβλημα...
Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από ειδικό.
Τζενη γιατι χαθηκες ανησυχω...πες μου μονο αν εισαι καλα μην χανεσαι ετσι....:(
εδω ειμαι, εχω αρχισει να νοιωθω λιγο αδυναμη, αλλα εκατσα μια μερα μπροστα στον καθρευτη και ειπα θα κοψω αυτες της βλακειες, απο δω και περα θα τρωω κανονικα, τωρα ειμαι 42 κιλα. τρωω κανονικα, σχεδον, ακομα εχω στο μυαλο μου καποιες σκεψεις να γινω αδυνατη (η αληθεια ειναι οτι ειχα και πιο παλια ανορεξια), αλλα ελπιζω να μην την ξαναβρω στο μελλον. :)
ευχαριστω σε εσενα Dark Elf που με βοηθησες, ελπιζω εσυ να εισαι ενταξει μετα την ανορεξια σου.:wink2:
καλημερα Τζενακι, πολυ χαιρομαι που καταλαβες τι κακο εκανες στον εαυτο σου.. ποτε δεν ειναι αργα.. απο εδω και περα καθε μερα να τρως όσο περισσοτερο μπορεις, υπηρξε και στη δικη μου ζωη η ανορεξια και πιστεψε με δεν σου προσφερει τιποτα καλο..
τζενη μου παντως προσπαθησε να απευθυνθεις κ σε καποιον ειδικο τωρα που εισαι καλυτερα...ειναι πονηρη ασθενεια η ανορεξια....εκει που πας καλα εκει σε ριχνει κ το θεμα ειναι οτι αν πεσεις παλι, θα εισαι σε θεση να ζητησεις βοηθεια??πιο καλα λοιπον να απευθυνθεις τωρα που μπορεις κ στην τελικη μπορει μετα απο κανα 2μηνο να δεις οτι δεν τη χρειαζεσαι, παρα να ρισκαρεις
εχετε δικιο αλλα Magdalena αυτο που μου ειπες με το να τρωω οσο πιο πολλυ μπορω μου ακουστηκε καπως ..... ετσι, το περνω στραβα ακομα! δηλαδη ακομα εχω ιδεες να αδυνατησω ξανα. εχω ακομα τυψεις οταν τρωω. αυτο σημαινει οτι δεν μου περασε τελειως η ανορεξια?:( δεν θελω να ξαναχω για τριτη φορα στην ζωη μου.:no:
τζενη μου, πρεπει να βάλεις σαν στοχο να ξεπερασεις το προβλημα.. ολη η ζωη ειναι μπροστα σου.. και εγω δεν πήγα σε καποιον ειδικο και πιστεψε με περασα εναμιση χρονο το χειροτερο της ζωης μου.. ας μην περασεις και εσυ τα ιδια..να απευθυνθεις σε εναν ειδικο και θα δεις ότι αυτό θα δράσει θετικά στον ψυχισμό σου και σιγά σιγά θα αντιμετωπιστεί το προβλημά.. Πάντως οτιδήποτε θελήσεις να μου πείς ή με προσωπικό μνμ ή οπως θελεις..
περιμένω νέα σου!!!!
δυστηχως ειναι πολλυ δυσκολο να το ξεπερασω, ακου τι εγινε χτες το βραδυ εκανε ζεστη εξω στην περιοχη μου κι εγω δεν ειχα βαλει ουτε κλιματιστικο ουτε ειχα ανοιξει κανενα παραθυρο, ενιωθα φυσιολογικη την θερμοκρασια στο δωματιο μου, ο μπαμπας μου ομως μετα ηρθε και μου εβαλε το κλιματιστικο και εγω το εκλεισα, μετα αυτος μου ανοιξε το παραθυρο και εφυγε για να κοιμηθει, απο τοτε μετα απο 2 λεπτα ενιωσα εναν παγωμενο αερα που εφτασε ως τα κοκαλα μου, τετοιο παγος που μελανιασα δεν αντεξα αλλο και πηγα και το εκλεισα το παραθυρο, ενω εκανε ζεστη εξω εγω κρυωνα. επισης πονανε τα κοκαλα μου απο εληψη ασβεστιου. ελπιζω να το ξεπερασω.
TZENH MOY EΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΟΠΩΣ Η ΘΕΙΑ ΣΟΥ Η ΚΑΠΟΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ..ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ..
εχμ, δεν ξερω πως να τους το πω:(
Τζενάκι. να τους το πεις αξιζει τον κοπο να κανεις μια προσπάθεια, οι δικοι σου ανθρωποι σίγουρα σε λατρευουν και θελουν το καλό σου.. θα αισθανθεις μετα ότι σου εφυγε ενα τεραστιο βαρος..
ναι, ξερεις οι συγγενεις μου το ξερουν οτι ειμαι αδυνατη αλλα οχι οτι εχω ανορεξια, μονο η νονα μου με εχει υποψιαστει γιατι οταν πηγα σε αυτην με ειδε χλωμη και κοκαλιαρα, ειμαι 57 ποντους στην μεση μου και φαινονται πολυ τα κοκαλα μου, ξεκινησα ανορεξια απο τοτε που ειμουν 45 κιλα και τοτε με εβλεπα χοντρη στον καθρευτη ετρωγα λιγο για 6 μηνες (πχ οταν ειχαμε φαγητο κοτοπουλο λεμονατο τοτε ετρωγα μονο 2 πατατες μικρες βραστες και χορταινα μιλαμε) αν τα ξεπερασω τα 45 κιλα θα παθω σοκ!!! ηδη τα 42 μου ειναι πολλα.:(
ναι αλλά ετσι κάμεις τα πραγματα χειροτερα, μονο εσυ μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σουυ και καντο τωρα οσο ειναι ακομα νωρις
Tζενη μου εαν δεν ζητησεις βιηθεια θα το ξεπερασεις πολυ πιο δυσκολα σε σχεση με το να ζητουσες.Σου εχω ξαναστειλει το σιτε αλλα στο ξαναπαραθετω:
http://www.youth-health.gr/gr/index.php
πηγαινε εστω να διαβασεις ιστοριες αλλων εφηβων που εχει εκει και που τπυς βοηθησαν πολυ στην μοναδα.Εκει πηγαινα και ακομα πηγαινω και εγω το περιβαλλον ειναι πολυ φιλικο και καμια σχεση δεν εχει με νοσοκομειο.Αν το αφησεις και αλλο να προχωρησει δεν θα εχει καη καταληξη.Οι γονεις σου σιγουρα σ'αγαπουν και θελουν να σε βοηθησουν.Δειξε στην μανουλα σου την ιστοσελιδα αυτη κι εκεινη θα καταλαβει και θα σε βοηθησει χωρις να χρειαστει να της πεις τιποτα αλλο.Μην αφησεις τον εαυτο σου ερμαιο της ανορεξιας,αλλα παρε την κατασταση στα χερια σου.Στο εγγυωμαι εκει που σου λεω να πας οι ανθρωποι θελουν μονο το καλο σου και σιγουρα δεν εχουν σκοπο να σε κανουν χοντρη.Το μονο που θελουν ειναι σε βοηθησουν να ξαναβρεις τον εαυτο σου.Εκει θα βρεις ψυχολογικη βοηθεια,αλλα παιδια που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα με εσενα και θα γινεται φιλοι και μπορει να γνωριστουμε και εμεις οι δυο...;)
Παρε την αποφαση τζενακι τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο αν το πιστευουμε και το θελουμε πραγματικα...πολλα φιλακιααααα!!!
Πολύ σωστά Ελαφακι μου.. μακαρι η Τζενη να σκεφτεί σοβαρα όλα αυτά και να κάνει το σωστό, να βοηθήσει τον εαυτό της
λυπαμε αλλα εχασα 2 κιλα τωρα ειμαι 40 παλι δεν ξερω αν εχασα μυικο ιστο ή λιπος!!:(
ειμαι απονομενη στον εαυτο μου και δεν θελω ουτε καν βοηθεια απο ειδικο. ετσι θελω να μεινω, δεν ξερω τι με εχει πιασει αλλα θελω να μεινω αδυνατη ουτε γραμμαριο παραπανω, η μαμα μου λεει οτι εχω πολλα απο τα συμπτωματα της ανορεξιας, οπως Συνεχής απώλεια βάρους, Υπεραπασχόληση με άθληση. Έντονος φόβος για πρόσληψη βάρους. Υπεραπασχόληση για ότι σχετίζεται με το φαγητό. Αρνητικά διαμορφωμένη εικόνα για το σώμα.(με βλεπω απιστευτα χοντρη) εχω ζαλαδες, και περιπου 7 μηνες χωρις περιοδο, εχω καταθλιψη, αρνουμε να αποκτησω το φυσιολογικο μου βαρος. εχω αδυναμα νυχια και μαλλια, πολλες φορες με πονανε τα κοκκαλα μου. ΕΓΩ ΟΜΩς ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ, γιατι σκεφτομαι ετσι?
η μαμα σου εκτος απο το να σου τονιζει οτι εχεις συμπτωματα ανορεξιας, εχει κανει καποια κινηση για να σε βοηθησει?
jenny.il λες οτι ΕΤΣΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ δεκτο... εγω δεν θα σου μιλησω αλλο για τα κιλα σου...το τι ειναι σωστο κ τι οχι το ξερεις πολυ καλα...
θα σου πω όμως κατι αλλο.. ολο αυτο που περιγραφεις (ζαλαδες, διαρκες αγχος, ατονια,πονοι, πανικος, απελπισια, εμμονη με τοι φαγητο, απουσια ορεξης για σεξ, απουσια περιοδου) εμενα προσωπικα μου φαινεται παρα πολυ για να αντεξει ενας ανθρωπος κ καταλαβαινω ποσο δυσκολο πρεπει να ειναι για εσενα.. εγω ειμαι ψυχολογος κ μπορω να σου πω ότι παρα τα οσα νομιζει ο κοσμος, κανουμε κ εμεις οι ψυχολογοι προσωπικη θεραπεια όταν το εχουμε αναγκη...
γνωμη μου λοιπον θα ηταν να πας σε εναν ψυχολογο με αιτημα, οχι την ανορεξια ουτε τα κιλα, αλλα το οτι δεν νιωθεις καλα με τον εαυτο σου.κ μαζι προσπαθηστε να δουλεψετε αυτο το κομματι...οι ψυχολογοι δουλευουν παντα συμφωνα με το αιτημα του πελατη τους.... θελω να πω ότι κ διαγνωση για ανορεξια να γινει, κανεις δεν προκειται να σε βαλει να φας με το ζορι...μονο σε περιπτωση νοσηλειας σε νοσοκομειο γινονται αυτα....θα σου επιδεικνυει (αν αυτο ειναι απαρατητο) καποια σημειο στα οποια μπορει να βλεπει συσχετισεις αλλα μεχρι εκει...θα σε βοηθησει να απολλαγεις απο αυτο το αγχος κ τη μονιμη θλιψη ειτε επιλεξεις να παρεις κιλα ειτε επιλεξεις να συντηρεισαι σε αυτα...
στα λεω αυτα γιατι ειναι κριμα να χαραμιζεις μερικα απο τα πιο ωραια χρονια της ζωης σου σε τοσο ασχημες καταστασεις.... ξερεις να φροντιζεις το σωμα σου, ξεκινα τωρα να φροντισεις κ την ψυχη σου....
κ θα το ξαναπω κινδυνευοντας να γινω γραφικη...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ...πηγαινε σε εναν ψυχολογο με αιτημα τα ασχημα συναισθηματα που νιωθεις κ βλεπεις πως παει...στην τελικη δεν εχεις να χασεις τιποτα......
Τζενάκι,όλοι μας μιλάμε στο κομμάτι σου που σ'έκανε να μας εμπιστευτείς αυτό που σε βασανίζει.
Είναι η πλευρά σου που συνειδητοποιεί την απειλή,που κουράστηκε και θέλει να ελευθερωθεί.
Καταλαμβάνει σημαντικό χώρο μέσα σου κι είμαι σίγουρη πως το νιώθεις όσο κι αν δε θέλεις
να το παραδεχτείς.Είναι απολύτως αναμενόμενο ή άλλη σου πλευρά,αυτή που μετρά λίπος και κιλά
να κινειτοποιείται κάθε που σε βλέπει να κλίνεις υπέρ της άλλης,απειλώντας την επικίνδυνα.
Μόλις η λογική σου πάει ενδεχομένως να πειστεί από τα λόγια μας,να εμπιστευτεί την πρόταση
της Dark Elf,κάτι μέσα σου επαναστατεί και δε σ'αφήνει να προχωρήσεις παραπέρα.
Μπαλαντζάρεις ανάμεσα στις δύο σου αυτές πλευρές κι αυτό είναι εξίσου ψυχοφθόρο.
Ας ξεκολλήσουμε λίγο από τη λέξη "ανορεξία",από το πόσο ζυγίζεις,πόσο θα ήθελες να ζυγίζεις,
πόσα γραμμάρια λίπους έχεις πάνω σου.Είσαι καλά;Νιώθεις καλά μέσα σου;Έχεις ψυχική γαλήνη;
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σου συμβαίνει,αυτό που διακαώς
μας ρωτάς,δε θα ήθελες να το μάθεις;Είσαι ελεύθερη να επιλέξεις όποιον δρόμο θέλεις στη ζωή σου.
Δε θεωρείς πως θα ήταν καλύτερο να τον επιλέξεις συνειδητά κι όχι από αδυναμία άλλης πορείας;
Η γνώση δεν είναι απειλητική.Στο χέρι σου είναι πώς θα τη χρησιμοποιήσεις.Δε βρίσκεις τρομακτικό το σκοτάδι;
ασε χτες τσακωθηκα με την μαμα μου γιατι μου ελεγε πως δεν παει αλλο που τρωω λιγο, μου ελεγε ''5 κιλα να παρεις σε παρακαλω εισαι πολλυ αδυνατη.'' εχω σπασμενα νευρα, και επισης μου λεει η μαμα οτι μεχρι και τις θερμιδες και τα λιπαρα των φαγητων ξερω!! ο μπαμπας μου ελεγε παλια πριν την ανορεξια οτι εχω ωραιο και γυμνασμενο κορμι με κοιταζουν ολοι και με θαυμαζουν γιατι να παει χαμενο? μην κανεις διαιτα (τοτε γυμναζομουν για μυς) αντιθετα εμενα δεν μου αρεσει οταν με κοιταζουν τα αγορια, με ενοχλει, γιατι μαλλον μου εχει μειωθει το σεξουαλικο μου ενδιαφερον, δεν θελω να αγαπησω καν, το κορμι μου το θελω δικο μου, δεν ειναι για τους αλλους!!!
τι εννοεις να παει χαμενο?Quote:
ο μπαμπας μου λεει οτι εχω ωραιο κορμι με κοιταζουν ολοι και με θαυμαζουν γιατι να παει χαμενο?
καποτε ειχα ωραιο σωμα, οχι κοκαλιαρα, αλλα τωρα που εγινα υπερβολικα αδυνατη πηγε χαμενο το σωμα που ειχα τοτε το γυμνασμενο σωμα εννοω.
παλι καλα που δεν εχω κανει ποτε εμετο μετα το φαγητο αλλα ουτε χαπια δεν εχω παρει, ποτε. εχω ανορεξια χωρις εμετους μια-δυο φορες το προσπαθησα να προκαλεσω εμετο αλλα δεν μου ερχοταν. τωρα αδυνατισα λυπαμε