Eντάξει με τα κιλά, τι γίνεται όμως με την αυτοεκτίμηση?
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!
Έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό και είπα να κάνω μια ύστατη προσπάθεια με το φόρουμ σας, αφού βλέπω ότι βοηθάτε πολύ κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με τα κιλά, αν και το δικό μου πρόβλημα δεν έχει να κάνει ακριβώς με αυτό.
Είμαι 23 χρονών και από πολύ μικρή αντιμετώπιζα πρόβλημα παχυσαρκίας. Μέχρι και την ηλικία των 17 χρόνων ήμουν γενικά λίγο στο κόσμο μου, αφού μέχρι και εκείνη την ηλικία δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημά μου (είχα φτάσει 108 κιλά με ύψος 1.59), όσο κι αν οικογένεια και φίλοι προσπαθούσαν διακριτικά και με όμορφο τρόπο να με κάνουν να το καταλάβω.
Τελικά σε εκείνη την ηλικία προσγειώθηκα απότομα μετά από ένα πολύ άσχημο περιστατικό που συνέβη και με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα τα οποία τότε δεν έβλεπα. Ξεκίνησα λοιπόν από μόνη μου διατροφή και γυμναστική και σε ενάμισυ χρόνο περίπου έφτασα τα 58 κιλά, τα οποία διατηρώ μέχρι και σήμερα. Στόχος μου είναι να χάσω 5 κιλά ακόμα, απλά προσπαθώ νʼ αφήσω το σώμα μου να ξεκουραστεί για λίγο και μετά να ξεκινήσω.
Το προβλημά μου όμως είναι άλλο…από τότε που ʽʼξύπνησαʼʼ και κατάλαβα το ότι είχα πρόβλημα, η αυτοεκτίμηση μου έχει πέσει κατακόρυφα. Μονίμως υποβιβάζω τον εαυτό μου, ντρέπομαι για μένα και γενικά κρύβομαι από τους πάντες και τα πάντα. Δεν βγαίνω, έχω κόψει από πολλές παρέες μου( εκτός απʼ την κολλητή μου), και γενικά έχω κλειστεί στον εαυτό μου και στο σπίτι μου.
Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω τι μου συνέβη.. που ακριβώς έγινε το κλικ και άρχισα να νιώθω τόσο μειονεκτικά…. Και το πιο περίεργο είναι ότι τότε που ήμουν 108 κιλά δεν ένιωθα έτσι... είχα περισσότερη αυτοεκτίμηση για τον εαυτό μου. Όσο έχανα όμως τόσο έπεφτε και η αυτοεκτίμηση μου. Έτσι σήμερα έχω φτάσει στο σημείο να είμαι μονίμως με άσχημη διάθεση, να απορρίπτω τους πάντες και τα πάντα και να μην έχω καθόλου όρεξη να κάνω το οτιδήποτε.
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά θα ήθελα πολύ αν μπορεί κάποιος από εδώ μέσα να με βοηθήσει, να μου πει αν είχε ποτέ αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα κι αν ναι, πως κατάφερε να το ξεπεράσει. Ευχαριστώ.:wink2: