Καλημέρα και καλή αρχή!
Το πρώτο βήμα το χεις κάνει αφου από τον Απρίλιο δεν έχεις βάλει ούτε γραμμάριο! Μπραβο σου!
Printable View
Καλημέρα και καλή αρχή!
Το πρώτο βήμα το χεις κάνει αφου από τον Απρίλιο δεν έχεις βάλει ούτε γραμμάριο! Μπραβο σου!
έχω ημερολόγιο...αν θες γραφε εκει!
Lidal καλή αρχή! κ εγω εχω αρχίσει εδώ και 5 μέρες περίπου την προσπάθεια μου! ελπίζω σε καλα αποτελέσματα σύντομα! και να στηρίζουμε ηθικά η μία την άλλη στην ιδια βάρκα είμαστε!:D
:love:
Αχ μου δίνετε κουράγιο γιατι πραγματικα ειμαι η πιο παχουλη απ ολες μου τις φίλες! δεν εχω που να πω τον πόνο μου!!ασε το αλλο που φοβάμαι να ζυγιστώ.....:barfy: με τον γιατρό έχω ραντεβού 15/10 για να με ζυγίσει...μήπως να περιμένω να ζυγιστώ στο σύνολο του μήνα απ αυτόν?
Ε ναι αν ειναι να παθω κανα εγκεφαλικο ας το πάθω οργανωμένα 15/10... μη φυγω απο τη βάρκα πιο νωρις:D
Παιδιά υπομονή , επιμονή το μυστικό ...
lidal , πες οτι ήταν μια άναπαυλα που χρειαζόσουν , για να ξεκινήσεις με μεγαλύτερες δυνάμεις .
Και μόνο που δεν πήρες αυτους τους μήνες είναι πολύ καλό . Μπράβο !!!!
:tumble:
Σφυριξε αδιαφορα και προχωρα...
Διαβάζω μερικά posts σας αυτό τον καιρό και απορώ και θαυμάζω την δύναμη, την θέληση και την επιμονή σας. Εγώ ανυπομονώ, δεν μπορώ ν ανεβω στη ζυγαριά γιατί φοβάμα. Δεν πιστεύω οτι μπορώ να το κάνω κ έχω στην πλάτη μου μια μητέρα που χοντρή με ανεβάζει χοντρή με κατεβάζει. Μου λέει οτι ντρέπεται για μένα και το βάρος μου και οτι έχει αποτύχει σαν μάνα. Προσπαθώ να μην ακούω και να λέω στον εαυτό μου οτι παλεύω για μένα. Αλλα νομίζω οτι παλεύω για να κερδίσω την αποδοχή της μάνας μου ξανα. Αλλα αυτό δεν είναι αρκετό να με κάνει να επιμένω. Συγνώμη αν σας κούρασα. Αλλα καμία φορα η ανωνυμία ειναι λυτρωτική
Nefel-im με συγχωρεις που σε ρωταω,μπορεις να πεις ποσα κιλα εισαι και τι υψος εχεις,για να δω τι εννοει η μαμα σου,οταν σε χαρακτηριζει ετσι;
Sorry,τα κιλα σου τα βλεπω,το υψος σου ποσο ειναι;και τι ηλικια εχεις περιπου;θελω να καταληξω καπου δηλαδη,γιατι εχω παρομοιο βιωμα..:bouncy:
1.74 και 79 κιλα. Απο ηλικία ειμαι 23
Μαλιστα,ποσο χοντρη μπορει να φαινεσαι με αυτες τις διαστασεις στα ματια της;εχω υπαρξει κι εγω 79 κιλα το ανωτερο,με 1,75 υψος,και διαλυμενη ψυχολογια(και στη πορεια καταθλιψη διεγνωσμενη,χρόνια δυσθυμικη καταθλιψη συγκεκριμενα).Κι εγω απο τη μαμα μου ακουγα πολυ ασχημα πραγματα που με εχουν πληγωσει πολυ.Τα εχω ξεπερασει κατα καποιο τροπο,οχι επειδη επεσα στα κιλα(ειμαι 64 πλεον)αλλα προσπαθησα παρα πολυ να βρω τι εφταιγε για ολο αυτο που μου συνεβαινε,αν εχω διατροφικη διαταραχη,γιατι εχω τοσο δυσκολη σχεση με τη μαμα μου,γιατι δεν αγαπαω τον εαυτο μου καθολου και αλλα που μπορω να αναφερω στην πορεια.Εισαι σε διαδικασια διαιτας τωρα;
Και κατι ακομα.Χοντρη δεν εισαι με αυτο το υψος και αυτα τα κιλα.οχι επειδη εχω υπαρξει κι εγω ετσι,αλλα δεν μπορεις να φαινεσαι χοντρη με αυτο το υψος.
Last drive είναι σα να μιλάς για μένα :barfy: Ξεκίνησα πριν 5 μέρες δίαιτα με ενδοκρινολόγο-διαιτολόγο για να φτάσω περίπου στα 65 κιλά. Αλλα δν εχω διάθεση ούτε πίστη στον εαυτό μου. Εσύ πως τα έχασες?
Επειδη εχω κατι επειγον να κανω τωρα,θα σου απαντησω σε λιγο:)
Βρε nefelim(εχουμε και την ιδια ηλικια :) ) εχεις μονο 5 κιλα πανω απο το υψος σου,σε καμια περιπτωση δε λεγεσαι χοντρη.Οκ θες να χασεις λιγα κιλακια αλλα ε οχι και χοντρη.Δε μπορω να καταλαβω τη μητερα σου,ακομα και πολλα περισσοτερα να ειχες παλι δε θα τη δικαιολογουσα να σε αποκαλει ετσι.Quote:
Originally posted by nefel-im
1.74 και 79 κιλα. Απο ηλικία ειμαι 23
Eπειδη βλεπω οτι γραφεις για ενδοκρινολογο μηπως εχεις πολυκυστικες ή γενικοτερα προβλημα με τις ορμονες σου?Γιατι τοτε θα σου προτεινα να προσεχεις αρκετα τους υδατανθρακες(βοηθαει πολυ σε τετοιες περιπτωσεις).
asteropi μου εχω θυροειδιτιδα hashimoto παιρνω T4 και γενικα επειδή ήθελα να το παρακολουθώ σκέφτηκα οτι ένας ενδοκρινολόγος-διαιτολόγος θα ήταν καλύτερος για την περίπτωση μου. Στην αρχη το εβλεπα κ εγω οπως μου λες. Ενταξει ειμαι λιγο πιο αφρατούλα αλλα επειδη κανω χρονια γυμναστική έχω ενα σφιχτό δέρμα οποτε παρηγοριόμουν κάπως. Αλλα πλέον με τη ''΄βοήθεια'' της μαμάς μου με βλέπω ένα τέρας πραγματικά. Ντρέπομαι όταν κυκλοφορώ δημόσια και παρότι βγαίνω κάθε μέρα προσπαθώντας να μην αλλάξω τις συνήθειές μου νιώθω οτι όλοι με κοιτάνε και κοροιδεύουν. Συγνώμη αν σας πρήζω αλλα πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να τα πώ
Αρα εχεις και συ ορμονικα θεματα.Tι σου ειπε ο ενδοκρινολογος να προσεχεις απο τροφες?Σε καταλαβαινουμε ολοι εδω μεσα μην ανησυχεις.
Δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο να προσέχω απλα μου έδωσε ενα διαιτολόγιο να ακολουθώ για ένα μήνα πιστά (μπορώ να στο στείλω αμα θες να το κοιτάξεις φυσικα κτλ)! εσυ βλέπω οτι είσαι πολύ καλα απο θέμα κιλών με βάση το BMI σου! μπραβο και καλη συνέχεια εύχομαι να έχεισ την κορμάρα που θέλεις :smilegrin:
Που λες...εγω τα κιλα τα εχασα,οταν σταματησα να θελω να αδυνατησω και αρχισα να θελω να ζησω.Ημουν εξαρτημενη απο το φαγητο,απ'τη χαρα που δινει το φαγητο(το οποιο ευτυχως ηταν παντα πολυ υγιεινο,στις ποσοτητες τα χαλουσα,λογω συναισθηματικης υπερφαγιας)και αυτο επειδη ειχα στερησει απο τον εαυτο μου τη χαρα.Δεν αφηνα τον εαυτο μου δηλαδη να χαιρεται,οταν δεν πληρουσε τις ιδανικες προδιαγραφες εμφανισης..για χρονια τον καταπιεζα,τον γονατιζα,τον τιμωρουσα επειδη χαλαγε το προγραμμα,επειδη νομιζα οτι δεν ανταποκριθηκα στις απαιτησεις καποιας κοινωνικης περιστασης,επειδη περασα απο μια τζαμαρια και μου φανηκα χοντρη,με τιμωρουσα να κλεινομαι στο σπιτι για να μη με δει κανεις.Εκανα 7 χρονια να τελειωσω το πανεπιστημιο,επειδη, οταν στα ματια μου φαινομουν τερας,δεν υπηρχε περιπτωση να πατησω στη σχολη.Αλλες φορες,οταν ακουγα οτι ειμαι ομορφη,ηθελα να μη ξαναεμφανιστω μπροστα σ'αυτον τον ανθρωπο,για να μη με δει καλυτερα και καταλαβει οτι εκανε λαθος.Ολο αυτο κρατησε καμμια δεκαρια χρονια και τα κιλα μου κυμαινονταν απο 73-78..και ..η ψυχολογος (στην οποια πηγα περυσι τετοιο καιρο)ειπε καποια στιγμη:γιατι τα βαζεις με τη μαμα σου που σου φερθηκε ασχημα,αφου εσυ την αντικαθιστας με πληρη επιτυχια;αυτο με ταρακουνησε αρχικα.Επειτα μια αλλη διαπιστωση,οτι ο φοβος του θανατου(που εχω η ειχα τελος παντων)με εκανε να θελω τοσο παθιασμενα να κανω το σωμα μου εφηβικο(θα το εξηγησω καποια στιγμη αυτο,γιατι ειναι μεγαλη αληθεια).Και αλλα δυο σημαντικα πραγματα με ταρακουνησαν που θα τα αναφερω στην πορεια.
Μεσα σε 6-7 μηνες λοιπον,απο 74 πηγα 64 χωρις να κανω διαιτα.Παντα ετρωγα πολυ υγιεινα ομως,γευμα καθε τρεις ωρες,σωστοι συνδυασμοι,μπηκε ομως το φαγητο σε δευτερη μοιρα.Εκανα και πολλη γυμανστικη και χορο (λογω ευχαριστησης,οχι για να χασω οπωσδηποτε).Το φαγητο μπηκε σε δευτερη μοιρα οπως ειπα,ξαφνικα το ειδα πολυ λιγο,ωστε να μπορει να με αγκαλιασει,να με παρηγορησει,να με ζεστανει.Ολα αυτα τα βρηκα αλλου.Αρχισα να παιρνω χαρα απ'το οτι ΔΕΝ χρειαζοταν να φουσκωσει το στομαχι μου η να τηρησω ΑΠΟΛΥΤΑ ενα προγραμμα διαιτας για να νιωσω ικανοποιηση,χαιρομουν για το οτι δεν με ενοιαζε πλεον το φαι,και οχι επειδη ειδα τη ζυγαρια να αγγιζει το 6..καποτε ελεγα οτι οταν παω 65 θα ειμαι ευτυχισμενη κι ομως ενιωσα ευτυχισμενη πριν παω 65.Θελω να πω πως δεν πιστευα ποτε οτι μεσα απο την απωλεια κιλων θα με ευχαριστουσε πολυ περισσοτερο το οτι το φαγητο ηταν πια τοσο μικρης σημασιας,απο το να βαλω πιο στενο τζιν(γι αυτο και αρχισα να ευχαριστιεμαι περισσοτερο το φαγητο,πηρε το ρολο που του αξιζε στη ζωη μου,οχι ως υποκαταστατο, οπως τοσα χρονια,αλλα ως πηγη θρεψης)Συγγνωμη για το τοσο μεγαλο μηνυμα.Εχω κι αλλα να σου πω αν χρειαζεται να σε βοηθησω καπως.Γι αυτο ρωταω,εισαι σε φαση διαιτας και για ποιο λογο;
συγνωμη που ρωταω πραγματα που εχεις ηδη απαντησει,τωρα το ειδα.Καπου ειδα οτι το διαιτολογιο σου ειναι στις 950 θερμιδες;ισχυει αυτο;
Last drive αυτα που λές μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να τα σκεφτώ κ εγώ. Ειλικρινά βούρκωσα δεν θέλω να είμαι έτσι ούτε να σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να αδυνατίσω με διαιτολόγο αλλα όχι για μένα, αλλα για τν μάνα μου γιατι δεν αντέχω αλλο τις προσβολές και αυτά που λεει. Δεν μπορω να το κανω για μενα γιατι δεν αγαπαω τον εαυτο μου οπως θα πρεπε. Ακουγεται λυπηρό αλλα έτσι ειναι
956 θερμίδες κατα μέσο όρο τη μέρα. Ναι ισχύει. Ηταν λιγο δύσκολο τις πρώτες μέρες αλλα έχω συνηθίσει κάπως
Εγω ειχα πολυ περισσοτερα κιλα να χασω απ'οσα εχεις εσυ τωρα,ειχα φτασει 84 με υψος 1,70.Λογω ορμονικων θεματων που εχω κ γω παιρνω βαρος ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και οσες προσπαθειες και αν ειχα κανει εχανα λιγα και τα επαιρνα πισω με το παρα πανω.Ως που ξεκινησα διαιτα χαμηλων υδατανθρακων και επιτελους αδυνατισα.Μεσα στο καλοκαιρι ξεφυγα λιγο και δεν εκανα διαιτα αλλιως τωρα θα ειχα φτασει το στοχο μου. Σε διαιτολογο δεν εχω παει ποτε και για να πω την αληθεια δε πιστευω πολυ στη βοηθεια τους,ολα εξαρτωντε απο σενα(in my opinion):yes:.....Quote:
Δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο να προσέχω απλα μου έδωσε ενα διαιτολόγιο να ακολουθώ για ένα μήνα πιστά (μπορώ να στο στείλω αμα θες να το κοιτάξεις φυσικα κτλ)! εσυ βλέπω οτι είσαι πολύ καλα απο θέμα κιλών με βάση το BMI σου! μπραβο και καλη συνέχεια εύχομαι να έχεισ την κορμάρα που θέλεις :smilegrin:
Να σου πω την αληθεια,οι θερμιδες ειναι παρα πολυ λιγες με την αννοια οτι οταν κολλησει ο οργανισμος και θα χρειαστεις μειωση στις ποσες θα πεσεις;θελεις να το ρωτησεις αυτο στο γιατρο σου;μπορεις να μου πεις στο περιπου το προγραμμα σου;
Κοιτα,αν το κανεις για τη μαμα σου ειναι πολυ δυσκολο να αντεξεις,και σε τοσο αυστηρο προγραμμα,επειδη δεν εχεις προσωπικο κινητρο.Εχεις σκεφτει γιατι εχεις τετοια εξαρτηση απο το πως σε βλεπει;εσενα το σωμα σου σου αρεσει;θα ηθελες να χασεις καποια κιλα για να νιωθεις πιο ανετα ας πουμε;υπαρχει αλλος που εχει σχολιασει τα κιλα σου;πολλα δε ρωταω;σε επρηξα!!!!!:spin:
Ειναι πολυ λιγες,πιστεψε με δε θα αντεξεις για πολυ να τρως τοσο λιγο!Quote:
956 θερμίδες κατα μέσο όρο τη μέρα. Ναι ισχύει. Ηταν λιγο δύσκολο τις πρώτες μέρες αλλα έχω συνηθίσει κάπως
Ε πλέον το σώμα μου το σιχαίνομαι δεν μου αρέσει καθόλου. Γενικά και οι φίλες μου το σχολιάζουν όχι με κακία αλλα γιατι όλη μου την ζωή ήμουν 60 κιλά και τους κακοφαίνεται τώρα. Μου είπε οτι μετα το μήνα θα μου το αλλάξει το προγραμμα τι να σας πώ? Σκέφτηκα να το προσπαθήσω τουλάχιστον τώρα στην αρχή να χάσω καποια κιλά να ανέβει λίγο η διάθεση μου και στη συνέχεια βλέπουμε :(
Τους κακοφαινεται;ε τωρα συγγνωμη,τι θα πει τους κακοφαινεται;πεφτει λογος σε κανεναν αλλον για το πως εισαι η πως εγινες η πως θα γινεις στο μελλον;κανουν κατι να σε βοηθησουν η απλα τους κακοφαινεται;
Μην το σιχαινεσαι το σωμα σου,γιατι θα σου το ανταποδωσει.Αφου μπηκε; Στη διαδικασια να χασεις βαρος,πρεπει να το κανεις με χαρα για την αλλαγη που θα ερθει και οχι ετσι.Πραγματικα ομως πιστευω οτι χρειαζεσαι παραπανω φαγητο για να αισθανεσαι και καλα σωματικα για να αντεχεις.Μπορεις να μου στειλεις το προγραμμα στο περιπου;μπορω να σου γραψω κι εγω τι εκανα και τι κανω,το οποιο δεν εχει μεγαλη διαφορα απ΄τα τριωρα και τις τριαδες που ακολουθουν πολλα κοριτσια εδω.
Μια ενδεικτική μέρα είναι
πρωί : ενα γιαούρτι 2% λιπαρα και κορν φλεικσ
ενδιάμεσα : ενα μήλο
μεσημέρι : 100 gr μπριζόλα μοσχαρίσια και σαλατα πρασινή
απογευμα : μισο χυμό πορτοκάλι φυσικο
βράδυ : 2 φέτες ψωμί τους τόστ σικάλεως με 30 gr τυρί χαμηλών λιπαρών και 2 φέτες ντομάτας
Αυτη ειναι η σημερινη μου μέρα. Προσπαθώ να βρώ τη χαμένη μου διάθεση αλλα αδυνατώ πραγματικα!
Ωραια..δεν ειμαι ειδικος ετσι;(εχω γινει ομως χι χι)πανω σε αυτο το ενδεικτικο προγραμμα να σου πω εγω τι κανω(οχι οτι πρεπει να το κανεις κι εσυ,αλλα παιρνω παραπανω θερμιδες και τις καιω με γυμναστικη,η χανω(εχανα μαλλον,τωρα δεν θελω να χασω αλλο)μισο κιλο την εβδομαδα και οχι 1
Λοιπον στο πρωινο,γιαουρι η γαλα(κατσικισιο τελειο)με βρωμη 4 κουταλιες,ενδιαμεσα 1 φρουτο,στο μεσημεριανο 150 γρ.μπριζολα μοσχαρισια,μπον φιλε συγκεκριμενα που εινια αλιπο και σαλατα με 1 κουταλια λαδι και λιγο παξιμαδι.Το απογευμα 1-2 φρουτα και το βραδυ γιαουρτι με παξιμαδι και μελι και 2 δαμασκηνα,η ντακο,η τοστ και 1 ποτηρι γαλα και προ υπνου 2 καροτα καπως ετσι
Last drive καπως παρόμοια τα βλέπω μου φαίνεται λογικό το πρόγραμμα σου. Μπορώ στο επόμενο ραντεβού να τον ρωτήσω γιατι τόσο χαμηλές θερμίδες και αν γενικα έχει ενα σχέδιο ο ποιητής και δεν μου το λεει
Ναι,δεν σου κανει κατι ιδιαιτερα εξεζητημενο,αλλα μπορει να σου βαλει κατι παραπανω θερμιδικα,για να μη νιωθεις οτι στερεισαι και τοσο.Εγω δηλαδη 2-3 φορες την εβδομαδα επινα και κανενα κρασι,πεταγα και κανενα ρυζογαλο οταν ηθελα γλυκο,ανακαλυψα και το ταχινι που με μελι και κανελα πανω σε ψημενο ψωμι ειναι ονειρο.Με τα κιλα που εχεις να χασεις μπορεις να κανεις λιγοτερο αυστηρο προγραμμα και να καις θερμιδες με γυμναστικη,γιατι ειναι σημαντικο να υπαρχει καρι να αφαιρεσεις,οταν θα πλησιαζεις στο στοχο σου που ο οργανισμος θα δυσκολευεται να χασει οπως στην αρχη.Ρωτησε τον ομως οταν πας.
Επειδη γραφω απο i pad,παταω αλλ΄αντ΄αλλων και μερικες λεξεις απ΄ο,τι βλεπω,τις γραφω αναγραμματισμενες, παιδια sorry..
Last drive σ ευχαριστω παρα πολυ. Θα τα κρατησω και θα του τα πω όταν τον δω :roll: ασ ελπισουμε να χω χασει σ ενα μηνα 3 κιλα :barfy: λιγο να παρω τα πανω μου
Να σε ρωτησω κατι αλλο;σχετικα με τη μαμα σου,καλα πραγματα για σενα σου λεει;επισης υπαρχει κατι που να κανεις και να σου φτιαχνει τη διαθεση;
Καλα πράγματα γενικα οχι ιδιαιτερα. Γενικά κρίνει τα πάντα. Τους φίλους μου τα αγόρια μου. Γιατι εβγαλα πτυχίο 8.9 και οχι 9 και. Γιατι ειμαι χοντρή. Γιατι το ενα γιατι το αλλο. Το μονο πραγμα που μου φτιαχνει τη διαθεση ειναι οι παρεες μου και να βγαινω εξω να διασκεδαζω πραγμα που κανω καθημερινα όσο μπορω
Μην ευχαριστεις..3 κιλα το μηνα ειναι πολυ καλα παντως.Να ρωτησω και κατι ακομα,συνεβη κατο στη ζωη σου που σε απορρυθμισε και πηρες κιλα;μηπως γινομαι πολυ αδιακριτη εκτος απ΄το οτι σε ζαλισα με τις ερωτησεις;:grind:
Nαι έγινε κάτι πολυ σοβαρό δυστυχώς ερωτικής φύσεως που τελικα μου δημιούργησε οργανικό πρόβλημα... Ευαίσθητης φύσεως δύσκολο για δημόσιο forum :P
Ναι,καταλαβα,ειναι τελειομανης και δεν ικανοποιειται με τιποτα.Και μαλλον με τον εαυτο της δεν ικανοποιειται γι ΄αυτο την εχει πεσει σε σενα.