Διατροφικές διαταραχές και σχέσεις
Eλπίζω να διακατέχεστε από θετικά συναισθήματα, εγώ πάλι όχι ιδιαίτερα. Αν και έχω μάθει να μην εγκαταλείπω εύκολα τα όπλα...
Ας περάσουμε λοιπόν στο κυρίως θέμα αφού πρώτα δώσω κάποιες λεπτομέρειες για τη δική μου επώδυνη ιστορία.
Είμαι 22 χρονών και από τα 17 μου παλεύω με το "θηρίο" της ψυχογενής βουλιμίας. Εκμυστηρεύτηκα το πρόβλημα μου και πλέον μιλάω ανοιχτά για αυτό, ζήτησα βοήθεια από ειδικούς. Οι συγκυρίες πολλές φορές δεν βοηθούσαν, παρά ταύτα σήκωνα ψηλά το κεφάλι και συνέχιζα. Είναι απίστευτα τα ψυχικά αποθέματα δύναμης που μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος. Τον τελευταίο καιρό επισκέπτομαι σε εβδομαδιαία βάση ψυχολόγο(γνωσιακής μεθόδου θεραπείας) και ίσως είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι βοηθιέμαι. Αλλά το πρόβλημα δεν έγκειται σε αυτό το σημείο...
Δύο χρόνια σχέση με έναν άνθρωπο τον οποίο πρώτη φορά ερωτεύτηκα και από τις πρώτες στιγμές του εμπιστεύτηκα το πρόβλημα μου. Ήταν πάντα εκεί να με βοηθήσει με τον δικό του τρόπο. Ήταν...
Η εμμονή μου με τη διατροφή, το βάρος και την είκονα είχε σαν συνέπεια να μονοπωλεί τη ζωή μου. Από το πρωί εως την ώρα που θα κοιμηθώ. Συζητούσα συνεχώς μαζί του διότι ένιωθα οικεία και ασφαλής για να φτάσει στιγμή να μου πει:
" Προτιμώ να βγω με τους φίλους μου, παρά με 'σενα γιατί ξέρω τι θα συζητάμε..." Έπαψε να μου δίνει σημασία. Μέναμε μαζί, έκλαιγα με λυγμούς για την φθαρμένη μου ψυχή(4 μέρες συνεχόμενα υπερφαγικά-βουλιμικά) και με άφηνε στη μοίρα μου λέγοντας μου: "ʼλλοι πεθαίνουν από καρκίνο και εσύ κλαίγεσαι για τα κιλά σου..." Έφτασα στο σημείο να εκδηλώσω βουλιμικό επεισόδιο μπροστά του διεκδικώντας ένα μέρος της προσοχής του... Έδειξε δυσαρέσκιά όταν του είπα ότι δεν θέλω να πάω κάπου που μας καλέσανε λόγω της κακής μου ψυχολογίας...
Στο τέλος φεύγοντας από το σπίτι μου είπε: "Απλά ξεκουβάλα από πάνω μου.."
Ξεκουβάλησα... Μάζεψα τα πάντα και έφυγα. Τον αγαπώ. Αλλά είναι αυτό αγάπη; Είμαι σε ένα σταυροδρόμι αλλά δε θέλω να γυρίσω πίσω. Ακόμα και τώρα που γράφω τρέμουν τα χέρια μου στο πληκτρολόγιο...ένας κόμπος στο λαιμό... Λυπάμαι.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον τον τρόπο που οι διατροφικές εμμονές-διαταραχές επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους γύρω μας.
Αυτά είχα να σας εμπιστευτώ και ας μην σας γνωρίζω προσωπικά. Ίσως κάποιος-α εκεί πέρα με καταλάβει. Έστω και ένας να είναι αυτός ένα βάρος θα ξεφορτωθεί από τη συνείδηση μου.
Ζητώ συγνώμη για την μακρηγορία μου και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή δύναμη σε όλους!